Türkizkék tenger vagy olajfolt? Állítsuk meg együtt a görögországi olajfúrásokat!

Türkizkék tenger vagy olajfolt? Állítsuk meg együtt a görögországi olajfúrásokat! 3/4 magyarországnyi tengeri és szárazföldi területen adott engedélyt Görögország kormánya olaj- és gázkitermelésre. Egy nagyobb olajszivárgás katasztrofális következményekkel járhat a tengeri élővilágra, a veszélyeztetett fajokra, de még a görög szigetek turizmusára és gazdaságára nézve is. A WWF nemzetközi kampányt indított.

Az EU betiltja a mikroműanyagok felhasználását a legtöbb termékben

Az EU betiltja a mikroműanyagok felhasználását a legtöbb termékben Az Európai Unió latba veti a kemikáliákkal kapcsolatos, igencsak erősnek nevezhető joganyagát, hogy megállítsa a legtöbb mikroműanyag és mikrogyöngy alkalmazását a kozmetikai iparban, festékekben, mosószerekben és egyéb egészségügyi termékben. A törvénytervezet a mai napon kerül benyújtásra.


 

Egymillióan Bajorországban a rovarpusztulás feltartóztatásáért

Egymillióan Bajorországban a rovarpusztulás feltartóztatásáért Egymilliónál is többen csatlakoztak aláírásukkal Bajorországban a "Fajok sokfélesége népi kezdeményezés - Mentsétek meg a méheket!" elnevezésű akcióhoz, amelynek célja a rovarfajok kipusztulásának feltartóztatása - jelentették ma bajor hírportálok.


 

Szimatoló drónokkal a környezetszennyezők ellen

Szinte pillanatok alatt ki tudják deríteni, hogy melyik kéményből árad olyan füst, amely műanyag vagy egyéb hulladék égetéséből származik.

A fények városa világítótoronyként mutat jelzőfényt a vízi elektromobilitás számára

A Szajna lehet hamarosan a világ legzöldebb folyója, és ehhez a párizsi hajósok mutatják az utat. A városnak nagyratörő céljai vannak, hogy javítsák a levegő minőségét és csökkentsék a város széndioxid lábnyomát a 2024-es olimpiára. E célokat- összhangban a „Zöld Párizs” gondolattal - nagyrészt a tiszta elektromobilitással lehet elérni.

Az ipari lobbi legyőzte a svájci környezetvédőket

A svájciak az építkezésekre szavaztak a természetvédelem helyett. A mai népszavazáson elutasították a zöldek javaslatát, amely befagyasztotta volna az építési területek bővítését városokban.

A dízelek rovására nő az e-autók aránya

Csökkent a dízelmotoros autók részaránya, nőtt a benzines és elektromos autóké az Európai Unióban a 2018 negyedik negyedévi és teljes éves forgalomba helyezésekben az európai járműipar szakmai képviseleti szervezete, az ACEA most közzétett jelentése alapján.

Sünvédelem a bécsi temetőkben

Néhány éve a sünöknek is készítenek helyet hét bécsi temetőben. A 2015-ben indított sünvédelmi program keretében ugyanis külön téli szállásokat hoznak létre nekik, hogy legyen hol áttelelniük.

Sikamlós állatcsempészek buktak le

Negyedmillió élő angolnát akart elrabolni két dél-koreai egy repülővel.

A belga diákok ráfáznak a politikusok igéreteire

A Belgium nagyobb részét kitevő Flandriában meghirdették a Vastag Pulóver Napját, amelynek keretében az iskolák nem fűtenek, hogy ezzel is javítsák a levegő minőségét. Mindez része a hetek óta országszerte tartó klímatüntetéseknek, amelyeket a politikusokra egyre dühösebb fiatalok szervezik.

Az EU-ban csak nálunk csökken stabilan a zöld energia aránya

Vélemény

Multirezisztens baktériumok és az állattenyésztés – Problémagenerálás

Sajnos azok a gyógyszergyárak ’tenyésztik’ a szuperbaktériumokat, ahol a betegségek gyógyításán dolgoznak - írta a HVG néhány napja, mely cikket mi is átvettük. Az antibiotikum biznisz anomáliáiról a Le Monde francia napilap riportjára épülő írásra reagált Darvas Béla ökotoxikológus prof. tovább>>

Képgaléria ajánló

képCsúszik a BuBi
képMég érintetlen Duna-part Madocsa környékén
képÁzsiai vadló visszatelepítés

Sajtóközlemény

Már az idén szabadstrandon fürödhetünk a Római-parton?

Sok év pusztulás után végre talán megkezdődhet a Római-part rendbehozatala – ez az üzenete annak a költségvetési csomagnak, amelyet a partvédő civil csoportok kezdeményezése nyomán egyhangúlag fogadott el Óbuda képviselő testülete. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2017/4
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2018 március
könyvTóth Andi - Dobd ki a szemetest!

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés