Javában gyűrűzik a kékvércse-fiókákat és szüleiket

Javában gyűrűzik a kékvércse-fiókákat és szüleiket Kék vércséink alig fél évet töltenek csak itthon, ebbe a néhány hónapba kell beleférnie a tavaszi hazaérkezésnek, a költésnek, majd az őszi vonulásra felkészülésnek. Ez a szűk időkeret nem csak a madarakat, de a védelmükért dolgozókat is nagy feladat elé állítja.

Csokis szöcske az étlapon

Csokis szöcske az étlapon Bármennyire undorodunk is az entomofágiától, azaz a rovarok elfogyasztásától, szakértők szerint a jövőben valószínűleg szükség lesz a szokásaink újragondolására a globális élelmezésbiztonság garantálásához.


 

Műanyag palackokkal a Holdra

Műanyag palackokkal a Holdra Magyarországon évente kb. 100 millió tonna szemét keletkezik, amelynek a 20%-a háztartási. A hulladékok egyik „legnépszerűbbje” a közel 450 év alatt lebomló műanyag vagy PET palack. Az évi 80 millió darab hulladék műanyag palack egymás mellé rakva elérné a Holdat.


 

Zöld jelzést kaphat Paks2 - 2 feltételt ír elő Brüsszel

Szeptember körül dőlhet el Paks 2 sorsa. A portfólió forrásai szerint két feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy Brüsszel jóváhagyja a beruházást.

Elkaszálták a földprivatizációs népszavazást

Nem lesz meg a szükséges 200 ezer hiteles aláírás az MSZP kezdeményezéséhez – mondta a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az antizöld magyar politikusok figyelmébe

A Favoriten Bécs multikulti városrésze, a budapesti gyors is ide fut be, a 10. kerületbe. Hatalmas építkezések folynak a környéken, daruk meszelik az eget, és épp ezek tövében adták át az egyik legnagyobb parkot Bécsben.

A tengelic a 2017. év madara

Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása a 2017. év madaráról. A legtöbb szavazat a tengelicre érkezett, ezért a civil szervezet ennek a madárnak, illetve élőhelyének védelmével foglalkozik kiemelten a jövő évben.

Három mecseki uránfúrás lesz

Július elején elindította a Mecsekben az első geológiai kutatófúrását a Magyar Urán Bányászati Zrt. a 2018 márciusáig érvényes, uránásványokra vonatkozó engedélye alapján. A társaság az idén még egy, majd a jövő év elején várhatóan egy harmadik, az előzőkhez hasonló mintegy ezerméteres mélyítést végez.

Felgyújtottak egy sünit a XIII. kerületben

Felgyújtottak egy élő sünt a XIII. kerületben, a Tüzér utca és a Hun utca sarkánál, a kutyafuttató közelében. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz.

Őstulok szaporulat Budakeszin

A Budakeszi Vadasparkban a 2015-ben érkezett és az idén bővült őstulok gulya befogadásával tovább erősödött a rezervátum jelleg, így sikeresnek bizonyult az őstulok program: a most született új jövevényekkel együtt immár 6 egyedből áll a -minden ma élő szarvasmarha-fajta ősét képviselő - őstulok állomány.

Mit tegyünk őzbalesetkor?

Vélemény

Orbán Viktornak nincs rasztahaja. Egy százéves fa csak száz év alatt pótolható!

Tíz kérdés, amelyre mindenki tudja a választ …de akkor mi ez a pimasz mellébeszélés? Lányi András véleménycikke a Városligettel kapcsolatban. tovább>>

Képgaléria ajánló

képMegújult az ágoston-ligeti erdei iskola
képMegéri szigetelni - hajdúsági bizonyítékok
képAz Év Erdésze 2004.

Sajtóközlemény

Elindult a zöldunió, a környezettudatos portálok összefogása

Startolt Magyarország első környezettudatos tematikájú értékesítési platformja, a zoldunio.hu, mely egyedülálló modelljével hiánypótló eszközrendszert biztosít tartalomszolgáltató és hirdető partnerei számára. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvBőhm Éva Irén - A Szentendrei-sziget tájtörténete
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2014/3 december
könyvReCity Magazin - A hulladék új élete – Ökodizájn Magyarországon

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés