Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Újabb milliárd az atomlobbinak

2014. július 27. 22:59

Újabb milliárd az atomlobbinak Az LMP a megújuló energiaforrások kutatását és egy ezzel foglalkozó kormánybiztos kinevezését kéri a kormánytól, miután megtudta: Aszódi Attila, a paksi erőmű bővítési biztosa és intézete több mint egymilliárd forintos megbízást kapott a Paksi Erőműtől és az MVM-től.

Mennyi marha, mind szembe jön velem

2014. július 27. 10:12

Mennyi marha, mind szembe jön velem Nincs kétségem, Baán László eszes ember. És ügyes is. Aki kurzusokon átívelően képes pozícióban maradni, mi több, egyre feljebb kerülni, egyre nagyobb koncokat kiszakítani magának, az jól eligazodik a hatalomtechnikában is. Az MSZMP Társadalomtudományi Intézetéből Kövérhez hasonlóan jól átigazolt a Fideszhez, 1990–1994 között már a Fővárosi Közgyűlésben képviselte pártját, s zsenialitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első Orbán-kormány alatti miniszteriális vezető pozícióit remekül átmentette a szocialista-szdsz-es koalíciós korszakba is.


Dobja be a pénzt az ablakon!

2014. július 27. 9:26

Dobja be a pénzt az ablakon! A KÖVET Egyesület idén is keresi a sikeres környezeti és gazdasági megtakarítások bajnokait! Új kategóriákban is lehet még jelentkezni július 31-ig!

Nekiment a maffiának Ferenc pápa

2014. július 27. 8:41

Nekiment a maffiának Ferenc pápa A bűnözés elutasítását szorgalmazta tegnap Ferenc pápa a campaniai Casertában tett látogatása során. A délolasz város a camorra földje, ahol a bűnszervezet tartja kézben az illegális bevándorlást és az illegális hulladékkereskedelmet is.


A 3-as metró csörte háttere

2014. július 27. 8:19

A 3-as metró csörte háttere Több száz csuklós busznak kellene egymástól kőhajításnyira araszolnia Kispesttől Újpestig, hogy a főpolgármester által kilátásba helyezett leállítás esetén pótolni tudják a 3-as metrót. Ennél életszerűbb verzió a halaszthatatlan felújítás megkezdése, ám a zsíros koncon egyelőre marakodik a kormány és a főváros. A hvg.hu összeszedte az érdekeket és a szándékokat.

Hetedszer tisztult meg az Ipoly

2014. július 26. 15:22

Hetedszer tisztult meg az Ipoly Önkéntesek immár hetedszer tisztították meg a szeméttől az Ipoly 40 km-es szakaszát. A Magosfa Alapítvány múlt hétvégi akciójának célja az Alsó-Ipoly mente környezeti állapotának javítása, a helyi lakosok, döntéshozók valamint az idelátogatók szemléletformálása, és hasonló munkákra biztatása volt.


Jól megszívatták a zöld gazdákat

2014. július 25. 23:01

Jól megszívatták a zöld gazdákat Augusztus végén lejárnak az úgynevezett AKG- támogatások, vagyis kimerül az az EU-s keret, amit zöldberuházásokra vehettek fel a gazdálkodók. A Miniszterelnökség új államtitkára július 10-én beismerte, hogy 2016. januárig a rendszer nem indul újra. Ő ugyan az EU-ra mutogatott, de valójában a magyar kormány felelőssége itt jóval nagyobb mint Brüsszelé. Nagy baj, hogy az elmúlt öt évben kifizetett AKG-s százmilliárdok egy része kidobott pénz lesz.

Ausztráliában nyírják a környezetvédőket

2014. július 25. 21:55

Ausztráliában nyírják a környezetvédőket Hangosan tiltakoznak a tudósok az ellen, hogy az ausztrál kormányzat lebontja a környezetvédelmi rendszert. A természetvédőket tömörítő szervezet arra kérte a kormányt, hogy hagyjon fel a kártékony ipari tevékenységeket kritizáló környezetvédők kipécézésével.


Új kilátó épül a Pilisben

2014. július 25. 21:16

Új kilátó épül a Pilisben A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztéseként egy hajdani geodéziai torony születik újjá kilátóként. A régóta tervezett új kilátót várhatóan már az őszi kirándulószezonban átadják a nagyközönségnek. A Budakeszi Vadasparkban holnap rendezik meg az Erdei Termékek Utcáját.

Energiahatékonyságban is lemaradóban

2014. július 25. 20:20

Energiahatékonyságban is lemaradóban Bár az Európai Bizottság 30 %-os megtakarítást irányoz elő 2030-ra, a magyar kormány azonban egyelőre főleg csak ígértekkel támogatta az energiahatékonyságot, állítja a Magyar Energiahatékonysági Intézet.


További híreink

Fotózd a gólyákat!

2014. július 25. 19:20

A Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Svájci Civil Alap támogatásával valósítja meg az Északi gólyahír elnevezésű projekt, mellyel az emberek közelébe szeretnék hozni ezt a madárfajt. A kapcsolódó fotópályázat határideje szeptember 30.

Kétmilliárd fát ültetnek Indiában

2014. július 25. 17:31

Indiában a levegőminőség javításáért 300 ezer fiatal kétmilliárd fát fog elültetni a közeljövőben. A cél nem csak a környezetvédelem, hanem ezzel akarják a munkanélküliséget is visszaszorítani.


A medvefókákat is fenyegeti az antarktiszi klímaváltozás

2014. július 25. 14:40

A medvefókákat is fenyegeti az antarktiszi klímaváltozás: csaknem három évtized megfigyelései azt mutatják, kisebb nőstények születnek, és azok, amelyek megérik a nemzőképes kort, később szaporodnak.

Ismét elefántcsontot foglaltak le a prágai repülőtéren

2014. július 25. 13:52

Mintegy 24 kilogramm elefántcsontot foglaltak le a cseh vámosok a prágai nemzetközi repülőtéren. A cseh vámhivatal közlése szerint egy külföldi állampolgárságú csempész Prágából a dél-koreai Szöulba repült volna szerdán.


Google Street View-n a Baradla-barlang

2014. július 25. 12:45

Már virtuálisan is bejárható az aggteleki Baradla-barlang egy szakasza, így bárki képernyője elől nézegetheti a pompás cseppköveket.

Ángyán József VI. jelentése a földmutyikról

2014. július 25. 10:12

A jobb és bal oldalhoz kötődő gazdasági érdekcsoportok szépen megosztoztak a privatizált közös nemzeti vagyonelemeken – állítja Ángyán József volt államtitkár, egykori fideszes, majd független parlamenti képviselő, akinek immár nyilvános hatodik tanulmánya a földbérleti mutyikról.


Eredményes fészekőrzés után kirepültek a sasfiókák

2014. július 24. 8:40

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai önkéntesek bevonásával a tojásrakás óta folyamatosan őriztek egy veszélyeztetett parlagi sasfészket Dévaványa térségében. Munkájuk eredményesnek bizonyult: a két fióka a napokban kirepült.

A zöldbárók Magyarországa

2014. július 24. 8:11

A különböző politikai oldalakhoz kötődő gazdasági érdekcsoportok szépen megosztoztak a privatizált, közös nemzeti vagyonelemeken – állítja Ángyán József volt államtitkár, egykori fideszes, majd független parlamenti képviselő, aki a napokban teszi közzé immáron hatodik tanulmányát a földbérleti visszásságokról. Nyergesék megelőzték Csányit.


Buknak a nemzeti parkok is

2014. július 23. 21:28

1200 hektár terület felett 100 %-os lesz a területalapú támogatás elvonása – ezt hétfőn jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A vesztesek között nemzeti parkok, állami erdőgazdaságok, vadgazdálkodással, természetvédelemmel foglalkozó vállalkozások is akadnak. Ez az intézkedés a vidék leépülésével, az agrártermelés visszaesésével, az innováció alkalmazásának visszaszorulásával jár.

Tengeri szélfarmok hatása az ökoszisztémára

2014. július 23. 21:02

Előszeretettel portyáznak tengeri szélfarmoknál az északi-tengeri borjúfókák - figyelték meg kutatók.


EU-paktumba ütközhet a paksi hitel

2014. július 23. 16:29

Meggyűlhet a baja a magyar kormánynak az Európai Bizottsággal a paksi hitelszerződés kapcsán: az óriáshitel felvétele következtében sérülhetnek az immár az uniós alapszerződés részévé vált fiskális paktum költségvetési stabilitást előíró passzusai, és akár eljárás is indulhat Magyarország ellen (ami a már meglebegtetett túlzottdeficit-eljárás árnyékában aligha lenne kedvező fejlemény).

77 év börtön orvvadászatért

2014. július 23. 15:33

Összesen 77 év börtönre ítéltek ma a Dél-Afrikai Köztársaságban egy vadorzót, aki 2011-ben két bűntársával lelőtt három orrszarvút a Kruger nemzeti parkban. A park szóvivője reméli, hogy a szokatlanul kemény büntetés elrettentő hatással lesz az orvvadászokra, akik tavaly minden korábbinál több, összesen 1004 rinocéroszt pusztítottak el.


Sumák a vízügyisek római-parti jelentése

2014. július 22. 13:15

Úgy tűnik, nem lezárja, hanem új keretek között újra fogja nyitni a vitát a Római-parti árvízvédelem ügyében az Országos Vízügyi Főigazgatóság minap közzétett állásfoglalása. A dokumentum önmagában is számos ellentmondást exponál a jelenlegi mobilgátas koncepcióval kapcsolatban – ráadásul a végleges változatból kikerült az a mintegy másfél oldalnyi szövegrész, ami egészen más megvilágításba helyezi ezt a koncepciót. Annyi bizonyosnak látszik a két dokumentum alapján, hogy egészen más, és az eddigi tervekben szereplőkhöz képest sokkal kevésbé mobil valami fog épülni a Rómain.

Légkondik helyett szigeteljünk. Megéri!

2014. július 22. 8:45

Hazánk energiafelhasználásának egyre nagyobb részét teszi ki a nyári fogyasztás, ezáltal a téli és nyári csúcsok közötti különbség a tavalyi év végére 1,8%-ra csökkent. A nyári növekedés egyik fő oka a klímaberendezések használata, amelyek CO2 kibocsátása ráadásul még inkább hozzájárul az átlaghőmérséklet emelkedéséhez. A kánikulában megdőlt az áramcsúcs.


Együnk proteinben gazdag, és környezetkímélő tücsköt

2014. július 22. 8:15

Jön a rántott tücsök, sült hernyó, dinsztelt szöcske. Az USA-ban sorra nyílnak a rovarfarmok, amelyek a rovaréttermeket látják el rovaralapanyaggal.

Jávor az Európai Bizottsághoz fordul a paksi bővítés miatt

2014. július 22. 7:44

Jávor Benedek, az Együtt PM európai parlamenti képviselője kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz (EB), hogy vizsgálja ki a közbeszerzési eljárás nélkül januárban létrejött „Paks II” atomerőmű-bővítés ügyletét a magyar kormány és az orosz Roszatom között.


Kell a páriaknak hulladékégető?

2014. július 20. 16:37

Népszavazást tartanak a Páriba tervezett kísérleti hulladék égetőről augusztus 17-én – közölte pénteken Farkas Jánosné polgármester. Mennyire manipulált a kérdés, és mennyi a háttér információ?

Egyre többen csípik a méheket

2014. július 20. 16:10

Itt a barackszezon. Bevásárlás közben azonban ritkán gondolunk arra, hogy ezt a gyümölcsöt is méheknek köszönhetjük. Az őszibarackot, a meggyet, a cseresznyét, a mandulát, az almát és a szilvafát mind a méhek teszik termővé. Már 3 800 méhet fogadtak örökbe a Greenpeace „Csípem a méheket!” kampányában.


Emberi segítséggel: visszatérő eltűnt állatok

2014. július 20. 14:18

A világ legtöbb táján sorra indulnak visszatelepítési programok – ezek egy adott területről kipusztult állatok és növények újrahonosítását célozzák meg. A programok nagyjából egynegyede nevezhető egyértelműen sikeresnek, másik egynegyede pedig sikertelennek. Egyes esetekben igen nagy összegeket költenek a programokra. Magyarországon 1970 óta 24 állatfajt próbáltak visszatelepíteni – változó sikerrel. Két friss példa a hód és a lápi póc esete.

Hatékony erdőgazdálkodás takarítással

2014. július 20. 13:25

Új, önjáró biomasszagyűjtő gépet fejlesztett ki egy hazai cég, mellyel betakarítható lesz az erdészeti biomassza hulladék jelentős része, és az energiaültetvények termése is. Az eszköz elterjedése jelentős zöldenergia-többletet eredményezhet a gazdaság számára.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés