Cápamentés Bécsben

Cápamentés Bécsben A látogatók szeme láttára hozta világra kicsinyét egy feketeúszójú szirticápa a bécsi Tenger Házában. Mivel a többiek előbb-utóbb felfalták volna az apróságot, az akvárium dolgozói villámgyorsan kihalászták. Az újszülött – megmentője után – a Jacek nevet kapta.

Zöld villamossal a szmog ellen

Zöld villamossal a szmog ellen Forgalmas nagyvárosokban a levegőbe jutó szennyező anyagok felhalmozódása és a kedvezőtlen időjárási tényezők következtében – amikor a szennyező anyagok függőleges elszállítása legyengül, vagy teljesen elmarad – szmog, azaz füstköd alakulhat ki.


 

Így lesz energiánk a tenger mozgásából

Így lesz energiánk a tenger mozgásából A Business Planet ezen a héten a skóciai Edingburghba látogatott, ahol egy kisvállalkozás az árapályerőművekhez gyárt turbinákat.


 

Kiállítás a folyékony aranyról Bécsben

Hundertwasser ökológiai-művészeti munkásságára emlékezik a bécsi Kunst Haus Wien legújabb kiállítása, az "EOOS. Liquid Gold". A jövő év elejéig látható tárlaton egy olyan önfenntartó nyilvános vécé prototípusát is bemutatják, amely növényi víztisztítással működik.

Akik valóban tesznek a jövő generációkért – európai Klímasztár lett Kunsziget

Húsz pályázó magyarországi település közül 2018. október 18-án az ausztriai Grafenegg kastélyban Kunsziget 14 európai közösséggel együtt, hazánkból egyedüliként vehette át mintaértékű éghajlatvédelmi tevékenységeiért az európai Klímasztár - Climate Star - díjat.

Paks2: félrenézést vásárol a kormány

Politikai ellentétek elsimítására, „feszültségoldásra” használja a kormány a erőműbővítés részberuházásait. Rossz hír az adófizetőknek: a módszer működik.

A dízel teherautókat miért nem tiltják ki?

A közúti teherfuvarozás nagyobb szén-dioxid-kibocsátó, mint a személyautók, ráadásul dízelalapú, mégse kap akkora szabályozói figyelmet. Talán azért, mert ott kevésbé látszik az az alternatíva, ami a személyautóknál a villamosítás vagy a benzin.

Hasítanak a német zöldek.

A Zöldek, a szociáldemokratákat megelőzve, feljöttek a második helyre. 19 százalék szavazna rájuk, így ők lettek az ezüstérmes párt Németországban.

Drámaian zsugorodó svájci gleccserek

Hatalmas tömegű, 1,4 milliárd köbméternyi jeget vesztett a nagyjából 1500 svájci gleccser tavaly szeptember óta – jelentette be tegnap a svájci tudományos akadémia.

Íme a lengyel rezsicsökkentés: leváltak az oroszokról

Az orosz Gazprom cég helyett 30 százalékkal olcsóbban, egy amerikai társasággal szerződtek.

Tesztelik a zaj- és hőségcsökkentő aszfaltot

Vélemény

Építkezés a Róka-hegyi védett terület tövében

Egyelőre „még csak” a közösségi médiában jelent meg a Róka-hegyi építkezéssel kapcsolatos felháborodás, ám az ott jelzett probléma számomra is világos, tehát megoldást kell rá találni - írta Facebook oldalán Bús Balázs. tovább>>

Képgaléria ajánló

képZöld Szervezetek 21. Országos Találkozója (OT) 2.
képPannon Természeti Élménynapok
képBudafoki barlanglakások 2006 tavasz

Sajtóközlemény

ECO-SCHOOL: oktatási hálózat az öko-tudatos, fenntartható életért

A mai oktatás csak általános ismereteket nyújt a környezettel, környezetvédelemmel és környezettudatossággal kapcsolatban, és ez nem elegendő a valódi környezeti neveléshez, a környezettudatos szemlélet és életmód kialakításához. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvDebreceni Egyetem TTK Növénytani Tanszéke - KITAIBELIA Botanikai-természetvédelmi folyóirat 2017 december
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2017/4
könyvMaja Lunde - A méhek története

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés