Óriás egerek tizedelik a tengeri madarakat

Óriás egerek tizedelik a tengeri madarakat A házi egérnél csaknem másfélszer nagyobbra nőtt egerek tizedelik a tengeri madarak tojásait és fiókáit az Atlanti-óceán déli részén elterülő Gough-szigeten - figyelmeztet új tanulmányában a brit madárvédelmi szervezet (RSPB).

Túl értékes, hogy hagynánk kihalni

Túl értékes, hogy hagynánk kihalni Az Andok hűvös fennsíkjain őshonos egy különleges teveféle, a vikunya. Ennek az állatnak a bundájából készül a világ egyik legritkább és legdrágább ruházati alapanyaga, a rendkívüli finomságú vikunya-gyapjú, mely szálvastagsága 12 μm, míg a kasmíré 14–20 μm.


 

Ismét rekordot döntött az idei károsanyag-kibocsátás

Ismét rekordot döntött az idei károsanyag-kibocsátás Újabb rekordot döntött a szénhidrogén alapú károsanyag kibocsátás idén, ezzel pedig közelebb hozta a 2 Celsius fokos átlagos hőmérséklet-emelkedést. Erről szól a Nemzetközi Energiaügynökség új jelentése.


 

Bill Gates vészjósló üzenete

A napelemek és a szélturbinák önmagukban nem fogják megmenteni a bolygót. Esély sincs rá, hogy megmeneküljünk az apokaliptikus jövőtől - írta a Microsoft guruja, Bill Gates.

Merre tovább városlakó emberiség?

2050-re a világ népességének 2/3-a él majd városokban, ezért az épületek energiahatékonysága döntő fontosságú lesz. Jönnek a metropoliszok, ahol pár év múlva már hegyi levegőt szívhatunk?

A városi patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

A városokban élő patkányok étrendje sokkal gazdagabb, mint vidéken élő társaiké - állapította meg két kutató, akik azt remélik, tanulmányuk hasznos adatokkal szolgál a városi patkánypopulációk kordában tartásának módjait vizsgáló kollégáik számára.

Micimackó lassan éhen hal

Arielt az óceánba került le nem bomló műanyag fojtogatja, Bambinak pedig már az anyja elvesztése a legkisebb problémája, hiszen lassan nem marad élőhelye. Mesehőseink és az ökológiai katasztrófák - ahogyan Billy Drausin grafikus látja.

Paks2: félrenézést vásárol a kormány

Politikai ellentétek elsimítására, „feszültségoldásra” használja a kormány a erőműbővítés részberuházásait. Rossz hír az adófizetőknek: a módszer működik.

Gyapottal az éhezés ellen?

Gyapottal számolná fel az éhezést egy texasi kutatócsoport. A növény génmódosított változatát már emberek is fogyaszthatják, liszt, fehérjeszelet vagy sós rágcsálnivaló is készíthető belőle.

A vérengző üregi nyúltól a gyerekgyilkos mormotáig

Az emberi erőszakról való elmélkedés ritkán tekint túl saját fajunkon, pedig azáltal érthetjük meg igazán, hogy akkor most erőszakosak vagyunk-e, vagy sem. Amikor állat gyilkol állatot.

9000 éves barátság

Vélemény

Építkezés a Róka-hegyi védett terület tövében

Egyelőre „még csak” a közösségi médiában jelent meg a Róka-hegyi építkezéssel kapcsolatos felháborodás, ám az ott jelzett probléma számomra is világos, tehát megoldást kell rá találni - írta Facebook oldalán Bús Balázs. tovább>>

Képgaléria ajánló

képErdészek és természetvédők közös gondolkodása
képBazsarózsa (Peonia) túra a Zengőn
képTűz után a Táborfalvi lőtéren

Sajtóközlemény

ECO-SCHOOL: oktatási hálózat az öko-tudatos, fenntartható életért

A mai oktatás csak általános ismereteket nyújt a környezettel, környezetvédelemmel és környezettudatossággal kapcsolatban, és ez nem elegendő a valódi környezeti neveléshez, a környezettudatos szemlélet és életmód kialakításához. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél: 2017 december
könyvNemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács - Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2018/szeptember

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés