Tovább zöldülnek a tech-óriások

Tovább zöldülnek a tech-óriások Az Apple már 93%-ban megújuló forrásokból szerzi be az energiát, a Facebook két éven belül éri el az 50%-ot, a Google a 100%-ra törekszik. Élen a Microsoft.

A jégolvadás drasztikusan megváltoztatja sok faj életét

A jégolvadás drasztikusan megváltoztatja sok faj életét Ahogy a melegedés folytán feltöredezik a sarkvidéki vadvilágnak fagyott sztrádát nyújtó tengeri jég, a karibu és még a vadvirágok is kihívásokkal nézhetnek szembe.


 

Hétezer kilométer a hattyúkkal

Hétezer kilométer a hattyúkkal Az orosz sarkvidéki területektől Nagy-Britanniáig, több mint hétezer kilométeren át követi a hattyúk vándorlását egy speciális motoros siklóernyővel egy brit állatvédő, hogy kiderítse, mitől csappant meg az utóbbi húsz évben a Bewick-hattyúk száma.


 

Áder szerint vízválság jöhet

Áder János felszólalt az ENSZ-ben tartott vízügyi konferencián, és arról beszélt, hogy ha nem történik változás, akkor 15-20 éven belül vízválság várható.

30 Nobel-díjas Trumpnak: hülyeségeket beszél klímaváltozás-ügyben

Közel négyszáz tudós, köztük harminc Nobel-díjas kutató írt nyílt levelet Donald Trump republikánus elnökjelöltnek a klímaváltozásról kifejtett véleménye és azon ígérete miatt, amely szerint amerikai elnökké választása esetén az USA kihátrálna az április végén aláírt párizsi klímavédelmi egyezményből.

Még mindig természetromboló pálmaolajat használunk

A WWF ma publikált jelentése összesen 137 vállalatot vizsgált, amelyek közül 94 már a 2013-as jelentésben is szerepelt. Ők vállalták, hogy 2015-re 100%-ban áttérnek a minősített, fenntartható pálmaolaj használatára. Több mint kétharmaduk elérte a célkitűzése minimum 90%-át, míg számos ismert márka a kitűzött cél felét sem érte el. A 94-ből 75 vállalat mutatott előrelépést fejlődést, 11 stagnál, 8 pedig visszaesett.

Szabadulj meg a műanyagtól!

Több mint 100 civil szervezet egyesítette erőit a globális műanyag szennyezés elleni harcban, amihez mindenkinek csatlakoznia kellene. Miért is olyan fontos a “Szabadulj meg a műanyagtól” mozgalom.

Felvidulhat Pizza, a világ legszomorúbb jegesmedvéje

A yorkshire-i vadaspark lehet az új otthona Pizzának, a világ legszomorúbb jegesmedvéjének. A ragadozó eddig egy kínai pláza kirakatában szomorkodott, több videó is készült róla, ahogy búskomoran néz a járókelőkre. A felvételek bejárták a világot és nemzetközi felháborodást keltettek állatvédő körökben.

Százezer idő előtti halál az indonéz erdőtűz miatt

Több mint százezer ember korai halálát okozhatta a tavalyi indonéziai erdőtüzek fullasztó füstje Délkelet-Ázsiában - állapította meg egy ma közzétett tanulmány.

Magyarország mondjon nemet az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményre

Civil szervezetek Szijjártó Péter külügyminiszterhez írt nyílt levélben hívják fel a figyelmet: az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény sérti Magyarország érdekeit, ezért azt szorgalmazzák, hogy Magyarország ne támogassa az egyezményt.

Norvégia és Törökország nem tiltaná a bányászati hulladék tengeri lerakását

Vélemény

A multik már a spájzban vannak

A CETA éppúgy a globális nagyvállalatok érdekeit szolgálja: szabad utat enged a génmódosított növényeknek, illetve az óriáscégek a normál bírósági rendszeren kívül eső eljárásokban perelhetik az egészséges környezetet és az állampolgárok jogait védő kormányokat." Farkas István Tamás a Magyar Természetvédők Szövetségének ügyvezető elnöke; dr. Kelemen András a Magyarországért Egyesület elnöke és Roszík Péter a Biokultúra Szövetség alelnöke közös véleménycikke az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményről. tovább>>

Képgaléria ajánló

képMegújult a greenfo, elindult a greenfoto.hu honlap
képÚjrahasznosító kamion járja az országot
kép15 éve a régió szolgálatában a REC

Sajtóközlemény

Ne lépcsőzzük be a Drávát!

Az LMP szerint határozott fellépés kell a drávai vízerőmű-építési tervek megakadályozására. A párt bízik abban, hogy e rendkívül fontos ügyben Magyarország sikeresen tudja érvényesíteni érdekeit és a tiszta helyzet megteremtése jó alapot jelenthet a magyar-horvát gazdasági kapcsolatok fejlesztésében. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2014 december
könyvMunkácsy Béla szerkesztő - Erre van előre 2.0!
könyvDaniel Quinn - Az én Izmaelem

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés