Kategóriánként gyűjtjük a közérdekű zöld információkat. Várjuk az Ön is javaslatait

feltöltés itt

Adatbázisok

Vegyi anyagokról közérthetően: www.kockazatos.hu

Az Ökotárs Alapítvány bábáskodása mellett, úttörő szektorközi együttműködés eredményeképpen, hosszú előkészítés után 2011 júniusában elindult a www.kockazatos.hu

tovább>>

Iskolazöldítési Tanácsadói Adatbázis

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület honlapján az Iskolazöldítés oldalon van egy Iskolazöldítési Tanácsadói Adatbázis, amelynek célja, hogy segítse az iskolákat és a tanárokat zöldítési céljaik elérésében, problémáik megoldásában.

tovább>>

Természettudományos folyóiratok

Számos természettudományi, környezetvédelemmel, az élővilággal és szűkebb szakmai területtel foglalkozó, színvonalas folyóirat elérhető az interneten is.

tovább>>

Hulladékcsökkentési programok az Európai Unióban

Európában többfelé programokat indítottak a hulladék mennyiségének csökkentésére, az újrahasználat és az újrahasznosítás támogatására. A HUMUSZ tíz országból több, mint ötven példát gyűjtött össze a magyar olvasóknak.

tovább>>

élelmiszer

Minden, amit a biogazdálkodásról és termékekről tudni lehet

A vegyszer- és génmanipulációtól mentes, megbízható, magas élettani értékű élelmiszer iránti igény napjaink átcímkézési élelmiszerbotrányai, peszticides gyümölcsszállítmányai és megjósolhatatlan hatású GM-növények dömpingje mellett igencsak megnőtt. Az egészség védelme mellett ugyanolyan fontos, hogy a termelés szigorú feltételekhez legyen kötve, amelyek megakadályozzák káros vegyi anyagok környezetbe (és az élelmiszerbe) jutását, nem engedik a természet kizsákmányolását. A Greenfo egy átfogó adatbázist állított össze azoknak, akik tesznek azért, hogy a Földet minél kisebb ökológiai lábnyommal "tapossák".

tovább>>

energia takarékosság

Napkollektorok, napelemek

Mi a különbség a napelem és a napkollektor között? Mennyi melegvizet ad egy átlagos méretű napkollektor? Mennyibe kerülne a háztető  felszerelése? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a linkgyűjtemény.

tovább>>

ház körül

ELTE Urbanizációs Munkacsoport

Ez a lap a városlakó állatokkal - nyestekkel, sünökkel, mókusokkal, házimacskákkal, stb. - foglalkozik. Célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok fokozódó városi térhódítására és segítsen többet tudni erről az érdekes jelenségről.

tovább>>

Komposztálás felsőfokon

A talajerő-visszapótlásra sokan külön műtrágyát, marhatrágyát vásárolnak, noha a megoldás ott van a saját kertben! Tavasztól őszig rengeteg zöldhulladék, a konyhában szerves anyag képződik, amit a városokban elpazarolunk. Pedig hónapok alatt humusz nyerhető belőle. Érdemes belevágni, hiszen se pénzbe, se fáradtságba nem kerül.

tovább>>

ökoturizmus

Ökotúrák

Bakancsos turizmus - sokan csak így ismerik. Aki kipróbálta, megérezte, milyen hajnalhasadtával madárfüttyös erdőben ébredni, vagy nádas mellett órák hosszat figyelni, távcsővel kémlelni, hol zörög a növény és röppen elő egy nádiposzáta, vagy evezés közben csodálni a fejünk felett elhúzó szürke gémeket, az visszakívánkozik a természetbe.

tovább>>

Ökoiskolák hálózata

Az "öko" szócska előtagként egyre több helyen szerepel. Van mar ökopiac, ökoturizmus, ökogazdálkodás. Ezekben a szószösszetételekben az "öko" szócska mindig arra utal, hogy az tevékenységét olyan módon végzik, hogy közben a lehető legnagyobb mértékig megpróbálják tiszteletben tartani az élővilág érdekeit, a megpróbálnak minél kisebb károsodást okozni a az ökoszisztémának. Az ökoiskolák tehát olyan iskolák melyek a fent leírt elvek alapján igyekeznek működni.

tovább>>

szaksajtó

greenfo

Az egyetlen tematikus zöld hírportál

tovább>>

víz minőség

Ásványvizekről minden

Az ásványvíz a föld alatti, szennyeződésektől mentes vízrétegekből származik, termelését szigorú előírások szabályozzák. Az egyes források, kutak hatóságilag elismertek, a termék minősége pedig folyamatosan ellenőrzött. A palackozott termékek címkéi adnak felvilágosítást az ásványvíz összetételére, jellegére vonatkozóan.

tovább>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés