Olimpia = korrupció és veszteség

Olimpia = korrupció és veszteség Olimpia: nem is sport-, hanem hazárdjáték? Az olimpiák ráfizetésesek, gazdasági és társadalmi károkat okoznak, korruptak és csak az ellenőrizhetetlen NOB tagjainak, funkcionáriusok érdekeit szolgálja. Az olimpiák "közgazdaságtanára" szakosodott professzor, Andrew Zimbalist nézetei eddig sem voltak ismeretlenek, ám most a bostoni Smith College tanára az Alapblognak adott interjújában a riói olimpia friss példáin látja igazolva a véleményét.

Csődközelbe került Rio az olimpia miatt

Csődközelbe került Rio az olimpia miatt Ha nem következik be jelentősen kedvező változás Rióban, akkor elkerülhetetlen a csőd vagy valamilyen válságintézkedés. A brazil kormánynak egyelőre más gondja van: megkezdődött a felelősségre vonási eljárás a felfüggesztett elnök, Dilma Rousseff ellen – írta a Világgazdaság. A budapesti olimpia hívők figyelmébe.


 

16 magyarországnyi tengeri rezervátum Hawaii körül

16 magyarországnyi tengeri rezervátum Hawaii körül A világ legnagyobb, 1,5 millió négyzetkilométeres tengeri rezervátumát hozta létre Hawaii körül az amerikai elnök. Obama így kedvez 7000 fajnak.


 

Az embargó élelmiszer önellátóvá tette Oroszországot

Nehéz lesz visszatérni az orosz piacra az embargó esetleges feloldása után is, mivel az orosz agrártárca összesítése szerint a legfontosabb ágazatokban egyaránt jelentősen nőtt az ország önellátási képessége. Utóbbi további növelése érdekében még 2017-ben is fenntartanák a tilalmat.

Zátonyra futott a TTIP, az EU-USA egyezmény

Az Európai Unió és az Egyesült Államok közti szabad kereskedelmi egyezményről (TTIP) szóló tárgyalások kudarcba fulladtak – nyilatkozta tegnap Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter. Viszont még ketyeg az EU és a Kanada közti egyezmény (CETA). "A halálomról szóló hírek erősen eltúlzottak"- ezzel cáfolta a hírt az uniós főtárgyaló, Ignacio Garcia Bercero.

Összeverték az állatvédők a kutyáját megerőszakoló férfit

Nyilvánosan megszégyenítettek és az utcán megvertek állatvédők egy férfit Kínában, mert az illető a közösségi médiában dicsekedett azzal, hogy megerőszakolta a kutyáját. Kínában nincs állatvédelmi törvény, ami alapján a férfit felelősségre vonhatták volna.

Hajózható az Északnyugati átjáró

Az Indexen nemrég jelent meg egy cikk arról, hogy a Crystal Cruises hajótársaság Serenity nevű hajója Alaszkából az „északi jeges útvonalon” megy New Yorkba - most, augusztus végén még talán úton is van. A cikk sajnos egy szóval sem említi ennek a legendás útvonalnak a bevett nevét: ez ugyanis a híres-neves Északnyugati átjáró.

Tibet tóvidékké válik, az Aral-tó eltűnik

A NASA műholdas felvételeinek segítségével a Földet borító vízfelület változását vizsgálta meg egy holland kutatócsoport az elmúlt 30 év távlatában. A három évtized alatt 115 ezer négyzetkilométernyi területen váltotta fel a szárazföldet vízfelület, míg 173 ezer négyzetkilométeren az egykori vízfelület helyén szárazföld alakult ki.

Tovább billen Afrika felé a demográfiai mérleg

Afrika népessége akár meg is duplázódhat, egyes európai országokban viszont 20 %-kal csökkenhet az emberek lélekszáma az elkövetkező 40 évben – derül ki a washingtoni székhelyű Népességkutató Iroda (PRB) friss tanulmányából.

Korábban indítottuk a globális felmelegedést

Az eddig véltnél néhány évtizeddel korábban kezdődhetett az ember által előidézett globális felmelegedés egy új tanulmány szerint. A mikroorganizmusok, korallok, fák évgyűrűi, barlangi és jégminták vizsgálatán, valamint számítógépes szimulációkon alapuló tanulmány szerint a 19. század vége helyett már az 1850-es évek közepén elkezdődhetett az akkor még enyhe, az emberi tevékenység hatására fellépő melegedés Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában.

Kecskeméti diákok a 20. Stockholmi Ifjúsági Víz Díj döntőjében

Vélemény

Lehet-e fenntartható egy olimpiai létesítmény? Az idő majd eldönti

A nagyobb sportesemények miatt épülő stadionok és különböző sportlétesítmények mindig megosztják a közvéleményt. A 2004-es olimpia, amit Görögországban rendeztek, közel 9 milliárd euróba került, azonban az esemény miatt épített helyszínek azóta is érintetlenek vagy kihasználatlanok. A fenntartható építkezés szerencsére mára nagyobb hangsúlyt kap, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt. tovább>>

Képgaléria ajánló

képHasznált sütőolajból biodízel
képMikrokozmosz
képEKOenergiával napelemek Tanzániában

Sajtóközlemény

Mi lesz a pécsi közlekedéssel?

Továbbra sincs koncepciója a hét éve hatalmon lévő városvezetésnek a pécsi közlekedés fejlesztésére, ezért nincsenek előremutató intézkedések sem. Sodródnak az árral, intézkedések csak kényszer hatására, illetve ötletszerűen történnek – írja a pécsi LMP közleményében. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2014 november
könyvMagyar Kerékpárosklub - Mit tehet az önkormányzat a kerékpáros közlekedés fejlesztése érdekében?
könyvPapp Gábor - Kovács András - Turny Zoltán - Magyarország ragadozó madarai

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés