Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Környezetvédelem: lefokozás után kasztrálás

2014. április 19. 9:02

Környezetvédelem: lefokozás után kasztrálás A Fidesz–KDNP választási győzelme után azok a jóslatok látszanak beigazolódni, amelyek szerint az új Orbán kormányban a maradék integritását is elveszíti a környezet- és természetvédelem. Az ágazat jelentősebb gazdaságbefolyásoló hatással bíró részeit szétosztják a minisztériumok között, a vidékfejlesztési tárcánál legfeljebb a nemzeti parkok felügyelete marad.

Önfeláldozó fukusimai állatmentő

2014. április 19. 7:54

Önfeláldozó fukusimai állatmentő A 3 évvel ezelőtti nukleáris katasztrófa óta sem szűnt meg az élet Fukusima környékén. A sugárszennyezett területen számos házi, és haszonállat tengeti életét - már persze ha talál enni és innivalót. Naoto Matsumura visszaköltözött állatokat menteni oda, ahol a normál érték 17-szerese a rádióaktív sugárzás.


A grönlandi jég titka

2014. április 18. 23:27

A grönlandi jég titka Ősi, csaknem 3 millió éve megfagyott tundratalajt fedeztek fel Grönland jégtakarója alatt - derült ki egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmányából.

Élő adás a budapesti dolmányos varjakról

2014. április 18. 22:35

Élő adás a budapesti dolmányos varjakról A Természetfilm.hu és a Filmdzsungel közös kezdeményezése - az Élő adás program - keretében éjjel-nappal üzemelő, nagyfelbontású kamerával szerelték fel az Erzsébet-híd budai hídfőjénél található fészekaljat a Főkert munkatársai segítségével.


Miniszter marad Fazekas

2014. április 18. 20:27

Miniszter marad Fazekas Felkérte Orbán Viktor miniszterelnök Fazekas Sándort, hogy a következő kormányban is ő legyen a vidékfejlesztési miniszter – értesült az agrarszektor.hu. Valószínűsíthető, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vezetésében sem lesznek jelentős változások.

Mire tapsolják el a paksi pénzt?

2014. április 18. 16:45

Mire tapsolják el a paksi pénzt? Az LMP feljelentést tesz a szerdán nyilvánosságra került, 550 millió forint értékű kommunikációs megbízás miatt, amit az I.M.G. Inter Media Group kapott - írja az MTI-OS.


Milyen lesz Németország atom nélkül?

2014. április 17. 20:59

Milyen lesz Németország atom nélkül? Németország elsőként vállalta, hogy fokozatosan leállítja atomerőműveit, helyette a szél- és napenergiára helyezi a hangsúlyt. Az Energiaklub és a Heinrich Böll Alapítvány (Csehország) szervezésében Budapesten járt Felix Matthes a német „energiafordulat” legismertebb szakértője.

Robban a napelem bomba

2014. április 17. 19:32

Robban a napelem bomba Nem is olyan sokára éreztetni fogja a hatását a napenergia az energiahordozók árában - állítják amerikai szakemberek, akik szerint az USA-ban máris megfigyelhető az újdonság egyesek számára jó, másoknak kellemetlen hatása.


A polgármesterné fája megmaradt, a többi nem

2014. április 17. 13:02

A polgármesterné fája megmaradt, a többi nem Bár hónapok óta lehetett tudni, hogy Debrecenben ismét nagy fanyűvésre készülnek a belváros több pontján, a mészárlás látványa mégis sokakat elborzasztott. Kósáné fája túlélő.

Az EP megszavazta a nem őshonos, agresszív fajok kitiltását

2014. április 17. 12:19

Az EP megszavazta a nem őshonos, agresszív fajok kitiltását Megszavazta az Európai Parlament tegnap azt a javaslatot, amely az Európai Unióban nem őshonos, agresszíven terjedő, a szaknyelvben "idegenhonos özönfajoknak" nevezett állat- és növényfajok kitiltását, visszaszorítását irányozza elő.


További híreink

Gyilkolják a környezetvédőket

2014. április 17. 10:55

Brutálisan megnőtt a környezetvédő-gyilkosságok száma az elmúlt évtized során, melyen az sem segít, hogy a több mint 900 halálos incidens közül mindössze tíz esetben született ítélet - írja a Die Welt.

Ismét sertéshulla hullám egy északnyugat-kínai folyóban

2014. április 17. 10:35

Legkevesebb 170 sertéstetemet halásztak ki Kína északnyugati részén, Csinghaj tartományban. Az állatokat a Sárga folyó mellékfolyójaként ismert Huangsujnak a Hszining városi szakaszán fedezték fel a környéken lakók még a múlt héten. Ez a tartományi székhely egyik vízforrásának területe. Nem az első eset.


Természetvédelmi problémák a Homokhátságon

2014. április 16. 23:23

Az emberek rendszerint megdöbbennek, amikor a Szahara történetén keresztül szembesülnek azzal, hogy egy dús növényzetű, gazdag állatvilágú terület, egy valóságos vadászparadicsom viszonylag rövid idő alatt kietlen pusztasággá változott. A borzongató történetben - gondolják többnyire honfitársaink - az a szerencse, hogy tőlünk távol zajlott, és kedvező adottságú hazánkat ilyen sajnálatos események nem érinthetik. Pedig...

Cél a teljes uniós nejlonzacskó tilalom

2014. április 16. 20:19

Radikálisan csökkentené a vékony nejlonzacskók számát ma elfogadott állásfoglalásával az Európai Parlament. 2017-ig a 2010-es szint felére, 2019-re pedig ahhoz képest nyolcvan százalékkal csökkentenék az 50 mikronnál vékonyabb, környezetet leginkább szennyező nejlonzacskók számát.


Önálló zöldminisztériumot kérnek Orbántól a civilek

2014. április 16. 14:49

Országos zöld civil szervezetek levélben kérik Orbán Viktort, hogy az új kormányzati struktúrában erősítse meg a környezetügyet és állítsa vissza a környezetvédelmi tárca egységét és önállóságát.

5500 kilométernyi szavazólap

2014. április 15. 23:35

Tudjuk, hogy egy választás nem olcsó mulatság. De vajon azzal is tisztában vagyunk, mekkora környezeti terhet jelent egy-egy ilyen esemény? Kicsit utánaszámoltunk, vajon mekkora papírfelhasználással járhatott a 2014-es magyarországi országgyűlési választás.


A Greenpeace a földügyi államtitkár menesztését követeli

2014. április 15. 19:29

A Greenpeace mélységesen elítéli a húsvét előtti hétvégén Kishantoson történteteket, hiszen jogállamban ez az értelmetlen pusztítás, az önbíráskodás elfogadhatatlan. Ezért nyílt levélben sürgős intézkedést kértek Orbán Viktortól: védje meg a kishantosi biogazdaságot, és haladéktalanul váltsa le a károkozás felelőseit – dr. Bitay Mártont, az állami földügyekért felelős államtitkárt, valamint a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) vezetőit –, mivel bebizonyosodott, hogy nem a jog, hanem az erőszak oldalán állnak.

A miniszter kishantosi bizottsága 2 hónapja csúszik

2014. április 15. 7:24

Decemberben már vizsgálódott az elpusztításra kijelölt biogazdaság ügyében az alapvető jogok biztosa. A vidékfejlesztési miniszter februárban megnyugtató választ adott neki, de azóta sem történt semmi, erre most beszántották a zöld vetést.


Szélcsend

2014. április 14. 14:28

Magyarország vajon hol tart a megújuló energiaforrások felhasználásában? A válasz azért is fontos, mert Magyarország egy olyan vállalást tett az Európai Uniós felé, hogy 2020-ra az éves összfogyasztás 14%-át megújuló energiaforrásokból fogja fedezni.

Visszaüt a rezsicsökkentés bumerángja

2014. április 14. 9:26

Kizárólag uniós pénzből lehet majd fedezni az energetikai beruházásokat és eszközpótlásokat, mert a víz-, a szennyvíz- a távhő- és más közszolgáltató vállalatok államosításával, a hatósági árszabályozással és a cégek nonprofittá tételével nem marad pénz az egyéb kiadásokra, mondta a Napi Gazdaság mai számában Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.


Vegyen tiszta levegőt - jó pénzért

2014. április 14. 8:52

Nem is olyan régen még a sci-fi birodalmába soroltuk azokat az elképzeléseket, hogy hamarosan árulni fogják a tiszta levegőt a légszennyezettség miatt. Nos, nem vagyunk már messze tőle, legalábbis Kínában már egészen biztosan nem.

Nem kell a világ összes pénzét a bolygó megmentésére költeni

2014. április 13. 21:07

A gazdasági növekedés ütemét csupán 0,06 százalékkal csökkentik az éghajlatváltozás feltartóztatásához szükséges beruházások - állapította meg az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) készülő új jelentésének ma Berlinben bemutatott harmadik fejezetében, amely a klímaváltozás megfékezésének lehetőségeit foglalja össze.


Eligazodás a hulladékos jogszabályok labirintusban

2014. április 13. 17:23

Fémtörvény, hulladéktörvény, és állati eredetű melléktermékek szabályozásának együttes értelmezése szakértő előadókkal címmel rendez egész napos intenzív, konzultációval egybekötött konferenciát a DANDELION Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft. A rendezvényre felkért előadók hiteles, jogszabályalkotásban jártas, gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakértők.

A szívem hasad meg - 140 milliós a kishantosi kár

2014. április 13. 14:15

Tegnap reggel óta kitartóan szántják be a kishantosi ökogazdaság tábláit a traktorok, német exportra termelt len, 40 centis őszi búza és gyönyörű őszi borsó is áldozatul esett a pusztításnak. „A szívem hasad meg” – mondta az Origónak a gazdaság egyik vezetője.


Ukrán atomerőmű kételyek

2014. április 13. 12:25

A Roszatom (Rosatom) orosz állami céget aggasztja, hogy a Westinghouse amerikai fűtőanyaggyártó vállalat ismét fűtőanyagot szállíthat az ukrajnai atomerőművek számára.

Állatstop Húsvétra!

2014. április 13. 12:03

Bűncselekmény és állatkínzás is élő állatot kidobni, ezért azt kérik az állatvédők, kisnyuszi, csibe helyett édességet, plüssfigurát vásároljanak szeretteiknek húsvétra.


Kishantosi agresszió – a maffia nem tréfál, és állami védelmet élvez!

2014. április 12. 22:44

Ma reggel a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ökológiai mintagazdaságát megszállták az NFA vitatott földbérleti pályázatának „nyertesei”. Területeit egy biztonsági cég emberei lezárták, és a fejlődő vetéseket - a rendőrség asszisztáló jelenléte mellett, az illetékes államtitkár egyetértő nyilatkozata kíséretében – megsemmisítették.
Ez itt a vége a közjót és az azt szolgáló intézményeket védő állam mítoszának!

Miért, miért, miért? Milyen gazda, aki pusztít? Kishantos igazáért

2014. április 12. 20:28

Csak a döbbenet szavaival lehet jellemezni azt, ami ma Kishantoson történik, a világhálón videó felvételek mutatják azt, hogy a szépen gondozott földeken a már kikelt üde, zöld vetést hogyan tárcsázza be néhány traktor a kishantosi gazdaság vezetőinek tiltakozása ellenére. Kishantos ügye azt példázza, hogy a meghirdetett elvek és a valóság szöges ellentétben állnak egymással.


Eddig 100 milliós pusztítás és erődemonstráció Kishantoson

2014. április 12. 17:50

Eddig már 100 hektárt semmisítettek meg az „új bérlők" Kishantos 430 hektárnyi bioterménnyel bevetett földjéből. A sarjadó növények pusztítása jelenleg is zajlik annak ellenére, hogy a területek bérletéről szóló jogvita még nem zárult le a bíróságon. Az LMP szerint elfogadhatatlan és jogszerűtlen a kishantosi agresszió.

Nem volt rest a nyest!

2014. április 12. 11:33

Március végén egy éjszaka alatt eltűnt mind a 3 rétisas fióka a Hortobágyi Nemzeti Park bekamerázott fészkéből. Akkor még csak gyanították a szakemberek, hogy ki lehetett a tömeggyilkos, most viszont éjszakai rejtett kamerás felvétel buktatta le a nyestet.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Szeretne cikket írni? Megosztaná véleményét? Itt megteheti!
Felhasználóbarát honlap
Kiváló Magyar Tartalom
Járjon zöld szemmel! Küldje be fotóit itt!