Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Három mecseki uránfúrás lesz

2016. július 27. 7:18

Három mecseki uránfúrás lesz Július elején elindította a Mecsekben az első geológiai kutatófúrását a Magyar Urán Bányászati Zrt. a 2018 márciusáig érvényes, uránásványokra vonatkozó engedélye alapján. A társaság az idén még egy, majd a jövő év elején várhatóan egy harmadik, az előzőkhez hasonló mintegy ezerméteres mélyítést végez.

Felgyújtottak egy sünit a XIII. kerületben

2016. július 27. 6:44

Felgyújtottak egy sünit a XIII. kerületben Felgyújtottak egy élő sünt a XIII. kerületben, a Tüzér utca és a Hun utca sarkánál, a kutyafuttató közelében. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz.


Elhunyt Luc Hoffmann, a WWF egyik alapítója

2016. július 26. 21:23

Elhunyt Luc Hoffmann, a WWF egyik alapítója 93 éves korában elhunyt Dr. Luc Hoffmann, aki a világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezetének, a WWF-nek egyik társalapítója, és első alelnöke volt. A filantróp madarász, természetvédő munkássága előtt világszerte tisztelegnek.

Zéró emisszióval a Föld körül

2016. július 26. 20:31

Zéró emisszióval a Föld körül A Solar Impulse történelmet írt azzal, hogy az első, kizárólag napenergiával hajtott repülőgépként sikeresen befejezte földkerülő repülőútját! A Kairóból felszálló gép sikeresen teljesítette az út utolsó, 48 órás etapját, majd közép-európai idő szerint hajnali 2 óra 5 perckor leszállt Abu-Dzabiban, a kiindulási állomására.


Őstulok szaporulat Budakeszin

2016. július 26. 8:06

Őstulok szaporulat Budakeszin A Budakeszi Vadasparkban a 2015-ben érkezett és az idén bővült őstulok gulya befogadásával tovább erősödött a rezervátum jelleg, így sikeresnek bizonyult az őstulok program: a most született új jövevényekkel együtt immár 6 egyedből áll a -minden ma élő szarvasmarha-fajta ősét képviselő - őstulok állomány.

Mit tegyünk őzbalesetkor?

2016. július 25. 19:35

Mit tegyünk őzbalesetkor? Kezdődik az őzek násza, ami nagy veszély lehet az utakon: augusztus közepéig nagyobb eséllyel ugorhat az autónk elé egy őz, de kellő körültekintéssel és a megfelelő szabályok betartásával elkerülhetjük az őzgázolást és az autótörést.


Íme a Városligetes parasztvakítás

2016. július 25. 7:15

Íme a Városligetes parasztvakítás Hogyan lehet az, hogy miközben új épületeket építenének a Városligetbe, azt is állítják, hogy nő a zöldfelület nagysága? „A park zöldfelülete a jelenlegi 60 százalékról 65 százalékra nő” – állítja a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. Közben azt is lehet tudni, hogy a park beépítettsége nem csökken, hanem a jelenlegi 5,7%-os beépítettség 7%-ra nő.

Fák kivágása nélkül is termelhető több élelmiszer

2016. július 24. 10:47

Fák kivágása nélkül is termelhető több élelmiszer Hidaljuk át az erdőgazdálkodás és a mezőgazdaság közti különbségeket az élelmezési problémák ellen- mondja a FAO, mely szervezet a fenntarthatóságot szem előtt tartva a két szektor közti szorosabb koordinációt sürgeti.


Úsznak a szemétben a tengerek - miattad is?

2016. július 24. 9:02

Úsznak a szemétben a tengerek - miattad is? Itt a nyár és leginkább arról szólnak a hírek, hogyan tudunk védekezni a leégés, a káros napsugarak ellen. Arról nem igazán esik szó, hogy tudjuk megvédeni a környezetünket a nyaralás alatt. Évente körülbelül 10 millió tonna szemét kerül a tengerekbe.

Halál völgyi hőség Irakban

2016. július 24. 7:08

Halál völgyi hőség Irakban Az év legforróbb napját jegyezték az iraki Baszrában, ahol 53,9 Celsius-fok meleget mértek. A forróságban a dél-iraki város utcái szinte teljesen kiürültek, a lakosság egy része a Satt-el-Arab folyó partján keresett menedéket.


További híreink

Hulladékhalál - kukába a nejlonzacskóval

2016. július 24. 6:37

Ami a vásárlónak kényelmes, a természetnek pusztító: egyre több gondot okoznak a milliószám eldobott műanyag szatyrok. A világon hetente 37.000 millió (!) nejlontasak kerül forgalomba.Franciaország drasztikus lépésre szánta el magát, és az EU is próbál változtatni. Ritka kivétel, amiben a magyar szabályozás megelőzi korát.

Íme a száraz területek növénykatasztere

2016. július 23. 9:57

Elkészült az eddigi legátfogóbb tanulmány a száraz területek növényvilágáról. A FAO kiadványa hasznos eszköz lehet a fenntarthatóságot célzó szabályozási keretek és beruházási döntések mérlegelésekor.


Hurrá! Lesz Népliget-Fradiváros elővárosi vasútmegálló

2016. július 23. 9:11

Több kulcsberuházásról is döntött a kormány, köztük a HÉV fejlesztéséről és a földalatti felújításáról, valamint arról, hogy kétszer három sávosra bővítik az M1 és M7-es autópályát.

2016 lehet a legforróbb év

2016. július 23. 8:18

Június volt a tizennegyedik hónap egy huzamban, amikor rekord hőmérsékletet mértek a szárazföldek és az óceánok fölött. Londonban 2017-től drasztikus összegeket fizettetnek azokkal a járműtulajdonosokkal, akik 2005 előtt gyártott autókkal közlekednek, de úgy néz ki, ez sem lesz elég ahhoz, hogy megfelelő mértékben javuljon a levegő minősége. A megoldás, hogy ki kell tiltani a dízelüzemű járműveket.


A METEORA mobil appal nem éghet le

2016. július 22. 11:31

Nem éri váratlanul a magas UV sugárzás, vagy a vihar, ha letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat Meteora alkalmazását, mely egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt – többek között UV sugárzás adatokat – is szolgáltat.

Jégpohár és Ehető Kanál a SZIN-en

2016. július 22. 11:08

Az egyetlen hazai Greener Festival díjas rendezvény, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) idén számos öko-újdonsággal rukkol elő: fellép a Jégpohár, a RE:kocsma, az Ehető Kanál, a Beszélő fák, a Szalma Szívószál, a RE:pohár, a Komposzt WC és még sokan mások az idei ökoSZIN-en augusztus 24-28 között.


Elindult a zöldunió, a környezettudatos portálok összefogása

2016. július 22. 9:35

Startolt Magyarország első környezettudatos tematikájú értékesítési platformja, a zoldunio.hu, mely egyedülálló modelljével hiánypótló eszközrendszert biztosít tartalomszolgáltató és hirdető partnerei számára.

Orbán Viktornak nincs rasztahaja. Egy százéves fa csak száz év alatt pótolható!

2016. július 22. 7:28

Tíz kérdés, amelyre mindenki tudja a választ …de akkor mi ez a pimasz mellébeszélés? Lányi András véleménycikke a Városligettel kapcsolatban.


Kaposváron sem lesz gumihulladék-feldolgozó

2016. július 21. 23:41

A Kaposvári Városháza mai közleménye szerint a beruházó vállalat tulajdonosa jelezte a település polgármesterének, Szita Károlynak (Fidesz-KDNP), hogy – a gumihulladék-feldolgozó elleni népszavazási kezdeményezés támogatottságának hatására – nem kívánják megépíteni az ipari létesítményt Kaposváron. Korábban Százhalombattán is elhalt a terv.

Öt magánerdős szakember nyerte el a WWF Élő Erdő Díját

2016. július 21. 23:14

A WWF Magyarország a Natura 2000 erdők legjobb erdőgazdálkodói számára írta ki az Élő Erdő Díj pályázatot, amelyet idén 5 magánerdő-gazdálkodó nyert el. A kezdeményezés 1 millió forint összdíjazású, a zsűriben a WWF Magyarország Alapítvány mellett a MEGOSZ, az OEE és az FM képviselői is helyet kaptak. A díjakat ma adták át.


Ftalátot találtak a Tiszában

2016. július 21. 22:39

Szennyezők a tiszai ártérben felhalmozódott PET-palackok. Az emberi egészségre is ártalmas vegyületet talált egy független laboratórium a Tiszában. A PET Kupa elnevezésű környezetvédő akció során a palackokkal zsúfolt területről vett mintákban a szakemberek kimutatták azt a lágyítószert, amelyet jellemzően műanyagpalackok gyártásához használnak.

Legyél Te is Öko-trendy!

2016. július 21. 21:47

Hála Égnek rohamosan nő az igény, az öko-életmód iránt, egyre nagyobb divattá válik „ökopolgárként” élni. Uniós polgárként nem is árt igazodni a környezetbarát elvárásokhoz, otthonunkban különböző technikák alkalmazásával energia és költségmegtakarítást érhetünk el. Hogy hogyan is lehetséges ez, és miért olyan fontos, hogy Te is kövesd az ökotrendet, az alábbi cikkből, egy kis ízelítőt kaphatsz, milyen előnyei vannak, ha környezettudatosan kezdesz élni otthonodban.


Megállíthatatlan a globális felmelegedés

2016. július 21. 17:38

A NASA mutatott egy ijesztő ábrát: átlépett egy lélektani határt a globális felmelegedés. Pont akkor, amikor már a 14. hónapja tűnik megállíthatatlannak a katasztrofális következményekkel járó folyamat.

Halhússal a béldaganatok ellen

2016. július 21. 9:08

Javíthatja a béldaganatban szenvedő betegek túlélési esélyeit az omega-3 zsírsavakban gazdag halak - mint például a tonhal és a lazac - fogyasztása egy tegnap közzétett kutatás szerint.


A Greenpeace mintavételezéssel tisztázná az azbeszt-helyzetet a Ligetben

2016. július 21. 6:41

Sok ezer helyi lakos és Ligetlátogató várja, hogy kiderüljön, valóban került-e a levegőbe mérgező és rákkeltő azbeszt a volt Hungexpo épületeinek bontása során a Városligetben. Annak érdekében, hogy tisztázódjon a helyzet, a Greenpeace független akkreditált cég szakértőjével tervez mintát venni a helyszínen található, valamint az elszállított bontási hulladékból.

Tarol a bécsi tömegközlekedés

2016. július 21. 6:18

Újabb rekordot döntött az éves bérletek száma az osztrák fővárosban. A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien adatai szerint jelenleg 715 ezren utaznak éves bérlettel a város tömegközlekedési eszközein.


Tragédia a biodiverzitás és az őslakosok számára

2016. július 20. 23:06

Visszafordíthatatlan gazdasági és társadalmi hatásokkal jár, ha olyan érzékeny ökoszisztémákban építenek óriás vízerőművet, mint a Tapajos folyó. A brazil kormány jelenleg ezt tervezi. Kiemelt beszállítóként szerepel a Siemens, mely a tervezett erőmű turbináit állítaná elő. A Greenpeace aktivistái ezért a világ minden táján igyekeznek nyomást gyakorolni a Siemensre, hogy ne vállaljon szerepet a vállalkozásban.

Ne sarcolják tovább a budapestieket – vezessék be a dugódíjat!

2016. július 20. 8:16

Az Európai Unióban átlagosan a GDP 1 %-át teszik ki a közlekedési dugók okozta veszteségek (az Európai Bizottság adatai szerint). Mivel ez egy átlag, a városokban minden bizonnyal jóval magasabb ez az érték, de tételezzük fel, hogy Budapesten csak ekkora az arány.


Gyilkos Városliget - maszkban menjen levegőzni

2016. július 20. 7:11

Össze-vissza kavar a Liget Projekt a mérgezés ügyében. Döglött kacsák a Városligeti tóban, szálló mérgező azbesztes por a volt Hungexpo-területen, kiporzó kamionok, illegális hulladéklerakás – a Ligetvédők hüledezve kérdezik – mi a fene történik?

Újabb 3600 hektár örökerdő a Pilisi Parkerdőben

2016. július 19. 23:17

A Pilisi Parkerdő Zrt. közel két évtizede kezdte meg a folyamatos erdőborítást eredményező örökerdő-gazdálkodás alkalmazását. A Dobogókő közelében található Mexikó-pusztán kísérleti jelleggel elindított szakmai munka igazolta a hozzá fűzött reményeket: ökológiai és ökonómiai szempontból egyaránt az örökerdő nyújt megoldást a fenntartható erdőgazdálkodás megvalósítására.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés