Sugárzó áramvita

Sugárzó áramvita Gondosan csomagolt éles vita van a Miniszterelnökség és az MVM között a paksi bővítésről: az utóbbi nem számít a jövőben olyan áramárra, amelyből megtérülhet az új atomerőmű felépítése, míg az előbbi szerint még hasznot is hozhat a Paks 2. Cáfol az MVM: elkötelezettek az atomenergia mellett.

Városliget: kutyát a futtatóba!

Városliget: kutyát a futtatóba! Kutyás zónák kialakításával szeretnék kutyamentessé tenni a Városliget jó részét. A kutyások kiakadtak.


 

Megújult Magyarország legmagasabb kilátója

Megújult Magyarország legmagasabb kilátója Újra látogatható a Bálvány csúcsán található Petőfi-kilátó, melyet Bánkút felől egy 800 méteres sétával lehet megközelíteni, felsétálva a Bükk második legmagasabb csúcsára, a 956 méteres Bálványra.


 

Jól járnánk a paksi kölcsön felmondásával

Lázár János pojácát csinált valamennyi hazai atomipari szakemberből. Magyarország csak nyerne azzal, ha a kormányzat felmondaná az orosz féllel a paksi atomerőmű bővítésére kötött, tízmilliárd eurós hitelszerződést – állítják szakértők. Moszkva kölcsöne ugyanis politikai és gazdasági szempontból is rendkívül kockázatos. Ám piaci alapon sem lesz könnyű előteremteni a fedezetet a két új atomreaktor megépítésére- írta a Magyar Nemzet.

Budapesti S-Bahn tervek

Több mint hatvan év után újraindulhat a budapesti körvasúti személyszállítás. A Nyugati pályaudvar tehermentesítése érdekében kezdetben az esztergomi és a kelebiai vonalak, majd várhatóan Pilisvörösvár és Soroksár, illetve Kunszentmiklós–Tass állomások között létesülne kapcsolat - írta a Világgazdaság a MÁV-tól kapott információkra hivatkozva.

Szita, takarodj! Csak a fideszesek akarják a gumiüzemet

Tiltakozó flashmobbal zavarták meg Szita Károly fideszes kaposvári polgármester köszöntőbeszédét a Rippl-Rónai Fesztivál megnyitóján. A maszkos civilek üzenik: nem kérnek a gumifeldolgozóból.

Kukabukta nápolyi módra? Közeleg a hulladékkáosz

Amíg Dél-Olaszországban a maffia nyúlta le, és tette tönkre a hulladékgazdálkodást, nálunk most ezt a Fidesz kormány teszi. A hazai szemétszállító cégek legalább ötöde lehet veszteséges és mehet csődbe, ha beindul az új központi hulladékgazdálkodási rendszer. Budapest kivételével már a nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás.

Komposztálj velünk ha iskolás vagy!

Zajlik a Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda közös programja a "Komposztálj velünk ha iskolás vagy! mely a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával valósul meg.

Főleg környezetvédelmről tárgyalt Áder Cameronnal

Elsősorban környezetvédelmi kérdésekről tárgyalt David Cameron brit miniszterelnökkel Londonban Áder János köztársasági elnök.

Paksi repedések?

Szabadulna a paksi bővítésre adott orosz hiteltől a kormány, a javuló magyar piaci hitelfelvétel lehetőségekben bízva módosítanának az eredeti terven, amely szerint Moszkva adná a pénzt az atomerőmű-beruházáshoz.

Tovább öregszik a hazai autóállomány

Vélemény

A nagy Biodóm blöff!

Amilyen sokat lehet olvasni, hallani manapság a Városliget beépítéséről, olyan nagy csönd övezi az úgynevezett LigetBudapest projekt legnagyobb épületének építését. Igen, a BIODÓMról van szó, ami nem más, mint 4 hatalmas félgömb formájú üvegház, a Vidámpark helyén. NEM, nem megnövelik ezzel a fogságban tartott állatok mozgásterét, hanem örök időkre megakadályozza, hogy valóban, egyszer majd bővüljön az Állatkert. tovább>>

Képgaléria ajánló

képLÁP FELTÖLTÉS TISZAFÜREDEN!
képAlpaka és szamár az Andrássy úton - felvonulás az Állatok Világnapján
képTíz éves a hódvisszatelepítés - újabb állatok érkeztek Mártélyra

Sajtóközlemény

Faanyag nyomon követéssel az illegális fakitermelés ellen

Az illegális fakitermelők elleni sikeres fellépés érdekében a faanyag kereskedelmi lánc szereplői és a NÉBIH közti szoros együttműködésére van szükség. E közös munka első állomásaként a NÉBIH február végén kérdőíves felmérést végzett az erdőgazdálkodók és a faipari szereplők körében. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHaraszthy László szerkesztő - Natura 2000 fajok és élőhelyek Magyarországon
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2015 november
könyvGyulai Iván - Pénz és fenntartható fejlődés

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés