Fogalma sincs az Orbán-kormánynak, hogy mit fog kezdeni a paksi radioaktív hulladékkal

Fogalma sincs az Orbán-kormánynak, hogy mit fog kezdeni a paksi radioaktív hulladékkal Már hivatalos: a magyar kormánynak fogalma sincs, mit fog kezdeni a paksi radioaktív hulladékkal A kormány szép csendben elfogadta a radioaktív hulladékok és kiégett fűtőelemek kezeléséről szóló, immár végleges nemzeti programot. Ez az a dokumentum, amelynek meg kellene határoznia az atomerőműben keletkező sugárzó hulladékok további sorsát. Sajnos éppen ez az, amire a nemzeti program egyáltalán nem ad választ.

State capture, haveri kapitalizmus vagy kleptokrácia?

State capture, haveri kapitalizmus vagy kleptokrácia? Járadékvadászat és a haveri kapitalizmus modelljei a magyar energiapiacon (2011-2015) - A magyar kormány és a MET - történet elemzése.


 

Meghosszabbítanák a kisföldalattit 50 méterrel. De minek?

Meghosszabbítanák a kisföldalattit 50 méterrel. De minek? A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén megbízta a BKK-t, hogy a 2024-es olimpiai pályázathoz készítse elő a kisföldalatti felújításának, és az ahhoz szükséges járműbeszerzéseknek a terveit. A testület 25 igen szavazattal, egyhangúlag hagyta jóvá az erről szóló javaslatot, melyhez idén 38, jövőre 622 milliós támogatást biztosít az erről szóló kormányrendelet.


 

24 éve terelték el a Dunát

1992. október végén Szlovákia az országhatár közelében egy mesterséges csatornába terelte el a Dunát, hogy annak vizével a Bősnél megépített erőműben áramot termeljenek. A magyar-szlovák gátépítő lobbi által az 1950-es években megálmodott, és a szovjet birodalmi politika által felkarolt sztálinista beruházás, a bős-nagymarosi erőműrendszer szerződését hiába mondta fel Magyarország 1992-ben, csak az ország történelmi szívébe tervezett nagymarosi vízlépcső megépítését tudtuk megakadályozni.

Gyönyörködjön a prédikálószéki panorámában

A Pilisi Parkerdő Zrt. a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán, a Prédikálószéken adta át és nyitotta meg legújabb kilátóját a természetjáró társadalom előtt. A 12 méteres létesítmény még tovább növelheti a közismert kirándulóhely vonzerejét.

Idén se sielünk a Normafán - enyhe, átlagos télre számíthatunk

Az esotanc.hu meteorológiai portál már 10. alkalommal készítette el hosszútávú időjárás előrejelzését, ezúttal a 2016/2017-es téli időszakra. A prognózis a nagy nemzetközi meteorológiai intézetek és kutatóintézetek szezonális előrejelzésein alapul - eszerint átlagos, vagy annál kissé enyhébb télre van kilátás, és a csapadék terén sem várható extrém helyzet.

Különleges szarvasok Budakeszin

Igazi örömhír, hogy a Budakeszi Vadasparkban mostantól Dybowski-szikaszarvasokat is lehet látni. A rendkívül ritka állat ugyanis a hazai vadonban szabadon egyáltalán nem található, annakidején is csak betelepítés útján jelent meg Magyarországon.

Sikeres volt a Gasztro Randi

A Felelős Gasztrohős Alapítvány által harmadszorra megrendezett termelő-étterem találkozó ékes bizonyítéka annak, hogy a hazai vendéglátóhelyek keresik a magyar termelőket és termékeiket. A szervezet 2015-ben indított Gasztro Randi nevű programjának célja, hogy elősegítse a párbeszédet és a beszállítói együttműködések kialakítását a hazai termelők és vendéglátóhelyek között.

Tarlós átszabná a tömegközlekedés szervezését

A fővárosi közlekedési intézményrendszer továbbfejlesztésére tesz javaslatot a városvezetés, a koncepcióról jövő szerdán tárgyalhat a Fővárosi Közgyűlés.

Kaposvári matt a gumihasznosítónak

Fél éven belül immár háromszor szenvedett vereséget, illetve kényszerült visszavonulásra Kaposvár Fidesz–KDNP-s vezetése a gumihulladék-feldolgozó üzem városba telepítése ügyében – derült ki a Kaposvári Törvényszék mai végzéséből. A bíróság ugyanúgy megsemmisítette a megyei jogú város közgyűlésének népszavazást elrendelő határozatát, ahogy október elején a referendumot elutasító döntést.

Áder visszadobta a szélerőműveket tiltó törvényt

Vélemény

Újabb pofon a magyar sajtószabadságnak

Bár elsőre nem egy direkt zöld téma, de a közpénzek hűtlen kezelése sok területre kihatással van. Egyre kevesebb a kormány mutyijait bemutató felület. A Népszabadság likvidálása csak egy láncszem. A rendőrség nemrég kihallgatta a Figyelő újságíróját. A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezte az eljárást: üzleti titok megsértését hangoztatják. A sajtószabadságot nem tisztelő, autokratikus államoknak a lényegi eleme a minden kritika durva, büntetőjogi eszközökkel történő elnyomása! Itt tartunk? tovább>>

Képgaléria ajánló

képA TerepSzemle Stúdió fotóstáborai
képCritical Mass - Föld Napja, 2012
képMadarakért építkeztek sztárjaink!

Sajtóközlemény

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság véleménye a kormány szélcsendjéről

Az elmúlt hónapokban a magyar Kormány és az Országgyűlés olyan jogszabályokat alkotott és léptetett hatályba, amelyek a magyarországi szélerőmű beruházásokat ellehetetlenítik, és még az elméleti lehetőségét is kizárják annak, hogy a hazánkban a jövőben háztartási méretet meghaladó szélerőmű létesüljön. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2014 szeptember
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2015/3
könyvHans-Ulrich Grimm - Fogyasztása ellenjavallt

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés