Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Szennyvíz szaglászat a Tiszán

2016. szeptember 27. 16:45

Szennyvíz szaglászat a Tiszán Eljutott oda, ahol a fél Tiszán habzott a fekália. A horgász, aki segített mintát venni, estére kiütéses lett- az Együtt politikusa mesél a Tiszán tett tényfeltáró munkájáról. „A Tisza egy halott folyóvá válik” – Baranyi Krisztina a szennyben úszó természetről a Magyar Narancsnak.

Több zöldet ígérnek a Városligetben

2016. szeptember 27. 9:06

Több zöldet ígérnek a Városligetben Szerződést kötött a Városliget Zrt. a Városliget parkrehabilitációs tervpályázatának nyertesével, a Garten Studio Kft-vel, hogy a Liget Budapest projekt keretében megvalósítsák a Városliget átfogó zöldterületi fejlesztését.


Kutyák tépték szét a szomódi struccfarm madarait

2016. szeptember 27. 8:51

Kutyák tépték szét a szomódi struccfarm madarait Elképesztő milyen kálvária kezd kibontakozni Nagy Gábor esete kapcsán. Állítólag két nagy testű rottweiler széttépte négy struccát, kettő madarat pedig egy életre megsebesítette. Az egyiket azonban le kell majd vágni.

Akár atomkatasztrófát is okozhatott volna az Orbán-kormány

2016. szeptember 27. 8:28

Akár atomkatasztrófát is okozhatott volna az Orbán-kormány Jogsértő módon szállíttathatta ki az Orbán-kormány a 2003-as paksi üzemzavarban megsérült fűtőelemeket Oroszországba, az Európai Bizottság ­emiatt indított vizsgálata a kötelezettségszegési eljárás megindítását megelőző pilot fázisban van – tudta meg a Népszabadság.


Hazudik, vagy felkészületlen a kormány az energetika területén?

2016. szeptember 27. 7:42

Hazudik, vagy felkészületlen a kormány az energetika területén? Lázár János szerint nem létezik olyan számítás, amely szerint az alternatív energia olcsóbb lenne az atomnál. Szívesen bemutatunk párat – így például a Nukleáris Energiaügynökség szabadkozását.

Tovább csökken az afrikai elefánt állomány

2016. szeptember 26. 20:46

Tovább csökken az afrikai elefánt állomány Az afrikai elefántpopuláció 2006 - 2015 között húsz százalékkal csökkent – állapította meg a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) tegnap közzétett jelentése.


Tovább zöldülnek a tech-óriások

2016. szeptember 26. 17:06

Tovább zöldülnek a tech-óriások Az Apple már 93%-ban megújuló forrásokból szerzi be az energiát, a Facebook két éven belül éri el az 50%-ot, a Google a 100%-ra törekszik. Élen a Microsoft.

Államilag elszabotált parlagfű harc

2016. szeptember 26. 7:40

Államilag elszabotált parlagfű harc Közös, uniós feketelistára kerülhetett volna a parlagfű, viszont "sikeresen megakadályoztuk" egy rejtélyesen eltüntetett nyilatkozat szerint. A Földművelésügyi Minisztérium szerint szakmai okokból nem került fel a listára, de a hvg.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint inkább túl sok munkával járt volna, ha szigorú EU-s szabályok vonatkoznának az allergén gyomnövényre.


Daru rekord a Hortobágyon

2016. szeptember 25. 21:47

Daru rekord a Hortobágyon A Magyarországon átvonuló darvak 95 százaléka a Hortobágyon vonul át és hónapokat töltenek el itt. A múlt héten kb. 35.000 egyedet számoltak.

Arany láncfűrész díjat kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

2016. szeptember 25. 18:18

Arany láncfűrész díjat kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora A Városliget, az Orczy-kert és a Római part fáinak kivágása ellen tartott demonstrációt több civil szervezet tegnap a fővárosban. A Hősök terén átadták az "Arany láncfűrész díjat" Patyi Andrásnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának, aki 200 fa kivágásáért felelős az Orczy-kertben. Amíg a favédők demonstráltak, a favágók serénykedtek a Bocskai úton.


További híreink

Már a földalatti birodalmát építi a Fidesz holdudvara

2016. szeptember 25. 12:41

Az LMP-s politikus Sallai R. Benedek szerint a kormány szétverte a környezet- és természetvédelem rendszerét, a nemzeti parkok pedig alacsony bérleti díjért engedik át üzleti vállalkozásoknak a vagyonkezelésükbe tartozó területeket már a föld alatt is.

Áramtermelésre használják a metrószerelvényeket Bécsben

2016. szeptember 25. 11:36

A beérkező szerelvények fékezési energiáját hasznosítja az a kísérleti berendezés, amelyet a napokban helyeztek üzembe a bécsi U2-es metróvonal Hardeggasse megállójában. Az így keletkező energiával a mozgólépcsőket és az állomás világítását üzemeltetnék.


Szakértők szerint jelentős előrelépést hozhat az e- autózásban az állami támogatás

2016. szeptember 25. 9:06

Jelentős előrelépést hozhat a hazai elektromos autózásban az állami támogatás az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint, az idei és a jövő évre tervezett keret felhasználása esetén mintegy 3300 új, tisztán elektromos hajtású autót lehetne forgalomba helyezni Magyarországon. Lefedte villámtöltőkkel a keleti és a nyugati parti utakat a VW és a BMW.

Ne lépcsőzzük be a Drávát!

2016. szeptember 24. 15:04

Az LMP szerint határozott fellépés kell a drávai vízerőmű-építési tervek megakadályozására. A párt bízik abban, hogy e rendkívül fontos ügyben Magyarország sikeresen tudja érvényesíteni érdekeit és a tiszta helyzet megteremtése jó alapot jelenthet a magyar-horvát gazdasági kapcsolatok fejlesztésében.


Megnyílt Nagy-Britannia első élelmiszer felesleg áruháza

2016. szeptember 24. 10:07

Az áruház a fizess, ahogy érzed, elvet követi, és már most rengeteg családon segített, akik anyagi nehézségekkel küzdenek. A királyságban 10 millió tonna friss élelmiszert hajítanak ki évente, amivel 10 focistadiont lehetne teletölteni. Emellett mégis van vagy 400 ezer ember csak London területén, akiknek nem futja rendes ennivalóra és éheznek.

A jégolvadás drasztikusan megváltoztatja sok faj életét

2016. szeptember 23. 9:56

Ahogy a melegedés folytán feltöredezik a sarkvidéki vadvilágnak fagyott sztrádát nyújtó tengeri jég, a karibu és még a vadvirágok is kihívásokkal nézhetnek szembe.


Az alsó-közép kategória népszerűsége töretlen a használtpiacon

2016. szeptember 23. 8:11

Magyarország jobban teljesít a használt autó importban. Egyre több öreg, szennyező autó jön Nyugat-Európából. 73 %-ban 10 évnél idősebb gépkocsit vásároltak a magyarok, 5 évnél fiatalabb kocsit mindössze 12 százalékuk választott.

Itt az önkéntes GMO-mentes jelölés

2016. szeptember 22. 23:10

Szeptember 20-án életbe lépett a GMO-mentes termelés szabályait, valamint a GMO-mentes élelmiszer és takarmány előállítás és forgalmazás feltételeit meghatározó hazai rendelet. Az új, önkéntes jelölés a vásárlók tájékozódását és a GMO-mentes élelmiszerekhez való könnyebb hozzáférést segíti.


Erre mennek el a normafai milliárdok

2016. szeptember 22. 23:00

A Normafa Park történelmi sportterület megvalósításához szükséges intézkedésekről, többmilliárd forintos fejlesztésekről döntött a kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny tegnapi számában jelent meg.

Kazah keszeg és tiszai jellegű halászlé a Balatonnál

2016. szeptember 22. 21:54

Nem látszik, miként kerülhet kazah keszeg helyett ismét balatoni hal a balatoni turisták tányérjára. Néhány neves halászcsárda tiltakozásul ma már „tiszai jellegű” vagy „bajai, paksi jellegű” halászléként szerepelteti a legismertebb magyar halételt az étlapján. Így jelzik a fogyasztónak azt a törvénnyel előidézett lehetetlen helyzetet, hogy az ételhez felhasznált hal nem helyi.


Szemét biznisz: A Posta és a haverok nyernek

2016. szeptember 22. 21:21

Az állami kukaholding első lépései arra utalnak, hogy a hulladékkezelés központosításából fakadó esetleges megtakarítások egyelőre ígéretek. A növekvő kiadások viszont tények.

Hétezer kilométer a hattyúkkal

2016. szeptember 22. 20:04

Az orosz sarkvidéki területektől Nagy-Britanniáig, több mint hétezer kilométeren át követi a hattyúk vándorlását egy speciális motoros siklóernyővel egy brit állatvédő, hogy kiderítse, mitől csappant meg az utóbbi húsz évben a Bewick-hattyúk száma.


A multik már a spájzban vannak

2016. szeptember 22. 18:18

A CETA éppúgy a globális nagyvállalatok érdekeit szolgálja: szabad utat enged a génmódosított növényeknek, illetve az óriáscégek a normál bírósági rendszeren kívül eső eljárásokban perelhetik az egészséges környezetet és az állampolgárok jogait védő kormányokat." Farkas István Tamás a Magyar Természetvédők Szövetségének ügyvezető elnöke; dr. Kelemen András a Magyarországért Egyesület elnöke és Roszík Péter a Biokultúra Szövetség alelnöke közös véleménycikke az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményről.

A Csanádi pusztákon gyülekezik a legtöbb kék vércse

2016. szeptember 22. 17:16

A legutóbbi szinkronszámlálás adatai alapján a idén is a Csanádi puszták területi egysége bizonyult a Körös-Maros Nemzeti Park legnagyobb kék vércse gyülekezőhelyének.


Áder szerint vízválság jöhet

2016. szeptember 22. 9:13

Áder János felszólalt az ENSZ-ben tartott vízügyi konferencián, és arról beszélt, hogy ha nem történik változás, akkor 15-20 éven belül vízválság várható.

Idén 1300 villanyautót támogatnak

2016. szeptember 22. 7:41

Maximum 1,5 millió forint pályázatos támogatást ad (ez nagyjából az ÁFA összege) elektromos autók vásárlásához a kormány - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Az idei kétmilliárdos keret alig több mint 1300 autóra elég.


30 Nobel-díjas Trumpnak: hülyeségeket beszél klímaváltozás-ügyben

2016. szeptember 21. 20:41

Közel négyszáz tudós, köztük harminc Nobel-díjas kutató írt nyílt levelet Donald Trump republikánus elnökjelöltnek a klímaváltozásról kifejtett véleménye és azon ígérete miatt, amely szerint amerikai elnökké választása esetén az USA kihátrálna az április végén aláírt párizsi klímavédelmi egyezményből.

A zöldek faképnél hagyták a miniszteri biztost

2016. szeptember 21. 20:15

A Liget Park Fórum első, mai eseményén dr. Persányi Miklós miniszteri biztos azt mondta, a fakivágást szakmai szempontok indokolják. A Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, és a Ligetvédők szerint a Városliget közparkként való megújításának első lépése a széleskörű, érdemi társadalmi egyeztetés kell legyen az alapkoncepcióról. Mivel a fórumon erről nem lehetett egyeztetni, a 3 szervezt képviselői együtt elhagyták a helyszínt.


Még mindig természetromboló pálmaolajat használunk

2016. szeptember 21. 17:34

A WWF ma publikált jelentése összesen 137 vállalatot vizsgált, amelyek közül 94 már a 2013-as jelentésben is szerepelt. Ők vállalták, hogy 2015-re 100%-ban áttérnek a minősített, fenntartható pálmaolaj használatára. Több mint kétharmaduk elérte a célkitűzése minimum 90%-át, míg számos ismert márka a kitűzött cél felét sem érte el. A 94-ből 75 vállalat mutatott előrelépést fejlődést, 11 stagnál, 8 pedig visszaesett.

Nem bírják abbahagyni! Újraindul a motorfűrész az Orczy parkban!

2016. szeptember 21. 12:22

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nem tanul semmit: már megint zéró társadalmi egyeztetés, már megint favágás. A törvényt betartják, a lakosságot meg leszarják. Az eddigi kb 300 nem volt elég, jön még 26+3 fa kivágása.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés