Hírek - Vélemény Archívum - Keresés

 

Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba.
Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Írjon cikket Ön is!

Civilek a haza védelmében

2014. október 23. 12:36

Civilek a haza védelmében Szörnyű következményei lehetnek, ha a hatalmon lévők kényük-kedvük szerint változtatják a játékszabályokat. A civilek elleni támadások a még működő ellensúlyok leépítésének kísérlete. A korlátok nélküli kormányzás pedig mindenkit kiszolgáltatottá tesz.

Zöldfoci - organikus játéktér és kinetikus energiatermelés

2014. október 17. 18:34

Zöldfoci - organikus játéktér és kinetikus energiatermelés Vannak országok ahol a sportág megújulása teljesen más dimenzióban mozog, mint az éppen regnáló szövetségi kapitány leváltásának vagy megtartásának kérdése. A focit is egyre inkább ostromolja a környezettudatos, fenntarthatósági paradigmákat előtérbe helyező szemlélet.


Fenntarthatóság- Mennyit ér a Magyar?- Gondolatok huszonévesen a fenntarthatatlanságról

2014. október 17. 12:46

Fenntarthatóság- Mennyit ér a Magyar?- Gondolatok huszonévesen a fenntarthatatlanságról Ebben a néhány gondolatban megfogalmazom azt, mit gondolok az Emberiségről, a Természetről, a Fenntarthatatlanságról. Néhány témakört kiragadva a globális problémákból, képzeletbeli utazást teszek, okokat keresek. Mindamellett megemlíteném, hogy a gondolatmenet csapongó, felületes, de elgondolkodtató.

Fidesz-kompatibilis környezetvédelem

2014. október 9. 20:35

Fidesz-kompatibilis környezetvédelem Sallai Róbert Benedek (SRB) LMP-s parlamenti képviselő levelet írt a civileknek, hogy ne álljanak ki az Ökotárs mellett. Mint mondja, ő próbálja meggyőzni a fideszeseket, hogy „a zöldek nem egyenlőek azokkal a fővárosi liberális szervezetekkel, akiknél a források összpontosulnak”, akik „a független adományokkal védett fővárosi elefántcsonttornyokban” élnek. Engem támadsz Fidesszel való kollaboráció alaptalan vádjával? teszi fel a kérdést a megszólított SRB válaszában.


A parlagfűhisztéria…és más gyalázatosságok

2014. október 6. 9:55

A parlagfűhisztéria…és más gyalázatosságok Egy rendes háztartásban egy jó kis ellenség sosem árt. Itt van például ez a parlagfű, azaz álnéven az Ambrosia elatior, ahogy tudományosan nevezik. Hogy ő okozza az allergiánkat, nem kérdés. Logikus: ha betörik az ablak, a labdát utáljuk, nem azt a vásott kölköt, aki berúgta.

Az atomenergia egy antidemokratikus forrás

2014. október 5. 12:15

Az atomenergia egy antidemokratikus forrás 2014 szeptember 27 - október 1 között zajlott az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat 10. Nagygyűlése, melyen a különböző európai keresztyén egyházak képviselői tanácskoztak Balatonszárszón. A tanácskozás központi kérdése az energia és a klímaváltozás, illetve ezeknek a kérdéseknek a keresztyén egyházzal való összefüggése volt


L. Simon akár a Nature-ben is publikálhatna

2014. október 1. 6:58

L. Simon akár a Nature-ben is publikálhatna A hülye kínaiaknak jobban kéne figyelniük L. Simon Lászlóra, és akkor nem bohóckodnának a megújuló energiákkal.

Paks vobiscum? Érdekel ez valakit?

2014. szeptember 28. 12:18

Paks vobiscum? Érdekel ez valakit? A magyar állam történelmének legdrágább beruházásába kezd. Ehhez olyan hitelt vesz fel, amely a külföldi államadósságot egyharmadával növeli, törlesztése pedig húsz éven át évente legalább 300 milliárd forintba kerül majd (ha romlik a forint, akkor persze, többe). Érdekel ez valakit?


Kivégzik a SZIE Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetét – élt 24 évet

2014. szeptember 25. 21:10

Kivégzik a SZIE Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetét – élt 24 évet Ezúton tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy alapításának és sikeres működésének 24. évében, „hosszan tartó, súlyos” támadások után, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tanácsának indoklás nélküli döntése és a SZIE Szenátusának ezt megerősítő határozata alapján, Orbán Viktor 3. kormánya, Balogh Zoltán felügyelő minisztersége, Tőzsér János rektorsága, Gyuricza Csaba dékánsága és Urbányi Béla mb. intézetigazgatósága idején, 2014. szeptember 30-án megszűnik a Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézete, a fenntartható mezőgazdaság és vidékfejlesztés egyetemi képzési programjának hazai kidolgozója, gondozója, a határokon innen és túl ismert és elismert SZIE KTI.

Hurrá! Történelmet építünk!

2014. szeptember 25. 19:46

Hurrá! Történelmet építünk! Budapest főpolgármestere hétfő reggeli rádióinterjújában kijelentette, hogy „történeti kertté akarjuk varázsolni” a Városligetet. Eszerint az idei nemzetközi tervpályázat jövőben megvalósuló építményei fogják a Városligetet történetivé varázsolni.


További híreink

Szemét: vissza a kidobóhoz

2014. szeptember 25. 6:52

Egy orosz motoros nő videón mutatja be, hogy mit kell tenni akkor, ha valaki az autóból kidobja a szemetet az úttestre.

Az akác a magyar ember része

2014. szeptember 14. 15:44

Nyílt levelek az EU-t legyőző akác-koalíció, és a hungarikumokkal kapcsolatos csúsztatások kapcsán. Miután Kis Miklós Zsolt államtitkár nem válaszolt, Exner Tamás erdőmérnök elküldte kérdéseit Nagy István államtitkárnak is.


A Városliget felújul?

2014. szeptember 8. 10:47

A Városligeti tóról/Műjégpályáról megújítás címén leeresztették a vizet. Elkezdték a hínárt és betontörmeléket kitakarítani az aljából. Végre. A bűz csábítja a látogatót, bugyborékol a szegélyekben megmaradt víz az erjedő szerves anyagoktól, fuldokló ebihalak, stb. És hova viszik a betontörmelékes trutyit? Naná, hogy marad a zöldterületen, a városligeti fák alatt.

Magyarország megújul a Mikó utcában

2014. szeptember 7. 10:12

Talán ismét az önkormányzati kampány miatt nehezen érthető okokból szétkaptak egy utcát a Vérmező szélén, bár nem volt rá semmilyen sürgető ok. A Budapest I. kerületi Mikó utca Vérmező melletti szakaszáról van szó- írta és fotózta egyik olvasónk. Írja meg, fotózza le, és küldje el ÖN is ha környezetszennyezést/ környezetpusztítást lát, vagy éppen valami pozitívumba botlik.


Balatoni kincs, ami nincs

2014. szeptember 1. 22:28

Úgy gondolom, ha a korábbi nemzetgazdasági együttműködés révén az egyetlen nemzeti hatáskörben levő nagy vízgyűjtő vízminőségével egyértelmű környezetvédelmi eredményeket érünk el, a semmittevés nem lehet alternatíva, hanem ezt az előnyt ki kell bontani minden ágazatra. 2-3 évente kb. 160 millió ivóvíz minőségű vizet akkor engedünk a semmibe, amikor hasznosítására semmi lehetőség nincs. 1 ha ültetvény intenzív öntözéséhez 1500 m3 kell. Ez gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés. Közvetlenül a parti sávba, a mély fekvésű lápos területekre, olcsó telkekre építkező Balatonfenyvesi érdekek nem határozhatják meg egy egész vízgyűjtő vízgazdálkodását.

Alakul a vazallusi rendszer - Ángyán József a szemfényvesztésről

2014. augusztus 26. 20:38

Elkészült Ángyán József professzor hatodik jelentése, amely az év elejéig dolgozza fel az állami földek bérbe adásának alakulását. Ez mostani beszélgetésünk apropója, ám mindenekelőtt ezeknek a heteknek a slágertémájáról, az agrártámogatás átalakításáról kérdezzük a véleményét.


Ingatlanforgalmazó főzöld

2014. augusztus 11. 23:11

Az országos környezetvédelmi hatóság vezetéséhez úgy látszik elengedhetetlen feltétel, hogy köze se legyen az illetőnek a környezetvédelemhez. A sokat megélt Tolnainé lemondását követő átmeneti állapot véget ért azzal, hogy Búsi Lajost nevezték ki az OKTF főigazgatójának.

Kimászni a négyes metró gödréből

2014. augusztus 3. 17:04

Időről időre fölröppen a feltételezés, hogy az önkormányzati választások után a Fővárosi Önkormányzat a felszíni tömegközlekedés visszavágásával megkezdi az emberek terelését a M4 metróba. Kétségtelen, hogy metróvonalak korábbi üzembe helyezésekor volt ilyen gyakorlat, de talán másképp is lehet szolgálni az utazóközönséget.


Ez a MÁV kerékpárbarát szolgáltatása?

2014. augusztus 1. 8:00

Sajnos nem először tapasztaltam problémát a MÁV „kerékpáros barát” szolgáltatásával. Ez most különösen felháborít. SE szolgáltatás, se tisztességes tájékoztatás. Csak papíron működik a kerékpár szállítás a Rákóczi expresszen.

Mennyi marha, mind szembe jön velem

2014. július 27. 10:12

Nincs kétségem, Baán László eszes ember. És ügyes is. Aki kurzusokon átívelően képes pozícióban maradni, mi több, egyre feljebb kerülni, egyre nagyobb koncokat kiszakítani magának, az jól eligazodik a hatalomtechnikában is. Az MSZMP Társadalomtudományi Intézetéből Kövérhez hasonlóan jól átigazolt a Fideszhez, 1990–1994 között már a Fővárosi Közgyűlésben képviselte pártját, s zsenialitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első Orbán-kormány alatti miniszteriális vezető pozícióit remekül átmentette a szocialista-szdsz-es koalíciós korszakba is.


A földet megvédték

2014. július 20. 7:56

Kiváló miniszterelnökünk szerint az elmúlt 4 évben a kormánynak sikerült megvédenie a magyar földet, az azt megelőző húsz év legnagyobb veszedelme ugyanis az volt, hogy „a kommunisták maradványai a liberálisokkal karöltve” külföldiek, spekulánsok és kalandorok kezére játsszák a drága magyar termőtalajt. Saját szabályainak sem felel meg a Földkezelő Alap?

Villamos csak a fák helyén???

2014. július 15. 10:26

Kiábrándító volt Vitézy Dávid és társai produkciója a tegnapi lakossági fórumon a XI. kerületben. A téma az 1-es villamos Kelenföldi pályaudvarig történő meghosszabbítás volt. Egy több száz méteres fasor helyén találtak csak helyet a villamosnak. Autósávok maradnak, parkoló marad, minden marad a fákat kell beáldozni.


A mozgólépcsők engedélyezése és az agrárkamara mindenhatósága

2014. július 6. 9:26

Jakab István Magosz elnök szerint érezhető az új földtörvény kedvező hatása. Nem csoda, ha elégedett a földtörvénnyel – egészen pontosan annak Kormány általi elszabotálásával – hiszen a Magosz vezérkara teljhatalmat kapott: a helyi földbizottságok helyett ők döntenek arról, hogy ki vehet földet Magyarországon, és ki nem.

Felelet Tarlós Istvánnak - Városliget ügyben

2014. július 4. 7:39

"Idétlen és túlzó" - e szavakkal jellemezte Budapest főpolgármestere a Városliget sorsáért aggódók állításait a Városligeti Építési Szabályzat módosításával kapcsolatos egyeztetésen. Szerencséjük van azonban a tiltakozóknak, mert Tarlós "nem neheztel" rájuk. A Ligetre vajon igen? Pákozdi Imre írása.


A klímanagykövet szerint az iparfejlesztés fontosabb a környezetvédelemnél

2014. június 30. 15:27

Illés Zoltánnak, a Fidesz környezetvédelmi exgurujának sikerült összebalhéznia az NFM-mel a Földművelésügyi Minisztériumban. A klímabizniszes cicaharcba Bencsik János is beszállt.

A fővárosi közgyűlés felelősségteljes munkája

2014. június 29. 9:01

108 db, egyenként is milliárdos javaslatot tárgyal a fővárosi közgyűlés június 30-án, hétfőn. A maratoni ülés 9 órás lesz, szünet nélkül. A papírforma szerint várható, hogy a Városliget beépítését támogatók vannak/lesznek többségben. Nézzük meg, hogyan zajlik egy ilyen, milliók életét befolyásoló, forint milliárdok elköltéséről "döntő" ülés.


Mint áruló megjegyezném

2014. június 26. 23:14

Bár legszívesebben már nem foglalkoznék vele, nem hagyhatom szó nélkül az Orbán kormány legújabb gazdasági ámokfutását. Mert magyarként tudom, hogy „vétkesek közt cinkos aki néma”.

Környezetügyi hungarunicum

2014. június 26. 11:21

Az első, 1976-os környezetvédelmi törvényünk – végrehajtási rendeletek híján – nem sok vizet zavart. Nos, többpárti rendszerben is ki lehet üresíteni a környezetvédelem jog- és intézményrendszerét. Ez is hungarikum, de valahogy nem vagyok rá büszke.


Új Erdőtörvényre van szükség

2014. június 21. 7:09

E címmel jelent meg a NAKlap júniusi számában riport Luzsi Józseffel, a NAK Erdő- és Vadgazdálkodási Országos kamarai Osztály, egyben a MEGOSZ elnökével. A vezérfonal: Korszerű és ésszerű szabályokat szeretnének az erdőgazdálkodók.

Atomrulett

2014. június 12. 19:52

Izgalmas hazárdjátékot játszik a kormány Pakson, amit egy David Jackson akciófilmben szívesen végigizgulnánk, a valóságban azonban kicsit ijesztő szembenézni az Orbán-kabinet figyelemre méltó kockázatvállaló hajlamával.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés