Radioaktív gubanc New York mellett

Radioaktív gubanc New York mellett Radioaktív anyag szivárgott a talajvízbe New York mellett egy atomerőműből, a kormányzó azonnali vizsgálatot rendelt el az extrém magas mérési adatok miatt, írta az index. Az atomerőmű körülbelül 60 kilométerre van New York belvárosától, és már sokadszor van vele gond.

A klímakutatás új statisztikai megközelítése

A klímakutatás új statisztikai megközelítése A jelenlegi klíma-előrejelzések Földünk éghajlatának hosszú távú megfigyelésén alapulnak. Az ELTE Elméleti Fizikai Tanszék és az MTA–ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoport kutatói szerint azonban az elképzelt, párhuzamos világok éghajlatainak összehasonlításából megbízhatóbb kép rajzolódik ki.


 

A zöldenergia katonák életét menti meg

A zöldenergia katonák életét menti meg Intelligens hálózatok, mobil napelemek és szélenergia jelentik a biztonságos alternatívát a katonák számára, amikor ellenséges terepen teljesítenek szolgálatot.


 

Mélyponton az USA szénfelhasználása

Az Egyesült Államokban a valaha volt legkisebb mennyiségű szenet használták fel elektromos áram termelésére 2015-ben, ami egy újabb baljós előjel az amúgy is erőlködő szénipar számára. A széniparra továbbra is az olcsó földgáz jelenti a legnagyobb veszélyt, de süvít a szél, süt a nap.

Ráncosodhat Putyin homloka

A változatlanul lefelé tartó olajárak miatt az orosz gazdaság az idei évet is recesszióban tölti, és a tartós visszaesés, valamint a gyenge rubel együttes hatása miatt a dollárban számolt nominális hazai össztermék (GDP) várhatóan a fele lesz a három évvel ezelőtti értéknek – londoni elemzők szerint.

Lassan Semjén lesz az új Szent Hubertusz

Az Év nemzetközi törvényhozója díjat (International Legislator Award) adták át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek az amerikai székhelyű vadászati világszervezet (SCI) Las Vegas-i konvencióján - közölte ma Havasi Bertalan.

A zajszennyezés is gyilkos a korallszirti halakra

A hajók motorzaja miatt sokkal több hal válhat ragadozók prédájává – állapította meg egy úttörő jelentőségű tengerbiológiai kutatás.

A klímamegállapodás látszólagos vesztesei

Őslakók veszíthetik el otthonukat a természetvédelmi területek növelésével. A párizsi klímacsúcson elfogadott megállapodás következtében milliók válhatnak otthontalanná, írja a Rights and Resources Initiative (Jogok és Erőforrások Kezdeményezés) globális szervezet egy frissen közölt tanulmánya.

Milliók a Három szoros-gáton

Tavaly több mint 2 millió látogató kereste fel a világ legnagyobb vízenergiai létesítményét, illetve a Három szoros-gát turisztikai övezetét a közép-kínai Hupej tartományban. A rekordról ma a projektet működtető vállalat számolt be.

Ismeretlen oroszlánokra bukkantak

A Born Free Alapítvány tette közzé weboldalán egy kutatóexpedíció nagy horderejű felfedezését, miszerint szép számmal élhetnek még oroszlánok az etióp–szudáni határ közelében.

Tízezres leépítés a SHELLnél

Vélemény

Dobd a szemetet a folyóba!

Ne zavartasd magadat drága székely nemzettársam, ha felgyűlt a szemeted. Fogd be lovadat s hányd az összes zakotát a szekér derekába. Miután ezt megcselekedted, uzsgyi, ki valamelyik közeli folyóhoz oszt ereszd bele jó nyugodt lelkiismerettel az összes szarodat. tovább>>

Képgaléria ajánló

képZöld szervezetek XIV. Országos találkozója - környezeti nevelés a Debreceni Nagyerdőben
kép20 éves a Humusz
képNyílt nap a csatornában

Sajtóközlemény

Miskolci Cementgyár STOP!

Sajtótájékoztatót tartott a hejőcsabai cementgyár újraindítását ellenző Miskolci Cementgyár STOP! Civil Munkacsoport. A rendezvény témája az üzem újraindítását célzó HCM 1890 Kft. Egységes Környezethasználati Engedélyét megfellebbező beadványok ismertetése, s a több mint 2000 miskolci lakos aláírását összegyűjtő Miskolci Cementgyár STOP! Civil Munkacsoport tevékenységének bemutatása volt. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvPapp Gábor - Kovács András - Turny Zoltán - Magyarország ragadozó madarai
könyvAgroinform kiadó - A magyar föld sorsa
könyvErnst Friedrich Schumacher - A kicsi szép

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés