Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál (2011.08.08.)
1 / 15

Tajti László Kiskunsági Nemzeti park és a díjazott Dr.Tarkó Mihály

Cikkünk: Újra díjazták a természetfilmeseket

Szerző: Sarkadi Péter greenfo

A máig egyetlen hazai szervezésű természetfilm-fesztiválon – melyet 2005 óta rendeznek meg a Csongrád megyei Pusztaszeren – idén kilencvenöt 2008 után készült alkotást vetítettek le az Árpád-major fűszercsarnokában. A természetfilmesek – akik között hat határon túli magyar alkotó volt – a legtöbb művet az etűd kategóriába nevezték.
Az érdeklődők 2011 augusztus 5-7 között 95 filmet nézhettek végig, közel 26 óra időtartamban. A vetítések mellett a környékbeli biogazdák portékái közül válogathattak, a Kiskinsági Nemzeti Park munkatársai pedig a környék természeti értékeit mutatták be lovaskocsis túrájukon.
 

Tajti László Kiskunsági Nemzeti park és a díjazott Dr.Tarkó Mihály
Kis képek
Tajti László Kiskunsági Nemzeti park és a díjazott Dr.Tarkó Mihály A legjobb profi alkotás Berta Enikő Nagyvárosi madarak című filmje Így készült a biozöldség, biogyümölcs Dr. Boros Emil KNP igazgató, Sági Mihályné Pusztaszeri Községért Közalapítvány elnök, Máté Gábor Pusztaszer polgármestere a fesztivál "motorja" Csabai Ferenc projektmenedzser Dr. Kormos Ildikó rendező az idei zsűrielnök a zsűri interaktív filmértékelése ez már a hetedik maratoni filmmustra egy kis kikapcsolódás Markó Dániel az etűdök díjazottja Molnár Attila Dávid a termeszetfilm.hu részéről vette át a díjakat Rák József zsűritag és a díjazott Török Béla a rangidős és a legfiatalabb rendező - operatőr: Szabados Tamás és Tisza Balázs Szabados Tamás különdíjával