hirdetés

2011. november 19-én zöldbe borult a panelrengeteg
Lezajlott a Zöld Tömb – élhetőbb panel program első családi kampánynapja. (2012. április 28-án 11.00 órától, tavaszi családi kampánynap)

A rendezvényen 250 látogatót fogadtunk, akik nem csak szemlélői, hanem alkotó részesei lehettek az eseménynek. Kreatív workshopjainkon óriásmolinókból készültek táskák, pénztárcák; bicikli belsőből, valamint színes műanyag hulladékból ékszerek, kulcstartók, ötletes dísztárgyak.
Délelőtt a Fogi Színház Kukamese című mesejátékával szólt a legkisebbekhez, az ő nyelvükön elmagyarázva, hogy miért fontos, hogy odafigyeljenek környezetükre. Rámutatott azokra a lehetőségekre, melyekkel már egészen kis korban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy óvják a természetet.
Rendhagyó fogadóóráinkon nem csak közös képviselők lehettek gazdagabbak hasznos információkkal. Szakértőink segítségével az alábbi témákat jártuk körül: köztéri és társasházi komposztálás, szelektív hulladékgyűjtés, közösségi tereink közösségi célúvá alakítása, városi botanika, közösségi összefogás lehetőségei lakóhelyeinkért.
Este Novák Péter és a Szívlapát Alapítvány rendhagyó, műfajokat ötvöző koncert-előadása világított rá globális problémákra, és vetett fel olyan kérdéseket, melyeken elgondolkodva talán közelebb kerülhettünk a megoldásokhoz.
A program részeként összesen 300 virágos balkonládát ültettek be, melyek reméljük, visszaköszönnek ránk a kerület ablakaiból, ezzel téve zöldebbé, színesebbé, élhetőbbé a panelkörnyezetet.