A klímaharcban is fontosak - ha nem halnak ki

A klímaharcban is fontosak - ha nem halnak ki Életterük pusztulása, a vadászat és az illegális kereskedelem a legnagyobb veszély az emberszabásúakra a Természetvédelmi Világszervezet szerint. Az IUCN bemutatta a veszélyeztetett emberszabású fajok új listáját.

A Volkswagen tovább szennyez - újabb hibát találtak

A Volkswagen tovább szennyez - újabb hibát találtak Német sajtóértesülések szerint újabb szoftverproblémát tártak fel a Volkswagen német autógyártó konszernnél: ezúttal bizonyos autók esetében az üzemanyag-fogyasztást befolyásoló hibát találtak.


 

Forróságunk éve

Forróságunk éve Valószínűleg 2015 lesz az eddigi legforróbb év a világon az éghajlati mérések 1880-as kezdete óta - közölte ma a Meteorológiai Világszervezet (WMO).


 

A véltnél nagyobb az amazóniai erdők sebezhetősége

A legújabb kutatási adatok szerint az amazóniai fafajok valószínűleg fele veszélyeztetett, vagyis a világszerte veszélyeztetett fafajok száma több mint egyötödével növekedett.

Már csak három fehér rinocérosz él a Földön

El kellett altatni az egyesült államokbeli San Diegó-i ZOO-ben a világ mindössze négy fehér rinocéroszának egyikét – jelentette be az állatkert.

700 millió gyermek potenciális áldozat

A gyermekek a bolygó felmelegedésének első számú áldozatai – állapította meg ma közzétett tanulmányában az UNICEF, az ENSZ gyermekvédelmi alapja.

Marokkó fényes jövője

Decemberben átadják Marokkóban a világ egyik legnagyobb naperőművét, ami egymillió embert lát majd el energiával. A futurisztikus építmény illeszkedik a kormány megújuló energia-célkitűzésébe: 2020-ra el akarják érni, hogy áramhasználatuk 42 százalékát megújulókból fedezzék.

Újabb szögek a szén koporsójába

A hét végén kezdődő Párizsi Éghajlatvédelmi Csúcstalálkozóra készülve egymást érik a történelmi jelentőségű bejelentések, amelyek alapvetően érintik az energiaszektor jövőjét. Azzal, hogy az OECD a múlt héten hivatalosan is búcsút intett a szénkorszaknak, minden tekintetben új időszámítás kezdődik majd. Ezzel szinte egy időben az Egyesült Királyság is bejelentette, kivezeti a szénerőműveket az ország energiagazdaságából.

Jöhet az olajcégek csődhulláma

Az alacsony olajár miatt sok olaj-és gázipari cég dőlhet be hitelein, a Moody's frissen kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az iparágban a vállalati csődök aránya a jövőben megemelkedhet - írja a CNBC.

Aranybánya a vörösiszap depó

Szinte korlátlan nyersanyagforrás lehet a vörösiszap, világszerte 60 gigantikus tározóban 3 billió tonnát tárolnak,és ez a mennyiség évente 150 millió tonnával nő. A vörösiszap feldolgozására ígéretes technológiákat dolgoztak ki, ezek bevezetése egyre sürgetőbb, de a végén megérheti, hiszen ritkaföldfémek, vas és bauxit is visszanyerhető ebből.

Új fejezetet nyitott az üzleti szektor

Vélemény

Zöldnek álcázott gengszterprivilégiumok a villanyautózásban

Jedlik Ányos Klaszter, környezetbarát autós zöld rendszám, ingyenparkolás, ingyenáram és buszsávhasználat. Néhány eleme, javaslata és szereplője azoknak a hazai terveknek, amelyek - elméletileg - arra hivatottak, hogy terjesszék, népszerűsítsék, könnyítsék és ösztönözzék a zöld, elektromos, zéró emissziós közlekedést. Igen ám, de... tovább>>

Képgaléria ajánló

képIndul a Tanyaprogram!
képAz év természetfotósa 2012 díjkiosztó
képÁllatsimogatás Bőszénfán

Sajtóközlemény

A Kúria szerint is hazudott Bitay Márton államtitkár

A Földművelésügyi Minisztérium nem nyugodott bele a Kishantosnak igazat adó első- és másodfokú bírósági döntésekbe – abban a perben melyet a Kishantosi Nonprofit Kft. indított a jóhírnevének megsértése miatt –, és felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához, mely tegnap megerősítette Kishantos igazát. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvNemzeti Agrárgazdasági Kamara - Zöldítés Gazdálkodói Kézikönyv
könyvHans-Ulrich Grimm - Fogyasztása ellenjavallt
könyvHaraszthy László szerkesztő - Natura 2000 fajok és élőhelyek Magyarországon

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés