Ráccsal a migráns halak ellen

Ráccsal a migráns halak ellen Százmillió forintos támogatást kapott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a Földművelésügyi Minisztériumtól az őshonos halak megőrzésére.

A paksi bővítés forró pontja: hogyan hűtsünk?

A paksi bővítés forró pontja: hogyan hűtsünk? A szakmai érveket figyelmen kívül hagyja, és nem veszi komolyan az Orbán-kormány a bővítés során a reaktorok temperálásának kérdését. Ez még a környezeti hatástanulmány szerint is gondot okozhat. Pedig miután a bővítés egyik legnagyobb technológiai és biztonsági kockázata a hűtés, igen aggályos, hogy épp ezen területen látszik feltűnően tanácstalannak a két illetékes atomcég.


 

Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár

Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár Európai Napenergia Díjban részesült Kaposvár, az elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át tegnap Bécsben. A város 2014-ben alkotta meg a Kaposvár Smart City 2050 programot, amelyben célul tűzte ki, hogy energiaellátását 2050-re teljes egészében megújuló energiával biztosítja.


 

Az idei médiadíjas egy saját tervezésű piliscsabai ház

Őrfi József saját maga tervezte és építette piliscsabai családi háza nyerte épület kategóriában az epiteszforum.hu alapította Média Építészeti Díját, amelyet tegnap este adtak át Budapesten.

Hamarosan indul Győrben az e-motorok gyártása

Jövőre indul az elektromotorok sorozatgyártása az Audi Hungaria Zrt.-ben, az első gyártóberendezéseket már integrálták a gyártási folyamatba. A cég közleménye szerint 2020-ra az Audinak három elektromos autója jelenik meg, amelyekbe Győrben gyártják a motorokat.

10 kérdőjel a a paksi bővítés ésszerűségével kapcsolatban

Független szakértők, két politikus és a bővítésért felelős államtitkár vitatkozott két órán át a Paks 2-projekt kockázatairól, illetve az esetleges alternatívákról. A 2014-es megállapodás tartalma még azok számára sem volt ismert, akik a Paks 2-törvény, vagyis 2009 óta dolgoztak a szerződés előkészítésén.

Egy kávé mellett dőlt el a paksi szerződés

A paksi bővítésről vitáztak az Ökopolisz Alapítvány szervezésében a MÚOSZ székházában. A kerekasztal-beszélgetés moderátora, Hargitai Miklós MÚOSZ elnök szerint a vita különlegessége az volt, hogy egy asztalhoz ültek a kormány képviselői, azaz Aszódi Attila paksi bővítésért felelős kormánybiztos és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a paksi bővítéssel kritikus energetikai szakértőkkel, ami nem szokása a kormányzatnak.

Korszerűsödik az InterCity állomány

Mivel hamarosan néhány vasútvonal alkalmas lesz a jelenleginél nagyobb sebességű közlekedésre, új InterCity (IC) kocsikat is vásárol a vasúttársaság. Külföldre húsz, belföldre száz új kocsi épül, lesznek új, első osztályú és többcélú termes járművek. Belföldi forgalomban 2019-ben jelenhetnek meg az új járművek.

A megédesített életről – Tévedéstől is hízhatok?

Az elhízás napjaink legégetőbb egészségügyi gondjainak egyike. Eddig úgy gondoltuk, hogy ilyenkor több energia kerül a szervezetünkbe (zsírok és szénhidrátok), mint amennyit ledolgozunk. Az elhízás gyakori velejárója a 2-es típusú cukorbetegség, ami elvileg az idős korra jellemző. Már a híradások címeit sem értem. Megfeledkezhetünk a zsírokról? Akkor mégsem a túlzott energiabevitel az oka a kóros elhízásnak, hiszen a szintetikus édesítőszerek nullkalóriások? Akkor valóban minőségi éhezésről van szó, ahol a súlyosan felborult arányú tápbevitel okozza a betegséget?

Így irtottak ki 175 fát az etele-úti villamosnak

Tegnap reggel elkezdődött Kelenföldön az Etele úti fasor kivágása. Hónapok óta lehetett tudni, hogy eljön ez a pillanat, hiszen minden engedély megvolt már nemcsak a favágáshoz, de a teljes építkezéshez is: az 1-es villamos a mostani szakasszal végre eléri a Kelenföldi pályaudvart. Ezt a célt nem is vitatja senki – a kivitelezés módját annál inkább. Az Átlátszó videóriportja.

Orbánék zsákutcás hulladékpolitikája

Vélemény

Sugárzó hazaárulás

Hagyjuk a nagy szavakat, maradjunk a tényeknél. Az Orbán-kormány megkezdi a 3000 milliárd forintos orosz euróhitel lehívását a továbbra is jogi bizonytalanságokkal terhelt paksi atomerőmű-bővítés érdekében, és ezzel újraindítja Magyarország eladósítását. tovább>>

Képgaléria ajánló

képVeszélyes hulladék a Hortobágyon
képMegújul a Kolon-tó
képZöld tömb-élhetőbb panel - "Panel Álom" alkotópályázat

Sajtóközlemény

Ingyen áramot olcsón?

Nem talál finanszírozást napelemes kiserőmű projektjéhez? Az EU-Solar Zrt. megmutatja a megoldást! Elárulja a titkot, miként juthat támogatott forráshoz kiserőmű építéséhez. Csak 1%-al kedvezőbb finanszírozással Ön 5-10 millió Forint extra profitra tesz szert a futamidő alatt! tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Tudományos Akadémia - Magyar Tudomány 2017/6 Mi lenen, ha megállna a klímaváltozás? És ha nem?
könyvMagyar Tudományoa Akadémia - Magyar Tudomány 2017 március
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2015/4

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés