Hírek - Vélemény Archívum - Keresés

 

Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba.
Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Írjon cikket Ön is!

Elveszett a Római-part?

2016. június 13. 9:13

Elveszett a Római-part? Most kell erősnek, elszántnak, csökönyösnek és nem lustának lennie minden egyes budapesti és nem budapesti polgárnak, aki meg akarja védeni a Római-partot. Helyzet van! Nem új keletű történet, hogy a Fidesz és az MSZP közösen szavaz stratégiai helyzetekben.

Merre tart most a fenntarthatóság?

2016. június 11. 10:06

Merre tart most a fenntarthatóság? Svante Arrhenius svéd származású tudós már 1896-ban felhívta a figyelmet arra, hogy a nagy mennyiségű szén-dioxid-kibocsátás globális felmelegedéshez vezethet; kár, hogy megállapítását majd száz esztendővel később kezdték komolyan venni.


A Balaton az új fideszes préda

2016. június 9. 21:51

A Balaton az új fideszes préda A Fidesz-KDNP-s kormány igazi mindenevő csúcsragadozóvá vált, a túlélésre egyedül saját zsíros falatokkal táplált élősködőinek van esélye. Most Balatonfenyves a cél. A nagy környezetkárosító mutyi részletei.

A nagy Biodóm blöff!

2016. május 28. 21:11

A nagy Biodóm blöff!  Amilyen sokat lehet olvasni, hallani manapság a Városliget beépítéséről, olyan nagy csönd övezi az úgynevezett LigetBudapest projekt legnagyobb épületének építését. Igen, a BIODÓMról van szó, ami nem más, mint 4 hatalmas félgömb formájú üvegház, a Vidámpark helyén. NEM, nem megnövelik ezzel a fogságban tartott állatok mozgásterét, hanem örök időkre megakadályozza, hogy valóban, egyszer majd bővüljön az Állatkert.


A parlamenti bizottságot sem érdekli a szakértelem

2016. május 1. 10:48

A parlamenti bizottságot sem érdekli a szakértelem Dr. Darvas Bélát , a Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnökét nem engedték be a Növényvédelmi Bizottság ülésére - nehogy összezavarja a döntéshozókat a glyphosate gyomirtószer hatóanyaggal kapcsolatos tudományos álláspontjának ismertetésével.

Csernobil figyelmeztetése

2016. április 26. 18:59

Csernobil figyelmeztetése A mai Ukrajna területén működő csernobili atomerőmű négyes blokkja 1986. április 26-án hajnalban felrobbant. A kiszabaduló fűtőanyag részecskéi szinte egész Európát beterítették. Az atomkatasztrófa évfordulóin újból megpróbáljuk átgondolni a megmagyarázhatatlant, megérteni a felfoghatatlant.


Minden magyar offshore-ozik

2016. április 21. 10:28

Minden magyar offshore-ozik Minden magyar érintett egy másfajta offshore-ozásban. A világ gazdagjai közt, mi is más kárán élünk jól.

Városvédő pohármentés zöld szemmel

2016. április 20. 13:20

Városvédő pohármentés zöld szemmel A hétvégi Városvédő futás utóéleteként számtalan hír és post jelent meg a közösségi és híroldalakon az elhagyott és otthagyott frissítős poharak kapcsán. Már bizsergett a kezünk a sok-sok komment megválaszolására, ám végül úgy döntöttünk, egy rövidke irományban foglaljuk össze véleményünket a témában. Íme a Hulladék Munkaszövetség reakciója.


Iszapolódó Balaton és a vitorlás mutyik

2016. április 16. 16:30

Iszapolódó Balaton és a vitorlás mutyik Fidesz közeli zavaros kikötő beruházások és lázálmos tervek a gazdátlan magyar tengeren. A Balaton Barátai Márkaműhely azonnali cselekvésre szólítja fel a tóvidék régiós és kormányzati felelőseit az iszapárral sújtott Balatonmáriafürdői strand és a Balaton hírnevének megmentése érdekében!

Mindennapi mérgeink – a Fidesz-KDNP a Monsanto zsebében?

2016. április 12. 8:22

Mindennapi mérgeink – a Fidesz-KDNP a Monsanto zsebében? A Fidesz-KDNP GMO-ellenes harcáról újra lehullott a lepel. Az ország GMO-mentességének fontosságáról beszélnek, miközben szemlátomást mégis a Monsanto érdekeit képviselik. Vagy csak nem ismerik fel az összefüggéseket? Már az egészség sem számít? Sallai R. Benedek LMP országgyűlési képviselő írása.


További híreink

2014-ben is mekkora hős volt az ország „egyetlen hiteles” környezetvédője

2016. április 3. 21:00

Hamlet „őrült beszédében” legalább rendszer volt, miként azt Polonius megállapította. Nem úgy, mint Illés Zoltán egyre vadabb nyilatkozataiban. Dr. Sándor Zsuzsa vélemény cikke.

Az óra átállítás előnyei és hátrányai

2016. március 29. 8:57

Sajtóhírek szerint az órák tavaszi átállításával annyi villamos energiát lehet megtakarítani, amennyi elegendő egy 30 ezres lakosú város éves áramellátásához. Egy másik sajtóhír szerint viszont a tavaszi óraátállítást követő egy-két hét során mintegy 10%-kal gyakoribb a szívinfarktus. Kérdés, mennyire megbízhatók ezek a hírek, és az is, hogy a várható gazdasági haszon kompenzálja-e ezt az egészségügyi „ráfordítást”.


Egy hülye államtitkár mindig áldás az ellenzéknek

2016. március 29. 0:51

Az a helyzet, ha bármilyen alkuhelyzetben lettünk volna a Fidesszel, tuti azt kérem Orbántól, tartson meg téged, egészen a bukásotokig. Egy hülye államtitkár mindig áldás az ellenzéknek.
Nyilatkozat párbaj: Schiffer András kontra Illés Zoltán.

Csak PR díszlet Budapest fenntartható városi mobilitási terve

2016. március 26. 11:11

Pár éve felállítottak egy csapatot, akik komolyan vették a feladatukat, erős szakmai háttérrel összeraktak egy tervet, aztán megbíztak egy másikat, hogy csináljon belőle színes-szagos kiadványt, és elkezdtek vele ródsózni. Arra azért vigyáztak, hogy ami végül megvalósul, azon ne lehessen semmit számonkérni a fenntarthatóságból, ami pedig – elvben – a Balázs Mór-terv célja lenne.


Városliget: a tények makacs dolgok

2016. március 24. 22:46

Avagy milyen képet szeretnének láttatni a Városliget beépítéséről a világban, és mi ezzel szemben a valóság? Ön például tudja, hogy melyik volt a világ első közparkja?

A 2010-ben történt kolontári vörösiszap katasztrófa - kinek a felelőssége?

2016. március 21. 22:04

2016 jan.28-án az elsőfokú bírósági ítélet - nagy visszhangot kiváltva - nem talált felelősöket a kolontári iszapkatasztrófa ügyében. Ezt követően, egy hónappal ezelőtt küldtem el a Legfőbb Ügyészségnek a lentebb olvasható levelet.


Föld Órája, nyüszítek a boldogságtól

2016. március 21. 15:11

Gyertyaláng és a csúnya nagyvállalatok. Szóval valahogy csak eltelik az az egy óra, vigyázzunk túl ne csúszunk! 60 perc elteltével, már azonnal kapcsolhatunk vissza mindent. Persze arra ne számítsunk, hogy a villanyszámla majd kevesebb lesz, amiatt a néhány tized kW miatt.

De mi lesz a mókusokkal? - Nyílt levél Baán Lászlóhoz

2016. március 21. 14:18

Hónapok óta azon töröm a fejem, hogyan adhatta és miért a nevét ehhez a merénylethez. Hogyan vállalhatta, hogy miniszteri biztosa lesz ennek a tervnek, amelynek nyilvánvaló célja, hogy hazánk jelenlegi urai elfoglalhassák a Várat? Csak hallgatom, ahogy beszél különféle brandekről – a brand szó különösen kedves önnek – új turisztikai arculatról, szédítő bevételekről, növekvő zöld felületről, csodás jövőről, de közben hazudik.


Mit tegyünk, ha egy rendőr beleordít az arcunkba?

2016. március 18. 18:36

Mit tegyünk, ha egy napszemüveges rendőr két milliméter távolságból beleordítja az arcunkba, hogy "maga süket"? Akik látták a csütörtöki városligeti eseményekről készült felvételeket, köztük Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár és egy napszemüveges rendőr közötti kakaskodást, jogosnak tarthatják a felvetést.

Napelemes Egyenlőség, Szabadság, Áramszolgáltatói függetlenség!

2016. március 15. 6:40

Napelem minden háztetőre! 2016. március 15. Az NVSolar Energia Kft nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó napenergiás 12 pontja:


Energetikai biomassza a nemzeti parkokból

2016. március 11. 21:30

Szabad-e a nemzeti parkokból biomasszát kihozni energetikai célra? Milyen fenntarthatósági kritériumokat kell figyelembe venni? Milyen ellátási láncok lehetnek alkalmasak arra, hogy a biomassza hatékonyan tudja helyettesíteni a fosszilis energiákat? Ezekről a kérdésekről cseréltek véleményt nemzeti parkos, természetvédő és energetikus szakemberek a BIOEUParks 1 Projekt keretében szervezett műhelybeszélgetésen.

Görög vagy katalán olimpia lenne a magyar?

2016. március 9. 6:43

Az olimpia városfejlesztési hatásait – különösen szakmai, tehát viszonylag tárgyszerű megközelítésben – igen nehéz előre becsülni. Az olimpia ugyanis olyan magas presztízsű nemzetközi rendezvény, ahol a kandidáló politikusokat mindig erős belpolitikai ambíciók motiválják. Ilyen lehet például a nemzeti büszkeség élénkítése vagy a népszerű közügy hosszú időn át folyamatos napirenden tartása, hogy az elvonja a figyelmet más problémákról.


Miért nem látunk egyhamar minden lakáson napelemet?

2016. február 26. 7:15

Óriási a potenciál a megújuló energiaforrásokban, de ahhoz, hogy nullára hozzuk ki a rezsiszámlát, még rengeteg feltételnek kell teljesülnie: a technológiának még fejlődnie kell, és az sem ártott volna, ha atomenergia helyett ezt az utat választja a kormány. De egyenlőre még a megújuló források sem csodaszerek.

A vadászat se legyen a Fidesz martaléka!

2016. február 19. 10:47

Erőteljes kormányzati részvétellel megkezdődött a 16. FeHoVa, vagyis a Hungexpo fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítása. A színvonalas kiállítás résztvevőinek hangulatára idén rátelepszik a vadgazdálkodás jövője iránti aggodalom. Mészáros Lőrinc belevág a vadászati bizniszbe is.


Nemnövekedés a reális utópia - hogy tudjuk, van alternatíva

2016. február 13. 17:44

A paradigmaváltónak szánt elképzelés szerint a véges lehetőségekkel rendelkező világban nem lehet a végtelenségig növekedni, ezért szükség van az uralkodó gazdasági-társadalmi felfogások gyökeres átgondolására. Kutatási terület, mozgalom, életmód, utópia? Mindezek összessége a Nemnövekedési Mozgalom, amelyről augusztus végén konferenciát rendez a Budapesti Corvinus Egyetem.

A Szigetköz vízpótlása

2016. február 10. 7:58

A Duna szlovákiai elterelése óta a Szigetköz ökológiai állapota folyamatosan romlik. A haladéktalan intézkedést igénylő probléma kezelésére a mai napig nem született megoldás. Volt már lakossági aláírás gyűjtés, foglalkoztak a kérdéssel parlamenti vitában, és az Akadémia is rendezett 2016. januárban konferenciát, gyakorlatilag eredménytelenül.


Dobd a szemetet a folyóba!

2016. február 3. 22:44

Ne zavartasd magadat drága székely nemzettársam, ha felgyűlt a szemeted. Fogd be lovadat s hányd az összes zakotát a szekér derekába. Miután ezt megcselekedted, uzsgyi, ki valamelyik közeli folyóhoz oszt ereszd bele jó nyugodt lelkiismerettel az összes szarodat.

Kormányliget - mostantól végre az történik majd, amit a kormány akar.

2016. február 2. 1:42

Lakossági fórum a Városligettel szomszédos VII. kerületben: ­Baán László miniszteri biztos magyarázza, hogy miért lesz jó a helyieknek, ha új múzeumi és más kulturális épületeket emelnek a parkban. Lassan a második órába fordulunk; már megtudtuk, hogy olyan egyedülálló turisztikai brand – mostanában így kell hívni – jön létre a liget beépítésével, amely miatt pénzes nyugati polgárcsaládok sokasága választja majd Budapestet hosszú hétvégés kikapcsolódásra, legalább évi 300 ezerrel nő a főváros vendégforgalma.


Amikor az állam bedarálja saját gyermekeit

2016. január 31. 7:49

Önálló intézményeket minisztériumi főosztályokká, az ott dolgozó, esetleg még független értelmiségi állami alkalmazottakat kormányhivatalnokokká degradálnák. Ezt jelenti a kormány bürokráciacsökkentésként kommunikált központosítási terve.

Vissza a középkorba

2016. január 29. 8:10

Az állami földek eladásával Orbán Viktor kormánya visszavezette Magyarországot a középkorba, a Csák Máték világába. Annyi különbséggel, hogy a középkorban az ellenség vitte el rabszolgának a legyőzötteket. Minket nem az ellenség győzött le, hanem saját kormányunk, és saját érdektelenségünk - nem visznek sehova, saját országunkban leszünk kiszolgáltatott, nyomorult helyzetben levő rabszolgák.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés