A rovat kizárólagos támogatója

Halászhajók támadtak a Sea Shepherd környezetvédő szervezet egyik hajójára a mexikói Kaliforniai-öbölben.

A Sea Shepherd szerint 20 halászhajó támadt a hajójukra, amit kövekkel dobáltak meg, és részben felgyújtaniuk is sikerült. A környezetvédők hajóját már másodszor éri támadás ebben a hónapban az öbölben. Korábban, 2014-ben pedig japán bálnavadászok támadták meg a környezetvédőket.

A Sea Shepherd Farley Mowat nevű hajója azért kezdett járőrözni a térségben, hogy megóvják a kihalás szélére sodort kaliforniai disznódelfineket. A csak az öböl északi részén élő cetféléket azért fenyegeti kihalás, mert fennakadnak a halászok hálóiba, amiket illegálisan helyeznek ki, hogy totoabát fogjanak. Az akár két méteresre és 90 kilósra növő, szintén kihalástól fenyegetett totoabát azért halásszák illegálisan, mert kiszárított úszóhólyagja olyan ínyencségnek számít Kínában, csillagászati árat elkérnek érte.

A

Sea Shepherd a mexikói hatóságok tudtával és engedélyével tevékenykedik az öbölben, hogy felderítse az illegális hálókat. Szakértők szerint már 15 kaliforniai disznódelfin él egy 20 kilométer széles és 40 kilométer hosszú területen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás