Hírek - Vélemény Archívum - Keresés

Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba.
Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Írjon cikket Ön is!

Természetvédelmi problémák a Homokhátságon

2014. április 16. 23:23

Természetvédelmi problémák a Homokhátságon Az emberek rendszerint megdöbbennek, amikor a Szahara történetén keresztül szembesülnek azzal, hogy egy dús növényzetű, gazdag állatvilágú terület, egy valóságos vadászparadicsom viszonylag rövid idő alatt kietlen pusztasággá változott. A borzongató történetben - gondolják többnyire honfitársaink - az a szerencse, hogy tőlünk távol zajlott, és kedvező adottságú hazánkat ilyen sajnálatos események nem érinthetik. Pedig...

Miért, miért, miért? Milyen gazda, aki pusztít? Kishantos igazáért

2014. április 12. 20:28

Miért, miért, miért? Milyen gazda, aki pusztít? Kishantos igazáért Csak a döbbenet szavaival lehet jellemezni azt, ami ma Kishantoson történik, a világhálón videó felvételek mutatják azt, hogy a szépen gondozott földeken a már kikelt üde, zöld vetést hogyan tárcsázza be néhány traktor a kishantosi gazdaság vezetőinek tiltakozása ellenére. Kishantos ügye azt példázza, hogy a meghirdetett elvek és a valóság szöges ellentétben állnak egymással.


Mit kell tenni a Városligetben?

2014. április 8. 0:12

Mit kell tenni a Városligetben? Számos sürgős feladat lenne. A beépítése nem az. Ha nem értesz egyet a Városliget tervezett beépítésével itt az utolsó lehetőség, hogy beleszólj!

NEM! A Városliget beépítésére!

2014. március 31. 19:49

NEM! A Városliget beépítésére! A Főváros megkérdezte, hogy mi a véleményünk a Városliget beépítéséről. Megírtam.


Véleményezd a Városliget tönkretételét!

2014. március 24. 21:03

Véleményezd a Városliget tönkretételét! Két év hallgatás után a főváros "partnerségi egyeztetésre" hívja a városlakókat, szakmabelieket. Véleményezhetjük a Városliget beépítésének kissé megszépített tervrajzát. Tegyük azt!

Fenntarthatóság mint gazdasági gondolkodásmód

2014. március 23. 11:49

Fenntarthatóság mint gazdasági gondolkodásmód Fenntartható gazdasághoz fenntartható, jól strukturált társadalomra van szükség, amely biztosítja az innovációban és a technikai haladásban való érdekeltséget, miközben igazságos jövedelem-elosztással lehetővé kell teszi a humán, az anyagi és a természeti tőke újratermelését is.


Hazárdjáték - A paksi atomhitel, mint az orbáni politika zsákutcája

2014. március 17. 15:26

Hazárdjáték - A paksi atomhitel, mint az orbáni politika zsákutcája A múlt héten az oroszok nyilvánosságra hozták annak a 10 milliárd eurós hitelnek a feltételeit, amit az Orbán-kormány a Paksi Atomerőmű bővítésére szándékozik felvenni. Noha a feltételek meglehetősen kemények, hasonló futamidejű beruházási hitelekkel összevetve nem szokatlanok, nem túlzottak. Nem elsősorban a hitel feltételeivel van baj, hanem azzal, hogy a magyar állam további eladósítása teljesen felesleges, sőt kifejezetten káros.

Gyerekes természet, avagy gyerek természet

2014. március 12. 16:41

Gyerekes természet, avagy gyerek természet Sokan azt mondják, hogy a gyermeki lélek a legtisztább. Nem hazudik, mindig az igazat vallja. Nézzük csak meg, mit gondol egy gyermek a természetről és annak rengeteg problémájáról!


Mekk Elekek építették az esztergomi vasutat?

2014. március 10. 8:38

Mekk Elekek építették az esztergomi vasutat? Vasutasok mesélik, hogy baj van a nemrég felújított Esztergom – Piliscsaba vonallal. Állítólag Leányvár és Dorog között megsüllyedt a sín, csak politikai okokból titkolják. Milyen ok lehet az, ami fontosabb annál, hogy az újonnan átadott vasúti szakasz hónapokon belül elkezdett tönkremenni? Csak nem Dr. Völner Pál félti a szavazatit?

Politika vagy környezetvédelem?

2014. március 1. 23:26

Politika vagy környezetvédelem? Aki egyetért a mai rapid jogalkotással, a városi zöld területek pusztításával az nem politizál. Aki tiltakozik ellene az politizál? Mit csináljon egy békés környezetvédő? Belenyugvással vegye tudomásul, hogy a "fejlődés" pusztítással jár? A belenyugvás nem politizálás? Vagy mondja el, írja le a gondolatait, ellenérzéseit és viselje magán a "politizálás" szégyenbélyegét?


További híreink

Ne vegyen részt a Városliget tönkretételében!

2014. március 1. 8:48

A korábban megismert szakmai vélemények és az ügy kiemelt jelentősége miatt az epiteszforum.hu felületén petíciót indítottak a Városliget megmentése érdekében, arra kérve a döntéshozókat illetve a potenciális pályázókat, hogy ne vegyenek részt a Városliget tönkretételében, ne vegyenek részt a pályázaton!

Ennyi a nagy rezsiharc története

2014. február 28. 13:39

Orbán Viktor, a rezsiháború vezénylő tábornoka három egymást követő évben az inflációt jócskán meghaladó mértékben növelte a magyar emberek rezsijét. Így 2012 végére több mint 19 %-kal voltak magasabbak a lakosság rezsikiadásai, mint hivatalba lépésekor.


Sólyom László el akar pusztítani mindnyájunkat

2014. február 18. 23:22

Sólyom Lászlónak a paksi bővítést bíráló előadása miatt évtizedes bűnöket rótt fel a Reális Zöldek Klub. A volt köztársasági elnök államfőként 500 milliárddal megkárosított bennünket, személyesen elzárta a víztől Magyarországot, most a fénytől is meg akar fosztani minket, sőt mindannyiunkat el akar pusztítani - írta a Juhos László, a klub elnöke.

Ingyensajt csak az egérfogóban van

2014. február 15. 8:36

Az igazi rezsiháború. Kinek az érdeke, hogy a gázárakat átpolitizálja? Deák András György véleménye az ukrán- orosz „gázfrontról”.


Nebbien Henrik megcsúfolása

2014. február 9. 22:44

Nebbien Henrik a Városliget tervezője volt. Diploma nélküli gazdasági tanácsadó. Ma tájépítésznek mondanánk. A Város lakosságának kikapcsolódását szolgáló, pihenőparkot tervezett. Most meg akarják építeni a Városligeti kaput és elpusztítani a Városligetet. Az Ő nevében.

Népszavazás Paksról? Na ne!

2014. február 9. 12:15

Népszavazást Paksról? Sokan érvelnek a paksi népszavazás mellett. Nem értek velük egyet. De azért van gond. Frank Tibor véleménycikke.


Szelíd átmenet a nemnövekedésbe

2014. február 7. 19:21

Fenntarthatatlan a jelenlegi, folyamatos növekedésen alapuló gazdasági és társadalmi rendszer, ami egyben a fejlett társadalmak válságának oka is, hangzott el a zsúfolásig megtelt Kossuth Klubban, ahol gazdasági szakértők beszélgettek a Feltétel Nélküli Alapjövedelem koncepciójáról.

Tarlós atombiztos metró üzlete?

2014. február 6. 8:04

Oroszok újítják fel a metrószerelvényeinket 90 Mrd Ft-ért, metrókocsinként 409 millió forintba kerülne a felújítás, de újat lehetne venni 450 millióért, amelyeket 40 évig lehetne használni. A régit felújítva még kb. 20 évig.


Permanens rezsiforradalom - hulladékba fulladunk?

2014. február 5. 10:58

Egyre több a működési zavar a hulladékos közszolgáltatás terén. Tavaly már a katasztrófavédelmet kellett bevetni, több helyen kényszerszolgáltatót kellett kijelölni, mert nem sikerült közszolgáltatót találni a közbeszerzések során. Az idei költségvetésbe már komoly összeget kellett betervezni a bajba jutott szolgáltatók bevételeinek kompenzálására. Mindezek ellenére Illés Zoltán szavaiból egy sikertörténet rajzolódik ki, és töretlen a szándék a rezsivakítás folytatására. Április 7-ig.

Semmis a paksi paktum - az alkotmányjogász szerint

2014. február 2. 8:26

A politika hiányzó morális alapja - A paksi döntésre. Kedves Barátaim! Nagyon meglepő mondattal állok most elő: nekünk semmi szükségünk nincs az új paksi atomerőműre! Majtényi László beszéde a Paksi Paktum elleni tegnapi civil tüntetésen. Miniszter és magáncég köthet államközi szerződést?


Menetel a zöldcsatorna

2014. február 1. 6:39

Egyre több az olyan ismerősöm, aki semmi mást nem néz tévéjén, csak természetfilmeket. Az OzoneNetwork a politikától és a hülyeségtől megcsömörlött nézők oázisa.

Hulladékos attitűdök

2014. január 31. 11:47

Sok vitát generál a szelektív hulladékgyűjtés kérdése hazánkban. A tények ettől nem változnak: mindenkinek így kellene gyűjtenie. Jelennek meg vélemények, ellenvélemények, mégis azt gondolom, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy ki milyen attitűddel áll a kérdéshez.


Paksról szólni tisztán

2014. január 28. 16:45

Fájóan hiányzik a letisztult beszéd a Paks-ügy kapcsán, amely pedig fontosságának megfelelő komolyságot igényelne. És nem csak a mérnökuralom felkent szakértői részéről, hanem mindenki részéről, aki kicsit is érintett az országa dolgaiban. Vannak kérdések, amelyek tisztán látásához nem kell szakértőnek lenni. A Kisközösségi Program munkatársainak állásfoglalása a tervezett atomerőmű-blokkok kapcsán.

Munkát, atomot?

2014. január 27. 10:58

Komoly fejlesztésekkel akár háromszáz hazai vállalkozás alkalmassá tehető – a nemzeti fejlesztési tárca szerint – arra, hogy a tervezett paksi atomreaktor-építés beszállítója legyen. (Mi már sejtjük, melyik az a kettő-három, amelyik biztosan alkalmas lesz.) A bedolgozói program pedig állítólag tízezer munkahelyet is teremthet.


Katasztrófaszerződés. Victor András a paksi ütközőzónáról

2014. január 24. 7:59

A paksi szerződés akkora gazemberség, hogy tízezreknek kellene az utcán tiltakozniuk ellene. A természettudós szerint ez a beruházás minden szempontból ellentmond a fenntarthatóság és az ökológia alapelveinek. Beláthatatlan nemzetközi konfliktusok célkeresztjébe kerülhetünk.

PAKS 2 – Mégis kinek az érdeke?

2014. január 21. 14:51

A paksi atomerőmű tervezett bővítéséről szóló államközi szerződés aláírásának bejelentése óta a média és a sajtó az atomerőmű híreivel van tele, sőt egyfajta kommunikációs káosz alakult ki. Ami sajnálatos, hogy azonnal politikai síkra terelődött a vita, pedig nagyon sok olyan szakmai kérdés van, amire nem kaptunk választ, vagy még senki nem tette fel őket.


Az atomüzlet ára

2014. január 16. 11:36

Egyetlen számra várunk, amely elárulná, hogy a kormány szerint kilowattóránként mennyibe kell kerülnie az új paksi blokkokban termelt áramnak ahhoz, hogy a beruházás az Orbán–Putyin-alkuban rögzített feltételek mellett a reaktorok élettartamának végére legalább nullszaldós legyen.

Hulladékforradalom van a mi utcánkban

2014. január 7. 13:08

Lakóhelyemen változott a hulladékszállítás. Egy új cég kezdte el a szolgáltatást január 1-től. Eddig 17 km-re vitték a szemetünket, ezután minimum 56 km-re viszik majd. A szelektív gyűjtésben is komoly visszalépés történt. Nesze neked, környezetvédelem!


Tolnainé tündöklése

2014. január 6. 12:43

Haszontalan, illetve el nem készült, de a „köznek” jókora összegekért eladott tanulmányokkal tett szert jókora jövedelemre, megfelelő végzettség és szakértelem nélkül kapott magas állami hivatalt, ott jogra és a tisztességre fittyet hányó kiszolgálója lett a hatalomnak.

Ángyán, a tüske

2014. január 4. 13:29

Kezünkben van megint egy újabb Ángyán-jelentés, vaskosabb minden eddiginél, és nem csak terjedelmében. Ha eddig bárki azt gondolta volna, hogy csak néhány megyére, Borsodra, Fejérre, Csongrádra vonatkozik a kormányzati földmutyi, mert itt voltak a leghangosabb botrányok, az alaposan téved.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Szeretne cikket írni? Megosztaná véleményét? Itt megteheti!
Felhasználóbarát honlap
Kiváló Magyar Tartalom
Járjon zöld szemmel! Küldje be fotóit itt!