Hírek - Vélemény Archívum - Keresés

Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba.
Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Írjon cikket Ön is!

Az akác a magyar ember része

2014. szeptember 14. 15:44

Az akác a magyar ember része Nyílt levelek az EU-t legyőző akác-koalíció, és a hungarikumokkal kapcsolatos csúsztatások kapcsán. Miután Kis Miklós Zsolt államtitkár nem válaszolt, Exner Tamás erdőmérnök elküldte kérdéseit Nagy István államtitkárnak is.

A Városliget felújul?

2014. szeptember 8. 10:47

A Városliget felújul? A Városligeti tóról/Műjégpályáról megújítás címén leeresztették a vizet. Elkezdték a hínárt és betontörmeléket kitakarítani az aljából. Végre. A bűz csábítja a látogatót, bugyborékol a szegélyekben megmaradt víz az erjedő szerves anyagoktól, fuldokló ebihalak, stb. És hova viszik a betontörmelékes trutyit? Naná, hogy marad a zöldterületen, a városligeti fák alatt.


Magyarország megújul a Mikó utcában

2014. szeptember 7. 10:12

Magyarország megújul a Mikó utcában Talán ismét az önkormányzati kampány miatt nehezen érthető okokból szétkaptak egy utcát a Vérmező szélén, bár nem volt rá semmilyen sürgető ok. A Budapest I. kerületi Mikó utca Vérmező melletti szakaszáról van szó- írta és fotózta egyik olvasónk. Írja meg, fotózza le, és küldje el ÖN is ha környezetszennyezést/ környezetpusztítást lát, vagy éppen valami pozitívumba botlik.

Balatoni kincs, ami nincs

2014. szeptember 1. 22:28

Balatoni kincs, ami nincs Úgy gondolom, ha a korábbi nemzetgazdasági együttműködés révén az egyetlen nemzeti hatáskörben levő nagy vízgyűjtő vízminőségével egyértelmű környezetvédelmi eredményeket érünk el, a semmittevés nem lehet alternatíva, hanem ezt az előnyt ki kell bontani minden ágazatra. 2-3 évente kb. 160 millió ivóvíz minőségű vizet akkor engedünk a semmibe, amikor hasznosítására semmi lehetőség nincs. 1 ha ültetvény intenzív öntözéséhez 1500 m3 kell. Ez gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés. Közvetlenül a parti sávba, a mély fekvésű lápos területekre, olcsó telkekre építkező Balatonfenyvesi érdekek nem határozhatják meg egy egész vízgyűjtő vízgazdálkodását.


Alakul a vazallusi rendszer - Ángyán József a szemfényvesztésről

2014. augusztus 26. 20:38

Alakul a vazallusi rendszer - Ángyán József a szemfényvesztésről Elkészült Ángyán József professzor hatodik jelentése, amely az év elejéig dolgozza fel az állami földek bérbe adásának alakulását. Ez mostani beszélgetésünk apropója, ám mindenekelőtt ezeknek a heteknek a slágertémájáról, az agrártámogatás átalakításáról kérdezzük a véleményét.

Ingatlanforgalmazó főzöld

2014. augusztus 11. 23:11

Ingatlanforgalmazó főzöld Az országos környezetvédelmi hatóság vezetéséhez úgy látszik elengedhetetlen feltétel, hogy köze se legyen az illetőnek a környezetvédelemhez. A sokat megélt Tolnainé lemondását követő átmeneti állapot véget ért azzal, hogy Búsi Lajost nevezték ki az OKTF főigazgatójának.


Kimászni a négyes metró gödréből

2014. augusztus 3. 17:04

Kimászni a négyes metró gödréből Időről időre fölröppen a feltételezés, hogy az önkormányzati választások után a Fővárosi Önkormányzat a felszíni tömegközlekedés visszavágásával megkezdi az emberek terelését a M4 metróba. Kétségtelen, hogy metróvonalak korábbi üzembe helyezésekor volt ilyen gyakorlat, de talán másképp is lehet szolgálni az utazóközönséget.

Ez a MÁV kerékpárbarát szolgáltatása?

2014. augusztus 1. 8:00

Ez a MÁV kerékpárbarát szolgáltatása? Sajnos nem először tapasztaltam problémát a MÁV „kerékpáros barát” szolgáltatásával. Ez most különösen felháborít. SE szolgáltatás, se tisztességes tájékoztatás. Csak papíron működik a kerékpár szállítás a Rákóczi expresszen.


Mennyi marha, mind szembe jön velem

2014. július 27. 10:12

Mennyi marha, mind szembe jön velem Nincs kétségem, Baán László eszes ember. És ügyes is. Aki kurzusokon átívelően képes pozícióban maradni, mi több, egyre feljebb kerülni, egyre nagyobb koncokat kiszakítani magának, az jól eligazodik a hatalomtechnikában is. Az MSZMP Társadalomtudományi Intézetéből Kövérhez hasonlóan jól átigazolt a Fideszhez, 1990–1994 között már a Fővárosi Közgyűlésben képviselte pártját, s zsenialitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első Orbán-kormány alatti miniszteriális vezető pozícióit remekül átmentette a szocialista-szdsz-es koalíciós korszakba is.

A földet megvédték

2014. július 20. 7:56

A földet megvédték Kiváló miniszterelnökünk szerint az elmúlt 4 évben a kormánynak sikerült megvédenie a magyar földet, az azt megelőző húsz év legnagyobb veszedelme ugyanis az volt, hogy „a kommunisták maradványai a liberálisokkal karöltve” külföldiek, spekulánsok és kalandorok kezére játsszák a drága magyar termőtalajt. Saját szabályainak sem felel meg a Földkezelő Alap?


További híreink

Villamos csak a fák helyén???

2014. július 15. 10:26

Kiábrándító volt Vitézy Dávid és társai produkciója a tegnapi lakossági fórumon a XI. kerületben. A téma az 1-es villamos Kelenföldi pályaudvarig történő meghosszabbítás volt. Egy több száz méteres fasor helyén találtak csak helyet a villamosnak. Autósávok maradnak, parkoló marad, minden marad a fákat kell beáldozni.

A mozgólépcsők engedélyezése és az agrárkamara mindenhatósága

2014. július 6. 9:26

Jakab István Magosz elnök szerint érezhető az új földtörvény kedvező hatása. Nem csoda, ha elégedett a földtörvénnyel – egészen pontosan annak Kormány általi elszabotálásával – hiszen a Magosz vezérkara teljhatalmat kapott: a helyi földbizottságok helyett ők döntenek arról, hogy ki vehet földet Magyarországon, és ki nem.


Felelet Tarlós Istvánnak - Városliget ügyben

2014. július 4. 7:39

"Idétlen és túlzó" - e szavakkal jellemezte Budapest főpolgármestere a Városliget sorsáért aggódók állításait a Városligeti Építési Szabályzat módosításával kapcsolatos egyeztetésen. Szerencséjük van azonban a tiltakozóknak, mert Tarlós "nem neheztel" rájuk. A Ligetre vajon igen? Pákozdi Imre írása.

A klímanagykövet szerint az iparfejlesztés fontosabb a környezetvédelemnél

2014. június 30. 15:27

Illés Zoltánnak, a Fidesz környezetvédelmi exgurujának sikerült összebalhéznia az NFM-mel a Földművelésügyi Minisztériumban. A klímabizniszes cicaharcba Bencsik János is beszállt.


A fővárosi közgyűlés felelősségteljes munkája

2014. június 29. 9:01

108 db, egyenként is milliárdos javaslatot tárgyal a fővárosi közgyűlés június 30-án, hétfőn. A maratoni ülés 9 órás lesz, szünet nélkül. A papírforma szerint várható, hogy a Városliget beépítését támogatók vannak/lesznek többségben. Nézzük meg, hogyan zajlik egy ilyen, milliók életét befolyásoló, forint milliárdok elköltéséről "döntő" ülés.

Mint áruló megjegyezném

2014. június 26. 23:14

Bár legszívesebben már nem foglalkoznék vele, nem hagyhatom szó nélkül az Orbán kormány legújabb gazdasági ámokfutását. Mert magyarként tudom, hogy „vétkesek közt cinkos aki néma”.


Környezetügyi hungarunicum

2014. június 26. 11:21

Az első, 1976-os környezetvédelmi törvényünk – végrehajtási rendeletek híján – nem sok vizet zavart. Nos, többpárti rendszerben is ki lehet üresíteni a környezetvédelem jog- és intézményrendszerét. Ez is hungarikum, de valahogy nem vagyok rá büszke.

Új Erdőtörvényre van szükség

2014. június 21. 7:09

E címmel jelent meg a NAKlap júniusi számában riport Luzsi Józseffel, a NAK Erdő- és Vadgazdálkodási Országos kamarai Osztály, egyben a MEGOSZ elnökével. A vezérfonal: Korszerű és ésszerű szabályokat szeretnének az erdőgazdálkodók.


Atomrulett

2014. június 12. 19:52

Izgalmas hazárdjátékot játszik a kormány Pakson, amit egy David Jackson akciófilmben szívesen végigizgulnánk, a valóságban azonban kicsit ijesztő szembenézni az Orbán-kabinet figyelemre méltó kockázatvállaló hajlamával.

Dudits Dénes a GMO-k hazai elutasításáról

2014. június 7. 17:10

Három év telt el az alaptörvény elfogadása óta, amely a XX. cikkében a testi és lelki egészségünket kívánja megóvni a genetikailag módosított – vagyis géntechnológiával nemesített – szervezetektől, az alábbi paragrafussal:" (1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.


Aggasztó s magyarországi civil társadalom helyzete

2014. június 6. 18:59

A magyar kormány egyoldalúan megszegte az EGT és Norvég Alap kezelésére és lebonyolítására vonatkozó egyezményt. A magyar kormány eljárása sajnálatos, és ezt közöltük a magyar hatóságokkal, nyilatkozta Helgesen miniszter.

Paks nélkül nincs élet

2014. május 29. 10:28

A Reális Zöldek Klub ismét megmondta a tutit: Csernobil valójában Gorbacsov elleni katonai puccskísérlet volt, Fukushimát a japán korrupció okozta. A megújulók nem jelentenek Paks II–nek alternatívát, és az EU által favorizált úgynevezett "klímatudomány" nem tudomány.


Mi a helyzet a méhekkel?

2014. május 26. 22:52

A Vidékfejlesztési Minisztérium hatósági és ipari képviselőkkel megtömött Növényvédelmi Bizottsága akár még hasznos fórum is lehetne a mezőgazdaságot érintő szakmai vitákra. Szubjektív beszámoló egy VM-féle szakbizottsági ülésről.

Metró 4 bukta

2014. május 24. 23:42

El tetszettek tapsolni az ország pénzéből 450 milliárd forintot, Budapest életéből pedig bő másfél évtizedet. A jelek szerint nincs esély arra, hogy a metróberuházás valaha megtérüljön. A főváros legújabb közlekedési attrakciójának az utasszáma a napi százezres szint közelében látszik stabilizálódni.


Környezetszennyező lomizás

2014. május 22. 10:06

A lomtalanítás mai formája értelmetlen, költséges, és környezetszennyező. Értelmetlen, hogy évente egyszer van csak lehetőség arra, hogy az emberek megváljanak a számukra fölösleges tárgyaiktól. Pazarló, mert rengeteg használható dolog megy veszendőbe. Környezetszennyező, mert még használható eszközök megsemmisítésével jár. És még egy társadalmi kár: az emberek hasznavehetetlen kacatként, kidobandó szemétként tekintenek megunt holmijukra, amit mások még örömmel használnának. Ez rombolja a szolidaritást és a környezettudatosságot.

TeSzedd - nem hivatalos szemmel

2014. május 13. 9:57

Túlszárnyaltuk Európát szemétszedésben! A hivatalos közlemény szerint 1,5 milliárdnyi munkát végeztek el az immár negyedszer megrendezett TeSzedd! önkéntes tiszta Magyarországért akció résztvevői a hétvégén. A becsült 180-200 ezer szemétszedő egyikének szubjektív erdőtakarítási naplója.


Elég a titkolózásból Paks ügyében!

2014. május 11. 17:24

A Fidesz kormány immár rendszerré fejlesztette a diktatórikus időket idéző titkolózást a paksi bővítés kapcsán. A még meg sem alakult magyar kormány kezdeményezésére kedden az orosz kormány utasítást adott újabb, a nukleáris és sugárbiztonsági együttműködési egyezmény megkötésére. Erről azonban a magyar fél épp csak az érintetteket, a magyar polgárokat felejtette el tájékoztatni.

Betegségként terjedő fák? Igen, van ilyen

2014. május 4. 8:06

Aki nyitott szemmel jár az utakon, azt is látja, hogy az építkezések gondozatlan környezetében hamar erdő nő. És ennek örülünk, mert "legalább zöld", mert legalább valami fogja a port...de azért a helyzet ennél bonyolultabb. A közvélemény, sajnos egyáltalán nem ismeri az inváziós fafajok veszélyét.


Hungarikum a kishantosi barbárság

2014. május 1. 20:28

Nem tehettek mást, akkor is vetni kellett, ha nem voltak biztosak abban, hogy megnyerik a földeket. Ha minden szempontot figyelembe vettek volna, nem is nyerhetett volna más, csak Kishantos - állítja Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ügyvezetője.

Csernobil emlékezete

2014. április 27. 21:07

28 éve történt a csernobili atomkatasztrófa. A tragédia idején, 28 évvel ezelőtt egy olyan helyen dolgoztam, amely érintett volt a katasztrófa hatásainak felmérésében. 28 év hosszú idő, halványul az emlékezet, de ma is tisztán látom magam előtt azt a jelenetet, amikor egy fiatal munkatársunk az udvaron parkoló kocsik mellett többünknek beszámolt arról, hogy a saját kocsija tetejéről vett port kíváncsiságból elemezte. Ma is látom az arcát, hallom a hangját, amikor félig tréfásan, félig szomorúan mondta, hogy „az egész periódusos rendszer, a sugárzó izotópokkal együtt benne van a porban”.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés