Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Óriási erdőtűz a kanadai olajhomok-bányák körül

2016. május 5. 7:36

Óriási erdőtűz a kanadai olajhomok-bányák körül A világ legnagyobb olajhomok (bitumen) lelőhelyei Kanada Alberta tartományában, az Athabasca folyó mentén találhatók. A nehéz olaj itt kvarcszemcsékhez tapad, és csak nagy nyomású vízsugárral, rendkívül környezetpusztító technológiával távolítható el a homokszemcsékről.

Tovább csökken mezőgazdasági területeink madárvilága

2016. május 5. 7:19

Tovább csökken mezőgazdasági területeink madárvilága A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Monitoring Központja elkészítette két élőhelytípus leggyakoribb hazai madárfajai állományváltozásának elemzését az 1999-2015 közötti 17 évre visszatekintve. Az adatok azt mutatják, hogy miközben a vizsgált 22 erdei faj állománya növekvő, addig a mezőgazdasági területeken élő 16 faj csökkenő tendenciát mutat. Utóbbiaknál a legerősebb csökkenés a hosszú távú vonulókat jellemzi.


Újítsa fel olcsón kastélyát!

2016. május 5. 6:28

Újítsa fel olcsón kastélyát! A kormányfő vejéhez köthető kastélyvásárlás, illetve a jegybanki alapítványok ingatlanügyeinek tükrében nem meglepő egy - az adócsomagban elbújtatott - paragrafus, mely hatalmas adókedvezményt kínál a műemlékek üzemeltetői, felújítói számára - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Változik az éghajlatunk - hogy alkalmazkodjunk hozzá?

2016. május 4. 21:59

Változik az éghajlatunk -  hogy alkalmazkodjunk hozzá? Sokat hallunk arról, hogy az időjárás az egész Földön, így hazánkban is sokat változik, meglehetősen rövid idő alatt. Nincs két egyforma időjárás egymást követő években sem, de a különböző éghajlat-modellek a Kárpát-medencét illető jóslatai egészen egybehangzónak bizonyulnak.


Megmérgezhették a nemzeti parki rétisast

2016. május 4. 7:11

Megmérgezhették a nemzeti parki rétisast Május 2-án a délutáni órákban telefonon értesítették a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrét, hogy a bekamerázott rétisas fészek közelében egy földes úton egy elhullott rétisas tetemére találtak. A tetem félig ülő helyzetben, fejjel egy kis pocsolyába borulva, görcsbe szorult lábakkal a földön fekve került elő.

Nyerj kedvezményt hőszigetelésre a Knauf Insulation nyereményjátékán

2016. május 3. 9:24

Nyerj kedvezményt hőszigetelésre a Knauf Insulation nyereményjátékán Benne van a játékban? Nyerjen hőszigetelésre váltható ajándékutalványt Knauf Insulation termék vásárlásával! Vegyen Knauf Insulation hőszigetelő terméket, fotózzon és vegyen részt a játékban!


Fülemülék éjszakája 2016

2016. május 3. 8:12

Fülemülék éjszakája 2016 Hazatért Afrikából a fülemülék – ismét útjára indult a „Fülemülék éjszakája” országos rendezvénysorozat. Hazánkban a lakott területek bokrosaiban is gyakorinak számít a világ egyik legszebb énekhangú madara – a fülemüle. Ez a verébméretű, egyszínű barnás felsőtestű, vöröses farkú madár nem csak kilométernyi távolságra is elhallatszó hangereje és énekének változatossága miatt híres, de az is különleges benne, hogy a hímek éjszaka is énekelnek.

Az LMP politikusa börtönbe küldené az államtitkárt

2016. május 2. 23:47

Az LMP politikusa börtönbe küldené az államtitkárt Sallai R. Benedek szerint nem öncélúan kávézgatott Bitay államtitkár Mészáros Lőrinccel, hanem bűncselekményt készítettek elő. A képviselő több hasonló ügyről tud, ezért feljelentést tesz.


Már tekerhető a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat

2016. május 2. 22:40

Már tekerhető a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat A Pilisi Parkerdő Zrt. nagyszabású kerékpár-turisztikai fejlesztésének köszönhetően immár 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúrával, egy csaknem 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal áll a kirándulni vágyók rendelkezésére.

Pontygyilkolás herpeszvírussal

2016. május 2. 22:13

Pontygyilkolás herpeszvírussal 15 millió dollárt különítettek el arra, hogy kipusztítsák a kontinens egyik legkártékonyabb halát, a pontyot – jelentette be az ausztrál kormány. A kórokozót a Murray-Darling medence természetes vizeiben engednék szabadjára a szakemberek.


További híreink

120 éves a budapesti földalatti közlekedés

2016. május 2. 21:24

120 éve, 1896. május 2-án indult el Budapesten a korának műszaki színvonalát messze meghaladó Millenniumi Földalatti Vasút. A magyar főváros a lóvasút után, a gőzvontatás lépcsőjét elhagyva, egyenesen a villamos-vontatás kor-szakába lépett, így Budapesten jelent meg először a kontinentális Európában egy teljesen villamos üzemű földalatti vonal.

Elpusztult a debreceni kis zsiráf

2016. május 2. 20:56

Minden előzmény nélkül, tegnapelőtt reggel váratlanul elpusztult a debreceni állatkert 18 napos kis zsiráfja. A recés zsiráfborjú április 11-én 430 napnyi vemhesség után elsőszülöttként látott napvilágot Szilveszter és Emma frigyéből, először a debreceni állatkert történetében.


M3: az Astoriánál szívjuk a legnagyobbat

2016. május 2. 20:33

A belvárosban működésképtelen lesz a metrópótlás a tervezők szerint, a kiskörúti szakaszon ugyanis a pótlóbuszoknak a villamosokkal együtt kell majd araszolniuk a síneken. Mégpedig annyinak, amennyi egyszerűen nem fér el dugulás nélkül- írta az origo. Az M3 felújítása novemberben indul, elsőként az északi és a déli szakaszoknak fognak nekiesni.

Minimum 12000 az ingyenes vízóracsere

2016. május 2. 19:19

Vízóra kb. 4000 Ft., vízművek hitelesítés 7200 Ft., és szerelési díj. Ennyibe kerül a narancs blöff. A Fidesz a 2014-es rezsicsökkentési kampány során jelentette be, hogy a vízórák cseréjének költségeit a szolgáltatók állják a jövőben. Mára kiderült: ez is hazugság volt.


Kiszivárogtak a TTIP ránk nézve baljós titkai

2016. május 2. 12:22

Kiszivárogtak a TTIP-dokumentumok. A Greenpeace holland irodája ma nyilvánosságra hozta az EU-USA között zajló Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP) folyó tárgyalások dokumentumainak 13 véglegesített fejezetét, valamint a TTIP-tárgyalások aktuális szövegét. Ezek szerint valóban veszélyben a klíma, a környezet és a fogyasztók védelme, sőt uniós alapelvek is.

Íme az ismeretlen medúza 4000 méter mélyről

2016. május 2. 9:03

A Föld legmélyebb pontja környékén óceánkutatók egy eddig nem látott olyan medúzára lettek figyelmesek, amelyet nem tudnak pontosan rendszertanilag hova tenni.


Ismét szabad a balatoni csónakos horgászat

2016. május 2. 7:39

Idén sem lesz tilalom pontyokra a Balatonon - közölte Tulipán Tibor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere. A hét végén véget ért a süllő, balin, és sügér fajlagos tilalma, így újra lehet csónakból horgászni.

Összetekertek 3 új bringatúra útvonalat

2016. május 1. 20:19

Három régióban 215 kilométernyi új biciklis túraútvonalat jelölt ki a Magyar Kerékpárosklub a kevésbé ismert, de népszerűségre méltó területek felfedezését segítve Székesfehérvár, Debrecen és a Csepel-sziget térségében.


Magyarország 2015 a KSH adatok tükrében: nem túl rózsás

2016. május 1. 17:23

A Központi Statisztikai Hivatal több mint két évtizede indította el Magyarország című kiadványsorozatát, hogy – a statisztikai törvényben foglaltaknak megfelelően – minden évben tájékoztassák az Országgyűlést és a Kormányt az ország társadalmi, gazdasági és népesedési adatairól.

A parlamenti bizottságot sem érdekli a szakértelem

2016. május 1. 10:48

Dr. Darvas Bélát , a Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnökét nem engedték be a Növényvédelmi Bizottság ülésére - nehogy összezavarja a döntéshozókat a glyphosate gyomirtószer hatóanyaggal kapcsolatos tudományos álláspontjának ismertetésével.


Alábbhagyott a román szélenergia-biznisz

2016. május 1. 9:38

Tíz évvel ezelőtt még egy száz wattos égő sem gyulladt volna fel az idehaza megtermelt szélenergiától, míg jelenleg az országos energiatermelés 4,47 százalékát szélerőművek biztosítják. Tavaly azonban megtorpant a fejlődés. A maszol.ro szélenergetikai körképe.

Kihalt lesz a budai Vár?

2016. május 1. 8:30

Sokkolta az utazási irodákat és a rendezvényszervezőket, hogy, minden előzetes jelzés nélkül, május 15-től kitiltják mind a turistabuszokat, mind a városnéző járatokat a budai Várból.


Füstté vált elefántcsont

2016. április 30. 21:12

Hatalmas mennyiségű, a feketepiacon akár 150 millió dollárt is érő elefántcsontot égettek el Kenyában - az orvvadászat ellen tiltakoztak.

Csernobil verte be az utolsó szöget a német atom koporsójába

2016. április 30. 9:18

A gőzerővel zajló német Energiewende a közhiedelemmel ellentétben nem egy újkeletű hóbort. Németországban már a hetvenes években elindult a gondolkodás arról, hogy ki kéne szállni az atomenergiából. Az ex NDK-ban a greifswald-i szovjet típusú erőművet 1990-ben leállították - úgy, hogy az utolsó blokk éppen akkor épült fel, tehát egy percet sem üzemelt. A leszerelés azóta is tart, és egyelőre nem látni a végét.


Éves zöld randi Őriszentpéteren

2016. április 30. 8:42

Április 29. – május 1. között tartják a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek XXVI. Országos Találkozóját Őriszentpéteren, ahol szakmai beszélgetések, tanulmányi kirándulások, közösségi és kulturális programok várják az érdeklődőket, akik ismerkedni akarnak a magyar zöld civil mozgalommal és a környezetvédelem aktuális kihívásaival.

Egy milliárddal ösztönzik a német e-autóra váltókat

2016. április 29. 23:50

Támogatási programot indít a német kormány elektromos meghajtású autók vásárlására. Az elektromos autókra 4 ezer eurós, a plug-in hibridekre 3 ezer eurós árkedvezmény jár. Nettó 60 ezer eurós listaár felett nincs kedvezmény.


Az állatkínzás budapesti ítélkezési gyakorlata

2016. április 29. 20:32

A Fővárosi Törvényszék mai sajtótájékoztatóján összegezte az állatkínzás bűncselekményének fővárosi ítélkezési tapasztalatait, kitérve a 2013-ban életbe lépett szigorítás óta kiszabott büntetésekre.

Nukleáris támadástól tart a belga kormány

2016. április 29. 12:34

Megelőző jelleggel jódtablettát szedetnének a lakossággal, ami radioaktivitás ellen védi a pajzsmirigyet.


A lakossági pályázatoknál nem lehet mutyizni - akkor ne írjuk ki

2016. április 29. 9:30

3 millió korszerűtlen, energiapazarló otthon felújítása halasztódik el beláthatatlan időre, ha Brüsszel jóváhagyja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program kormány által indítványozott módosítását. Túl nehéz lenne a feladat: ezzel magyarázza a kormány, hogy inkább elveszi a lakosságnak megígért 90 milliárd forintot.

Íme a jövő zöld adattárolója

2016. április 29. 8:15

Különös áru került a Microsoft bevásárlókosarába: DNS szálakért fizetett. 1 grammnyi DNS-ben egy milliárd GB-nyi adat tárolható. Ezzel hihetetlen mennyiségű ma használt adathordozó válna feleslegessé. Persze kérdéses, hogy mikortól.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés