Hírek - Vélemény Archívum - Keresés

 

Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba.
Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Írjon cikket Ön is!

Mindenre lőnek - és visszalőnek

2015. április 20. 15:57

Mindenre lőnek - és visszalőnek Több vadászati honlapon olvashattuk, hogy március derekán az Országos Magyar Vadászati Védegylet irodaházában tartott titkári értekezleten elhangzott és már el is döntetett: áprilisban módosítani fogják a vadászható vadfajok listáját. Néhány napon belül minden portálról lekerült ez az információ - írta Gera Pál természetvédő. A vadász szervezetek cáfolnak.

Fideszes rablógazdaság a nemzeti parkokban is!

2015. április 13. 9:28

Fideszes rablógazdaság a nemzeti parkokban is! Nem először érezzük az Orbán kormány egyes gaztettei kapcsán, hogy nem, hát ennél már nincs lejjebb, ennél nagyobb disznóságot képtelenség egyáltalán kitalálni. A Quaestor-botrány árnyékában mégis itt egy újabb intézkedés, egy, a földvagyonról szóló törvényjavaslat mögé bújtatott merénylet, ami katasztrofális és visszavonhatatlan károkat tud okozni minden egyes magyar embernek.


Mecsekbe jön a paksi atom? Köszi Viktor nem akarom!

2015. április 12. 12:28

Mecsekbe jön a paksi atom? Köszi Viktor nem akarom! A fideszes többségű törvényhozás szerint mindössze 100 (!) azaz EGYSZÁZ méteres távolságon belüli terület az, amit egy nukleáris létesítmény telephelyének vizsgálatára és értékelésére, valamint telepítésére vonatkozó hatósági eljárásban vizsgálni kell: vagyis a környékbeli településeknek köze és beleszólása sem lehet ahhoz, ha valaki a szomszédságukban atomreaktort vagy atomtemetőt akar létesíteni.

Magyarország ökogettó

2015. április 3. 11:49

Magyarország ökogettó Az Orbán-rendszer számára a demokrácia és a környezet pontosan ugyanazt a dolgot jelenti: a hatalom megszerzéséhez szükséges kiaknázandó erőforrást. Magyarország öles léptekkel halad egyfajta „ökológiai gettósodás” felé. Ez azt jelenti, hogy egy nagyon szűk csoport rendelkezik a társadalmi és környezeti erőforrások felett, s azokat meglehetősen igazságtalanul osztják el.


Fazekas miniszter: szakértő, keresztapa, történész, megtekintő, pártfogó

2015. március 26. 11:17

Fazekas miniszter: szakértő, keresztapa, történész, megtekintő, pártfogó Most, hogy újra előtérbe került a Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszterünk, aki minden a bizonyíték, figyelmezetés ellenére erővel pozícióban tartotta az azóta letartóztatott Kiss Szilárd ’keleti nyitás’ bűnöző lobbistát, érdemes végigvenni a kitűnő miniszter néhány nagy pillanatát az elmúlt évekből.

A legjelentősebb vízgazdálkodási probléma- a vízelvezetés-központú vízügyi gondolkodás és szabályrendszer

2015. március 19. 21:56

A legjelentősebb vízgazdálkodási probléma-	a vízelvezetés-központú vízügyi gondolkodás és szabályrendszer Az Európai Unió Víz Keretirányelve értelmében a következő 6 évre újra el kell készíteni a vízgyűjtők kezelésének terveit (korábban tévesen fordítva: „vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés”), s kiindulási pontként meghatározni a „Jelentős vízgazdálkodási kérdések”-et.
Tanulmányozva az állami vízügyi szervezet erre a célra rendszeresített honlapján található dokumentumokat, célszerűbbnek látszik annak véleményezése helyett egy önálló, átfogó helyzetfeltárást készíteni Hazánk vízgazdálkodásának problémáiról, azok ok-okozati összefüggéseiről.


12 pont Magyarországért

2015. március 15. 10:21

12 pont Magyarországért A magyar nép 1848. március 15-én tudta, hogy mit akar, és ezt kifejezésre is juttatta. A forradalomra és szabadságharcra emlékezve az Élőlánc Magyarországért szakértői munkacsoportja megalkotta napjainkra aktualizált 12 pontját. Az ökopárt mától a legszélesebb nyilvánosság előtt és a legkülönbözőbb formában fogja hallatni hangját, a hazánkat tudatosan súlyos és veszélyes helyzetbe sodró politikai és gazdasági intézkedések, állapotok miatt.

Állj ki a magyar természetért!

2015. március 9. 22:25

Állj ki a magyar természetért! A mai napig 12469-en álltak ki a magyar természetért. Ahhoz azonban, hogy a hangunk hallatszon, fontos, hogy minél többen írják alá a kezdeményezést! Segíts, hogy még többen legyünk, kérd meg ismerőseidet, hogy csatlakozzanak, érjük el együtt a 20 000-ret!


Amerika hangja - első az üzlet

2015. március 5. 23:08

Amerika hangja - első az üzlet Tavaly januárban megtudtuk, hogy az évszázad üzletét kötötte meg Orbán Putyinnal, amikor belement az atomerőmű-bővítésbe. Igaz, titokban, tender nélkül, ismeretlen műszaki és pénzügyi feltételekkel, de nem volt mit tenni, merthogy eleve csak az oroszok értenek a paksi technológiához. Vagy mégsem?

Európa GMO-ostrom alatt

2015. március 1. 18:08

Európa GMO-ostrom alatt A GM-növények globális elterjesztésében érdekelt profitéhes óriáscégek olyanok, mint a rossz vendég: kitessékelik őket az ajtón, visszajönnek az ablakon. Termékeik, a világban jelenleg forgalomban lévő génmódosított növények társadalmi hasznossága húsz éve nem látható, miközben akadályozzák az ökológiai gazdálkodási formák elterjedését, csökkentik a sokféleséget.


További híreink

A börtönt akarják elkerülni a kormánytagok Paks2 titkosításával

2015. február 27. 20:01

30 évig nem lenne megismerhető közérdekű adatként a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy része egy módosítás értelmében, amelyet éles vita után mai ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége.

A múzeumi negyed tervpályázatának kudarca

2015. február 23. 6:46

A nagy hírveréssel beharangozott pályázat középszerű eredménnyel zárult. Áttételesen azt mutatta meg, hogy nem Múzeumligetre, hanem a Városligetnek mint városi parknak a rehabilitá­ciójára és a budapesti kulturális együttesek térben kiegyensúlyozott fejlesztésére lenne szükség. - Schneller István kritikája a Ligetbe tervezett épületekről.


A Tiszát a szakemberek mentették meg

2015. február 18. 18:45

A magyar sajtó több cikkben is megemlékezett a tizenöt éve történt Tiszavölgyi ciánkatasztrófáról. A megjelenteket én a kárenyhítésben meghatározó szerepet játszó szervezet akkori vezetőjeként és aggódó szakemberként szeretném kiegészíteni. Tiszánk – múltunk, jövőnk.

GMO fronton Magyarország kulcsszereplő lehet

2015. február 15. 8:29

Az Atlanti-óceán mindkét partján azt várják Magyarországtól, hogy álljon a genetikailag módosított növények terjedése elleni küzdelem élére. A GM növények termesztésére kivetett, nemzetközi összehasonlításban a legszigorúbb jogszabályok közé sorolható tilalom révén vezető szerepet vívtunk ki az agrobiznisz kordában tartásáért folytatott globális küzdelemben. Azonban ezt veszélyeztetik a zárt ajtók mögött folytatott szabad kereskedelmi tárgyalások. Az állampolgároknak az óceánon innen és túl is fel kell venniük a kesztyűt.


Klímaszkeptikusok

2015. február 12. 15:18

A szakpolitikusok többségének hivatalos álláspontjával szemben egyre több „klímaszkeptikus” tudós vonja kétségbe a klímaváltozás és a széndioxid emisszió közötti kapcsolatot. Az érveiket azonban általában zártkörű szakmai rendezvényeken adják elő, mert nem kívánnak nyilvánosan ütközni a „mainstream” áramlattal, vagy mert nem is jutnak megszólalási lehetőséghez. Érdemes megvizsgálni, mi lehet az igazság a két „szélsőség” között.

Bős-Nagymarosról másképpen

2015. február 8. 16:32

A Bős-Nagymaros ügy valamikor a rendszerváltás szimbóluma volt. Kérdés azonban, hogy miután a rendszerváltás 1989-ben lezajlott, miért kellett 3 évvel később, 1992-ben felmondani a szerződést, hatalmas és értelmetlen gazdasági áldozatok árán lebontani a félig megépült erőművet.


Mivé lesz a Városliget?

2015. január 25. 9:58

Megy a szó-háború, hogy megújul vagy beépül a Városliget? Nézzük a tényeket, a nevekkel való trükközést!

Illés Zoltán és a szakadó plafon

2015. január 23. 20:54

Illés Zoltánt nemsokára szentté avatják, miközben Ő szépen végig haknizza a baloldali sajtót, és elbeszéli milyen csúnya bácsi ez az Orbán Viktor, és milyen csúnya dolgok történtek az Orbán kormány által. Csak hogy eddig Ő volt ennek a kormánynak az egyik illetékes elvtársa.


Illés a damaszkuszi úton

2015. január 21. 13:13

Illés Zoltán, a Fidesz volt környezetvédelmi államtitkára az elmúlt napokban körbehaknizta a baloldali lapokat. Ezzel sok szimpátiapontot gyűjtött a szoclib oldalon – az első Orbán-kormány környezetvédelmi tárcájának közigazgatási államtitkáránál, Kemény Attilánál viszont nem. Illés szerint Paks 2 a Fidesz Bős –Nagymarosa.

Fél a naptól a vámpírkormány

2015. január 19. 8:16

Tudják, kedves olvasóim, miben hasonlít leginkább Orbán Viktor kormánya a vámpírokhoz? Abban, hogy mindketten rettegnek a napfénytől. Rettegnek, mert tudják, ha jön a napfény, azonnal végük van. Az Orbán-kormány hét ökológiai bűne.


Illés szerint hibás az Orbán-kormány szemlélete is

2015. január 15. 22:12

Ángyán József után az Orbán-kormány egy másik különutas volt államtitkára, Illés Zoltán is megjegyzéseket fűzött a Professzorok Batthyány Köre december elején megjelent, óvatosan kormánykritikus állásfoglaláshoz.

Miért nem szereti Orbán a megújuló energiát?

2015. január 12. 22:16

A napelemet jellemző módon inkább magánszemélyek és vállalkozások telepítenek, tehát ebből eleve esélytelen leakasztani korrupciós milliárdokat. De még ha egy-egy állami intézmény telepítene is ilyet, hol van az itt legombolható pénz egy atomerőműtől! Szélerőmű-parkok építésére sem kellene állami pénzt költeni, szívesen építenek-építenének magánvállalkozások is. De ha nincs a bizniszben állami pénz, akkor nincs mit ellopni.


A Fideszben soha nem volt fontos a környezetvédelem

2015. január 10. 11:17

A Fideszben régóta egyfajta "balos, 68-as" ügyként tekintenek a környezetvédelemre, az utóbbi időben ezért igazából sosem kapott fontos szerepet a párt politikájában – mondta a volt fideszes képviselő Fodor Gábor. jelenleg országgyűlési képviselő, a Magyar Liberális Párt elnöke, volt környezetvédelmi miniszter.

Áder a rengetegben

2015. január 8. 11:28

Elnökünk most az államfői hivatalban környezeti fenntarthatósági igazgatóságot alapított, és oda a Magyarország, illetve St. Kitts és Nevis Államszövetség közötti diplomáciai kapcsolatok megalapozásával nevet szerző Körösi Csabát szemelte ki igazgatónak, ami tényleg összemérhető poén Schmitt Pál nyelvőrködésével.


Szenzáció!!!

2014. december 24. 11:20

Ma, amikor ezt a cikket írom, 2014 december 15. van, egy teljesen átlagos decemberi nap. A hírek ma is beszámoltak róla, hogy kigyulladt, lezuhant, karambolozott, megkéselték, eltűnt. Tényleg ilyen tragikus a világ helyzete? Ennek cáfolatára összegyűjtöttem egy csokorra való pozitív hírt – ezek nagy része sajnálatos módon kimaradt a médiából.

Felesleges áruk fóruma: banánfogas és társai

2014. december 22. 20:50

Itt a karácsony. A mai "nap képem": banánőr 499, banánfogas 499, és banánszeletelő 299 Ft. Akciósan. Ami nélkül lehet élni, de nem érdemes.


Már a védett természetet fenyegeti az osztogatás

2014. december 20. 15:25

2012-ig a nemzeti park Igazgatóságoknak saját pályázati és elbírálási rendszere volt, s a haszonbérleti szerződések különböző fokozatú szigorú természetvédelmi korlátokat tartalmaztak, melyet rendszeresen ellenőriztek, betartattak és nyilvántartottak. 2012 óta a minisztérium egységesítette a pályáztatási szempontokat.

Ünnepi paksi fejetlenség

2014. december 19. 11:55

Úgy tűnik, nincs karácsony paksi botrány nélkül: tegnap először beszéltek kormánytagok egyértelműen arról, hogy az általuk elképzelt terv vesztésre áll. A kormány jelenleg rébuszokban beszél, ami elfogadhatatlan: teremtsenek végre tiszta helyzetet azzal kapcsolatban, hogy mi folyik a színfalak mögött!


Narancsnábobok születése

2014. december 19. 11:02

A legértékesebb természeti területeket a 70-es évektől kezdve a nemzeti parkok őrzik, a mi konzervatívjaink viszont úgy tekintenek erre a földvagyonra, mint olyan politikai zsákmányra, amelyet az előttük járók botor módon ottfelejtettek a tetthelyen.

Zöld tanácsok karácsonyra

2014. december 18. 13:31

Karácsony közeledtével minden fillér még jobban számít. Nem is gondolnánk, mennyit megspórolhatunk, ha kicsit odafigyelünk a háztartásunk napi működésére.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés