Megújult a ReMat Hulladékhasznosító Zrt. tiszaújvárosi üzeme (2011.10.31.)
1 / 15

az új gépsor

Szerző: Sarkadi Péter greenfo

Kívül-belül alaposan megújult a ReMat Hulladékhasznosító Zrt. tiszaújvárosi műanyaghulladék-hasznosító üzeme annak a mostanra befejezett beruházás sorozatnak köszönhetően, amelynek keretében a vállalat 311 millió forint értékben hajtott végre komplex technológia-fejlesztést a műanyag fólia hulladékok hasznosításának hatékonyabbá tétele érdekében.  Az október 26-án ünnepélyes körülmények között átadott fejlesztés részeként egy teljesen új regranuláló gépsort állítottak működésbe, amelynek kapacitása 600 kg/óra, így a vállalat éves szinten 660 tonnával fogja növelni termelését a tervek szerint, a lakossági szelektív gyűjtésből eredő hulladékok feldolgozásában gyakorlatilag megduplázva eddigi hasznosító kapacitását.

A megnövekvő mennyiségű lakossági eredetű műanyag hulladék előkezelésére a ReMat Zrt. egy új 300 kg/óra kapacitású vizes fóliadaráló és mosó rendszert is megvásárolt. A daráló a beérkező és előválogatott műanyaghulladékból 15-20 mm nagyságú ún. film darálékot hoz létre, amelyet a mosás után préseléssel szárítják, majd még finomabb szemcseméretűvé aprítják, előkészítve az anyagot a regranulálásra. Az ünnepélyes gyárlátogatáson Olasz László, a ReMat Zrt. vezérigazgatója kalauzolta a szakmai résztvevőket, köztök Illés Zoltán államtitkárt, és Vámosi Oszkárt, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség vezetőjét, akik előadást is tartottak.
 

az  új gépsor
Kis képek
az  új gépsor fólia elnyelés mozgó torok hulladék frakciók etetés messziről jön a kamion szelektív bálák Olasz László bemutatója a végtermék granulátum - ebből készül az új fólia a rácson túl műanyag pelyhek folyamatos műszak nincs megállás feldolgozásra várva Vámosi Oszkár Olasz László Illés Zoltán