Klímatüntetés Trump 100. jubileumi napján

Klímatüntetés Trump 100. jubileumi napján 15 ezres tüntetés kezdődött tegnap Washingtonban, Donald Trump elnökségének 100. napján. Az Egyesült Államok több városában is demonstráltak a globális klímaváltozást humbugnak tartó elnök környezetpolitikája ellen.

A diétás üdítő nem jelent egészséges választást?

A diétás üdítő nem jelent egészséges választást? Kiderült, hogy a diétás üdítők egyáltalán nem olyan egészségesek. Egy friss kutatás szerint a diétás üdítők fogyasztása növelheti a demencia és az agyvérzés kockázatát.


 

Az USA ne lépjen ki a klímaegyezményből

Az USA ne lépjen ki a klímaegyezményből Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter szerint az Egyesült Államoknak nem szabad kilépnie a párizsi klímaegyezményből.


 

El Salvador betiltotta a fémbányászatot

Tegnap óta El Salvador a világ első olyan országa, ahol betiltották a fémek bányászatát. Az egy hónapja nagy többséggel, 84 képviselőből 70 támogató szavazatával meghozott törvény megtiltja, hogy bármilyen formában engedélyezzenek az országban bányászati tevékenységet, a feltárástól a feldolgozásig.

Atombiztos befektetés a kobalt

Az utóbbi hónapok árupiaci slágere a lítium volt, de van egy ennél is ritkább fém, ami szintén nélkülözhetetlen például az elektromos autók gyártásában és a lítiumnál jóval ritkább, így ez lehet a befektetők következő nagy célpontja. A kobaltról van szó.

A norvégok kihasználnák a jégtakaró olvadását

A fel nem tárt norvég olaj- és földgázkészletek a jelenleg ismertnek a duplájára is rúghatnak a Barents-tengeren az orosz szektorral határos, és az év nagy részén jégtakaróval borított területeken. A zöldek résen vannak.

31 évvel Csernobil után

31 évvel ezelőtt volt a csernobili atomkatasztrófa. Az akkori és és a sugárzás miatt azóta elhunyt áldozatokra emlékeztek az ukrán fővárosban Kijevben a Csernobil Hősei emlékműnél.

Jövőre indul a malária ellenes harc új szakasza

A világ első malária elleni oltását 2018-ban Ghánában, Kenyában és Malawiban próbálják ki - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az Északi-sarkvidéken köt ki Európa szemete

A Grönlandtól keletre hullámzó vizekben és a Barents-tengerben talált műanyaghulladékok mennyisége jóval nagyobb annál, mint ami az ilyen gyéren lakott régiók esetén megszokott.

A világ a vesztébe rohan

A klímakatasztrófa már 2020-ban lecsap a trópusokra. Az Egyenlítő mentén fekvő országok konkrétan élhetetlenek lesznek.

A tengeri atomhasadás is nagyon kockázatos

Vélemény

Automatikus adóbevallás - milliárdos veszteség a civil szervezeteknek?

Több milliárd forintos kiesést is okozhat a civil szervezeteknek, ha azok az adózók, akik helyett idén már a NAV készíti el az adóbevallást, elmulasztják külön leadni 1%-os rendelkező nyilatkozatukat. A helyzet megoldásához a civilek most vállalatok segítségét kérik az „1% barát munkahely” akció keretei között. tovább>>

Képgaléria ajánló

képHonnan hová Homo?
képJön a gyapjaslepke invázió
képSzomszédolás Temesváron

Sajtóközlemény

Ennyivel keresnek kevesebbet a nők

A KSH felmérése szerint ma Magyarországon egy nő átlagosan 13,2%-kal keres kevesebbet ugyanazzal a munkával, mint egy férfi. A MagNet új weboldalt indított a társadalmi különbség felszámolásáért. A www.fairfizu.hu oldalon mindenki megismerheti, hogy mennyit keresne a másik nem tagjaként. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvZlinszky János és Balogh Dorka - Világunk átalakítása. A fenntartható fejlődés 2030-ig megvalósítandó programja
könyvVédegylet Egyesület - Mérlegen a befektetési bírósági rendszer
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2016/4

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés