Budapesti klímamenet: tettek és levelek egy szebb jövőért!

Budapesti klímamenet: tettek és levelek egy szebb jövőért! Civil akcióval csatlakozott Magyarország a globális kezdeményezéshez, amely a klímaváltozásra és a holnap kezdődő COP 21 klímacsúcsra hívta fel a figyelmet. A Climate March névre hallgató mozgalom a világ számos pontján egy időben szólította fel a döntéshozókat, hogy vegyék komolyan a globális felmelegedés mérsékléséhez szükséges döntéseket! A WWF delegáció üzenete a COP21 nyitányához!

Szinte semmi nem igaz, amit a múzeumi negyedről mondanak

Szinte semmi nem igaz, amit a múzeumi negyedről mondanak Különleges számmisztikának lehetünk tanúi a Városligetbe tervezett múzeumi negyeddel kapcsolatban. Baán László miniszteri biztos érveit a nol.hu Bardóczi Sándor tájépítész tényeivel ütköztette.


 

Erdészet és klímaváltozás

Erdészet és klímaváltozás A Magyar Tudomány Ünnepe sorozat részeként „Klímaváltozás hatásai az Európai erdőkre” címmel tudományos konferenciát rendezett az MTA PTB Agrártudományok Szakbizottságának Erdészeti és Vadgazdálkodási Munkabizottsága november 24-én Pécsett, az akadémia székházában.


 

Kiemelt beruházás a Dagály évszázados fái között

Hónapok óta vágják a fákat a Dagály fürdő területén. Hónapok óta hazudoznak, sumákolnak a pusztítás tényleges méreteiről. Úgy látom, hogy a lakosság nem fogta fel, hogy ha kiemelt beruházássá nyilvánítanak egy építkezést, az egyenlő a törvénytelen, statáriális faírtással, természetkárosítással, a lakosság nem tájékoztatásával.

Fotó-üzenetek a párizsi ENSZ klímacsúcsra

A Magyar Természetvédők Szövetsége az „Üzenj Te is a párizsi klímacsúcsra” akciókörútja keretében készült lakossági fotó-üzeneteket tartalmazó könyvet adott át a Parlament épülete előtt az illetékes hazai döntéshozóknak. A csak a retorika szintjén zöld Orbán-kormányra ráférne egy valódi szemléletváltás, amire Paks2 árnyékában semmi remény.

Érvényes engedély nélkül kezelik az almásfüzitői veszélyes hulladékot

A Greenpeace felszólította az illetékes Kormányhivatalt, hogy tiltsa meg a Tatai Környezetvédelmi Zrt. (TKV) Almásfüzitőn végzett hulladékkezelési tevékenységét. A TKV a VII. számú vörösiszap-tározón kezel veszélyes hulladékot, de az évi akár 132 ezer tonnányi veszélyes hulladék fogadására vonatkozó engedélye 2015. április 22-én lejárt. A TKV szerint érvényes engedély alapján, a környezet számára hasznos munkát végeznek.

Tonnaszám jön az ukrán hulladék a Tiszán

A Tisza felső szakasza már apad, a levonuló árhullám azonban a külföldi vízgyűjtőről jelentős mennyiségű kommunális hulladékot szállít. A folyóink tisztaságáért küzdő PET Kupa gyors reagálású csoportja megdöbbentő felvételeket készített a több tonnányi úszó hulladékról, vagy ahogy ők nevezik, a „hulladék zajlásról”. A hulladék járványügyi kockázatot is jelenthet, illetve védett környezetvédelmi területeket fenyeget, még sincs jelenleg alkalmazható gyakorlat a hulladéktenger megállítására.

Paks 2: a publikus adatokkal is csalnak

A közvélemény megnyugtatása és az orosz ajánlat versenyképességének bizonyítása érdekében a vámot és az áfát kihagyták a paksi bővítés eddig kommunikált árából. A nettósítás szakértők szerint részben azt is megmagyarázza, hogy miért nem tenderen választották ki a kivitelezőt: valódi versenyben a vámköteles orosz berendezések és technológiák elvérezhettek volna egy esetleges uniós versenytárssal szemben.

5,6 milliárd szartárolóra - 40 év alattiak előnyben

Bizarr ajándék karácsonyra cégeknek: itt már csak trágyatárolóra pályázhatnak. A közép-magyarországi régióban jelenleg ez az egyetlen igénybe vehető agrártámogatás.

A Kúria szerint is hazudott Bitay Márton államtitkár

A Földművelésügyi Minisztérium nem nyugodott bele a Kishantosnak igazat adó első- és másodfokú bírósági döntésekbe – abban a perben melyet a Kishantosi Nonprofit Kft. indított a jóhírnevének megsértése miatt –, és felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához, mely tegnap megerősítette Kishantos igazát.

Madárbarát Hegyvidék Program

Vélemény

Zöldnek álcázott gengszterprivilégiumok a villanyautózásban

Jedlik Ányos Klaszter, környezetbarát autós zöld rendszám, ingyenparkolás, ingyenáram és buszsávhasználat. Néhány eleme, javaslata és szereplője azoknak a hazai terveknek, amelyek - elméletileg - arra hivatottak, hogy terjesszék, népszerűsítsék, könnyítsék és ösztönözzék a zöld, elektromos, zéró emissziós közlekedést. Igen ám, de... tovább>>

Képgaléria ajánló

képFenntartható vidékfejlesztési konferencia Vácon 2
képMVM Energia 2.0 Futam
képHulladékégetők ellen tiltakozott a Humusz

Sajtóközlemény

Paks2: Putyin számára lopnak

November 23-án a Kormány nyilvánosan is elismerte, amit a magyar közvélemény eddig csak közvetve tudhatott: Az okból nem írták ki 2013-ban a már előkészített nemzetközi tendert, mert felismerték, hogy nyílt versenytárgyaláson nem a Roszatom nyerne tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Kerékpárosklub - Mit tehet az önkormányzat a kerékpáros közlekedés fejlesztése érdekében?
könyvTermészetBúvár Alapítvány - TermészetBúvár 2014/1
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2015 augusztus

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés