Politika a talpfákon

Politika a talpfákon Csöbörből vödörbe - a baloldal tíz éve bezárta, de a jobboldalnak sem akaródzik újranyitni a csak veszteségesen üzemeltethető pályaszakaszokat. Racionalitás helyett ideológia -mellékvágányon a szárnyvonalak.

Az Orbán-kormány kitart a paksi bővítés mellett

Az Orbán-kormány kitart a paksi bővítés mellett A magyar kormány kitart a paksi kapacitásfenntartás mellett, amely az EU, a magyar és nemzetközi hatóságok teljes kontrollja és engedélye mellett zajlik – közölte ma a Miniszterelnökség az osztrák bejelentésre reagálva. Miközben a magyarok túlnyomó többségének nem kell Paks II, az Orbán-kormány ragaszkodik az orosz energiafüggés meghosszabbításához.


 

Sólyom, a láthatatlan elnök

Sólyom, a láthatatlan elnök Bár 2005-ben a Fidesz javaslatára választották meg köztársasági elnöknek, a hatalomra kerülő Orbán Viktor azonban 2010-ben már nem kért Sólyom László államfői tevékenységéből. Pedig jobboldali értelmiségiek tucatjai álltak ki Sólyom jelölése mellett, néhányan „politikai iránytűnek” mások „értelmiségi arisztokratának tartották.


 

Ismét üzemzavar a paksi atomerőműben

Egy villamos berendezés hibásodott meg. A reaktorblokk leállt- írta a cég. Legutóbb 1 hónapja volt meghibásodás a Paksi Atomerőműben.

Ausztria az Európai Bírósághoz fordul a paksi bővítés miatt

Ausztria keresetet nyújt be az Európai Bíróságnak a paksi atomerőmű bővítése ellen – jelentette be ma az osztrák környezetvédelmi minisztérium.

2018 – az elefánt éve a Szegedi Vadasparkban

Most, hogy a lombjukat vesztett fák, cserjék messzi belátást nyújtanak a vadasparki erdőbe, a télen ide látogatók már felmérhetik, mekkora is lesz az állatkert eddigi, közel 30 éves történetének leggrandiózusabb fejlesztése, az indiai elefánt bemutató.

A magyarok túlnyomó többségének nem kell Paks II

4 évvel a Paks II megépítéséről szóló magyar–orosz államközi szerződés aláírása után a magyar lakosság nagy többsége, 61 százaléka továbbra is ellenzi a paksi atomerőmű bővítési projektjét, főként a projekt veszélyessége miatt – derül ki a Greenpeace Magyarország országos reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Sorra nyírják ki az ingyenes budapesti P+R parkolókat

Százával tűnnek el az olcsó P+R parkolók Budapesten, a kerületek egymással vetélkednek az ingyenes lehetőségek megszüntetésében - írta a Népszava.

Aktív eltussolás: Nem bizonyított Paks II földrengésbiztonsága

Hiába a bő nyolc milliárd forintos földtani kutatási program, hiába a tízezer oldal titkosított kutatási anyag, hiába az elbizakodott hivatalos propaganda: továbbra is erősen kétséges Paks II földrengésbiztonsága.

Zöldre vált a Coca-Cola -régen itt volt az ideje

Új globális hulladékkezelési stratégiát hirdetett a Coca-Cola, a világ legnagyobb üdítőital-gyártója. Van mit zöldítenie a világ egyik legnagyobb eldobható italcsomagolását termelő multinak.

A Greenpeace feketelistáján a Paks II-t építő Roszatom is

Vélemény

Politikáról a Római-part ürügyén

"Amikor tehát valamiért felemelem a szavam, azt nehéz szívvel és izzadó tenyérrel, esetenként belső remegéssel teszem. No meg azzal a belső kényszerrel, hogy nem hallgathatok." - Körmendy Imre, a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) elnöke írása. tovább>>

Képgaléria ajánló

képMegnyílt Az Év Természetfotósa kiállítás
képJobb ma egy túzok, mint holnap egy sem.
képTóth Marietta természetfotói

Sajtóközlemény

Világíts rá!

Világíts rá! címmel új tehetségkutató indul. A Világítástechnikai Társaság által életre hívott verseny keretében 1 hónapon át keresik az ország legjobb rajzolóját, videó készítőjét és versíróját. A pályázat keretében nevezőknek arra kell felhívni a lakosság figyelmét, hogy a működésképtelen lámpák és világítótestek ne a kukába, hanem a hulladékhasznosítóba kerüljenek. Tehát a pályaműveknek lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságára kell fókuszálniuk. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2017/szeptember
könyvVédegylet Egyesület - Mérlegen a befektetési bírósági rendszer
könyvGreenDependent Intézet - Kislábnyom Hírlevél 103. szám - A téli napforduló napján...

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés