Használt sütőolajból biodízel (2011.07.29.)
1 / 16

labor "eredmények"

Szerző: Sarkadi Péter greenfo

Több mint 9 tonna használt sütőolaj gyűlt össze és több mint hétezer gyűjtőflakon fogyott a MOL-kutakon 9 hét alatt a MOL „Kisütöttük: ide vele!” használtsütőolaj-gyűjtő kampánya során. A lakossági érdeklődésnek és az igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővül a használt sütőolajat átvevő töltőállomások listája.

Rácz László, a MOL megújuló üzemanyagokért felelős igazgatója és Pánczél Andrea, a társaság magyarországi kommunikációs igazgatója Komáromban, a Rossi Biofuel biodízel üzemben 2011 július 29-én ismertették a MOL „Kisütöttük: ide vele!” használtsütőolaj-gyűjtő kampánya eddigi eredményeit, Székely Gábor üzemvezető pedig a biodízel gyártás rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket. Az üzem évente mintegy 150.000 t repceolajat, szójaolajat napraforgóolajat és használt sütőolajat, valamint 18.000 t metanolt dolgoz fel.
 

labor "eredmények"
Kis képek
labor "eredmények" krómacél mechanizmus irány a kőolajfinomító komáromi üzem átalakítási technika sütőolajból biodízel sütőolajbó biodízel átalakító labirintus 100 kútnál használható gyűjtőedények frakciók Itt gyűlik a használt sütőolaj a Nők Lapja újságírója Papp Noémi Pánczél Andrea újságíró kollégák között  Rácz László, a MOL megújuló üzemanyagokért felelős igazgatója  Rácz László és a fotós Székely Gábor a laborban