Szamóca Kiskertész Tanoda a Füvészkertben

 

2014. január 28. 17:45

A Szamóca Kiskertész Tanoda célkitűzése: Játékos kertészkedéssel megváltoztatni a gyermekek - és általuk szüleik - életszemléletét, egy zöldebb, környezettudatosabb életforma kialakítása érdekében, amelyben értéket jelent a saját kertben, saját munkával megtermelt biozöldség és az alkotás öröme fűből-fából-virágból és újrahasznosított anyagokból.
Megismertetjük velük hétköznapi világukban rejlő lehetőségeket: hogyan lehet akár egy balkonládában, vagy az ablakpárkányon konyhakertet nevelni, milyen módon lehet zölddé varázsolni egy sivár falat vagy veteményeskertté, színes virágoskertté az óvoda és az iskola poros udvarát. Bevezetjük őket az újrahasznosítás rejtelmeibe: a környezetükben található, már nem használatos tárgyakból és a kidobásra ítélt hulladékokból hogyan lehet egyszerű kreatív alkotásokat létrehozni.
Minden iskolában és óvodában található egy talpalatnyi föld, ahol a gyerekek kertészkedhetnek, ahol részesévé válhatnak annak a folyamatnak, mely során a földbe szórt magból kifejlett növény majd az asztalukra kerülő táplálék lesz.

A Szamóca Kiskertész Tanoda - 2012-ben indult útjára. A gyerekek környezeti nevelését vállaltuk fel, gyakorlati kertészkedős programok által, újszerű pedagógiai módszerekkel, tapasztalat alapú tanulással és játékos oktatással. Innovatív oktatási programunkat a Klimate KIC Central Hungary díjazta 2012-ben, a Magyar Innovációs Hivatal pedig a mentor programba választott be. 2013-ban 50 pilot programban 850 gyerek vesz részt. Az ELTE Füvészkertért Alapítvánnyal együttműködve 2014-ben már rendszeres programokat hirdetünk a budapesti Füvészkertben, 3-10 éves korú gyerekeknek szombati klub foglalkozások keretében illetve óvodai, iskolai műhelyfoglalkozásokkal.

Web: http://www.gyerekkertesz.hu

Kapcsolat: szamocatanoda@gmail.com

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés