Tovább csökken az afrikai elefánt állomány

Tovább csökken az afrikai elefánt állomány Az afrikai elefántpopuláció 2006 - 2015 között húsz százalékkal csökkent – állapította meg a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) tegnap közzétett jelentése.

Daru rekord a Hortobágyon

Daru rekord a Hortobágyon A Magyarországon átvonuló darvak 95 százaléka a Hortobágyon vonul át és hónapokat töltenek el itt. A múlt héten kb. 35.000 egyedet számoltak.


 

Már a földalatti birodalmát építi a Fidesz holdudvara

Már a földalatti birodalmát építi a Fidesz holdudvara Az LMP-s politikus Sallai R. Benedek szerint a kormány szétverte a környezet- és természetvédelem rendszerét, a nemzeti parkok pedig alacsony bérleti díjért engedik át üzleti vállalkozásoknak a vagyonkezelésükbe tartozó területeket már a föld alatt is.


 

Hétezer kilométer a hattyúkkal

Az orosz sarkvidéki területektől Nagy-Britanniáig, több mint hétezer kilométeren át követi a hattyúk vándorlását egy speciális motoros siklóernyővel egy brit állatvédő, hogy kiderítse, mitől csappant meg az utóbbi húsz évben a Bewick-hattyúk száma.

A Csanádi pusztákon gyülekezik a legtöbb kék vércse

A legutóbbi szinkronszámlálás adatai alapján a idén is a Csanádi puszták területi egysége bizonyult a Körös-Maros Nemzeti Park legnagyobb kék vércse gyülekezőhelyének.

Ökológiai hungarikum végveszélyben!

A Védegylet Egyesület támogatja a bajai földikutya élőhely országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítási szándékát.

Természetvédelmi munka miatt haltetemektől bűzlik a Nagy-tó környéke

Tömegesen pusztulnak a halak Tiszaalpár árterületén, a Nagy-tó vizének szivattyúzásánál. A pikkelyesek többsége „szemét" halnak minősül – írja a baon. hu.

Tudta? Túlszaporodtak a német mosómedvék

Ahhoz képest, hogy csak 1934-ben telepítette be őket egy állatkereskedő, már az egész országban elterjedtek, és mivel természetes ellenségük nem nagyon van, de szinte mindent felzabálnak, nagy veszélyt jelentenek az ottani élővilágra.

Európa Yellowstone-ja lesz a Fogarasi havasok

Memorandumot fogadott el a bukaresti kormány az ország legmagasabb hegységének, a Fogarasi-havasoknak nemzeti parkká nyilvánításáról.

40 új tengeri rezervátum létesül

Több mint 20 ország 40 újabb tengeri rezervátum létrehozására kötelezi el magát az óceánok védelméről Washingtonban tegnap és ma tartó kétnapos csúcstalálkozón.

Eltűnhet Európa legnagyobb temészetvédelmi területe

Vélemény

A multik már a spájzban vannak

A CETA éppúgy a globális nagyvállalatok érdekeit szolgálja: szabad utat enged a génmódosított növényeknek, illetve az óriáscégek a normál bírósági rendszeren kívül eső eljárásokban perelhetik az egészséges környezetet és az állampolgárok jogait védő kormányokat." Farkas István Tamás a Magyar Természetvédők Szövetségének ügyvezető elnöke; dr. Kelemen András a Magyarországért Egyesület elnöke és Roszík Péter a Biokultúra Szövetség alelnöke közös véleménycikke az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményről. tovább>>

Képgaléria ajánló

képMagyarországon tanácskoznak az európai zöldek
képParaszt-Wellness Gömörszőlősön
képMegújult a pénzesgyőri Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpont

Sajtóközlemény

A római-parti mobilgátnak a tények vetnek gátat

Tarlós István beismerte, hogy hamisak voltak azok a szakmainak álcázott érvek, amelyekkel négy és fél év óta igyekezett lesöpörni a Védegylet és a többi Római-part védő által szorgalmazott megoldást. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2015/2
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2015/4
könyvTermészetfotó Magazin - Természetfotó Magazin 2015/3

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés