Hírek - Vélemény Archívum - Keresés

 

Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba.
Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Írjon cikket Ön is!

Az energiahatékonyság elmismásolása

2015. május 25. 17:49

Az energiahatékonyság elmismásolása Két paksi blokk termelését takaríthatnánk meg az EU szabályaival. De nekünk van saját megoldásunk: nem csinálunk semmit.

Mikor kell távoznia egy államtitkárnak?

2015. május 23. 20:14

Mikor kell távoznia egy államtitkárnak? Immár két hete annak, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium jogerősen pert vesztett a Kishantosi Nonprofit Kft-vel szemben, mert megsértette annak jó hírnevét. A biogazdaság elleni kormányzati bosszúhadjáratban főszerepet vállaló dr. Bitay Márton Örs államtitkár azonban még mindig nem vonta le a következtetést.


Az ember, aki eladta a világot, avagy a Budai Arborétum kiárusítása

2015. május 21. 7:16

Az ember, aki eladta a világot, avagy a Budai Arborétum kiárusítása David Bowie 1970-ben adta ki a The Man Who Sold The World (Az ember, aki eladta a világot) című albumát. A dalban egy olyan emberről ír, aki soha nem vesztette el a hatalmát, az események feletti irányítást. Ő az, aki eladta a világot. Egy nevetséges figura. A jobboldal által harsogott ostobaságot, miszerint a magyar föld nem eladó, pont most valósították fel a nemzetes uramék.

Parlagbontás

2015. május 19. 9:13

Parlagbontás Pfüjj, de nagyot káromkodna szegény nagyapám, ha még élne, mielőtt belekezdene véleményébe arról, milyen, amikor a falu határában az egyik gazda a másik földjére mutogat, mert az abból is gyarapszik, hogy nem hogy vet, még csak le sem kaszálja a parlagot legalább a ház körül ténfergő jószágoknak.


Kishantosi méregtelenítés

2015. május 14. 8:14

Kishantosi méregtelenítés A giliszta végtelenül boldog életet él vegyszermentes talajban, a növényvédő szerek ellenben ősellenségei. Ha valahonnan elmenekül, nehezen tér vissza. A korábbinál nagyságrenddel kevesebb végez talajmunkát azon a Fejér megyei 452 hektáron is, amelyet egykor a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ művelt. A mintagazdaság akkor lehetetlenült el, amikor az alapítása, 1991 óta általa bérelt, a rendkívül szigorú Bio Suisse minősítő rendszer szerint is kiválónak elismert földterületeket 2013-ban újrahirdették, s azokból a kishantosiak egyetlen négyzetmétert sem kaptak.

Mutyit sodor a szél

2015. május 11. 9:43

Mutyit sodor a szél Látszólag érthetetlen, miért megy szembe Orbán Viktor a megújuló energiát egyre jobban hasznosító világméretű tendenciával, és miért ragaszkodik az atomerőmű-bővítéshez vagy a gázvezeték-építéshez. Egy maffiaállam szempontjából rendkívül előnytelen üzlet a megújuló energia termelése.


Áder földelése

2015. május 9. 9:36

Áder földelése Történelmi dilemma elé állította az alkotmánybíróságot a köztársasági elnök, amikor nem írta alá, hanem a fogyatkozó tekintélyű testület elé utalta a nemzeti parki földek lenyúlását lehetővé tevő jogszabályt. A bíráknak látszólag a nemzeti vagyon egy kis szeletkéjéről kell dönteniük, valójában az Orbán-rendszerről mondanak majd ítéletet.

Jelölöm Zsák Ferencet az Európai Polgári Díjra

2015. május 3. 9:55

Jelölöm Zsák Ferencet az Európai Polgári Díjra Az Európai Polgári Díjjal az Európai Parlament 2008 óta olyan embereket tüntet ki, akik kiemelkedően sokat tettek az európai alapértékek képviseletéért és megvalósításáért. A díj kitüntetettjére minden EP-képviselő javaslatot tehet.


Szétrabolt nemzeti parkok

2015. április 27. 9:40

Szétrabolt nemzeti parkok A fideszes törvény-tervezet minimum 4, de akár 25 milliárdos támogatásról is szól. A vagyonkezelői jog a nemzeti park igazgatóságoktól történő elvonása ismét azt jelenti, hogy a termőföldből származó jövedelmet pártkatonáknak adják, de ezúttal –„járulékos kárként” – egyben összeomlasztja a természetvédelemi intézményrendszert, és veszélyezteti magukat a területeket és a természeti értékeket is.

Csernobil: 29 év után minden a régi

2015. április 26. 10:56

Csernobil: 29 év után minden a régi A 29 évvel ezelőtti április 26-i csernobili baleset volt a világ legsúlyosabb ismert nukleáris katasztrófája. A biztos halálba merült három csernobili búvár. A PM szerint Magyarországon elmaradt a szembenézés Csernobil tanulságaival és az atomenergia kockázataival: nálunk az atomerőműveket a politika továbbra is a saját játékszerének tekinti.


További híreink

Mindenre lőnek - és visszalőnek

2015. április 20. 15:57

Több vadászati honlapon olvashattuk, hogy március derekán az Országos Magyar Vadászati Védegylet irodaházában tartott titkári értekezleten elhangzott és már el is döntetett: áprilisban módosítani fogják a vadászható vadfajok listáját. Néhány napon belül minden portálról lekerült ez az információ - írta Gera Pál természetvédő. A vadász szervezetek cáfolnak.

Fideszes rablógazdaság a nemzeti parkokban is!

2015. április 13. 9:28

Nem először érezzük az Orbán kormány egyes gaztettei kapcsán, hogy nem, hát ennél már nincs lejjebb, ennél nagyobb disznóságot képtelenség egyáltalán kitalálni. A Quaestor-botrány árnyékában mégis itt egy újabb intézkedés, egy, a földvagyonról szóló törvényjavaslat mögé bújtatott merénylet, ami katasztrofális és visszavonhatatlan károkat tud okozni minden egyes magyar embernek.


Mecsekbe jön a paksi atom? Köszi Viktor nem akarom!

2015. április 12. 12:28

A fideszes többségű törvényhozás szerint mindössze 100 (!) azaz EGYSZÁZ méteres távolságon belüli terület az, amit egy nukleáris létesítmény telephelyének vizsgálatára és értékelésére, valamint telepítésére vonatkozó hatósági eljárásban vizsgálni kell: vagyis a környékbeli településeknek köze és beleszólása sem lehet ahhoz, ha valaki a szomszédságukban atomreaktort vagy atomtemetőt akar létesíteni.

Magyarország ökogettó

2015. április 3. 11:49

Az Orbán-rendszer számára a demokrácia és a környezet pontosan ugyanazt a dolgot jelenti: a hatalom megszerzéséhez szükséges kiaknázandó erőforrást. Magyarország öles léptekkel halad egyfajta „ökológiai gettósodás” felé. Ez azt jelenti, hogy egy nagyon szűk csoport rendelkezik a társadalmi és környezeti erőforrások felett, s azokat meglehetősen igazságtalanul osztják el.


Fazekas miniszter: szakértő, keresztapa, történész, megtekintő, pártfogó

2015. március 26. 11:17

Most, hogy újra előtérbe került a Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszterünk, aki minden a bizonyíték, figyelmezetés ellenére erővel pozícióban tartotta az azóta letartóztatott Kiss Szilárd ’keleti nyitás’ bűnöző lobbistát, érdemes végigvenni a kitűnő miniszter néhány nagy pillanatát az elmúlt évekből.

A legjelentősebb vízgazdálkodási probléma- a vízelvezetés-központú vízügyi gondolkodás és szabályrendszer

2015. március 19. 21:56

Az Európai Unió Víz Keretirányelve értelmében a következő 6 évre újra el kell készíteni a vízgyűjtők kezelésének terveit (korábban tévesen fordítva: „vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés”), s kiindulási pontként meghatározni a „Jelentős vízgazdálkodási kérdések”-et.
Tanulmányozva az állami vízügyi szervezet erre a célra rendszeresített honlapján található dokumentumokat, célszerűbbnek látszik annak véleményezése helyett egy önálló, átfogó helyzetfeltárást készíteni Hazánk vízgazdálkodásának problémáiról, azok ok-okozati összefüggéseiről.


12 pont Magyarországért

2015. március 15. 10:21

A magyar nép 1848. március 15-én tudta, hogy mit akar, és ezt kifejezésre is juttatta. A forradalomra és szabadságharcra emlékezve az Élőlánc Magyarországért szakértői munkacsoportja megalkotta napjainkra aktualizált 12 pontját. Az ökopárt mától a legszélesebb nyilvánosság előtt és a legkülönbözőbb formában fogja hallatni hangját, a hazánkat tudatosan súlyos és veszélyes helyzetbe sodró politikai és gazdasági intézkedések, állapotok miatt.

Állj ki a magyar természetért!

2015. március 9. 22:25

A mai napig 12469-en álltak ki a magyar természetért. Ahhoz azonban, hogy a hangunk hallatszon, fontos, hogy minél többen írják alá a kezdeményezést! Segíts, hogy még többen legyünk, kérd meg ismerőseidet, hogy csatlakozzanak, érjük el együtt a 20 000-ret!


Amerika hangja - első az üzlet

2015. március 5. 23:08

Tavaly januárban megtudtuk, hogy az évszázad üzletét kötötte meg Orbán Putyinnal, amikor belement az atomerőmű-bővítésbe. Igaz, titokban, tender nélkül, ismeretlen műszaki és pénzügyi feltételekkel, de nem volt mit tenni, merthogy eleve csak az oroszok értenek a paksi technológiához. Vagy mégsem?

Európa GMO-ostrom alatt

2015. március 1. 18:08

A GM-növények globális elterjesztésében érdekelt profitéhes óriáscégek olyanok, mint a rossz vendég: kitessékelik őket az ajtón, visszajönnek az ablakon. Termékeik, a világban jelenleg forgalomban lévő génmódosított növények társadalmi hasznossága húsz éve nem látható, miközben akadályozzák az ökológiai gazdálkodási formák elterjedését, csökkentik a sokféleséget.


A börtönt akarják elkerülni a kormánytagok Paks2 titkosításával

2015. február 27. 20:01

30 évig nem lenne megismerhető közérdekű adatként a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy része egy módosítás értelmében, amelyet éles vita után mai ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége.

A múzeumi negyed tervpályázatának kudarca

2015. február 23. 6:46

A nagy hírveréssel beharangozott pályázat középszerű eredménnyel zárult. Áttételesen azt mutatta meg, hogy nem Múzeumligetre, hanem a Városligetnek mint városi parknak a rehabilitá­ciójára és a budapesti kulturális együttesek térben kiegyensúlyozott fejlesztésére lenne szükség. - Schneller István kritikája a Ligetbe tervezett épületekről.


A Tiszát a szakemberek mentették meg

2015. február 18. 18:45

A magyar sajtó több cikkben is megemlékezett a tizenöt éve történt Tiszavölgyi ciánkatasztrófáról. A megjelenteket én a kárenyhítésben meghatározó szerepet játszó szervezet akkori vezetőjeként és aggódó szakemberként szeretném kiegészíteni. Tiszánk – múltunk, jövőnk.

GMO fronton Magyarország kulcsszereplő lehet

2015. február 15. 8:29

Az Atlanti-óceán mindkét partján azt várják Magyarországtól, hogy álljon a genetikailag módosított növények terjedése elleni küzdelem élére. A GM növények termesztésére kivetett, nemzetközi összehasonlításban a legszigorúbb jogszabályok közé sorolható tilalom révén vezető szerepet vívtunk ki az agrobiznisz kordában tartásáért folytatott globális küzdelemben. Azonban ezt veszélyeztetik a zárt ajtók mögött folytatott szabad kereskedelmi tárgyalások. Az állampolgároknak az óceánon innen és túl is fel kell venniük a kesztyűt.


Klímaszkeptikusok

2015. február 12. 15:18

A szakpolitikusok többségének hivatalos álláspontjával szemben egyre több „klímaszkeptikus” tudós vonja kétségbe a klímaváltozás és a széndioxid emisszió közötti kapcsolatot. Az érveiket azonban általában zártkörű szakmai rendezvényeken adják elő, mert nem kívánnak nyilvánosan ütközni a „mainstream” áramlattal, vagy mert nem is jutnak megszólalási lehetőséghez. Érdemes megvizsgálni, mi lehet az igazság a két „szélsőség” között.

Bős-Nagymarosról másképpen

2015. február 8. 16:32

A Bős-Nagymaros ügy valamikor a rendszerváltás szimbóluma volt. Kérdés azonban, hogy miután a rendszerváltás 1989-ben lezajlott, miért kellett 3 évvel később, 1992-ben felmondani a szerződést, hatalmas és értelmetlen gazdasági áldozatok árán lebontani a félig megépült erőművet.


Mivé lesz a Városliget?

2015. január 25. 9:58

Megy a szó-háború, hogy megújul vagy beépül a Városliget? Nézzük a tényeket, a nevekkel való trükközést!

Illés Zoltán és a szakadó plafon

2015. január 23. 20:54

Illés Zoltánt nemsokára szentté avatják, miközben Ő szépen végig haknizza a baloldali sajtót, és elbeszéli milyen csúnya bácsi ez az Orbán Viktor, és milyen csúnya dolgok történtek az Orbán kormány által. Csak hogy eddig Ő volt ennek a kormánynak az egyik illetékes elvtársa.


Illés a damaszkuszi úton

2015. január 21. 13:13

Illés Zoltán, a Fidesz volt környezetvédelmi államtitkára az elmúlt napokban körbehaknizta a baloldali lapokat. Ezzel sok szimpátiapontot gyűjtött a szoclib oldalon – az első Orbán-kormány környezetvédelmi tárcájának közigazgatási államtitkáránál, Kemény Attilánál viszont nem. Illés szerint Paks 2 a Fidesz Bős –Nagymarosa.

Fél a naptól a vámpírkormány

2015. január 19. 8:16

Tudják, kedves olvasóim, miben hasonlít leginkább Orbán Viktor kormánya a vámpírokhoz? Abban, hogy mindketten rettegnek a napfénytől. Rettegnek, mert tudják, ha jön a napfény, azonnal végük van. Az Orbán-kormány hét ökológiai bűne.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés