A rovat kizárólagos támogatója

A Római-part árvízvédelmére vonatkozóan a 3. népszavazási kérdés ment át a héten a Kúrián. Ezúttal a partvédő civilektől független, párt közeli magánszemély kérdése, egy üdítően értelmes kérdés, ami egyszerűen rákérdez arra, hogy “ugye a Nánásin legyen a gát?”.

Tarlós István főpolgármester – mint azt sajtóközleményében tudatta – megkönnyebbült a Kúria döntésétől. Egyetértünk Főpolgármester úrral, mi is örülnénk, ha ebben az évek óta halogatott, egymásnak ellentmondó szakmai, de egyre inkább átpolitizált kérdésben kiderülhetne a budapestiek véleménye. Ennek kapcsán számítunk Főpolgármester Úr kezdeményezésére!

Nekünk, helyi civileknek régóta ismert a jelmondatunk: FÁK a Rómain! GÁT a Nánásin!

A Római értékeinek megóvása azonban szerencsére sok más fronton is zajlik! Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata mostanában kezd bele egy általunk évek óta sürgetett feladatba, a hullámtér közösségi tervezésébe. Mert ugye valóban: hogy lehet úgy árvízvédelmi fővédvonalról beszélni, hogy nincs egy közös víziónk a 70 hektáros terület jövőjéről?
Lakóparkot szeretnénk vagy csónakházakat és evezős életet? Utóbbi mellett érvel legfrissebb élményvideónk.
 

A Maradjanak a FÁK a Rómain csoport annak örülne, ha a Tarlós István vezette Főváros csatlakozna a Kerület által elindított közösségi tervezéshez és a terület jövőjére vonatkozó koncepciót közösen – helyiek, a Rómait használók, szakértők és döntéshozók – alakítanánk ki!

Az már csak hab lenne a tortán, ha emellett a Főpolgármester még szélesebb körben, népszavazáson is kikérné a budapestiek véleményét, és maga is támogatná a kiírást.

Kapcsolódó anyagok:

Vízre szálltak a Római-part első közösségi kenui

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás