Óriási üzlet a környezetszennyezés

Óriási üzlet a környezetszennyezés Minden más árupiaci cikket felülmúlva emelkedett eddig az európai szén-dioxid-kibocsátási kvóták árfolyama a piacokon. A megújuló energiaforrások terjedése, a fosszilis energiahordozók kiszorítása a mixből eredményezte a gyors drágulást, de a spekulánsok is rárepültek a piacra.

A LED-lámpák árnyoldala

A LED-lámpák árnyoldala Veszélyezteti a vadvilágot némely LED-lámpa fénye - figyelmeztetnek amerikai kutatók, akik megvizsgálták, hogyan hatnak a modern fénykibocsátó diódák egyes fajokra.


 

Drámaian csökken számos főemlős élőhelye

Drámaian csökken számos főemlős élőhelye Számos főemlős élőhelyének akár 78 százaléka eltűnhet világszerte 2100-ig. Az erdők kiirtása, mezőgazdasági területté alakítása számos fajt veszélyeztet, amelyek ezáltal elvesztik élőhelyüket.


 

Mennyit érnek az ökoszisztéma-szolgáltatások?

Ahogyan dédszüleink meglepődnének, hogy ma mennyit fizetünk a természeti javakért, számunkra is megdöbbentő lesz az a változás, amivel unokáink fognak szembenézni.

Az 1998-as bolygó hőse kapta az Asztúria hercegnője-díjat

Az élő legendának tartott világhírű Sylvia Earle amerikai óceánkutató nyerte idén a spanyol Nobel-díjnak is nevezett Asztúria hercegnője-díjat egyetértés kategóriában - jelentette be döntését a zsűri Oviedóban.

Az Antarktisz gyors olvadása a kutatókat is meglepte

Majdnem egy centiméterrel növelte a világ tengereinek szintjét az 1990-es évek eleje óta a gyorsuló antarktiszi jégolvadás, a kontinens háromezer milliárd tonna jeget veszített el 1992 és 2017 között a Nature folyóiratban tegnap közzétett tanulmány szerint.

A 70-es évek óta butulunk

Norvég kutatók szerint nemzedékenként hét pontos IQ-csökkenés tapasztalható. Táplálkozás, életmód, oktatás.

Kutyamentes orosz foci VB

Hamarosan kezdődik az orosz kenőpénzekkel megnyert nagy sportcirkusz, a hihetetlen összegeket megmozgató foci VB. A nagy állatbarát szerepében tetszelgő Vlagyimir Putyin Patyomkin eseményén kínosak lennének a kóbor ebek. Irtásukban van az oroszoknak gyakorlata.

Eltűnhetnek Afrika emblematikus fái

Sorra pusztulnak a fekete kontinens legöregebb fái, a több ezer éves majomkenyérfák. Ha nem járvány, akkor a klímaváltozás végez a baobabfával?

Ferenc pápa beszólt az olajmultik vezetőinek

A katolikus egyházfő hatékonyabb fellépést kért a világ kőolaj- és gázkészleteinek felhasználásáért elsősorban felelős vállalataitól, akik közül a Shell már tavaly, a BP és az ExxonMobile pedig idén hirdette meg a karbonemisszió-csökkentési stratégiáját, de ez Ferenc pápa szerint nem elég a Föld légkörének megmentéséhez.

Lépjen fel a kormány a pálmadízel ellen!

Vélemény

Nem csak az a fake news, amit annak hiszel

Beköltöztünk egy olyan evolúciós mátrixtripbe, amiben azt hisszük, az a valóság, amit a képernyőkön látunk. De ha leáll a rendszer, vajon hány ember rendelkezik az ökológiai túléléshez szükséges tudással és képességekkel? tovább>>

Képgaléria ajánló

képErdészeti sajtókirándulás
képműanyag szemét az Adriában
képAz Élőlánc Magyarországért civil találkozója

Sajtóközlemény

A Terrán ügyvezetője lett Az Év Üzletembere

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Év Üzletembere Díjjal tüntette ki Gódi Attilát, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatóját. A díjat Síkfői Tamás, a kamara elnöke adta át. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Tudományoa Akadémia - Magyar Tudomány 2017 március
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2018 április
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2017 április

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés