Optimizmus a természetvédelemben

Optimizmus a természetvédelemben Optimizmus és természetvédelem!? Első hallásra ez inkább a valószínűtlenséget, szenzációhajhászást vagy tudománytalanságot sejteti az olvasó számára, ismerve Földünk természeti állapotát.

Cannes-ban is díjat nyert a WWF Magyarország animációs filmje

Cannes-ban is díjat nyert a WWF Magyarország animációs filmje A “We are all connected” – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség közös munkája – a Cannes Lions reklámfesztiválon kapott bronzoroszlánt Design kategóriában.


 

Veszélyben Budapest aranyhalas titkos lápja

Veszélyben Budapest aranyhalas titkos lápja A legenda szerint Jávor Pál is fürdött a vizében, amely olyan tiszta volt, hogy pisztrángok úszkáltak benne. Az újpalotai Nevesincs-tóért, a főváros leggazdagabb élővilágú, egyik utolsó lápjáért aggódnak most a helybeliek, akik még emlékeznek azokra az időkre, amikor itt forgott a híres Liva-vízimalom.


 

USA: busa pánik

Rettegés a Nagy Tavaknál: a busák átjutottak az elektromos záron. A Nagy Tavaknál busáktól függetlenül is áll a bál, mivel Trump elnök el akarja vonni a pénzt egy 300 millió dolláros víztisztasági programtól.

Tízezer éves őserdőt likvidálna a környezetvédelmi miniszter

Jan Szyszko szerint azért kell kivágni a fákat, hogy az erdő biztonságos legyen Lengyelországban.

Veszélyes medvetalp a Kiskunságban

Kiskőrös és Kecel között, nehezen megközelíthető helyen, egy csatorna partján bukkantak a Szosznovszkij-medvetalpra. A növény igen veszélyes, mert bőrrel érintkezve már kifejti mérgező hatását. A Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei egyelőre eltávolították, a területet fokozottan figyelik, hogy a jövőben azonnal be tudjanak avatkozni, ha szükséges.

Bioszféra-rezervátum lett Bačko Podunavlje

A szerbiai Bačko Podunavlje területe hivatalosan megkapta a bioszféra-rezervátum minősítést az UNESCO Párizsban hozott döntése alapján. Ez egy újabb fontos alkotóelem a WWF által kezdeményezett, öt országon átnyúló Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum megalapításához.

Visszatelepítik a kószapockot Nagy-Britannia vizeibe

A közönséges kószapocok (vízipocok) visszatelepítésének legnagyobb programja kezdődött meg a héten az Egyesült Királyságban: 325 egyedet a northumberlandi Kielder erdőben engedtek szabadon, 350 egyedet a nyár folyamán telepítenek vissza a brit vizekbe.

Gyilkos duzzasztógátak az Amazonas mentén

Jelentős és visszafordíthatatlan károkat szenved el az Amazonas medencéje, ha folytatódik a nagyszabású duzzasztógát-építési program - közölték kutatók. Jelenleg 428 hidroelektromos gát építése van tervben, 140 pedig már elkészült vagy építik.

A hazai denevérfauna nagy része megtalálható a Pilisi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt területeken idén is folytatódik az a kutatómunka, amely a Duna-Ipoly Nemzeti Park részét is képező Pilis és a Visegrádi-hegység denevérfaunájának alaposabb feltérképezésére irányul.

A bankszektor is felelős közös örökségünkért

Vélemény

Energiatakarékosság otthon: az apró trükköktől a passzív házakig

Otthonunkban az energiatakarékosság nemcsak anyagi, hanem környezetvédelmi kérdés is. Ennek megvalósítására több alternatíva közül választhatunk, az egyes területetek – fűtés, áram – korszerűsítésén át egészen az olyan komplex megoldásokig, mint a passzív házak. A következőkben megnézzük, hogy mennyi idő alatt térülhet meg egy-egy komolyabb befektetés. tovább>>

Képgaléria ajánló

képTitokzatos Mekong
képKopácsi rét
képKurucz Lászlóné Valika kapta az erdei iskolás díjat

Sajtóközlemény

Cannes-ban is díjat nyert a WWF Magyarország animációs filmje

A “We are all connected” – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség közös munkája – a Cannes Lions reklámfesztiválon kapott bronzoroszlánt Design kategóriában. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvNemzeti Agrárgazdasági Kamara - Zöldítés Gazdálkodói Kézikönyv
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2016/2
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2016/3

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés