Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Az energiahatékonyság elmismásolása

2015. május 25. 17:49

Az energiahatékonyság elmismásolása Két paksi blokk termelését takaríthatnánk meg az EU szabályaival. De nekünk van saját megoldásunk: nem csinálunk semmit.

Beindult Bécs biogáz tisztítója

2015. május 25. 11:44

Beindult Bécs biogáz tisztítója Fonnyadt salátalevélből, rohadt citromból és egyéb ételmaradékokból keletkező biogázt alakít a földgázhálózatba is betáplálható biometánná Bécs első biogáz tisztító berendezése. Csaknem ezer bécsi háztartást tudnak így zöldárammal ellátni.


Foglyok helyett nyércek a Duna mentén

2015. május 25. 9:12

Foglyok helyett nyércek a Duna mentén Úgy tűnik, a Csallóköz nagyon jó természeti feltételekkel rendelkezik, ugyanis a térségben megjelentek olyan állatfajok, mint a mosómedve, az aranysakál, a nyérc, vagy a nyestkutya.

Kacsasáv a kacsáknak

2015. május 25. 7:59

Kacsasáv a kacsáknak A szigetországban kb. 3200 kilométer hosszú vízparti terület van Anglia és Wales csatornái mentén. Pár úttesten saját sávot kaptak a kacsák, ahol óvatosan kell őket előzni. De vajon ők mennyire tartják be a kreszt?


Ökoautózásban érmesek a győri egyetemisták

2015. május 24. 20:46

Ökoautózásban érmesek a győri egyetemisták Idén rekordszámú, hat diák csapat képviselte hazánkat Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági és innovációs diákversenyén, a Shell Eco-marathon Europe-on, amelyen az győz, akinek saját tervezésű autója a legtöbb kilométert képes megtenni egyetlen liter üzemanyaggal vagy 1 kWh energiával.

Hullámkarton a hulladékhasznosítás élén

2015. május 24. 19:36

Hullámkarton a hulladékhasznosítás élén Több mint másfélszeresére emelkedett a papírhulladékok hasznosítási aránya 15 év alatt az EU tagországokban, s ezen belül is kimagaslóan magas a hullámkarton csomagolóanyagok hasznosítási aránya. Magyarországon az állam által koordinált hulladékkezelési rendszerben a papír csomagolási hulladékok esetén 2015-ben több mint 90 százalékos hasznosítási arány elérését tervezik, jelentősen túlszárnyalva a 60 százalékos európai uniós kötelezettséget.


Paradox klímaügy

2015. május 24. 18:26

Paradox klímaügy A klímaváltozás témája nagy hangsúlyt kapott a közbeszédben és a politikában, mégsem sikerült eddig csökkenteni annak kockázatait. Antal Z. László új könyve a miértekre keres magyarázatot, és bemutatja azokat a közösségeket, amelyek reményt adnak a válasz megtalálására.

Tervek és taszítások – Beszélgetés Ángyán Józseffel

2015. május 24. 17:27

Tervek és taszítások – Beszélgetés Ángyán Józseffel Magyarország számára csak olyan mezőgazdálkodás hozhat sikert, amely úgy állít elő értékes, szermaradvány-mentes, egészséges és biztonságos élelmiszereket, hogy közben megőrzi a vidéki környezetet, a tájat és benne az embert, közösségeit és kultúráját, ráadásul közvetlenül vagy a ráépülő tevékenységek révén munkát, tisztes jövedelmet és megélhetést biztosít a lehető legtöbb vidéki ember számára. Ehhez új felfogású agrár-felsőoktatásra van szükség.


Természetvédelemben is Európa sereghajtója lettünk

2015. május 24. 13:17

Természetvédelemben is Európa sereghajtója lettünk A magyar nemzeti parkokat ki kell szabadítani a Fidesz jövőfelélő politikájának szorításából - közölte Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja a mai európai nemzeti parkok napján.

Merre tovább delfinhalászat?

2015. május 24. 11:45

Merre tovább delfinhalászat? Már nem csak vadásznák, tenyésztenék is a delfineket. A világ akváriumai és állatkertjei már nem veszik meg a japánok által élve elfogott tengeri emlősöket, ezért gondolkodnak a tenyésztés beindításáról.


További híreink

Kína amazonaszi vasútja

2015. május 24. 10:56

Brazília és Peru területén K-NY irányú várhatóan 5300 kilométer hosszú vasutat kínaiak építik 10 milliárd dollárért. Az Amazonas-medencét átvágó vasút zavarja majd a bennszülötteket, és környezetkárosító hatása is jelentős lesz az őserő irtása miatt.

15000 aláírás a Corvinus Budai Campusáért

2015. május 24. 9:04

A Budapesti Corvinus Egyetem több kara is veszélybe került a felsőoktatás átstrukturálása miatt, melyben a Budai Campus három kara különböző egyetemekre kerülne, ezzel megbontva a Corvinus egységét. Ezzel együtt a Budai Arborétum és az évszázados múltra visszatekintő agrár- és műszaki képzések is bizonytalan helyzetbe kerülhetnek. A 15.000 aláíróhoz lehet csatlakozni.


Mikor kell távoznia egy államtitkárnak?

2015. május 23. 20:14

Immár két hete annak, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium jogerősen pert vesztett a Kishantosi Nonprofit Kft-vel szemben, mert megsértette annak jó hírnevét. A biogazdaság elleni kormányzati bosszúhadjáratban főszerepet vállaló dr. Bitay Márton Örs államtitkár azonban még mindig nem vonta le a következtetést.

A kaland házhoz jön

2015. május 23. 15:32

Tízállomásos országjáró túrára indult ma a Magyar Természettudományi Múzeum, hogy A kaland házhoz jön című projekt keretében a különböző települések lakóival jobban is megismertesse környezetük természeti kincseit.


Planktonok titkairól hullt le a lepel

2015. május 23. 14:34

Kutatók közzétették a világóceánok planktonjainak eddigi legátfogóbb elemzését. Az apró élőlények számos tengeri állat, köztük a kék bálna táplálékául szolgálnak, és ők állítják elő a számunkra szükséges oxigén felét is.

Mentőöv a hajnani gibbonnak

2015. május 23. 13:29

Egy nemzetközi szakembergárda a Londoni Zoológiai Társaság vezetésével közzétette új jelentését, amely körvonalazza a hajnani gibbon megmentéséhez szükséges legfontosabb lépéseket.


Nincs pénz a szennyezés felszámolására

2015. május 23. 10:41

Sallai R. Benedek szerint az elkülönített összeg csak a mérgező hordók elszállítására elegendő, de a talaj és a talajvíz is szennyezett a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén.

Közgazdasági axiómákat boríthat a zöldforradalom

2015. május 23. 10:25

A félelmek ellenére az olajárcsökkenés semmilyen visszaesést nem eredményezett a megújuló energiatermelésben, a „zöldforradalom” így nem csak az energiapiacon, hanem a közgazdaságtanban is alaptételeket döntöget. A megújuló energiaforrások már nem csak hosszú távú környezetvédelmi hatásuk, hanem rövid- és középtávú üzleti potenciáljuk miatt is kiváló befektetésnek számítanak.


Tovább zöldül az OzoneNetwork

2015. május 23. 7:53

Az Origo, Magyarország egyik legolvasottabb online hírportáljának információi immár a PC, tablet és mobil után tévéképernyőn is elérhetők. A LifeNetwork és OzoneNetwork tévékben másfél óránként jelentkezik az Origo Hírszoba című magazinműsor.

Giga bírság vagy börtön élelmiszer pazarlásért

2015. május 23. 7:02

A francia parlament szembeszáll az élelmiszer-pazarlással, és a termékek megsemmisítése helyett inkább arra kötelezi a nagyobb áruházakat, hogy az eladatlan, de még emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszereket jótékony céllal adományozzák el.


Kínai orvhalászok nyúlják le az afrikai halakat

2015. május 22. 16:02

Kína szépen lassan lehalássza Nyugat-Afrika partjait, és mindezt illegálisan teszi, minden előírást és szabályt felrúgva – közölte a Greenpeace.

Rajzanak a nagy szarvasbogarak

2015. május 22. 14:03

Magyarország legtermetesebb bogara a nagy szarvasbogár. Az akár 10-12 centiméteresre is megnövő hímek rajzási időszaka a napokban megkezdődött. Elsősorban odvas, öreg tölgyfák közelében találkozhatunk velük.


Az olajszennyezés öli a delfineket

2015. május 22. 7:55

Megfagytak és legyőzték őket a fertőzések. Egy új kutatás szerint a Mexikói-öböl tömeges delfinpusztulása és a British Petroleum (BP) 2010-es olajkatasztrófája egyértelműen összefügg. A BP tagadja.

Áder János az Egyenlítőben

2015. május 22. 7:25

Klímánk védelme a 21. század egyik legfontosabb kérdése. Ennek kapcsán adott interjút Áder János köztársasági elnök az OzoneNetwork Egyenlítő című műsorban. A klímaváltozás elleni tevékenysége miatt az államfő támogató üzenetet kapott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkártól is.


Így született az 57 kilós bébi

2015. május 22. 6:30

Egy 20 éves beluga bálna anya gond nélkül világra hozta nőstény gyermekét május 10-én, az amerikai anyák napján. Szülőakváriumi videó.

Tengeri olajszörny Kaliforniában

2015. május 22. 6:12

Egy csővezeték átszakadása miatt 80 ezer liter nyersolaj ömlött a tengerbe Kalifornia partjainál. A hatóságok nagy erőket mozgósítottak a 14 kilométeren elterülő, a népszerű Santa Barbara-i turistaparadicsom közelében történt olajszennyezés felszámolása érdekében.


Összeomlóban az uniós CO2-kvótarendszer

2015. május 22. 5:32

Virtuális szén-dioxid-bankot hoz létre Brüsszel, hogy mesterségesen feltornássza az üvegházhatást okozó gáz kibocsátásának költségeit.

A diákok nem kérik a paksi bővítést

2015. május 21. 20:33

Nem győzte meg a három legrangosabb budapesti egyetem hallgatóit a paksi bővítés támogatóinak érvrendszere: összességében arra jutottak, hogy Paks2 valószínűleg felesleges, rossz technológiai pályára teszi évtizedekre az országot, veszélyes, az árát sosem hozza be, kiszolgáltat az oroszoknak, és jogsértő módon kezeli a kormány az egészet.


650 milliárd értelmetlen autópályákra

2015. május 21. 18:51

Jórészt politikai szempontok vezetik a kormányzatot az útfejlesztéseknél, a szakmai megfontolások másodlagosak. A sztrádák gazdaságfejlesztő hatása nemzetközileg erősen vitatott. Miközben a megyei jogú városok elérése legalább 600 milliárd forintba kerül, folytatódik a közúthálózat tönkremenetele.

Győrben a sport miatt irtanák az erdőt

2015. május 21. 11:11

Megdöbbentő! Győr 30 hektárnyi erdőt irtana ki a "tüdejéből", a Püspökerdőből egyetlen, saját ötlettől vezérelt kajak-kenu verseny miatt! Borkai Zsolt sportolóból lett polgármester.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés