Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Paksi repedések?

2016. május 25. 21:49

Paksi repedések? Szabadulna a paksi bővítésre adott orosz hiteltől a kormány, a javuló magyar piaci hitelfelvétel lehetőségekben bízva módosítanának az eredeti terven, amely szerint Moszkva adná a pénzt az atomerőmű-beruházáshoz.

Tovább öregszik a hazai autóállomány

2016. május 24. 17:05

Tovább öregszik a hazai autóállomány Az év első harmadában közel 45 ezer használt autó özönlött be az országba, amelyek 61,5 százaléka legalább tízéves – közölte a Használtautó.hu autós portál, azaz továbbra sem fiatalodnak az importált használt autók.


A kínai klímavédelem öngólja

2016. május 24. 16:49

A kínai klímavédelem öngólja Az elviselhetetlen szmog miatt Kínában a szén elgázosításával szeretnék energiával ellátni a nagyvárosokat. Ám a technológia több CO2-kibocsátással jár, mintha szenet égetnének.

Magyarországon járt Jane Goodall

2016. május 24. 16:21

Magyarországon járt Jane Goodall “Könnyeim után most a harag öntött el. Egyszer valaki őszintén csodálkozva kérdezte: hogy lehet az, hogy ha az emberi alkotásokat tönkreteszik, azt vandalizmusnak hívjuk, de ha a természet művét, Isten teremtményeit semmisítik meg, azt haladásnak mondjuk..."


Leharapta tulajdonosa fejét az őrjöngő teve

2016. május 24. 14:55

Leharapta tulajdonosa fejét az őrjöngő teve Megölte a tulajdonosát egy teve Indiában, miután a férfi egy egész napon át a tűző napon hagyta kikötözve abban az államban, ahol néhány napja 51 fokot mértek.

Így teszik tönkre a növényvédő szerek az élővilágot

2016. május 24. 13:10

Így teszik tönkre a növényvédő szerek az élővilágot Európában rohamosan nő a növényvédő szerek használata. Egy átlagos német almaültetvényt például 34-szer permeteznek le tenyészidőszakonként. A Greenpeace szerint a biológiai sokszínűség csökkenésének egyik legfőbb okozója az iparszerű, vegyszereken alapuló mezőgazdaság. A zöld szervezet bemutatta új tudományos jelentését az iparszerű mezőgazdaság élővilágra gyakorolt hatásairól.


Meghökkentő házi kedvencek Nagy-Britanniában

2016. május 24. 10:39

Meghökkentő házi kedvencek Nagy-Britanniában Oroszlánt, bölényt, tigrist, krokodilt, pumát, viperát, csörgőkígyót és zebrát is tartanak legális házi kedvencként a britek - derült ki egy új felmérésből.

Megújulókban is uniós sereghajtók vagyunk

2016. május 24. 10:06

Megújulókban is uniós sereghajtók vagyunk Az EU-n belül tavaly Magyarországon volt a legkisebb a zöldenergia aránya az áramtermelésen belül, az idén tovább romolhat a helyzet. Az orosz atomfüggés kinyírja a környezetbarát jövőt. 40 másodperc alatt megértheti, mi a baj a túl olcsó zöld energiával.


Lefajvédőzték Szél Bernadettet

2016. május 24. 9:27

Lefajvédőzték Szél Bernadettet Szél Bernadettet lefajvédőzték a Parlamentben, de ezen mindenki nevetett. Azért nem tart sehol a Natura 2000 kezelési és fenntartási tervekkel a kormány, hogy mehessen a szabadrablás?

Állítsák le a Liget Budapest Projektet!

2016. május 23. 20:12

Állítsák le a Liget Budapest Projektet! A tájépítész pályázók 7-es sorszámú tervlapjai bizonyítják: fel lehet újítani a Ligetet új épületek nélkül is. Civilek és szakmai szervezetek Lázár Jánoshoz fordulnak a Városliget megóvásáért.


További híreink

Minket érdekel a véleményed! Forgass egy rövidfilmet!

2016. május 23. 16:21

Május 22-én a Biológiai Sokféleség Világnapján Európában és Magyarországon is az élőhelyek 75%-a van rossz állapotban és több, mint 5000 veszélyeztetett állat és növényfaj fennmaradásáért küzdenek szerte a világon nap mit nap. Ma indult a 6. Green-Go Nemzetközi Rövidfilm verseny.

Betiltották a brutális állatkínzást

2016. május 23. 11:45

Kasztília és Leon spanyol tartomány törvényben tiltotta meg, hogy megöljék a bikákat a viadalokon kívüli egyéb hagyományos rendezvényeken, így például a Toro de la Vega elnevezésű, több száz évre visszanyúló eseményen, amelyet egyfajta, a bikával folytatott lovagi tornaként szoktak emlegetni.


A választásokig tuti nem lesz dugódíj Budapesten

2016. május 23. 11:29

A 2018-as országgyűlési választások előtt szinte biztosan nem vezetik be Budapesten a dugódíjat, tudta meg az Origo. A kormánypártok attól tartanak, hogy nagyon súlyos politikai károkat okozna nekik a dugódíj bevezetése, így az akár 20 milliárdos büntetést is hajlandók kifizetni - persze közpénzből "fényezve" a FIDESZt.

Újabb mérföldkő vizeink védelmében

2016. május 22. 15:56

Magyar állomásához érkezett a WWF és a Coca-Cola legnagyobb regionális természetvédelmi összefogása, amely 7 éven keresztül 5 országban, mintegy 53 km2 vizesélőhely rehabilitációját és 12 millió m3 víz megőrzését, vagy természetes állapotába történő helyreállítását célozza a kelet-közép-európai régióban. A Barcs melleti Ó-Dráva holtágának helyreállítása egyben az első LIFE+ alap által támogatott magyar-horvát közös természetvédelmi projekt.


A Vad Kunság ismét tarolt

2016. május 22. 9:50

Kiosztották a fődíjat a gödöllői természetfilm-fesztiválon. Mosonyi Szabolcs A Vad Kunság – A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját Gödöllőn.

Két oroszlán pusztult el egy öngyilkossági kísérlet miatt

2016. május 22. 9:31

Szokatlan módját választotta az öngyilkosságnak egy chilei férfi: oroszlánokkal próbálta széttépetni magát a santiagói állatkertben. A fiatalembert végül két oroszlán kilövésével mentették meg.


Fenntartható energiarendszert Magyarországnak!

2016. május 22. 9:15

A Heinrich Böll Stiftung támogatta Zöld Múhely Alapítvány által szervezett, "Fenntartható energia forgatókönyv Magyarország számára" című konferencián 2016. május 18-án tartott nyitóelőadást Jávor Benedek. Ennek szerkesztett verzióját közöljük.

Biciklis történetek Amszterdamból

2016. május 22. 6:53

Dokumentumfilm Amszterdamról, a világ bringás fővárosáról. A film bemutatja, hogyan lett autósból bringás város Amszterdam, hogyan nyújt megoldást mindenre a kerékpár, és ezt milyen infrastruktúra segíti. A bemutatja azt a túlszabályozás helyett együttműködésre alapozó rendszert, ami máshonnan jövőknek kaotikusnak tűnhet.


Új kisvasút a Börzsöny nyugati részén

2016. május 21. 14:34

Transzbörzsönyi kisvasút – talán ezen a néven lesz közismert a Márianosztra és Nagyirtás közötti, 7 kilométeres, 760 milliméter nyomközű vasút. Két már meglévő kisvasutat köt össze, és mától "száguld az erdőben. A most létrejött, 22 kilométeres Szob–Nagybörzsöny vonal az ország egyik leghosszabb, legattraktívabb és legjobb adottságú kisvasútja.

Dízelbotrány: újabb 30 autótípusnak feltűnően magas a CO2 kibocsátása

2016. május 21. 13:19

A német kormány a Volkswagen-csoport (VW) dízelbotrányával összefüggésben vizsgálatot indított 30 dízelüzemű autótípus feltűnően magas szén-dioxid-kibocsátása miatt - mondta Berlinben a szövetségi közlekedési minisztérium szóvivője, megerősítve az ügyről szóló sajtójelentéseket.


Szükség van a Déli pályaudvarra

2016. május 21. 11:34

A Budán élők és dolgozók érdekére hivatkozva a Déli pályaudvar egyes funkcióinak megtartása mellett foglalt állást Láng Zsolt II. kerületi polgármester.

Hibridizálódnak a kanadai macik

2016. május 21. 11:17

Szakemberek szerint egy grizzly és egy jegesmedve hibridje minden bizonnyal az a medve, amelyet Kanada északi részén, a Hudson-öböl partján fekvő Arviat település közelében lőtt le egy vadász. Didji Ishalook vadász először azt hitte, hogy egy kisebb testű jegesmedvét lőtt le. De később rájött, hogy egy egészen más állatot ejtett el.


Folytatódik a termőföld mutyi

2016. május 21. 10:19

Népszavazási kezdeményezés ide vagy oda, tegnap elindult a földárverések harmadik üteme, a „Földet a gazdáknak!” program keretében. Fazekas miniszter újabb 60 ezer hektár eladását hirdette meg. Zajlanak a perek a földjeiből állami segédlettel kiforgatott Kishantosi Nonprofit Kft. és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet között. A földekre korábban bérlőként bejelentkezett pályázók közben már meg is vették a per alatt álló területeket.

Tízezer ember halálára szavazott az országgyűlési bizottság

2016. május 20. 21:48

„Arról kell szavaznunk, hogy megmentjük-e évi tízezer ember életét” – ezzel a mondattal indokolta a költségvetési törvényjavaslathoz előterjesztett módosító javaslatát Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának LMP-s elnöke. A Levegő Munkacsoport kezdeményezésére készült javaslat a kormány által előirányzott 30 millió forint helyett 20 milliárd forintot szánt volna a levegő részecskeszennyezésének (PM10) csökkentésére.


Újabb eszközzel gyengül a természet védelme

2016. május 20. 21:30

Bajban a természetbarát gazdálkodók! A napokban kapták kézhez a 2016-2020 közötti időszak agrár-környezetgazdálkodási támogatásáról szóló értesítéseket a gazdálkodók.

Happy Planet Index, avagy az országok boldogsága nem függ a GDP-től

2016. május 20. 9:07

Elsőre azt gondolnánk, hogy a magas GDP-vel rendelkező gazdagabb országok lakóinak elégedettsége magasabb, mint a szegényebb országokéban. A New Economics Foundation kifejlesztette Happy Planet Index-et (Boldog Világ Index), mely magában foglalja az ország lakóinak élettel való elégedettségét, a születéskor várható élettartamát és az ökológiai lábnyomát.


Ezer évig sem múló nehézfém-szennyezés Észak-Dakotában

2016. május 19. 23:17

Hogyan válnak az egykor mesés tájak szennyezett bombává? – ezt követték nyomon a Duke Egyetem professzorai, amikor azt vizsgálták, hogy miként hatott a természetre az olaj és a gázipar több ezer balesete, amikor is radioaktív és nehézfémmel szennyezett, valamint maró sót tartalmazó anyagok jutottak a talajba.

Új étrendi ajánlások saját és bolygónk egészségéért

2016. május 19. 21:21

Nem csak magunk, de bolygónk miatt sem mindegy, mit eszünk. Mégis csupán néhány országban adtak ki olyan táplálkozási ajánlásokat, melyek a megfelelő étkezés szempontjait egyesítik a környezeti fenntarthatóságéval. A FAO és az Oxfordi Egyetem új tanulmánya közös nevezőre hozza a fenntarthatóságot, klímaváltozást az egészséges táplálkozással.


PaksII nélkül olcsóbb lenne az áramunk

2016. május 19. 14:30

Magyarország jövőbeli energaigényének fedezéséhez nincs szükség atomerőműre. Az összes energiafelhasználás akár 50%-a, a termelt áram pedig 80%-a is származhat megújulókból 2050-re, a szükségletek akkor is biztonságosan elláthatóak maradnak.

Megfutott Baán a Ligetvédők elől

2016. május 19. 11:20

A Ligetvédők és a fél magyar sajtó hiába várta Baán Lászlót és a Liget Projekt sajtótájékoztatóját, mert az a városligeti jégpályánál elmaradt. A sajtótájékoztatót titokban, csak a „baráti” – azaz, közpénzből kitömött – médiának tartották meg, máshol.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés