Pontygyilkolás herpeszvírussal

Pontygyilkolás herpeszvírussal 15 millió dollárt különítettek el arra, hogy kipusztítsák a kontinens egyik legkártékonyabb halát, a pontyot – jelentette be az ausztrál kormány. A kórokozót a Murray-Darling medence természetes vizeiben engednék szabadjára a szakemberek.

Kiszivárogtak a TTIP ránk nézve baljós titkai

Kiszivárogtak a TTIP ránk nézve baljós titkai Kiszivárogtak a TTIP-dokumentumok. A Greenpeace holland irodája ma nyilvánosságra hozta az EU-USA között zajló Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP) folyó tárgyalások dokumentumainak 13 véglegesített fejezetét, valamint a TTIP-tárgyalások aktuális szövegét. Ezek szerint valóban veszélyben a klíma, a környezet és a fogyasztók védelme, sőt uniós alapelvek is.


 

Íme az ismeretlen medúza 4000 méter mélyről

Íme az ismeretlen medúza 4000 méter mélyről A Föld legmélyebb pontja környékén óceánkutatók egy eddig nem látott olyan medúzára lettek figyelmesek, amelyet nem tudnak pontosan rendszertanilag hova tenni.


 

Füstté vált elefántcsont

Hatalmas mennyiségű, a feketepiacon akár 150 millió dollárt is érő elefántcsontot égettek el Kenyában - az orvvadászat ellen tiltakoztak.

Íme a jövő zöld adattárolója

Különös áru került a Microsoft bevásárlókosarába: DNS szálakért fizetett. 1 grammnyi DNS-ben egy milliárd GB-nyi adat tárolható. Ezzel hihetetlen mennyiségű ma használt adathordozó válna feleslegessé. Persze kérdéses, hogy mikortól.

Bezöldül a Föld?

Jelentősen nőttek bolygónk zöldterületei az elmúlt 30 évben. A természet így reagál a növekvő szén-dioxid-koncentrációra.
Lassan „kék bolygó” helyett „zöld bolygónak” kellene hívni a Földet egy nemzetközi kutatócsoport tanulmánya szerint.

A szélerőmű nem zavar be

Először mérték fel, mennyire befolyásolják a szélfarmok a helyi időjárást. Az Environmental Research Letters című folyóiratban közölt tanulmány szerint a hatás olyan elenyésző, hogy nem érdemes aggódni miatta.

Hatalmas korallzátony az Amazonasnál

Egy óriás korallzátonyra bukkantak az Amazonas folyó atlanti-óceáni torkolatának iszapos vizének mélyén. A 9,3 ezer négyzetkilométeres természeti képződmény egy kőolajfeltárásra kijelölt térségben található.

Átrepülte a napelemes repülőgép a Csendes-óceánt is

A Solar Impulse 2 nevű napelemes repülőgép eddigi legkockázatosabb útja volt a mostani, mert vészhelyzet esetén nem tudott volna hol leszállni. A gép Hawaiiból indult és megállás nélkül 62 órát repült üzemanyag nélkül, miután sikeres landolást hajtott végre San Francisco közelében.

Kína úszó atomreaktorokat tervez

Úszó atomerőművekből látná el elektromos energiával a távoli tengeri területeken lévő létesítményeit Kína, így a dél-kínai-tengeri építkezéseket is.

Az Antarktiszon is élnek kovaalgák

Vélemény

A parlamenti bizottságot sem érdekli a szakértelem

Dr. Darvas Bélát , a Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnökét nem engedték be a Növényvédelmi Bizottság ülésére - nehogy összezavarja a döntéshozókat a glyphosate gyomirtószer hatóanyaggal kapcsolatos tudományos álláspontjának ismertetésével. tovább>>

Képgaléria ajánló

képAz év természetfotósa 2012 díjkiosztó
képZöld Szervezetek 21. Országos Találkozója (OT) 2.
képÚjra teljes hosszában látogatható a Baradla-barlang

Sajtóközlemény

Nyerj kedvezményt hőszigetelésre a Knauf Insulation nyereményjátékán

Benne van a játékban? Nyerjen hőszigetelésre váltható ajándékutalványt Knauf Insulation termék vásárlásával! Vegyen Knauf Insulation hőszigetelő terméket, fotózzon és vegyen részt a játékban! tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHaraszthy László szerkesztő - Natura 2000 fajok és élőhelyek Magyarországon
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2015 december
könyvOktatáskutató és Fejlesztő Intézet - Új köznevelés 2014 december

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés