hirdetés

Újra elindult az Expedíciózz a háztartásban kampány, mely öt fő témakörre épül: az öko-építészetre, a környezetkímélő háztartási vegyi-anyagok használatára, a hulladékcsökkentés módozataira, az energiatakarékosságra és a víztakarékosságra. A helyi környezeti tanácsadók utcai standjainál 9 városban javaslatokkal, információkkal, kiadványokkal vértezik fel a látogatókat, akik a környezettudatosság és a háztartászöldítés útjára szeretnének térni.

A második kampánykörút harmadik állomása Szeptember 22-én Nyíregyházán a Kossuth téren volt, ahol az E-misszió Egyesület környezeti tanácsadói és szakértői (energetika, agrárium, hulladékgazdálkodás) 11-17 óra között várták az érdeklődőket. 14 órakor  sajtótájékoztatón Blaskovich Ákos mesélt a világkörüli környezetbarát hajóútjukról, arról, hogy ők milyen módon törekedtek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni.

A projekt a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0089 pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.