Megmérgezhették a nemzeti parki rétisast

Megmérgezhették a nemzeti parki rétisast Május 2-án a délutáni órákban telefonon értesítették a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrét, hogy a bekamerázott rétisas fészek közelében egy földes úton egy elhullott rétisas tetemére találtak. A tetem félig ülő helyzetben, fejjel egy kis pocsolyába borulva, görcsbe szorult lábakkal a földön fekve került elő.

Fülemülék éjszakája 2016

Fülemülék éjszakája 2016 Hazatért Afrikából a fülemülék – ismét útjára indult a „Fülemülék éjszakája” országos rendezvénysorozat. Hazánkban a lakott területek bokrosaiban is gyakorinak számít a világ egyik legszebb énekhangú madara – a fülemüle. Ez a verébméretű, egyszínű barnás felsőtestű, vöröses farkú madár nem csak kilométernyi távolságra is elhallatszó hangereje és énekének változatossága miatt híres, de az is különleges benne, hogy a hímek éjszaka is énekelnek.


 

Az LMP politikusa börtönbe küldené az államtitkárt

Az LMP politikusa börtönbe küldené az államtitkárt Sallai R. Benedek szerint nem öncélúan kávézgatott Bitay államtitkár Mészáros Lőrinccel, hanem bűncselekményt készítettek elő. A képviselő több hasonló ügyről tud, ezért feljelentést tesz.


 

Már tekerhető a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat

A Pilisi Parkerdő Zrt. nagyszabású kerékpár-turisztikai fejlesztésének köszönhetően immár 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúrával, egy csaknem 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal áll a kirándulni vágyók rendelkezésére.

120 éves a budapesti földalatti közlekedés

120 éve, 1896. május 2-án indult el Budapesten a korának műszaki színvonalát messze meghaladó Millenniumi Földalatti Vasút. A magyar főváros a lóvasút után, a gőzvontatás lépcsőjét elhagyva, egyenesen a villamos-vontatás kor-szakába lépett, így Budapesten jelent meg először a kontinentális Európában egy teljesen villamos üzemű földalatti vonal.

Elpusztult a debreceni kis zsiráf

Minden előzmény nélkül, tegnapelőtt reggel váratlanul elpusztult a debreceni állatkert 18 napos kis zsiráfja. A recés zsiráfborjú április 11-én 430 napnyi vemhesség után elsőszülöttként látott napvilágot Szilveszter és Emma frigyéből, először a debreceni állatkert történetében.

M3: az Astoriánál szívjuk a legnagyobbat

A belvárosban működésképtelen lesz a metrópótlás a tervezők szerint, a kiskörúti szakaszon ugyanis a pótlóbuszoknak a villamosokkal együtt kell majd araszolniuk a síneken. Mégpedig annyinak, amennyi egyszerűen nem fér el dugulás nélkül- írta az origo. Az M3 felújítása novemberben indul, elsőként az északi és a déli szakaszoknak fognak nekiesni.

Minimum 12000 az ingyenes vízóracsere

Vízóra kb. 4000 Ft., vízművek hitelesítés 7200 Ft., és szerelési díj. Ennyibe kerül a narancs blöff. A Fidesz a 2014-es rezsicsökkentési kampány során jelentette be, hogy a vízórák cseréjének költségeit a szolgáltatók állják a jövőben. Mára kiderült: ez is hazugság volt.

Kiszivárogtak a TTIP ránk nézve baljós titkai

Kiszivárogtak a TTIP-dokumentumok. A Greenpeace holland irodája ma nyilvánosságra hozta az EU-USA között zajló Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP) folyó tárgyalások dokumentumainak 13 véglegesített fejezetét, valamint a TTIP-tárgyalások aktuális szövegét. Ezek szerint valóban veszélyben a klíma, a környezet és a fogyasztók védelme, sőt uniós alapelvek is.

Ismét szabad a balatoni csónakos horgászat

Idén sem lesz tilalom pontyokra a Balatonon - közölte Tulipán Tibor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere. A hét végén véget ért a süllő, balin, és sügér fajlagos tilalma, így újra lehet csónakból horgászni.

Összetekertek 3 új bringatúra útvonalat

Vélemény

A parlamenti bizottságot sem érdekli a szakértelem

Dr. Darvas Bélát , a Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnökét nem engedték be a Növényvédelmi Bizottság ülésére - nehogy összezavarja a döntéshozókat a glyphosate gyomirtószer hatóanyaggal kapcsolatos tudományos álláspontjának ismertetésével. tovább>>

Képgaléria ajánló

képSzalakóta-gyűrűzés
képCSR Piac 2015
képErős hatóságokat és erős civil szervezeteket!

Sajtóközlemény

Nyerj kedvezményt hőszigetelésre a Knauf Insulation nyereményjátékán

Benne van a játékban? Nyerjen hőszigetelésre váltható ajándékutalványt Knauf Insulation termék vásárlásával! Vegyen Knauf Insulation hőszigetelő terméket, fotózzon és vegyen részt a játékban! tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvGyulai Iván - Pénz és fenntartható fejlődés
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2015 augusztus
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2015 április

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés