Jön Orbán feudális Magyarországa

Jön Orbán feudális Magyarországa Az Agrárkamara koncepciója alapján megkezdik a termelők integrációját a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező oligarchák alá szervezését. Ángyán József két éve megjósolta a “földesúr-törvényt” – jönnek a kormány által kijelölt agrárintegrátorok.

Ne féljünk, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ne féljünk, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat! Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. Az MME felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a félelmetesnek tűnő állatok az emberekre, a társ- és háziállatokra teljesen ártalmatlanok, ugyanakkor biológiai úton segítenek kordában tartani például a cserebogár-szaporulatot is!


 

Illegális versenyek pusztítják a védett területeket

Illegális versenyek pusztítják a védett területeket Befejeződött a károk felmérése az Ős-Sárvíz területén. Az illegális terepautó-verseny súlyos, akár visszafordíthatatlan pusztítást okozott a védett övezetben. A hazánkban is egyre népszerűbbé váló erdei motorozás, terepralizás – amellett, hogy veszélyezteti a túrázók testi épségét – nagymértékben károsítja állat- és növényvilágunkat.


 

Bíróságon támadták meg Paks 2 környezetvédelmi engedélyét

A Greenpeace Magyarország és az Energiaklub bíróságon támadták meg Paks 2 - 2017 márciusában jogerőre emelkedett - környezetvédelmi engedélyét, mert úgy vélik, hogy az atomerőmű a lakosságot és a környezetet is veszélyeztetheti. Ráadásul az engedély számos kérdést nem tisztáz megfelelően, így a nukleáris és radioaktív hulladékok kezelésének sorsát sem.

Jogerősen 2 év kutyagyilokért

2 évet kapott a férfi, aki berúgott, majd elvágta a kutyája nyakát, mert idegesítette a láncra vert állat vonyítása.

Szabályozott kútfúrást! Ne szennyezzük el unokáink vizeit!

A jövő nemzedékek szószólója, Bándi Gyula javasolja és kéri a kormányt, hogy a kiemelt alkotmányos védelmet élvező felszín alatti vízkészletekkel való, a jelen és a jövő nemzedékek vízigényeit is kielégítő fenntartható gazdálkodás feltételeinek megteremtése érdekében vonja vissza a házi vízigény kielégítésére szánt kutak létesítéséről benyújtott törvénymódosító javaslatát.

Minden eddiginél kiválóbb az európai fürdőhelyek vízminősége

Az európai természetes fürdőhelyek több mint 85 százaléka kiváló vízminőségű, a tavaly megvizsgált fürdőhelyek több mint 96 százaléka megfelelt az európai uniós szabályokban meghatározott minimumkövetelményeknek. Magyarország természetes vizű fürdőhelyeinek 71 százaléka kiváló minőségű - közölte az Európai Bizottság.

Egy elvesz(teget)ett energiapolitika nyomában

Egy elvesz(tege)tett energiastratégia nyomában ...
Hodola Attila előadása az Új Kezdet Alapítvány 2017. május 18-i gazdasági konferenciáján.

Hungarikum a radioaktív magyar közigazgatás

Az új paksi atomerőművi blokkok környezetvédelmi engedélyének kiadásakor különlegesen kreatívan jártak el: az engedélyért szakhatósághoz forduló vállalatot bízták meg, hogy az engedély kiállításához szükséges környezeti tanulmányt előállítsa.

Budakeszin él Európa tán legidősebb hiúza

Hubert, a Budakeszi Vadaspark legidősebb nagyragadozója idén már a 23. életévét ünnepli, ezzel feltehetően ő számít kontinensünk korelnökének. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a vadaspark szakemberei még a széltől is óvják – és ez a hajlott korú macskaféle esetében már valóban szó szerint értendő.

A városligetben is gyilkol a Vizes vb

Vélemény

Atomenergia és bölcsesség

Az atomenergia a legtisztább energia”, hallhatjuk az éppen kormányon lévő politikusoktól – ugyanazoktól, akik kormányon kívül ennek éppen az ellenkezőjét állítják. E tárgyban korrekt szakmai értékelést persze ne tőlük, hanem a tudománytól várjunk. Ám az energiatervezéssel foglalkozó kutatók világszerte atomellenes energiaforradalmat hirdettek. tovább>>

Képgaléria ajánló

képtermészet
képÉRVEK A ZENGŐ MELLETT - Nemzetközi sajtótájékoztató
képÖrökerdő tanösvény a Hárs-hegyen

Sajtóközlemény

Aki ad, az KAP is

Beteg gyerekek kívánságainak teljesítése, értelmi sérültek művészeti képzése, segélyvonal bántalmazott nőknek, a magyar energiapolitika fenntartható pályára állítása, hulladékcsökkentés, egészséges, szezonális helyi ételek népszerűsítése – mi a közös bennük? Olyan társadalmilag hasznos tevékenységek és ügyek, amelyeket a MagNet Bank nyeresége 10%-ából támogat. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2017 április
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2016/1
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2015 december

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés