Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Antizöld a Liget Projekt

2015. augusztus 31. 7:42

Antizöld a Liget Projekt A holland sztárépítész keményen kritizálja a Liget Projektet. Erick van Egeraat félti a Városliget fáit az oda tervezett múzeumoktól. Szerinte nem logikus egy parkba építkezni, mikor van egy félig üres és kihasználatlan városközpontunk.

A világ fele szomjazni fog - migráció és vízhiány

2015. augusztus 30. 14:40

A világ fele szomjazni fog - migráció és vízhiány 2040-re számos közel-keleti, dél-amerikai és több európai ország is súlyos szárazsággal fog küzdeni. A vízhiány komoly nemzetközi konfliktusokhoz vezethet.


Napelemre, zöld tetőkre és több közösségi térre vágynak a társasházban élők

2015. augusztus 30. 13:06

Napelemre, zöld tetőkre és több közösségi térre vágynak a társasházban élők Immár hetedik alkalommal hirdetett nyerteseket a magyarországi társasházak és lakásszövetkezetek kisebb fejlesztéseit támogató pályázatán az OTP Bank. A hitelintézet márciusi felhívására összesen 567 társasház jelentkezett. A pályázat keretében az OTP Bank kategóriánként 3-3 jelentkezőt díjazott, mintegy 9 millió forint keretösszeggel.

Halfogási stop a megmérgezett Kaposban

2015. augusztus 30. 9:55

Halfogási stop a megmérgezett Kaposban Tömeges halpusztulás miatt általános halászati-horgászati tilalmat rendelt el a Somogy Megyei Kormányhivatal a Kapos folyó teljes Somogy megyei szakaszán péntektől.


Ősszel jöhet az új vadgazdálkodási törvény

2015. augusztus 30. 9:11

Ősszel jöhet az új vadgazdálkodási törvény Ősszel szavazhatja meg az országgyűlés az új vadgazdálkodási törvényt, amelynek központjában az ésszerű, reális természetvédelem áll, valamint a tájegységi vadgazdálkodás megteremtése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a Győr-Moson-Sopron megyei Göbös-majorban tartott tegnapi megyei vadásznapon.

Mészáros Lőrinc földműves, mutyi pedig nem lesz

2015. augusztus 30. 7:29

Mészáros Lőrinc földműves, mutyi pedig nem lesz Kedvezményesen nem adunk senkinek semmit! Nem lesz mutyi - mondta a Népszabadságnak Fazekas Sándor a 380 ezer hektár állami föld eladásáról. A földművelésügyi miniszter szerint a gázszerelő Mészáros Lőrinc, aki további földekhez juthat, földműves, „mert benne van a földművesek jegyzékében”.


Karátson Gábor 1935–2015

2015. augusztus 29. 8:23

Karátson Gábor 1935–2015 Végső búcsút vettek augusztus 26-án, szerdán Karátson Gábortól. Az alábbiakban közöljük Lányi András búcsúztató beszédét.

Megkezdődött az őszi madárvonulás

2015. augusztus 29. 8:00

Megkezdődött az őszi madárvonulás Az ősz közeledtével ismét útra kelnek Európa költöző madarai. Augusztus hónap folyamán megkezdődik az egészen november végéig elhúzódó természeti csoda, az őszi madárvonulás.


Őzet gyilkolt a határzár

2015. augusztus 29. 7:35

Őzet gyilkolt a határzár Az ásotthalmi vasútállomástól 300-400 méterre találták a határvédelmi kerítés pengedrótjába gabalyodott, fejjel lefelé lógó őztetemet.

Lefölöznék a keleti szemétfoltot

2015. augusztus 28. 15:56

Lefölöznék a keleti szemétfoltot Tengerbiológusok és önkéntesek mintegy 30 hajón feltérképezik a Csendes-óceán Kalifornia és a Hawaii-szigetek közötti részén hosszan szétterülő, egyre nagyobbodó szeméttakarót, hogy pontosan megtervezhessék az ember alkotta, főként műanyag szemét összegyűjtésének stratégiáját.


További híreink

Gleccsercsúcs: napi 46 méter

2015. augusztus 28. 15:29

Gleccserkutatók tanulmányozzák azt az óriási jégtömeget, amely a minap vált le a grönlandi Jakobshavn gleccserről, amelyből a feltételezések szerint annak idején kialakult az Atlanti-óceánban a Titanic katasztrófáját előidéző jéghegy.

Nyílt levél a lufieregetések leállítására

2015. augusztus 28. 12:39

A zamárdi Strand Fesztivál ünnepélyes zárásaként augusztus 22 szombaton a Punnany Massif együttes koncertjén saját híradásuk szerint tízezer lufit engedtek el „környezetvédelmi” üzenettel, ami különösen visszatetsző egy ilyen nyilvánvalóan környezetszennyező akció esetében.


Mire is ez a nagy sietség az állami földek eladásával?

2015. augusztus 28. 10:40

Az Élőlánc Magyarországért májusi beadványa és a VI. Ángyán jelentés alapján a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni főosztály Korrupciós bűnözés elleni osztálya foglalkozik az állami földek pályázatainak ügyével.

Lemondott a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója

2015. augusztus 28. 9:27

Rávernék a balhét az állami földpályázatokat ügyében, inkább lemond a nemzeti park igazgatója. Vezetői megbízatásának visszavonását kérte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Szilágyi Gábor munkáltatójától, Fazekas Sándor földművelési minisztertől 2015. augusztus 31-i hatállyal - közölte a Népszava kérdésére a Vidékfejlesztési Minisztérium.


Balatonfenyvesi fiaskó

2015. augusztus 27. 22:54

Az LMP szerint az egész beruházás zavaros hátterére világít rá ismét, hogy felszámolás alá került a balatonfenyvesi SunMarine vitorláskikötő kivitelező cége. A West-Balaton Travel Kft. ellen végrehajtási eljárás is folyamatban van. Az ellenzéki párt bízik benne, hogy ez már a jogellenesen megkezdett, súlyosan környezetkárosító beruházás végét jelenti.Ki fogja eltakarítani a balatonfenyvesi rombolás nyomait?

Kiárusítják az állami földeket

2015. augusztus 27. 21:15

Akár 380.000 hektár állami termőföld értékesítését kezdheti meg még az idén a Földművelésügyi Minisztérium. A kormány mai döntése szerint csak helyben lakó magyar földművesek vásárolhatnak nyilvános hirdetéseken és árveréseken, mégpedig a helyi piaci értéket legalább 10 %-kal meghaladó árakon. A vásárlásokhoz a Magyar Fejlesztési Bank legfeljebb 2,5 %-os kamatozású, húszéves lejáratú kedvezménye hitelt nyújt a gazdáknak.


Zöld sávval hosszabbíthatják meg a Városligetet?

2015. augusztus 27. 19:41

A miniszterelnök azt kérte az illetékesektől, hogy „porolják le” azokat a terveket, amelyek az elmúlt 20 évben születtek a Nyugati pályaudvar, illetve a Podmaniczky utca vasút felé eső oldalának felújításával, hasznosításával kapcsolatban. Felmerült ötletként ugyanis, hogy zöld sávot alakítanának ki ezen a területen, és összekötnék azt a megújuló Városligettel.

Íme a műanyagszigetek útjai

2015. augusztus 27. 10:22

Az időjárást és a tengeráramlatokat figyelő bóják adatait felhasználva készített videót a NASA arról, hogy is áramlik a műanyagszemét a világ óceánjaiban.


Jó pénzért pusztítják Magyarországot, és nem akarják abbahagyni

2015. augusztus 27. 9:35

Az ország legnagyobb volumenű környezetkárosításának vethet véget, és egyben egy hasonlóan példátlan mértékű környezeti kárelhárítási folyamat kezdete lehet a hazai zöldhatóság határozata, amely nem járult hozzá az Almásfüzitőn veszélyes hulladékok kezelését végző cég környezethasználati engedélyének meghosszabbításához. Illés Zoltán volt környezetügyi államtitkár korábban tízmilliárdos nagyságrendűre becsülte a várható költségeket.

Indiányi erdő tűnik el hamarosan

2015. augusztus 26. 7:58

Csaknem India méretű trópusi őserdőt irthatnak ki 2050-ig - figyelmeztetett egy frissen megjelent tanulmány.


Hatalmas mérgezés fenyegeti a Csallóközt

2015. augusztus 26. 7:20

Ökológiai katasztrófa fenyegeti a Csallóközt, megmérgezhetik Európa egyik legnagyobb föld alatti ivóvízkészletét, ha a pozsonyi kormány tovább halogatja a talajba szivárgó, hatalmas mennyiségű arzén, cián, mangán és más veszélyes anyag eltávolítását – verték félre a harangot a szlovákiai szakemberek.

Putyinnak fizetnie kell a Greenpeace-nek

2015. augusztus 26. 7:09

Kártérítésre ítélte a hágai választott bíróság Oroszországot a 2013-ban Murmanszkban feltartóztatott, holland zászló alatt közlekedő Greenpeace-hajó ügyében.


Éghajlatváltozás: mentés másként?

2015. augusztus 25. 8:35

Ma már mindenki biztos benne, hogy jövőre megsülünk, de ha mégsem, akkor elvisz az ár, vagy jégpáncél ejt foglyul bennünket. Az időjárási csapások a címlapokra kúsztak; naponta halljuk, hogy jó, ha hozzászokunk a szélsőséges időjáráshoz és beletörődünk, hogy árvizek, szélviharok, ónoseső, vagy éppen méteres tavaszi hó keserítik meg az életünk.

Jó éve volt a békáknak az újjáélesztett Fejetéki-mocsárban

2015. augusztus 25. 7:16

Hatásosnak bizonyult a vízvisszatartásra épített föld alatti résfal, amellyel a Kiskunhalas melletti Fejetéki-mocsarat szeretnék megmenteni a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei. A mocsárban a legmelegebb augusztusi napokon is volt víz, pedig az elmúlt években nyár végére már rendre kiszáradt.


Kazáncserét fontolgatsz? Nem árt, ha ezt tudod!

2015. augusztus 24. 22:31

A nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt.

Értelmetlen madármészárlás a Mediterráneumban

2015. augusztus 24. 21:07

Kegyetlen bánásmódnak vannak kitéve a madarak a Földközi-tenger medencéjében, ahol évente 25 milliót ölnek meg belőlük, a legtöbbet Egyiptomban, a fő zsákmány az erdei pinty - közölte a témával foglalkozó első átfogó jelentésében a Birdlife International.


Brit katonák az erdei elefántok védelmében

2015. augusztus 24. 18:32

Nagy-Britannia katonákat küldött Afrikába, hogy a helyi vadőröket kiképezve segítse az agyaruk miatt megtizedelt erdei elefántok védelmét. A 12 brit katona Gabonban teljesít szolgálatot az ottani elnök, Ali Bongo kérésére.

Műholdas segítség a szárazsággal küzdőknek

2015. augusztus 24. 16:58

Napjainkban a Közel-Kelet és Észak-Afrika minden országában komoly problémát jelent a vízhiány, ami leginkább az öntözéses mezőgazdaságot állítja kihívás elé. A helyzet várhatóan romlik, mivel a klímaváltozással gyakoribbá és tartósabbá válnak a szárazságok. A FAO egy műholdas képeket használó nyílt adatbázis fejlesztése révén segíti az amúgy szűkös vízkészletek fenntarthatóbb felhasználását.


Zselyke a kameracsapdában

2015. augusztus 24. 14:08

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság páratlanul ritka felvételt tett közzé egy fiatal nőstényfarkasról. A felvételt néhány hete rögzítette az ANPI egyik kameracsapdája.

Elbuktuk a rezsiharcot

2015. augusztus 23. 11:20

A magyar kormány kapitulációjával zárulhat a rezsiháború Brüsszelben. Itthon viszont nem adja fel a harcot a Fidesz, ami csak a 2018-as választásokig 100-130 milliárd forintot emészthet fel


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés