Vajon a Monsanto tárgyalás élhetőbb táplálékrendszert hozhat?

Vajon a Monsanto tárgyalás élhetőbb táplálékrendszert hozhat? A 2016. október 14-16.-i hétvégén gazdálkodók, tudósok és aktivisták gyűltek össze a világ minden tájáról, hogy a Hágai Nemzetközi „Monsanto Népgyűlélen” kimutassák az ipari mezőgazdálkodást támogató giga vállalat okozta ártalmakat.

Annyi a CETA-nak?

Annyi a CETA-nak? A kanadai kereskedelmi miniszter szerint nem jön létre a Kanada és az EU között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás, a CETA. Azért még megy a lobbizás, hiszen sokaknak ez óriási érdek, nagy pénz.


 

Aranyáron a lítium - egyre több akku kell

Aranyáron a lítium - egyre több akku kell Az elmúlt évben megháromszorozódott az akkumulátorok alapanyagának, a lítiumnak az ára, most pedig újabb, minden eddiginél nagyobb Tesla-gyár épül, ami szintén felfelé hajthatja az árakat. A Magyar Nemzet utánakérdezett, mi is a helyzet ezen a téren és hogyan érinti a mi mindennapi életünket.


 

Bosszuból és sok pénzért ölik a hópárducokat

Évente több száz hópárduccal végeznek az orvvadászok és a jószágaik elragadásáért bosszút álló állattenyésztők Ázsiában - derült ki a vadállat-kereskedelmet megfigyelő TRAFFIC hálózat friss jelentéséből.

Győzött a WWF! Belize ma leállíttatta a mélytengeri olajfúrást

A WWF hálózatán keresztül ezekben a percekben érkezett meg a híre annak, hogy a két nappal ezelőtt indított petíciós kampánynak köszönhetően Belize kormánya ma bejelentette, hogy egyelőre felgüggeszti a szeizmikus tesztelés előkészítését a tengeri világörökségi helyszín közelében.

Még az idén 2 millió elektromos autó lesz az utakon

Az alacsony olajárak ellenére az elektromos járművek (EV) világszerte terjedőben vannak. Az e-autópiac tízszer gyorsabban növekszik, mint a koszos, benzines megfelelője. A legfrissebb piaci adatok szerint 2016 végére több mint 2 millió elektromos autó várható az utakon.

Meglepő afrikai halálstatisztika

Kutatók egy csoportja először kísérelte meg felmérni a légszennyezés hatását a kontinensen. Az eredmények megdöbbentőek.

A világ legnagyobb tetőkertje

A Guinness World Records a közép Dél-Koreai Sedzsong kormányzati épület-együttesének tetőtéri kertjét ismerte el a világ eddigi legnagyobbjaként – közölték kormányzati tisztviselők.

Öt éven belül kihalhat a keleti síkvidéki gorilla

Természetvédelmi szakemberek először vették szemügyre, hogyan hatott a faj populációs egyedszámára a kongói polgárháború. Eredményeik zord jövőt vetítenek előre a főemlősnek.

Tovább pusztulnak a titicaca-tavi herezacskó békák

Peru környezetvédelmi ügynöksége vizsgálatot indított, hogy milyen okok vezettek 10 ezer béka elhullásához, amelyek tetemére az ország déli részén egy folyóban leltek rá. Egy zöldszervezet a hatóságokat okolja, mondván, figyelmen kívül hagyták érveiket a régióba telepített szennyvízfeldolgozó kapcsán.

Ma olajfúrás indulhat a veszélyeztetett világörökségi helyszín közelében

Vélemény

Hogy is áll a Közlekedési Múzeum azbesztmentesítése?

A Ligetvédők további tájékoztatást kérnek a városligeti Közlekedési Múzeum azbesztmentesítési munkálatairól! tovább>>

Képgaléria ajánló

képLima in Brussels
képBéda-Karapancsa
képKlímavédelmi tanácskozás a Parlamentben

Sajtóközlemény

A Duna Charta nyílt levele az LMP társelnökének

A Duna Charta elnöksége a Duna elterelésének 24. évfordulójának közeledtével elvárja az LMP vezetőségétől, hogy egyértelműen foglaljon állást, hogy támogatják-e a szigetközi Duna-szakasz duzzasztását, és általában, a vízügyi ágazat egyes prominensei által szorgalmazott dunai és tiszai duzzasztók megépítését, vagy „zöld” pártként kategorikusan elutasítják, hogy a természetközeli folyóinkra, vízfolyásainkra duzzasztókat, vízlépcsőket építsenek. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2015 május
könyvGreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete - Kislábnyom hírlevél VI. évf. 7.
könyvNemzeti Agrárgazdasági Kamara - Zöldítés Gazdálkodói Kézikönyv

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés