WWF Magyarország erdővédelmi programja

Sarkadi Péter greenfo - forrás: Részletek >>>>

2011. február 20. 20:56

A program legfontosabb célja a természetes és természetszerű erdők területi fogyatkozásának és biológiai sokféleségük csökkentésének megállítása és visszafordítása.

A WWF Magyarországnál az erdőt mi nem csupán a faanyag és más termékek szolgáltatójának, hanem életközösségnek tekintjük, amelyben csodálatos és egyedi élőlények találják meg életfeltételeiket. Az erdőállomány értékeinek megőrzése, gazdasági és ökológiai értelemben is fenntartható hasznosítása mindannyiunk közös érdeke.

Kiemelten támogatjuk a vágásterülettel nem járó ún. természetes folyamatokra alapozott erdőgazdálkodás elterjedését, hiszen az életközösségek megfelelő működését csak az ilyen erdők biztosítják.

A klímaváltozás hatásainak, a viharoknak, a kártevők hirtelen megjelenésének legjobban a természeteshez hasonló erdők tudnak ellenállni, amit a telepítéskor és az erdőművelés során figyelembe kell venni.

Javaslatokkal, kiadványokkal, és terepi programokkal segítjük az erdőkkel kapcsolatos ismeretek bővítését, a természetvédelmi és a gazdasági célok összehangolását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés