A rovat kizárólagos támogatója

Amikor valaki azt gondolja, hogy őt már Donald Trump sem tudja meglepni, akkor jön – a nem kimondottan környezettudatos amerikai elnök – Donald Trump, és meglepi.

Az elnök tegnap, egy republikánus szimpatizánsoknak rendezett vacsorán azt az érvet bírta felhozni a zöld energia egyik bástyájának számító szélerőművek ellen, hogyaszondja: "Azt mondják, a szélerőművek által gerjesztett zaj rákot okoz."  És saját évtizedes ingatlanberuházói tapasztalatára hivatkozva állította, hogy a turbinák közelsége 75 százalékkal csökkenti egy ház értékét.

A Sky News által megkérdezett szakértők nem hallottak még ilyen mellékhatásról, de szélturbina szindróma valóban létezik, csakhogy ez egy olyan "nocebo"-jelenség, mely során valaki, akinek nem tetszik a szélerőművek surrogása, elkezd magán különböző tüneteket felfedezni.

Trump egyébként korábban sem volt jó barátságban a környezetvédelemmel, elnöksége alatt a  környezetvédelem a kormányzat mostohagyerekévé vált; amit az is jól jelez, hogy a környezetvédelmi ügynökség élére idén egy szénipari lobbistát nevezett ki.

A környezetvédelem azonban csak azóta került igazán az elnök célkeresztjébe, amióta a demokrata párt – pontosabban annak Alexandria Ocasio-Cortez által fémjelzett szocialista szárnya –  előjött legújabb közpolitikai kezdeményezés-vázlatával, a "Zöld New Deal"-lel, mely radikális fordulatot ígér az amerikai energiapolitika és közlekedés területén.Via INDEX.

És ez az ember a elnökli a világ (az egy főre jutó) legnagyobb környezetszennyező országát.

Kapcsolódó anyagok:

Trump likvidálná a Tiszta Energia Tervet?

Egy szövetségi bíró beintett az antizöld Trumpnak

Orbán, Trump és Bolsonaro – konzervatívok verik szét a természeti környezetet

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás