Felelőtlen fogyasztást gerjesztő reklámok

Felelőtlen fogyasztást gerjesztő reklámok Jelenkorunk fogyasztási szokásai hosszú távon fenntarthatatlanok, hiszen sokkal több mindent vásárolunk és fogyasztunk el, mint amire valóban szükségünk lenne. De miért vásárolunk ennyi felesleges terméket? A reklámok és egyéb marketing fogások manipulálhatják-e a fogyasztási szokásainkat?

Egérmentes lesz az Ellenlábas-szigetek

Egérmentes lesz az Ellenlábas-szigetek Az Új-Zélandtól 760 kilométerre fekvő szigetek számtalan állat- és növényfaj életében fontos szerepet töltenek be. A behurcolt egerek azonban rovarok, madárfiókák és -tojások pusztításával igencsak átalakították az ökoszisztémát.


 

Íme a tavaly felfedezett tíz legérdekesebb faj

Íme a tavaly felfedezett tíz legérdekesebb faj Umma gumma, húsevő növény, óriásteknős, ászkarák, tengeri sárkány és társaik. New Yorkban bemutatták az elmúlt évben felfedezett tíz legérdekesebb, legkülönlegesebb új faj listáját, mellyel az állat- és növényfajok különlegességére, illetve a rájuk leselkedő veszélyekre kívánják felhívni a figyelmet.


 

Hova lett 600 tonna radioaktív olvadék Fukusimában?

Mintegy 600 tonna rendkívül radioaktív anyag után kutatnak a fukusimai atomerőműben, mert nem tudni, hogy a megolvadt fűtőanyag és fém valamint beton keveréke pontosan hol van. Ha megtalálják, akkor sincs technológia az anyag eltávolításához. Ennyit a biztonságos atomenergiáról.

A kínai klímavédelem öngólja

Az elviselhetetlen szmog miatt Kínában a szén elgázosításával szeretnék energiával ellátni a nagyvárosokat. Ám a technológia több CO2-kibocsátással jár, mintha szenet égetnének.

Leharapta tulajdonosa fejét az őrjöngő teve

Megölte a tulajdonosát egy teve Indiában, miután a férfi egy egész napon át a tűző napon hagyta kikötözve abban az államban, ahol néhány napja 51 fokot mértek.

Két oroszlán pusztult el egy öngyilkossági kísérlet miatt

Szokatlan módját választotta az öngyilkosságnak egy chilei férfi: oroszlánokkal próbálta széttépetni magát a santiagói állatkertben. A fiatalembert végül két oroszlán kilövésével mentették meg.

Hibridizálódnak a kanadai macik

Szakemberek szerint egy grizzly és egy jegesmedve hibridje minden bizonnyal az a medve, amelyet Kanada északi részén, a Hudson-öböl partján fekvő Arviat település közelében lőtt le egy vadász. Didji Ishalook vadász először azt hitte, hogy egy kisebb testű jegesmedvét lőtt le. De később rájött, hogy egy egészen más állatot ejtett el.

Happy Planet Index, avagy az országok boldogsága nem függ a GDP-től

Elsőre azt gondolnánk, hogy a magas GDP-vel rendelkező gazdagabb országok lakóinak elégedettsége magasabb, mint a szegényebb országokéban. A New Economics Foundation kifejlesztette Happy Planet Index-et (Boldog Világ Index), mely magában foglalja az ország lakóinak élettel való elégedettségét, a születéskor várható élettartamát és az ökológiai lábnyomát.

Ezer évig sem múló nehézfém-szennyezés Észak-Dakotában

Hogyan válnak az egykor mesés tájak szennyezett bombává? – ezt követték nyomon a Duke Egyetem professzorai, amikor azt vizsgálták, hogy miként hatott a természetre az olaj és a gázipar több ezer balesete, amikor is radioaktív és nehézfémmel szennyezett, valamint maró sót tartalmazó anyagok jutottak a talajba.

Új étrendi ajánlások saját és bolygónk egészségéért

Vélemény

A parlamenti bizottságot sem érdekli a szakértelem

Dr. Darvas Bélát , a Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnökét nem engedték be a Növényvédelmi Bizottság ülésére - nehogy összezavarja a döntéshozókat a glyphosate gyomirtószer hatóanyaggal kapcsolatos tudományos álláspontjának ismertetésével. tovább>>

Képgaléria ajánló

képÖkoexpedíció ismét Veszprémben
képDemonstráció a Nagymező utcai fák kivágására ellen
képSzoboravató a Vörösmarty téren - a Környezetvédelmi Unió kampánya

Sajtóközlemény

Minket érdekel a véleményed! Forgass egy rövidfilmet!

Május 22-én a Biológiai Sokféleség Világnapján Európában és Magyarországon is az élőhelyek 75%-a van rossz állapotban és több, mint 5000 veszélyeztetett állat és növényfaj fennmaradásáért küzdenek szerte a világon nap mit nap. Ma indult a 6. Green-Go Nemzetközi Rövidfilm verseny. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvA Magyar Tudományos Akadémia folyóirata - Magyar Tudomány 2015. november
könyvkertnezoben.hu - Kertnézőben Magyarországon
könyvnaturArt - Az év természetfotói Magyarország 2015

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés