Hírek - Nagyvilág Archívum - Keresés

Itt olvashatják a globális híreket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Időzített bomba az ázsiai gleccserek olvadása is

2015. április 25. 15:17

Időzített bomba az ázsiai gleccserek olvadása is Az 1950-es évek óta több mint 7600 négyzetkilométer területről fogytak el a gleccserek Kínában, elsősorban Tibet vidékéről, ami 18 százalékos csökkenésnek felel meg - számoltak be kutatók a Hszinhua hírügynökségnek.

Több ezer fókát vernek agyon Namíbiában

2015. április 22. 7:19

Több ezer fókát vernek agyon Namíbiában 86.000 fókát készülnek leölni Namíbiában a következő három évben populációjuk kordában tartása végett, közölte a halászatért felelős helyi miniszter.


Fenéktisztító környezetszennyezés

2015. április 22. 6:46

Fenéktisztító környezetszennyezés Ez mi? Water, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Caprylic Triglyceride, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Alcohol, Iodopropynyl Butylcarbamate, Sodium Hydroxymethlyglycinate, Citric Acid, Fragrance.

Kínában ragadt a Solar Impulse-2

2015. április 20. 12:57

Kínában ragadt a Solar Impulse-2 A Föld körüli útra vállalkozó Solar Impulse-2 napelemes repülőgép az időjárás miatt egyelőre Kínában ragadt. Az egy éjszakára tervezett csonkingi megállás már több mint két és fél hétre nyúlt.


A műerdő nem váltja ki az eredetit

2015. április 20. 8:13

A műerdő nem váltja ki az eredetit Napfény segítségével és szén-dioxid felhasználásával mesterséges fotoszintetizáló mechanizmust készítettek amerikai kutatók – remények szerint így tisztább és zöldebb lesz a környezetünk. Viszont ettől még nem lehet büntetlenül erdőt irtani!

Világszerte demonstráltak a trójai egyezmények ellen

2015. április 19. 15:18

Világszerte demonstráltak a trójai egyezmények ellen A transzatlanti és a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezmények elleni globális akciónap keretében Budapesten, Nyíregyházán, Pécsett és Szegeden civil szervezetek tiltakoztak a „trójai” egyezményeknek nevezett TTIP és a CETA ellen, amelyek fenyegetik a demokráciát, az élelmiszerbiztonságot, a környezetvédelmet és a munkahelyeket is Európában.


Csak pénzbírságot kaptak a brutális állatkínzók

2015. április 19. 12:13

Csak pénzbírságot kaptak a brutális állatkínzók Videóra is vette két francia turista, ahogyan megperzselik a világ egyik legcukibb állatának, egy kurtafarkú kengurunak a fejét és testét. Megúszták pénzbüntetéssel.

Árvizeket és szárazságokat is hozhat a klímaváltozás

2015. április 18. 9:20

Árvizeket és szárazságokat is hozhat a klímaváltozás A klímaváltozás következtében megduplázódhat az árvizek száma és korábban nem látott szárazságokkal kell számolni a földközi-tengeri térségben akár már tizenkét éven belül klímakutatók szerint.


Immár nem pénzkérdés a megújuló energia

2015. április 18. 7:24

Immár nem pénzkérdés a megújuló energia A folyamatos fejlesztések, az adókedvezmények és a befektetések dinamikus bővülése nyomán világszerte drasztikusan csökkennek a megújuló energiaforrásokra épülő infrastruktúra költségei. A fenti tendenciának köszönhetően a fejlődő országok mára utolérték a fejlett országokat a zöld energiaipari befektetések terén.

Íme a szupergyorstöltésű elektromos busz

2015. április 17. 9:11

Íme a szupergyorstöltésű elektromos busz 10 másodperc alatt újratölthető elektromos buszt mutattak be Kínában. A környezetkímélő, tölthető akkus járművek egyre elterjedtebbé válnak, bár az energiaellátásuk még nem megoldott, és a mostani töltőállomások sűrűsége és a töltés lassúsága sem versenyezhet a benzinkutak rugalmasságával. A kínai nagyvárosokban sürgős a váltás az egyre nagyobb légszennyezés miatt.


További híreink

Kikutatták a hegyi gorillák génállományát

2015. április 15. 8:18

A hegyi gorillák (Gorilla beringei beringei) teljes genomját térképezték fel első ízben brit tudósok, akik kutatásaik eredményeit a Science legfrissebb számában tették közzé.

Ritka bálna teteme Ausztráliában

2015. április 15. 8:07

Az elhullott emlősre a nyugat-ausztráliai Exmouth városa közelében, egy félreeső partszakaszon találtak rá, miután az Olwyn trópusi ciklon végigsöpört a régión.


Kinyírta a kígyórobotot a fukusimai sugárzás

2015. április 14. 18:43

Egy kígyórobottal készítettek belső felvételeket a fukusimai atomerőmű egyes blokkjáról. A rendkívül magas radioaktív sugárzás miatt csak robottal készíthető képek megmutatják a teljesen leolvadt egyes reaktor primér berendezéseit. Nem engedik a japán atomerőmű reaktorainak újraindítását.

Jordánia: a turistákat kiszolgáló lovaknak és szamaraknak segít a Négy Mancs

2015. április 13. 15:23

Az UNESCO-világörökség részét képező jordániai Petra városa számtalan turistát vonz, akik a város nagy részét szamár- és lóháton, vagy az általuk vontatott szekereken járják be. Ezek az állatok többnyire állatorvosi ellátás nélkül éltek és egész nap árnyék és ivóvíz nélkül dolgoztak. A Négy Mancs a helyi erőkkel közösen indított programot a sivatagban dolgozó 1350 állat és gazdáik érdekében.


Áder: A Földet kibillentettük egyensúlyából

2015. április 12. 13:54

A magyar köztársasági elnök szeretné elkerülni, hogy a víz miatt egyre több helyen törjenek ki konfliktusok. Áder felszólalt Dél-Koreában, a Víz Világfórumán. Áder megmenti a Földet, csak Orbánnal szemben nem meri.

Peking fojtogató gyilkosa

2015. április 12. 9:32

Kiszáradt légutak, fulladásos rohamok és kitartó, tompa fejfájás – erre a tünetcsoportra számíthat az, aki hosszabb időt tölt Kína fővárosában. Nehéz ugyanis elkerülni a szürke köd képében érkező pekingi szmogot, amely időről időre a 22 milliós megapolisz nyakára ül.


Lassan kiszenvedtek a delfinek

2015. április 12. 9:00

Közel 150 kardszárnyú delfin vetődött partra a japán Hokota Beachen, sok már el is pusztult közülük. Az állatvédők elkeseredett harcot vívtak az idővel, csupán 3 delfint sikerült megmenteniük, és az este beköszöntével kénytelenek voltak otthagyni az állatokat.

Az okos cégek önérdekből zöldülnek

2015. április 11. 12:00

Kitty van der Heijden Hollandia korábbi fenntarthatósági nagykövete ugyan a magyar környezetvédelmi politikát nem kommentálta, azt azonban megjegyezte, hogy még a korábban az erőltetett növekedést mindenek fölé helyező Kínában is változás indult, látván az egyre fokozódó környezeti károkat.


Tengeri tumorsejtek támadják a kagylókat

2015. április 11. 9:10

A tengerben terjednek a kagylókat megbetegítő tumorsejtek - erre a következtetésekre jutottak a Columbia Egyetem kutatói, akik a puhatestűek kolóniáit Észak-Amerika keleti partvidékén évtizedek óta tizedelő leukémiás megbetegedés okait vizsgálták.

Elindult az afrikai vércse-expressz, a műholdadós kék és amuri vércsék tavaszi vonulása

2015. április 9. 7:42

Az idei tavasz eddig nem látott információkkal szolgálhat hazánk és az Európai Unió egyik legértékesebb, legkülönlegesebb madara, a telepesen fészkelő kék vércsék tavaszi vonulásáról. Az is egyedülálló, hogy a madarak mozgását bárki nyomon követheti az interneten.


Vészesen pusztulnak a kaliforniai oroszlánfókák

2015. április 8. 23:50

Rekordszámú, 2250 kaliforniai oroszlánfóka - többségében borjú - vetődött partra az év eleje óta a dél-kaliforniai partoknál. Az aggasztó jelenség hátterében a régió óceánjának melegedő vízhőmérséklete áll, amely felbolygatja a tengeri emlősök táplálék-ellátási rendszerét.

Fukusimai sugárzás a kanadai partoknál

2015. április 8. 23:36

A Csendes-óceán vizébe került radioaktív izotópok jelenlétét mutatták ki a Kanada nyugati partjainál gyűjtött vízmintákban.


Vészesen csökkenő kanadai gleccserek

2015. április 7. 20:09

A nyugat-kanadai gleccserek területe 70 százalékkal csökkenhet a 21. század végére, ami komoly gondokat okoz majd az energiatermelésben és a vízellátásban, de különösen súlyos következményei lesznek a helyi ökoszisztémák szempontjából - erre a következtetésre jutottak a Brit Columbiai Egyetem kutatói.

Erdőtüzek éleszthetik újra a csernobili sugárzást

2015. április 7. 19:22

A korábbi károkkal összemérhető újabb radioaktív szennyezéssel fenyeget a csernobili atomerőmű, pontosabban a létesítmény lakhatatlanná vált, lezárt környezete. Európa felé ismét életveszélyes anyagokat sodorhat a keleti szél.


Szokatlan bringaút Dél-Koreában

2015. április 7. 10:24

Jobbra, balra 3 sávban autók, közepén kerékpárút. A 32 kilométeres autópálya bringaútja napelemekkel fedett. De mi van, ha valakinek gondja akad útközben?

Globális garnéla gondok

2015. április 4. 6:42

Egy nemzetközi kutatócsoport megállapításai szerint az emberi táplálkozásban is jelentős szerepet játszó édesvízi garnélarákfajok majdnem egyharmadát kisebb-nagyobb mértékben fenyegeti a kihalás.


Poszthumusz

2015. április 2. 11:47

Riasztó mértékben fogy a termőföld a világon, veszélyeztetve a Föld népességének élelmezését. Gyökeres változtatásra lenne szükség az élelmiszer-termelésben- írta a HVG.

Szokatlan vízkorlátozás Kaliforniában

2015. április 2. 7:20

A súlyos aszály miatt vízkorlátozást rendelt el tegnap Kalifornia kormányzója. Az állam történetében még nem volt példa hasonló intézkedésre.


Ismét előkerülnek a sárkányok?

2015. április 1. 15:11

A Nature cikke szerint aggasztó jelek mutatnak a sárkányok feléledésére. A Greenfo-nál már 12 éve hírt adtunk a jelenségről, de senki se vett minket komolyan.

Áder szerint összefogás kell a klímaváltozás ellen

2015. április 1. 9:15

Legalább a 3 legnagyobb károsanyag-kibocsátó: Kína, az USA és az EU összefogására van szükség a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, ezzel párhuzamosan azonban fel kell készülnünk az egyre gyakrabban jelentkező katasztrófákra - jelentette ki Áder János Szegeden. Eldugták a tüntetőket Áder János elől


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés