Hirdetés

Az új brazil külügyminiszter szerint a klímaváltozás egy marxista összeesküvés.

Jair Bolsonaro megválasztott brazil elnök kiválasztotta a külügyminiszterét: Ernesto Araújo eddig egy közepes erősségű tisztségviselő volt, de mostantól Dél-Amerika legnagyobb nemzetének 200 millió emberét fogja képviselni. Araújo szerint a klímaváltozás a „kulturális marxisták” összeesküvése, hogy aláássák a nyugati világ gazdaságát, és Kína növekedését segítsék elő. Arról is blogolt, hogy „kriminalizálják” a vörös húst, az olajat és a heteroszexuális szexet – írta a Guardian-ra hivatkozva a 444.hu.

Úgy tűnik, az új brazil elnök egy igazi vadbarom

Úgy tűnik, az új brazil elnök egy igazi vadbarom

Az október végén Brazília elnökének megválasztott Jair Bolsonaro kampányban az Amazonas-medencét bárányhimlős gyerekhez hasonlította, amin a himlőfoltok az őslakosok rezervátumai. Ezeket az elnök bányászat céljára szeretné megnyitni, ami az útépítések és infrastrukturális beruházások miatt nemcsak erdőirtást jelentene, hanem azt is, hogy az őslakosokat gyakorlatilag elűznék a földjeikről.

Október utolsó vasárnapján Jair Bolsonaro megnyerte a brazil elnökválasztást, a világsajtó pedig azóta elemzi a politikus korábbi kijelentéseit, és hogy ezek alapján milyen ember is lehet a világ negyedik legnagyobb demokráciájának első embere, aki a korábbi politikai elit totális csődje után juthatott egy kétségbeesett állam élére.
A megszólalásai alapján pedig nem rajzolódik ki róla különösebben rózsás kép, sőt úgy tűnik, ez az ember egy igazi barom.

 


 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás