Hírek - Vélemény Archívum - Keresés

 

Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba.
Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Írjon cikket Ön is!

Mivé lesz a Városliget?

2015. január 25. 9:58

Mivé lesz a Városliget? Megy a szó-háború, hogy megújul vagy beépül a Városliget? Nézzük a tényeket, a nevekkel való trükközést!

Illés Zoltán és a szakadó plafon

2015. január 23. 20:54

Illés Zoltán és a szakadó plafon Illés Zoltánt nemsokára szentté avatják, miközben Ő szépen végig haknizza a baloldali sajtót, és elbeszéli milyen csúnya bácsi ez az Orbán Viktor, és milyen csúnya dolgok történtek az Orbán kormány által. Csak hogy eddig Ő volt ennek a kormánynak az egyik illetékes elvtársa.


Illés a damaszkuszi úton

2015. január 21. 13:13

Illés a damaszkuszi úton Illés Zoltán, a Fidesz volt környezetvédelmi államtitkára az elmúlt napokban körbehaknizta a baloldali lapokat. Ezzel sok szimpátiapontot gyűjtött a szoclib oldalon – az első Orbán-kormány környezetvédelmi tárcájának közigazgatási államtitkáránál, Kemény Attilánál viszont nem. Illés szerint Paks 2 a Fidesz Bős –Nagymarosa.

Fél a naptól a vámpírkormány

2015. január 19. 8:16

Fél a naptól a vámpírkormány Tudják, kedves olvasóim, miben hasonlít leginkább Orbán Viktor kormánya a vámpírokhoz? Abban, hogy mindketten rettegnek a napfénytől. Rettegnek, mert tudják, ha jön a napfény, azonnal végük van. Az Orbán-kormány hét ökológiai bűne.


Illés szerint hibás az Orbán-kormány szemlélete is

2015. január 15. 22:12

Illés szerint hibás az Orbán-kormány szemlélete is Ángyán József után az Orbán-kormány egy másik különutas volt államtitkára, Illés Zoltán is megjegyzéseket fűzött a Professzorok Batthyány Köre december elején megjelent, óvatosan kormánykritikus állásfoglaláshoz.

Miért nem szereti Orbán a megújuló energiát?

2015. január 12. 22:16

Miért nem szereti Orbán a megújuló energiát? A napelemet jellemző módon inkább magánszemélyek és vállalkozások telepítenek, tehát ebből eleve esélytelen leakasztani korrupciós milliárdokat. De még ha egy-egy állami intézmény telepítene is ilyet, hol van az itt legombolható pénz egy atomerőműtől! Szélerőmű-parkok építésére sem kellene állami pénzt költeni, szívesen építenek-építenének magánvállalkozások is. De ha nincs a bizniszben állami pénz, akkor nincs mit ellopni.


A Fideszben soha nem volt fontos a környezetvédelem

2015. január 10. 11:17

A Fideszben soha nem volt fontos a környezetvédelem A Fideszben régóta egyfajta "balos, 68-as" ügyként tekintenek a környezetvédelemre, az utóbbi időben ezért igazából sosem kapott fontos szerepet a párt politikájában – mondta a volt fideszes képviselő Fodor Gábor. jelenleg országgyűlési képviselő, a Magyar Liberális Párt elnöke, volt környezetvédelmi miniszter.

Áder a rengetegben

2015. január 8. 11:28

Áder a rengetegben Elnökünk most az államfői hivatalban környezeti fenntarthatósági igazgatóságot alapított, és oda a Magyarország, illetve St. Kitts és Nevis Államszövetség közötti diplomáciai kapcsolatok megalapozásával nevet szerző Körösi Csabát szemelte ki igazgatónak, ami tényleg összemérhető poén Schmitt Pál nyelvőrködésével.


Szenzáció!!!

2014. december 24. 11:20

Szenzáció!!! Ma, amikor ezt a cikket írom, 2014 december 15. van, egy teljesen átlagos decemberi nap. A hírek ma is beszámoltak róla, hogy kigyulladt, lezuhant, karambolozott, megkéselték, eltűnt. Tényleg ilyen tragikus a világ helyzete? Ennek cáfolatára összegyűjtöttem egy csokorra való pozitív hírt – ezek nagy része sajnálatos módon kimaradt a médiából.

Felesleges áruk fóruma: banánfogas és társai

2014. december 22. 20:50

Felesleges áruk fóruma: banánfogas és társai Itt a karácsony. A mai "nap képem": banánőr 499, banánfogas 499, és banánszeletelő 299 Ft. Akciósan. Ami nélkül lehet élni, de nem érdemes.


További híreink

Már a védett természetet fenyegeti az osztogatás

2014. december 20. 15:25

2012-ig a nemzeti park Igazgatóságoknak saját pályázati és elbírálási rendszere volt, s a haszonbérleti szerződések különböző fokozatú szigorú természetvédelmi korlátokat tartalmaztak, melyet rendszeresen ellenőriztek, betartattak és nyilvántartottak. 2012 óta a minisztérium egységesítette a pályáztatási szempontokat.

Ünnepi paksi fejetlenség

2014. december 19. 11:55

Úgy tűnik, nincs karácsony paksi botrány nélkül: tegnap először beszéltek kormánytagok egyértelműen arról, hogy az általuk elképzelt terv vesztésre áll. A kormány jelenleg rébuszokban beszél, ami elfogadhatatlan: teremtsenek végre tiszta helyzetet azzal kapcsolatban, hogy mi folyik a színfalak mögött!


Narancsnábobok születése

2014. december 19. 11:02

A legértékesebb természeti területeket a 70-es évektől kezdve a nemzeti parkok őrzik, a mi konzervatívjaink viszont úgy tekintenek erre a földvagyonra, mint olyan politikai zsákmányra, amelyet az előttük járók botor módon ottfelejtettek a tetthelyen.

Zöld tanácsok karácsonyra

2014. december 18. 13:31

Karácsony közeledtével minden fillér még jobban számít. Nem is gondolnánk, mennyit megspórolhatunk, ha kicsit odafigyelünk a háztartásunk napi működésére.


Paks2- cui prodest?

2014. december 11. 12:45

Úgy tűnik, a titkolózással a kormány egyrészt a projekt előkészítetlenségét igyekszik elfedni, másrészt annak a kínos folyamatnak próbál véget vetni, amelyben sorra derül ki: amit korábban állítottak, az nem úgy van. A totális információblokád ugyanakkor visszaüt, hiszen információk nélkül esélyük sincs meggyőzni az állampolgárokat arról, hogy a kormány képes a beruházást a magyar érdekek szerint alakítani.

Milyennek látjuk a termelői piacokat?

2014. december 11. 8:44

Megbízhatónak és jó minőségűnek gondoljuk a termékeket, melyek a helyi termelői piacokon kaphatóak. Ennek garanciája a termelőkkel való személyes kapcsolat illetve a megfelelő tájékoztatás és információszolgáltatás – derült ki a Csalán Egyesület BakonyExpo látogatóinak körében készült felmérésből.


Jogi hungarikum: bűnös a vető gazda

2014. december 5. 17:50

Az 5,5 millió forint helyett „csak” 1,32 millió kártérítést kell fizetnie annak a kajászói gazdának, aki tavaly áprilisban figyelemfelkeltő akciója során 24 hektár napraforgót vetett az állam földjén. Böcsödi Gergely 30 éves kajászói gazda ezen tette miatt állt a Székesfehérvári Járásbíróság előtt, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet birtoksértés miatt perelte be.

Miért utáljuk a természetet?

2014. december 4. 17:49

Bár manapság a környezetvédelem része a közbeszédnek, időnkét komoly kétségek ébrednek az emberben, értjük-e, miről is beszélünk. Amikor az őszi hónapok beköszöntével szorgos közmunkások bőszen „takarítják” a parkokat, zöldterületeket, árokpartokat, megbízóik nyilván nem tudják, mit is művelnek.


Paks II-nek egyedül a neve nem titkos

2014. december 2. 15:29

A tegnap Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter által benyújtott T/2250. számú törvényjavaslat szinte minden adatot titkossá tenne Paks II-vel kapcsolatban. A törvényjavaslat ütközik az Aarhusi egyezménnyel és Magyarország alaptörvényével is. Amennyiben a törvénytervezet jogerőre emelkedik, a Greenpeace bővíti az Aarhusi egyezmény Jogkövetési Bizottságához korábban beadott panaszát.

Biogazdálkodás: ennyi volt?

2014. november 23. 21:58

Úgy látszik a kormány végleg szakított a mezőgazdaság ökoszociális „Ángyáni” programjával és a 2014/2015 gazdasági évre nem hirdeti meg az agrár-környezetgazdálkodási program (AKG) folytatását. Arról, hogy pontosan mikor és milyen feltételekkel lesz új program az érintettekkel nem folytatott konzultációt.


A korrupció olyan, mint a fekete lyuk

2014. november 19. 10:41

Magyarországon a korrupció intézményesült, és egyre inkább központosult hálózatként viselkedik - mondja Fazekas Mihály korrupciókutató a portfolio.hu-nak. A Cambridge-i Egyetem kutatója szerint ha nem figyelünk, Paks a korrupció melegágya lehet.

Nagymarostól Paksig

2014. november 14. 20:05

A bős–nagymarosi duzzasztómű és Paks2 története között felfedezhetünk jó néhány párhuzamot. Mindkét létesítmény áramot termel túlságosan drágán, vállalhatatlan ökológiai kockázatok árán. A fülig adósodott magyar kormánynak egyik beruházásra se telik, ezért mindkettőt hitelből akarják megépíteni. Lányi András írása.


Magyar természetvédelem – élt 40 évet?

2014. november 13. 9:15

Az alábbi kép a Kiskunsági Nemzeti Parkban, az izsáki Kolon tónál készült. Magam is gyakran jártam arra kutatóként, és sokszor hallottam, ahogyan a helybéliek is megőrzendő értékként említik a tavat, a madarakat, a környező buckás-árvalányhajas gyepeket. És nemcsak a tájhoz való érzelmi kötődésük miatt, hanem azért is, mert pontosan tudják, az ő boldogulásuk, a mezőgazdasági termelés, az erdők léte, az öntözés lehetősége mind attól függ, hogy az őket körülvevő természetes élővilág fennmarad-e.

Lázár gázügyi mellébeszélése

2014. november 11. 7:52

Szél Bernadett arról kérdezte Lázár Jánost, mit tud arról, hogy a miniszterelnök megsűrűsödött svájci látogatásai nyomán a helyi sajtó egy gázkereskedő cégről cikkez, amellyel a magyar állam furcsa, megmagyarázhatatlan üzleteket bonyolít. A hírek régóta arról szólnak, hogy az MVM a svájci MET Holding cég offshore leányvállalatának indokolatlan beiktatásával veszi a földgázt. Csak 2012-ben 50 milliárd magyar közpénz forint került így offshore lovagok kezébe. Válaszában Lázár János úgy csinált, mint aki nem tudja miről van szó, helyette ügynöközött egy jóízűt.


Paksi atomhulladék: nem tudják mit tettek idén nyáron?

2014. november 8. 9:06

Egyre érdekesebben alakul a 2003-as paksi üzemzavar hulladékainak nyári elszállításával kapcsolatos ügy, amit Jávor Benedek európai parlamenti képviselő tavasz óta feszeget. Minél többet válaszolnak az illetékesek, annál zavarosabb, hogy tulajdonképpen mit is csináltak. A jelek szerint részben maguk sem tudják, részben tudják, de nincs konszenzus arról, hogy helyette mit hazudjanak.

Természetvédelem - meddig?

2014. november 6. 6:52

Az állami környezet- és természetvédelem mind a mai napig a kilencvenes évek második felében elfogadott törvényeket használja. Vagyis egy olyan időszak jogi hagyatékából él, amikor egy minimális szakmai hozzáértéssel rendelkező, ugyanakkor a pártjában erősen beágyazott, jó érdekérvényesítési képességű politikus birtokolta a zöldtárcát. Baja Ferencről van szó. Kilövési engedély a nemzeti parkokra. A Földművelésügyi Minisztérium elkötelezett a természetvédelem mellett.


Környezettudatos építészettel elkerülhető lenne a paksi atomcsapda

2014. november 2. 6:28

A meglévő épületállomány Magyarország jelentős vagyonát képezi, annak fenntartható és az energiahatékonysághoz jelentősen hozzájáruló fejlesztése kiemelt feladat kell, hogy legyen a jövőben. A HuGBC állásfoglalása a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia tervezetéhez.

Civilek a haza védelmében

2014. október 23. 12:36

Szörnyű következményei lehetnek, ha a hatalmon lévők kényük-kedvük szerint változtatják a játékszabályokat. A civilek elleni támadások a még működő ellensúlyok leépítésének kísérlete. A korlátok nélküli kormányzás pedig mindenkit kiszolgáltatottá tesz.


Zöldfoci - organikus játéktér és kinetikus energiatermelés

2014. október 17. 18:34

Vannak országok ahol a sportág megújulása teljesen más dimenzióban mozog, mint az éppen regnáló szövetségi kapitány leváltásának vagy megtartásának kérdése. A focit is egyre inkább ostromolja a környezettudatos, fenntarthatósági paradigmákat előtérbe helyező szemlélet.

Fenntarthatóság- Mennyit ér a Magyar?- Gondolatok huszonévesen a fenntarthatatlanságról

2014. október 17. 12:46

Ebben a néhány gondolatban megfogalmazom azt, mit gondolok az Emberiségről, a Természetről, a Fenntarthatatlanságról. Néhány témakört kiragadva a globális problémákból, képzeletbeli utazást teszek, okokat keresek. Mindamellett megemlíteném, hogy a gondolatmenet csapongó, felületes, de elgondolkodtató.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés