Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Brüsszel elől is eltitkolta a kormány a paksi szerződést

2015. január 25. 13:20

Brüsszel elől is eltitkolta a kormány a paksi szerződést Úgy tűnik, a magyar kormány számára is kínos azoknak a megállapodásoknak a tartalma, amelyeket az oroszokkal kötöttek a paksi bővítésről. Orbánék nem csak a közvélemény, hanem az Európai Bizottság előtt is titkolják a szerződéseket.

Fazékban startolt az Ökuka

2015. január 25. 11:41

Fazékban startolt az Ökuka Az Ökuka Iskolaprogramot elsőként a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban valósította meg a Recobin csapata. A Recobin célja, egy olyan példaértékű CSR program létrehozása, mely követendő minden cég/szervezet számára.


Mivé lesz a Városliget?

2015. január 25. 9:58

Mivé lesz a Városliget? Megy a szó-háború, hogy megújul vagy beépül a Városliget? Nézzük a tényeket, a nevekkel való trükközést!

Szabályoznák az égbe temetkezést

2015. január 24. 21:10

Szabályoznák az égbe temetkezést A jövőben törvény szabályozza majd a tibeti autonóm területen az égbe temetést, a tibetiek és mongolok hagyományos temetkezési formáját.


Ujjé, a barlangban nagyszerű!

2015. január 24. 14:05

Ujjé, a barlangban nagyszerű! Átadták a világon egyedülálló Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontját. Az unió 300 milliós támogatásának köszönhetően az eddigi évi százezer látogatónál is többre számítanak – jelentette ki a földművelésügyi miniszter keddi megnyitón. A látványmegnyitó sem feledteti a természetvédelem kivéreztetését.

Így csinálj hülyét az ellenségből

2015. január 24. 12:49

Így csinálj hülyét az ellenségből Napjainkra az álarc fogalma összefonódott a karneválok, maszkabálok, fesztiválok, vallási események inkognitót nyújtó kellékével. Pedig az állatvilág képviselői a ragadozók elleni védekezésben már jóval előttünk elkezdték kihasználni az arcutánzatok riasztó hatását.


A borneói állatfajok fele eltűnhet

2015. január 23. 23:43

A borneói állatfajok fele eltűnhet A klímaváltozás és a fakitermelés miatt a jövőben a Borneó szigetén élő állatok csaknem fele elveszítheti életterét. Új természetvédelmi területekre van szükség egy nemzetközi kutatócsoportnak a Current Biology című szaklapban megjelent tanulmánya szerint.

Illés Zoltán és a szakadó plafon

2015. január 23. 20:54

Illés Zoltán és a szakadó plafon Illés Zoltánt nemsokára szentté avatják, miközben Ő szépen végig haknizza a baloldali sajtót, és elbeszéli milyen csúnya bácsi ez az Orbán Viktor, és milyen csúnya dolgok történtek az Orbán kormány által. Csak hogy eddig Ő volt ennek a kormánynak az egyik illetékes elvtársa.


Ausztria: sok hűhó a műhó miatt

2015. január 23. 13:44

Ausztria: sok hűhó a műhó miatt Hatalmas összegeket emészt fel a műhó előállítása az osztrák sípályákon, hiszen 2000 óta 1,3 milliárd eurót (410 milliárd forint) költöttek a természetes hó pótlására. A legújabb becslések szerint Ausztria-szerte mintegy 20 ezer hóágyú van használatban, az Osztrák Hotel- és Turizmusbank (ÖHT) vezetője, Michael Kleeman pedig évi csaknem 100 millió euróra becsülte a műhó előállításának költségeit az elmúlt 15 évben.

Orbánék elsorvasztják a nemzeti parkokat is

2015. január 23. 13:17

Orbánék elsorvasztják a nemzeti parkokat is A természeti értékek veszélyeztetését eredményezi, ha a nemzeti parkok földjeinek kezelése felől más intézmény hoz döntéseket – állítja Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete. Az MME, az MTVSZ és a WWF Magyarország a védett területek vagyonkezelésével foglalkozó törvénytervezet és kormánydöntés visszavonására kéri a kormányt.


További híreink

Parlagfű huzavona: hogy a tökömbe veszem észre?

2015. január 23. 9:39

Megtalálta a Földművelésügyi Minisztérium azokat, akik megváltást hozva a kétmillió allergiásnak „lehajolnak, és tényleg kihúzzák” a gyomnövényt: ők a civilek, beleértve a középiskolásokat vagy a grátisz besegítő polgárőröket. Az áthárított tennivaló mellé a civilek akár 5 millió forintot kaphatnak majd gépekre, ezzel 642 millió forint is elmehet közpénzből fűkaszára és fűnyíróra, miközben nincs garancia arra, hogy parlagfű helyett nem a saját telkét nyírja majd vele egy-egy élelmesebb „civil”. Vagy pénzért a másét.

Természetvédelmiengedély-köteles panelszigetelések, épületfelújítások

2015. január 23. 8:22

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rendkívül fontosnak tartja a korszerűtlen családi- és társasházak, panel- és középületek utólagos külső szigetelését, ami jelentősen csökkenti hazánk energiaigényét és környezetterhelését. FIGYELEM! Amennyiben ezek a falfelújítások védett és mindinkább fogyatkozó madarak (fecskék) és emlősök (denevérek) fészek- és lakóüregeinek megsemmisítésével járnak, természetvédelmi hatósági engedélyeztetést is igényelnek!


Jöhet a környezetbarát öntisztuló fém

2015. január 23. 7:48

Víztaszító, öntisztuló fémfelületet állítottak elő nagy energiájú lézerimpulzusokkal amerikai kutatók. Az eljárást hasznosíthatják a napelemgyártásban és a rozsdamentes fémek előállításában is.

Elviszi a szmog a füstölt szalonnát

2015. január 23. 6:36

Környezetvédelmi okok miatt befellegzett a hagyományosan füstölt húsos szalonnának a 32 milliós délnyugat-kínai Csungking város területén. Tűzifa helyett gáz vagy villany várja a csirkéket is. Szájmaszkos élet – Greenpeace film a szmogban élő kínaiakról.


Így veszíthetjük el GMO-mentességünket

2015. január 22. 22:59

Hiába írta bele a magyar kormány az alkotmányba az ország GMO-mentességét, és hiába delegálja az új uniós szabályozás nemzeti hatáskörbe a génkezelt haszonnövények termesztésének engedélyezését, az USA és az EU között formálódó szabad kereskedelmi megállapodás (TTIP) mindkettőt felülírja – állítja Szabó Marcell ombudsmanhelyettes.

Egyre több medúza bomba ketyeg

2015. január 22. 21:27

A tengert romboló emberi tevékenység lehet a medúzák elszaporodásának oka. Egyre gyakoribb a medúzainvázió - a zselésnek tűnő állatok meglepően sok kárt okoznak a tengerparti ipari üzemekben illetve haltartásokban. Leállt már atomerőmű is miattuk, a japán halászoknak évi 252 millió dolláros kárt okoznak.


Magyarok kulcsszerepben a biodiverzitás megőrzésének globális porondján

2015. január 22. 17:13

A jövőben az IPBES által kidolgozott, a természet és társadalom közötti kölcsönhatásokat leíró egyszerű fogalmi rendszer segíthet a biodiverzitás felmérésében. Ez a fogalmi rendszer annyiban több a korábbiaknál, hogy különböző tudományterületeket és ún. tudásrendszereket is magába foglal. Ezáltal újszerű gondolkodásra késztet, amely új felfedezésekre vezethet.

Gyerekek találták meg a megcsonkított vadakat

2015. január 22. 8:07

Elejtett vadállatok maradványait, szarvas fejeket, belső szerveket, lábakat találtak kiránduló gyerekek Őriszentpéter közelében egy kijelölt turistaút mellett. A véres állati testrészek látványa szinte sokkolta a négy helybeli gyereket.


Halbölcső metrókocsik

2015. január 21. 22:00

Újrahasznosítás helyett a kiszuperált metrókocsikat a tengerbe lökik Amerikában, hogy mesterséges zátonyokat alakítsanak ki belőlük. Már 2500 fölött tartanak.

A túrkevei fülesbaglyok jóllaktak

2015. január 21. 17:06

Közel egy évtizede természetvédők és önkéntesek minden télen felmérik az erdei fülesbaglyok helyi populációit a Nagykunságban. A mostani mustra szerint az éjszakai ragadozó madarak egyik legnépszerűbb téli gyülekezőhelyeként ismert Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisvárost, Túrkevét ezúttal minden eddigit felülmúló számú bagoly választotta nappali pihenőhelyéül.


Illés a damaszkuszi úton

2015. január 21. 13:13

Illés Zoltán, a Fidesz volt környezetvédelmi államtitkára az elmúlt napokban körbehaknizta a baloldali lapokat. Ezzel sok szimpátiapontot gyűjtött a szoclib oldalon – az első Orbán-kormány környezetvédelmi tárcájának közigazgatási államtitkáránál, Kemény Attilánál viszont nem. Illés szerint Paks 2 a Fidesz Bős –Nagymarosa.

Paks II nélkül a világ

2015. január 21. 8:02

Elegendő villanyáramot lehet termelni 2030-ig Magyarországon még akkor is, ha nem bővítjük a paksi atomerőművet. Az Energiaklub szerint a megoldás egyszerű: okos, rugalmasabb energiarendszer, takarékosabb áramfogyasztás, hőszigetelt épületek, több megújuló energia. Az Energiaklub tegnap bemutatta az EnergyPLAN energiatervező szoftvert.


Magyar WWF szakember lesz az ENSZ éghajlatváltozási főtitkárhelyettese

2015. január 20. 9:22

Ahogyan arról a sajtó beszámolt, a WWF megbízott természetvédelmi igazgatója, Pásztor János Ban Ki Mun ENSZ főtitkár felkérésére február 1-étől az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó főtitkárhelyettese lesz. Ez a változás egyszerre mérföldkő Pásztor János WWF-nél betöltött szerepében, az ENSZ éghajlatváltozással kapcsolatos stratégiájában, és a nemzetközi természetvédelem jövőjét illető magyar szerepvállalásban.

Gördülő áramszünet és atomerőmű leállás

2015. január 20. 8:46

Brazília több pontján korlátozni kényszerültek, néhány helyen pedig teljesen le is állították a szolgáltatók az áramellátást, amely rendkívüli mértékben megnövekedett a nyári hőség miatt.


Fél a naptól a vámpírkormány

2015. január 19. 8:16

Tudják, kedves olvasóim, miben hasonlít leginkább Orbán Viktor kormánya a vámpírokhoz? Abban, hogy mindketten rettegnek a napfénytől. Rettegnek, mert tudják, ha jön a napfény, azonnal végük van. Az Orbán-kormány hét ökológiai bűne.

Pörög a Szuezi-csatorna bővítése

2015. január 18. 20:38

Először engedték Egyiptomban a nemzetközi sajtó munkatársait az épülő új Szuezi-csatorna közelébe, amelyet a tervek szerint idén augusztusban nyitnak meg a tengeri forgalom előtt.


Pályázzon az év legrangosabb CSR eseményére

2015. január 18. 16:02

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett vállalatok és szervezetek számára. A szervezők különböző témakörökben várják a kiemelkedő fenntarthatósági intézkedéseket bemutató pályázatokat. A szándéknyilatkozat beküldésének határideje: 2015. február 11!

Íme az új magyar klímaügyi ENSZ-főnök

2015. január 18. 15:29

Magyarország az utóbbi időben, és főleg a riói klímakonferencia óta nagyon komoly munkával járult hozzá a nemzetközi közösség erőfeszítéseihez a fenntartható fejlődés megteremtése területén - közölte ma Pásztor János, a WWF politikai és tudományos igazgatója, akit Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár február 1-jével klímaváltozási ügyekkel foglalkozó főtitkár-helyettessé nevezett ki.


Pécs kimarad az otthon melege programból?

2015. január 18. 14:36

Nemrég sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Zsolt államtitkár és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy társasházi energiahatékonysági pályázat indul, az "Otthon Melege" program keretein belül. A kormány honlapján megismerhető feltételrendszerben ugyanakkor számos hiányosságot lehet felfedezni.

Arccal a lignit felé!

2015. január 18. 13:19

A Mátrai Erőmű korábban már előkészített, de meg nem épített 400-450 megawattos blokkjának megvalósítását javasolja a környezetbarát energiapolitika kidolgozásának segítése, népszerűsítése és védelme érdekében alakult Energiapolitika 2000 Társulat.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés