Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Pro Natura Díjas a 100 éves természettudós

2015. április 25. 17:38

Pro Natura Díjas a 100 éves természettudós A Földművelésügyi Minisztérium FÖLD Napja kitüntetési ünnepségén adták át 2015. április 23.-án az idei PRO NATURA díjakat, emlékplaketteket, és Miniszteri Elismerő Okleveleket.

Időzített bomba az ázsiai gleccserek olvadása is

2015. április 25. 15:17

Időzített bomba az ázsiai gleccserek olvadása is Az 1950-es évek óta több mint 7600 négyzetkilométer területről fogytak el a gleccserek Kínában, elsősorban Tibet vidékéről, ami 18 százalékos csökkenésnek felel meg - számoltak be kutatók a Hszinhua hírügynökségnek.


Dániában a szél olcsóbb az atomnál

2015. április 25. 13:59

Dániában a szél olcsóbb az atomnál A szélenergia projektek, különösképpen a tengeri szélenergia farmok, önállóan is életképes vállalkozásokká nőtték ki magukat. Jól látszik ez Dánia esetében, ahol a szélerőművek megtérülési mutatói lassan az állami támogatások átcsoportosítását teszik indokolttá.

Nagyobb gyerekcipőben a háztartási napenergia felhasználás

2015. április 25. 11:58

Nagyobb gyerekcipőben a háztartási napenergia felhasználás Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma és beépített teljesítőképessége az elmúlt években - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).


Tilos a bernáthegyikkel fotózkodni a Matterhorn előtt

2015. április 25. 10:57

Tilos a bernáthegyikkel fotózkodni a Matterhorn előtt Állatvédők kritikáinak hatására a jövőben a turisták nem fotózkodhatnak bernáthegyi kutyákkal a svájci Zermattban a Matterhorn hegyének sziluettje előtt. Alternatíva lehet a havasi kürtös, vagy a bernáthegyikutya-jelmezbe bújt ember.

A védett földek trükkös földmutyija

2015. április 25. 9:54

A védett földek trükkös földmutyija A rá jellemző cinizmussal viszi keresztül a fideszes többség a védett földek lenyúlását: a kétharmados többséget igénylő részek elhagyásával, de a természetvédelem szempontjából káros passzusokat maradéktalanul megtartva terjeszti a korábban elbukott földkezelési törvényjavaslatot a kormány a parlament elé.


Zavaros fideszes mosakodás atomtemető ügyben

2015. április 25. 9:21

Zavaros fideszes mosakodás atomtemető ügyben Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő válaszolt egy együttes politikus aggodalmaira. Mint írta, a paksi bővítés és a hulladéktároló több társadalmi előnnyel jár, mint kockázattal, és a lakosság közmeghallgatáson nyilváníthat véleményt - amit épp a fideszesek szavaztak le. Lázár János a levegőbe beszélt - a Fidesz magukra hagyta a pécsieket!

Kump Edina - a hiteles környezetvédő

2015. április 25. 8:53

Kump Edina - a hiteles környezetvédő Számára ma már evidens, hogyan függ össze az ember mindennapi tevékenysége a környezetvédelemmel – ezt a rendszerszemléletet szeretné átadni minél több embernek. Hisz abban, hogy aki elkötelezett, kitartó és hiteles, az sikeres lesz.


Miért a környezetszennyezést ösztönözzük a termékdíjjal?

2015. április 24. 10:07

Miért a környezetszennyezést ösztönözzük a termékdíjjal? 2015 januárjától környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni minden elektromos vezérlésű kazán után. A termékdíj független attól, hogy takarékos-e a készülék, milyen mértékben áll újrahasznosítható alkatrészekből, van-e Környezetbarát Termék minősítése. Mértéke 57 forint/kg, ami 3-5%-kal teszi drágábbá a modern, energiatakarékos kazánokat. Eközben a kevésbé hatékony, természeti erőforrásokkal pazarlóbban bánó, környezetet jobban terhelő fűtőberendezések után nem kell fizetni.

Lebukott kutyakínzó

2015. április 24. 9:48

Lebukott kutyakínzó Állatkínzó kutyaszaporítón ütött rajta lakossági bejelentés alapján a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). A Budapesten egy XVIII. kerületi családi házban tapasztalt szörnyű körülmények még a sokat látott szakembereket is elborzasztották.


További híreink

A nap hűti a magvakat

2015. április 24. 9:36

Közel 200 napelem-modulból álló kiserőművet épít ki hazánk legnagyobb magbankja, a tápiószelei Növényi Diverzitás Központ. A 39 millió forintos uniós támogatásban megvalósuló beruházás várhatóan 53-54 MWh elektromos energiát termel majd évente, mely a becslések szerint évi közel 2,1 millió forintos megtakarítást jelent majd az Intézménynek.

Ne nyúljon az őzgidákhoz!

2015. április 24. 9:20

Idén az enyhe tél miatt várható, hogy az őzsuták a megszokottnál korábban hozzák világra gidáikat, és a következő napokban, hetekben a természetben könnyen találkozhatnak velük a kirándulók. Nagyon fontos tudni: attól, hogy az őzgida egyedül van, egyáltalán nincs szó elárvult kicsinyekről!


Budapesti Vegyiművek: bombamentesítési Greenpeace tippek

2015. április 24. 6:35

Hárompontos intézkedési tervet javasol a Greenpeace a Budapesti Vegyiművek területén kialakult veszélyes helyzet azonnali kezelésére. Az első és legsürgősebb lépés a tűz- és robbanásveszély azonnali minimalizálása és a lakosság megfelelő tájékoztatása; a második teendő a veszélyes hulladék szakszerű elszállítása; a harmadik pedig a terület teljes megtisztítása.

Kibújt a szög a zsákból: A kormány csak a nemzeti parki földekre hajt

2015. április 24. 6:13

Tegnap a Parlament Törvényalkotási Bizottsága elfogadta és parlamenti zárószavazásra terjesztette be az állami vagyonról szóló törvény csonka, kétharmados részek nélküli változatát. A természetvédő szervezetek szerint ezzel egyértelművé vált, hogy a kormány nem a földvagyon egységes kezelését célozza a tervezettel, hanem a nemzeti parki földek elvételét a természetvédelmi szervektől.


Soproni diákok demonstráltak a kormány oktatási ámokfutása ellen

2015. április 23. 12:49

Ma délelőtt Sopronban néma demonstrációval hívták fel a figyelmet soproni egyetemisták és polgárok az Orbán-kormány újabb "zöld ajándéka", a természetvédelmi mérnöki képzés tervezett likvidálása ellen.

Áder János üzenettel zöldül Tokajban

2015. április 23. 9:58

Magyarország köztársasági elnökének védnökségével kerül megrendezésre a hétvégén, április 24-26. között a Környezetvédő és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója Tokajban.


Startolt a szalakótavédelmi program

2015. április 23. 9:36

A 2020-ig tartó program célja megállítani a feltűnő tollazatú, népies nevén kékcsókának is hívott madár állományának csökkenését a Kárpát-medencében.

Véget ért a vödörtaxizás a Mártában és a Bükkben

2015. április 23. 9:14

A kétéltűeknek immár a saját lábukon kell megtenni az utat a vermelőhelyük és a peterakóhelyük között, miután a Bükki Nemzeti Park 4 kritikus helyen kétéltű átjárót építve biztonságossá tett számukra az utat, így előzve meg a tömeges gázolást. Sikeres volt a honti békataxi!


Focira van, kármentesítésre nincs pénz

2015. április 23. 8:32

A kormány szerint sikeres, a találkozót kezdeményező LMP szerint viszont eredménytelen volt az a tegnapi egyeztetés, amelyen az érintett budapesti kerületek polgármesterei, parlamenti képviselője, a katasztrófavédelem, a zöldhatóság és a kormány illetékesei konzultáltak az Illatos úti vegyszerlerakat felszámolásának lehetőségeiről.

A jövő nemzedékek szószólója a Föld Napján

2015. április 22. 21:37

A jövő nemzedékek szószólója, Szabó Marcel a hazánkban immár 25 esztendeje megünnepelt Föld Napja alkalmából elismerését és köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik ezt a nagy hatású tudatformáló és közösségszervező mozgalmat Magyarországon is meghonosították, munkájukkal hozzájárultak a rendezvények sikeréhez.


Legyen minden héten Föld napja!

2015. április 22. 14:24

Ma van a 25. hazai Föld napja. Évi egyetlen nap már kevés, ezért a Föld Napja Alapítvány azt javasolja, hogy mától legyen minden héten Föld napja. Válassz a 10 kihívás közül, akár többet is.

Védett madarak fészkei pusztultak el a szabolcsi nádastűzben

2015. április 22. 7:34

Védett madarak, köztük szürke gém, nagykócsag és barna rétihéja fészkei pusztultak el a Kisvárda és Kékcse közötti természetvédelmi területen keletkezett tegnapi nádastűzben.


Több ezer fókát vernek agyon Namíbiában

2015. április 22. 7:19

86.000 fókát készülnek leölni Namíbiában a következő három évben populációjuk kordában tartása végett, közölte a halászatért felelős helyi miniszter.

Börtön a norvég farkasvadászoknak

2015. április 22. 7:12

Illegális farkasvadászat szervezéséért börtönbüntetéssel sújtottak öt embert Norvégiában, az észak-európai országban ez volt az első ilyen jellegű bűnvádi eljárás.


Fenéktisztító környezetszennyezés

2015. április 22. 6:46

Ez mi? Water, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Caprylic Triglyceride, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Alcohol, Iodopropynyl Butylcarbamate, Sodium Hydroxymethlyglycinate, Citric Acid, Fragrance.

Szegedi árvízvédelem: 2 milliárd / 2 km

2015. április 21. 20:51

Néhány óra alatt felépíthető korszerű mobilgát védi ezentúl Szeged belvárosát az árvíztől – közölte Botka László polgármester.


Hűtő után mosógéppályázat

2015. április 21. 10:59

Május végétől lakossági mosógépcsere-pályázat várható; a lebonyolításra a szaktárca új céget alapított, amely a feladatot az immár megszokott magánzónak adta le. A kormány önmagát is ostorozza, miután az EU pert akasztott a nyakunkba az energiatakarékosság elhanyagolása miatt.

Veszélyes kétkerekűek a Normafán

2015. április 21. 10:10

A WWF Magyarország szerint a Normafa rendezésére kialakított tervekben downhill kerékpáros pályák kialakítása is szerepel. Az emberre, élővilágra egyaránt veszélyes tevékenység jelenleg illegálisan zajlik, és jelentős károkat okoz, amelyet a hatásvizsgálatok is megerősítenek.


Azt csinálunk a kiégett fűtőelemekkel, amit akarunk

2015. április 21. 8:52

Az Európai Bizottság engedélyezte a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges nukleáris fűtőanyag szállítására vonatkozó szerződést Oroszországgal. Versenyjogi szempontból azonban még nem engedélyezték a beruházás megvalósítását. Kiszolgáltatott helyzetük miatt nem tiltakoznak a bodaiak az atomtemető ellen.

Sokba kerül a német atomfüggetlenség

2015. április 21. 7:55

A német atomerőművek leállításának és a nukleáris hulladék biztonságos elhelyezésének költségei elérhetik a 70 milliárd eurót.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés