Ökoexpedíció ismét Pécsen (2012.09.25.)
1 / 10

uránbányász tér

Cikkünk: Zöld színét mutatta a pécsi tér

Újra elindult az Expedíciózz a háztartásban kampány, mely öt fő témakörre épül: az öko-építészetre, a környezetkímélő háztartási vegyi-anyagok használatára, a hulladékcsökkentés módozataira, az energiatakarékosságra és a víztakarékosságra. A helyi környezeti tanácsadók utcai standjainál 9 városban javaslatokkal, információkkal, kiadványokkal vértezik fel a látogatókat, akik a környezettudatosság és a háztartászöldítés útjára szeretnének térni.

A második kampánykörút ötödik állomása Pécsen az Uránbányász téren 2012 szeptember 25-én volt, ahol a Pécsi Zöld Kör tanácsadói több szakértő közreműködésével  11 és 17 óra között várták az érdeklődőket. 14 órakor sajtótájékoztatón Blaskovich Ákos mesélt a világkörüli környezetbarát hajóútjukról, arról, hogy ők milyen módon törekedtek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni.

A projekt a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0089 pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

uránbányász tér
Kis képek
uránbányász tér színváltós expedíció bábuk és dobóik itt kezdjük el na akkor mi is az a napenergia? na akkor mi is az a napenergia2 ? a sajtó okosodik Ákos éa a mikrofon azért hajóztunk. pécsi őszi hangulat