Hírek - Vélemény Archívum - Keresés

Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba.
Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Írjon cikket Ön is!

Kossuth téri fák az óvodánkban

2014. április 22. 22:31

Kossuth téri fák az óvodánkban Tegyük földdel egyenlővé az ovi kertjét. Azért vágunk ki fákat, hogy a kivágott fák helyett elültetendő fáknak legyen helye. Szomorú Föld Napi jegyzet.

A Föld napja, a magyar föld gyásznapja

2014. április 22. 19:10

A Föld napja, a magyar föld gyásznapja Április 22-e az egész világon az élő bolygó ünnepe, Magyarországon az idei világnapnak a kormányzati földrablás ad szomorú aktualitást. Néhány napon belül hatályba lép az Orbán-kormány új földtörvénye, amely – az ígéretekkel szemben – a földdel folytatott spekulációt nem akadályozza meg, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a magyar termőföldforgalom évekre a fideszes pártholdudvar ellenőrzése alá kerüljön.


Természetvédelmi problémák a Homokhátságon

2014. április 16. 23:23

Természetvédelmi problémák a Homokhátságon Az emberek rendszerint megdöbbennek, amikor a Szahara történetén keresztül szembesülnek azzal, hogy egy dús növényzetű, gazdag állatvilágú terület, egy valóságos vadászparadicsom viszonylag rövid idő alatt kietlen pusztasággá változott. A borzongató történetben - gondolják többnyire honfitársaink - az a szerencse, hogy tőlünk távol zajlott, és kedvező adottságú hazánkat ilyen sajnálatos események nem érinthetik. Pedig...

Miért, miért, miért? Milyen gazda, aki pusztít? Kishantos igazáért

2014. április 12. 20:28

Miért, miért, miért? Milyen gazda, aki pusztít? Kishantos igazáért Csak a döbbenet szavaival lehet jellemezni azt, ami ma Kishantoson történik, a világhálón videó felvételek mutatják azt, hogy a szépen gondozott földeken a már kikelt üde, zöld vetést hogyan tárcsázza be néhány traktor a kishantosi gazdaság vezetőinek tiltakozása ellenére. Kishantos ügye azt példázza, hogy a meghirdetett elvek és a valóság szöges ellentétben állnak egymással.


Mit kell tenni a Városligetben?

2014. április 8. 0:12

Mit kell tenni a Városligetben? Számos sürgős feladat lenne. A beépítése nem az. Ha nem értesz egyet a Városliget tervezett beépítésével itt az utolsó lehetőség, hogy beleszólj!

NEM! A Városliget beépítésére!

2014. március 31. 19:49

NEM! A Városliget beépítésére! A Főváros megkérdezte, hogy mi a véleményünk a Városliget beépítéséről. Megírtam.


Véleményezd a Városliget tönkretételét!

2014. március 24. 21:03

Véleményezd a Városliget tönkretételét! Két év hallgatás után a főváros "partnerségi egyeztetésre" hívja a városlakókat, szakmabelieket. Véleményezhetjük a Városliget beépítésének kissé megszépített tervrajzát. Tegyük azt!

Fenntarthatóság mint gazdasági gondolkodásmód

2014. március 23. 11:49

Fenntarthatóság mint gazdasági gondolkodásmód Fenntartható gazdasághoz fenntartható, jól strukturált társadalomra van szükség, amely biztosítja az innovációban és a technikai haladásban való érdekeltséget, miközben igazságos jövedelem-elosztással lehetővé kell teszi a humán, az anyagi és a természeti tőke újratermelését is.


Hazárdjáték - A paksi atomhitel, mint az orbáni politika zsákutcája

2014. március 17. 15:26

Hazárdjáték - A paksi atomhitel, mint az orbáni politika zsákutcája A múlt héten az oroszok nyilvánosságra hozták annak a 10 milliárd eurós hitelnek a feltételeit, amit az Orbán-kormány a Paksi Atomerőmű bővítésére szándékozik felvenni. Noha a feltételek meglehetősen kemények, hasonló futamidejű beruházási hitelekkel összevetve nem szokatlanok, nem túlzottak. Nem elsősorban a hitel feltételeivel van baj, hanem azzal, hogy a magyar állam további eladósítása teljesen felesleges, sőt kifejezetten káros.

Gyerekes természet, avagy gyerek természet

2014. március 12. 16:41

Gyerekes természet, avagy gyerek természet Sokan azt mondják, hogy a gyermeki lélek a legtisztább. Nem hazudik, mindig az igazat vallja. Nézzük csak meg, mit gondol egy gyermek a természetről és annak rengeteg problémájáról!


További híreink

Mekk Elekek építették az esztergomi vasutat?

2014. március 10. 8:38

Vasutasok mesélik, hogy baj van a nemrég felújított Esztergom – Piliscsaba vonallal. Állítólag Leányvár és Dorog között megsüllyedt a sín, csak politikai okokból titkolják. Milyen ok lehet az, ami fontosabb annál, hogy az újonnan átadott vasúti szakasz hónapokon belül elkezdett tönkremenni? Csak nem Dr. Völner Pál félti a szavazatit?

Politika vagy környezetvédelem?

2014. március 1. 23:26

Aki egyetért a mai rapid jogalkotással, a városi zöld területek pusztításával az nem politizál. Aki tiltakozik ellene az politizál? Mit csináljon egy békés környezetvédő? Belenyugvással vegye tudomásul, hogy a "fejlődés" pusztítással jár? A belenyugvás nem politizálás? Vagy mondja el, írja le a gondolatait, ellenérzéseit és viselje magán a "politizálás" szégyenbélyegét?


Ne vegyen részt a Városliget tönkretételében!

2014. március 1. 8:48

A korábban megismert szakmai vélemények és az ügy kiemelt jelentősége miatt az epiteszforum.hu felületén petíciót indítottak a Városliget megmentése érdekében, arra kérve a döntéshozókat illetve a potenciális pályázókat, hogy ne vegyenek részt a Városliget tönkretételében, ne vegyenek részt a pályázaton!

Ennyi a nagy rezsiharc története

2014. február 28. 13:39

Orbán Viktor, a rezsiháború vezénylő tábornoka három egymást követő évben az inflációt jócskán meghaladó mértékben növelte a magyar emberek rezsijét. Így 2012 végére több mint 19 %-kal voltak magasabbak a lakosság rezsikiadásai, mint hivatalba lépésekor.


Sólyom László el akar pusztítani mindnyájunkat

2014. február 18. 23:22

Sólyom Lászlónak a paksi bővítést bíráló előadása miatt évtizedes bűnöket rótt fel a Reális Zöldek Klub. A volt köztársasági elnök államfőként 500 milliárddal megkárosított bennünket, személyesen elzárta a víztől Magyarországot, most a fénytől is meg akar fosztani minket, sőt mindannyiunkat el akar pusztítani - írta a Juhos László, a klub elnöke.

Ingyensajt csak az egérfogóban van

2014. február 15. 8:36

Az igazi rezsiháború. Kinek az érdeke, hogy a gázárakat átpolitizálja? Deák András György véleménye az ukrán- orosz „gázfrontról”.


Nebbien Henrik megcsúfolása

2014. február 9. 22:44

Nebbien Henrik a Városliget tervezője volt. Diploma nélküli gazdasági tanácsadó. Ma tájépítésznek mondanánk. A Város lakosságának kikapcsolódását szolgáló, pihenőparkot tervezett. Most meg akarják építeni a Városligeti kaput és elpusztítani a Városligetet. Az Ő nevében.

Népszavazás Paksról? Na ne!

2014. február 9. 12:15

Népszavazást Paksról? Sokan érvelnek a paksi népszavazás mellett. Nem értek velük egyet. De azért van gond. Frank Tibor véleménycikke.


Szelíd átmenet a nemnövekedésbe

2014. február 7. 19:21

Fenntarthatatlan a jelenlegi, folyamatos növekedésen alapuló gazdasági és társadalmi rendszer, ami egyben a fejlett társadalmak válságának oka is, hangzott el a zsúfolásig megtelt Kossuth Klubban, ahol gazdasági szakértők beszélgettek a Feltétel Nélküli Alapjövedelem koncepciójáról.

Tarlós atombiztos metró üzlete?

2014. február 6. 8:04

Oroszok újítják fel a metrószerelvényeinket 90 Mrd Ft-ért, metrókocsinként 409 millió forintba kerülne a felújítás, de újat lehetne venni 450 millióért, amelyeket 40 évig lehetne használni. A régit felújítva még kb. 20 évig.


Permanens rezsiforradalom - hulladékba fulladunk?

2014. február 5. 10:58

Egyre több a működési zavar a hulladékos közszolgáltatás terén. Tavaly már a katasztrófavédelmet kellett bevetni, több helyen kényszerszolgáltatót kellett kijelölni, mert nem sikerült közszolgáltatót találni a közbeszerzések során. Az idei költségvetésbe már komoly összeget kellett betervezni a bajba jutott szolgáltatók bevételeinek kompenzálására. Mindezek ellenére Illés Zoltán szavaiból egy sikertörténet rajzolódik ki, és töretlen a szándék a rezsivakítás folytatására. Április 7-ig.

Semmis a paksi paktum - az alkotmányjogász szerint

2014. február 2. 8:26

A politika hiányzó morális alapja - A paksi döntésre. Kedves Barátaim! Nagyon meglepő mondattal állok most elő: nekünk semmi szükségünk nincs az új paksi atomerőműre! Majtényi László beszéde a Paksi Paktum elleni tegnapi civil tüntetésen. Miniszter és magáncég köthet államközi szerződést?


Menetel a zöldcsatorna

2014. február 1. 6:39

Egyre több az olyan ismerősöm, aki semmi mást nem néz tévéjén, csak természetfilmeket. Az OzoneNetwork a politikától és a hülyeségtől megcsömörlött nézők oázisa.

Hulladékos attitűdök

2014. január 31. 11:47

Sok vitát generál a szelektív hulladékgyűjtés kérdése hazánkban. A tények ettől nem változnak: mindenkinek így kellene gyűjtenie. Jelennek meg vélemények, ellenvélemények, mégis azt gondolom, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy ki milyen attitűddel áll a kérdéshez.


Paksról szólni tisztán

2014. január 28. 16:45

Fájóan hiányzik a letisztult beszéd a Paks-ügy kapcsán, amely pedig fontosságának megfelelő komolyságot igényelne. És nem csak a mérnökuralom felkent szakértői részéről, hanem mindenki részéről, aki kicsit is érintett az országa dolgaiban. Vannak kérdések, amelyek tisztán látásához nem kell szakértőnek lenni. A Kisközösségi Program munkatársainak állásfoglalása a tervezett atomerőmű-blokkok kapcsán.

Munkát, atomot?

2014. január 27. 10:58

Komoly fejlesztésekkel akár háromszáz hazai vállalkozás alkalmassá tehető – a nemzeti fejlesztési tárca szerint – arra, hogy a tervezett paksi atomreaktor-építés beszállítója legyen. (Mi már sejtjük, melyik az a kettő-három, amelyik biztosan alkalmas lesz.) A bedolgozói program pedig állítólag tízezer munkahelyet is teremthet.


Katasztrófaszerződés. Victor András a paksi ütközőzónáról

2014. január 24. 7:59

A paksi szerződés akkora gazemberség, hogy tízezreknek kellene az utcán tiltakozniuk ellene. A természettudós szerint ez a beruházás minden szempontból ellentmond a fenntarthatóság és az ökológia alapelveinek. Beláthatatlan nemzetközi konfliktusok célkeresztjébe kerülhetünk.

PAKS 2 – Mégis kinek az érdeke?

2014. január 21. 14:51

A paksi atomerőmű tervezett bővítéséről szóló államközi szerződés aláírásának bejelentése óta a média és a sajtó az atomerőmű híreivel van tele, sőt egyfajta kommunikációs káosz alakult ki. Ami sajnálatos, hogy azonnal politikai síkra terelődött a vita, pedig nagyon sok olyan szakmai kérdés van, amire nem kaptunk választ, vagy még senki nem tette fel őket.


Az atomüzlet ára

2014. január 16. 11:36

Egyetlen számra várunk, amely elárulná, hogy a kormány szerint kilowattóránként mennyibe kell kerülnie az új paksi blokkokban termelt áramnak ahhoz, hogy a beruházás az Orbán–Putyin-alkuban rögzített feltételek mellett a reaktorok élettartamának végére legalább nullszaldós legyen.

Hulladékforradalom van a mi utcánkban

2014. január 7. 13:08

Lakóhelyemen változott a hulladékszállítás. Egy új cég kezdte el a szolgáltatást január 1-től. Eddig 17 km-re vitték a szemetünket, ezután minimum 56 km-re viszik majd. A szelektív gyűjtésben is komoly visszalépés történt. Nesze neked, környezetvédelem!


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Szeretne cikket írni? Megosztaná véleményét? Itt megteheti!
Felhasználóbarát honlap
Kiváló Magyar Tartalom
Járjon zöld szemmel! Küldje be fotóit itt!

hirdetés