Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Paks 2: kinél vannak az elemzések?

2014. április 24. 22:15

Paks 2: kinél vannak az elemzések? Az Energiaklub a Társaság a Szabadságjogokért képviseletével pert indított a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben, a paksi bővítést megalapozó hatásvizsgálatok, elemzések megismeréséért. Az első tárgyaláson a bíró szerint is a „mocsárban tapogatóztunk”.

A paksi bővítésre mindannyian ráfizetünk

2014. április 24. 21:43

A paksi bővítésre mindannyian ráfizetünk Nincs olyan reálisan elképzelhető üzleti modell, amelyben a tervezett paksi atomerőmű-bővítés után az új blokkok rentábilisan működtethetőek lennének – hangzott el a Corvinus Egyetem Heller Farkas Szakkollégiuma által szervezett tegnapi atomvitán.


Ökogazdálkodásban is lemaradóban

2014. április 24. 20:39

Ökogazdálkodásban is lemaradóban 12 év alatt szinte semmit sem haladt előre a magyar ökológiai gazdálkodás: a biotermesztésbe vont területek arányát, illetve a biogazdák számát tekintve most is a 2002-es szinten vagyunk, ami egyedülálló „teljesítmény” Európában. És akkor még Kishantost is likvidálják.

Atomtemetőt építenek a csernobili zónában

2014. április 24. 19:29

Atomtemetőt építenek a csernobili zónában Az ukrán kormány úgy határozott, hogy 45 hektár földterületet különít el egy atomtemető építésére a csernobili övezetben - közölte kijevi sajtótájékoztatóján Jurij Nedaskovszkij, az Energoatom ukrán állami vállalat elnöke. A 28 éve történt csernobili nukleáris katasztrófa kapcsán íme az atombalesetek kronológiája.


A kormány tönkretenné Budapest tüdejét

2014. április 24. 18:33

A kormány tönkretenné Budapest tüdejét Az MSZP szerint a kormány Budapest tüdejét tenné tönkre a Városliget tervezett beépítésével, amely egyben az ország legnagyobb környezetkárosító eseménye is lenne. Szebb, izgalmasabb és zöldebb lesz a Városliget - reagált a Fidesz.

Böjt, magosztás, és perek Kishantosért

2014. április 24. 14:57

Böjt, magosztás, és perek Kishantosért Kishantos saga 2014 április: 140 milliós kár a Nemzeti Földalapkezelő támogatásával. Likvidált biogazdálkodás. A perrel fenyegetőző Bitay államtitkár minden mondatát cáfolják a biogazdák. Szétkapkodott biovetőmag. Túlélés 2000 cserépben, virágládában és kiskertben. Szolidaritási böjt. Miért is olyan nagy szám ez a Kishantos?


Illés Zoltán hibás vagyonnyilatkozatai és az időhiány

2014. április 24. 11:41

Illés Zoltán hibás vagyonnyilatkozatai és az időhiány Nem tudja, mennyi a fizetése, a pontos összegek sosem érdekelték – ezzel magyarázta a vagyonnyilatkozatában szereplő téves számokat Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, aki időhiány miatt évről évre automatikusan másolja át az adatokat. A hibás dokumentumokat javítani fogja.

Rekord népszerűségű a bécsi közbringa

2014. április 23. 11:23

Rekord népszerűségű a bécsi közbringa 2014 első negyedévében minden hónapban több mint száz százalékkal nőtt a közbringát használók száma az osztrák fővárosban. 2005 óta nem volt ilyen növekedésre példa.


Szövetséges harci delfinek

2014. április 23. 10:15

Szövetséges harci delfinek A NATO történetében először idén harci delfinek és oroszlánfókák is részt vesznek a katonai szövetség és Ukrajna közös hadgyakorlatán a Fekete-tengeren - közölte az amerikai haditengerészet.

Föld Fesztivál a FÁNK-ban

2014. április 23. 9:56

Föld Fesztivál a FÁNK-ban Országos jelentőségű védett természeti terület minősítést kapott a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol ezen a héten zajlik a Föld Fesztivál.


További híreink

Védendő tájelemek a fa- és bokorcsoportok is

2014. április 23. 8:15

A helyes mezőgazdasági és környezeti állapot (HMKÁ) keretében a kunhalmok és a gémeskutak mellett 2014-től védendő tájelemnek minősülnek a fa-és bokorcsoportok is.

Az energiafüggőség marad, és még adósai is leszünk Oroszországnak

2014. április 22. 23:22

Orosz milliárdos helyett egyelőre Putyinék jönnek Magyarországra. Az orosz tőke, amely esetleg tartós munkahelyeket is tudna teremteni, nagy ívben elkerüli Magyarországot. Viszont az atomérdekek összefonódnak.


Kossuth téri fák az óvodánkban

2014. április 22. 22:31

Tegyük földdel egyenlővé az ovi kertjét. Azért vágunk ki fákat, hogy a kivágott fák helyett elültetendő fáknak legyen helye. Szomorú Föld Napi jegyzet.

Széfből lopott orrszarvútülkök

2014. április 22. 21:08

40 orrszarvútülköt loptak el ismeretlen tettesek egy dél-afrikai természetvédelmi park irodájának széfjéből, a rablás súlyos csapást mért a dél-afrikai hatóságok azon erőfeszítéseire, hogy feltartóztassák a kihalástól veszélyeztetett állatok tülkével való illegális kereskedelmet.


A Föld napja, a magyar föld gyásznapja

2014. április 22. 19:10

Április 22-e az egész világon az élő bolygó ünnepe, Magyarországon az idei világnapnak a kormányzati földrablás ad szomorú aktualitást. Néhány napon belül hatályba lép az Orbán-kormány új földtörvénye, amely – az ígéretekkel szemben – a földdel folytatott spekulációt nem akadályozza meg, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a magyar termőföldforgalom évekre a fideszes pártholdudvar ellenőrzése alá kerüljön.

Jelentős kékvércse-vonulásra számíthatunk

2014. április 22. 18:17

Magyarország legértékesebb és az Európai Unióban is kivételes pusztai élőhelyeinek egyik természetvédelmi szempontból fontos, fokozottan védett madara a kék vércse. A madarászoknak köszönhetően az elmúlt 10 évben megduplázódott, és így mintegy 1200 párra duzzadt a kékvércse-populáció.


Csak az a profit zavarja az államot, ami nem az övé

2014. április 22. 17:18

A volt energiaügyi helyettes államtitkár az ATV Startjában elküldte a rezsicsökkentést és a nonprofit közműszolgáltató ötletét oda, ahová szerinte való.

Éltesd tovább Kishantost!

2014. április 22. 15:47

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ gabonáját a húsvétot megelőző hétvégén elpusztították. Vigyél haza kishantosi biovetőmagot! A még megmaradt magokat április 23-án, 17-től 19 óráig a Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt szétosztják azoknak, akiknek fontos az ország természeti kincseinek, és ezek közül a legfontosabbnak, a magyar termőföldnek a védelme.


Minden héten Föld Napja

2014. április 22. 13:40

Több mint egymilliárd ember cselekszik egy időben 192 országban – a Föld napja, április 22. ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye. Sokat tettünk, de nem eleget. Egyetlen nap kevés...

Íme az ivóvíz tisztítási mutyi

2014. április 22. 7:57

A sok totojázás után elkezdték szétosztani azt a több mint százmilliárd forint uniós pénzt, amit az ivóvízminőség javítására fordíthatunk. A nyertesek között ott van Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor vejének üzlettársa és egy vidéki fideszes képviselő is.


46 %-os rezsicsökkenés

2014. április 21. 14:40

Lezárult az első, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program. 7 hónap alatt 46%-kal csökkentette a gáz felhasználását a korszerű szigetelés – derült ki a Knauf Insulation által indított "Nálamszigetelnek Program" záró sajtótájékoztatóján. Minden 1 forint amit szigetelésbe fektetettünk 4,3 forint megtérülést eredményez.

1 kilométer magas lesz. De minek?

2014. április 21. 9:48

Összesen 80 ezer tonna fém kell hozzá. Szaúd-Arábiában, Dzseddában hozzákezdenek a világ legmagasabb épületéhez. A Királyság torony a tervek szerint 183 méterrel nyúlik majd magasabbra a mostani rekordernél, a dubaji Burdzs Kalifánál.


Az elfuserált Dunakapu térért Citrom díj Borkai Győrének

2014. április 20. 23:33

A párizsi székhelyű Világörökség Bizottság hazai intézménye Citrom-díjat adott a győri városvezetésnek. A helyi városvédők szerint a polgármester és szűk köre nem szakmai, hanem politikai döntést hozott egy beruházás során.

Putyin utasítására indult el a sarkvidéki olajszállítás

2014. április 20. 12:29

Megrakodták az első olajszállító hajót az arktiszi Pecsora-öbölben működő Prirazlomnaja nevű orosz kőolajfúró toronynál. A tanker elindításának szimbolikus jelentősége is van, mivel tavaly szeptemberben ennél az orosz fúrótoronynál tartottak a Greenpeace nemzetközi aktivistái tiltakozó akciót az arktiszi kőolaj-kitermelés ellen.


Orbánék háttértanulmánya is a paksi bővítés ellen szól

2014. április 20. 8:58

Bár a kormány konzekvensen azt állítja, hogy a tervezett paksi bővítés költségeitől nem lesz drágább az áram – a Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint a tízmilliárd eurós hitel nem épül be az áramárba, Németh Lászlóné fejlesztési miniszter pedig egyenesen árcsökkenésről beszélt a beruházás kapcsán –, egyre több tény mond ellent ennek az érvelésnek.

Ne ajándékozz élőállatot Húsvétra!

2014. április 19. 23:05

Itt van a húsvét, a termékenység szép ünnepe. Lassan készülnek a hímes tojások, amelyeket majd a virágszálak ajándékoznak az őket meglocsolóknak. Ilyenkor sokan élő állatot ajándékoznak - ez ugyanakkor nagy felelősség is.


A Városvédő Egyesület nyilatkozata a Városliget tervezett beépítése ellen

2014. április 19. 12:21

A Városliget megújítása szükséges! Megújítása. Mely bontásokkal, rendezéssel, zöld felületi rehbilitációval jár. Nem múzeum építéssel.

Környezetvédelem: lefokozás után kasztrálás

2014. április 19. 9:02

A Fidesz–KDNP választási győzelme után azok a jóslatok látszanak beigazolódni, amelyek szerint az új Orbán kormányban a maradék integritását is elveszíti a környezet- és természetvédelem. Az ágazat jelentősebb gazdaságbefolyásoló hatással bíró részeit szétosztják a minisztériumok között, a vidékfejlesztési tárcánál legfeljebb a nemzeti parkok felügyelete marad.


Önfeláldozó fukusimai állatmentő

2014. április 19. 7:54

A 3 évvel ezelőtti nukleáris katasztrófa óta sem szűnt meg az élet Fukusima környékén. A sugárszennyezett területen számos házi, és haszonállat tengeti életét - már persze ha talál enni és innivalót. Naoto Matsumura visszaköltözött állatokat menteni oda, ahol a normál érték 17-szerese a rádióaktív sugárzás.

A grönlandi jég titka

2014. április 18. 23:27

Ősi, csaknem 3 millió éve megfagyott tundratalajt fedeztek fel Grönland jégtakarója alatt - derült ki egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmányából.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Szeretne cikket írni? Megosztaná véleményét? Itt megteheti!
Felhasználóbarát honlap
Kiváló Magyar Tartalom
Járjon zöld szemmel! Küldje be fotóit itt!

hirdetés