A vízhiányt nem szabad a GMO terjesztésével orvosolni

A vízhiányt nem szabad a GMO terjesztésével orvosolni A vízhiány problémáját nem szabad a genetikailag módosított szervezetek (GMO) terjesztésével orvosolni a mezőgazdaságban - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA), amelynek fő témája a fenntartható vízgazdálkodás volt.

A Siemens alkalmazottak ingyen villanyozódnak

A Siemens alkalmazottak ingyen villanyozódnak 2017-től kezdődően a Siemens munkatársai ingyen tölthetik fel elektromos járműveiket a vállalat 100 németországi telephelyén.
Ez a német zöld cafetéria. Vajon az Erzsébet utalvány helyett valaha lesz ilyen nálunk - tehetjük fel a költői kérdést.


 

Több tucat flamingó fagyott meg Montenegróban

Több tucat flamingó fagyott meg Montenegróban Több tucat flamingó pusztult el a hideg miatt Montenegróban, a madarak belefagytak az Ulcinj melletti sópárló vizébe. A montenegrói madárvédelmi központ tájékoztatása szerint a flamingók sorsára jutott több tucat vadkacsa és más vízi madár is.


 

Rekordon az európai áramár

Évtizedes rekordokat döntöttek meg az elmúlt napokban az európai piaci villamosenergia-árak, miközben a rendkívül hideg időjárás miatt csúcsra járatott atomerőművekből több nem működik és az energiaszektor sztrájkokkal küzd – írja a Bloomberg hírügynökség.

Felpörgött az elektromos autók piaca tavaly Európában

Több mint kétszázezer új elektromos és plug-in hibrid eladásával új rekordot ért el az elektromos autópiac Európában, melynek piaci részesedése 2016-ban is meghaladta az egy százalékot.

Zöld jelzés a világ első dagály-apály erőművének

A brit kormány tegnap bejelentette, hogy támogatja a világ első apály-dagály áramtermelő vízi erőmű megépítését. A projekt az áramlatok általi napi tengerszint ingadozásból állít elő áramot a walesi Swansea öbölben. A Tidal Lagoon Power projektcég az 1,3 milliárd font értékű építkezést 2018-ban kezdené meg, és négy év alatt fejezné be.

Hungarikum: nálunk késik a legtöbb vonat

Rengeteget késnek a vonatok Magyarországon, uniós összevetésben nálunk törlik a legtöbb járatot, az emberek mégis szeretnek/kénytelenek a vasúttal utazni - ez derül ki a 28 európai ország vasúthálózatát figyelő Rail Market Monitoring Scheme adataiból.

Uniós simli Paks II körül?

Megsúghatta Brüsszel Budapestnek, miként bújhat ki a magyar kormány a paksi bővítés miatt zajló eljárás alól. Belső dokumentumok szerint a francia kormány stratégiáját javasolhatták a magyar kormánynak, arra vonatkozóan, mivel indokolják meg a közbeszerzés kiírásának hiányát.

2000 kutyát és macskát kínzott halálra egy állatmenhelyet működtető nő

Az andalúziai állatmenhely tulajdonosa ahelyett, hogy gazdát keresett volna az állatoknak, elaltatta azokat. Ráadásul az előírtnál kisebb dózist adott be nekik, és nem vénába, hanem izomba. Lecsukták a spanyol rendőrök.

Beindult a svéd farkasgyilkolás

Csak tegnap reggel öt farkast terítettek le svéd vadászok. Az országban elejtett példányok száma ezzel 22-re nőtt. A hatóságok összesen 24 állat kilövésére adtak engedélyt, vagyis a vadászok már csaknem teljesítették az előírt kvótát.

A főbűnös dízelautók

Vélemény

Életciklus és környezetterhelés

A levegőszennyezés nagy részét az utakon közlekedő gépkocsik okozzák. Ez azonban csupán a környezetterhelés egyik része. A környezetterhelés másik része olyankor keletkezik, amikor a járművel még el sem kezdtünk közlekedni, és akkor, amikor az autónk végleg tönkremegy, és befejezi a pályafutását. Hasonló mondható el számos más műszaki berendezésről, ha elvégezzük az életciklus elemzést. tovább>>

Képgaléria ajánló

képEgy vulkán arcai
képNyílt nap a csatornában
képErdészek és természetvédők közös gondolkodása

Sajtóközlemény

Rekordévet zárt a Budakeszi Vadaspark

Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016 címet elnyert Budakeszi Vadasparkba több mint 164.000-en látogattak el tavaly. Főleg a budapesti agglomerációban lakók döntöttek úgy, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön ismerik meg. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvOktatáskutató és Fejlesztő Intézet - Új köznevelés 2014 december
könyvkertnezoben.hu - Kertnézőben Magyarországon
könyvVédegylet Egyesület - Mérlegen a befektetési bírósági rendszer

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés