Hirdetés
greenfo/MTI

Folyamatos áramkimaradások keserítik meg az argentin főváros életét, miután a déli féltekén beköszöntő nyár közel 38 fokos kánikulájában újabb rekordokat döntött a Buenos Aires-iek áramfogyasztása. A fogyasztói árak befagyasztása miatt a szolgáltatóknak nem éri meg korszerűsíteni az elavult hálózatot.

A lakosság egy része – megelégelve a többnapos áramszüneteket – utcai tüntetéseket tart, egy férfi pedig életét vesztette kedden (helyi idő szerint), miután lövöldözésbe torkollott egy áramszünet miatti konfliktus.

Az Edenor áramszolgáltató társaság szóvivője azt mondta, hogy dolgoznak Buenos Aires-i lakosság ellátásának helyreállításán. Míg az argentin főváros másik nagy szolgáltatója, az Edesur reményét fejezte ki, hogy a szerdai nap végére fel tudják számolni az áramkimaradásokat.

Jorge Capitanich kabinetfőnök kijelentette, a kormány azt mérlegeli, hogy büntetést szab ki az áramszolgáltatókra, vagy akár államosítja is az érintett vállalatokat, ha nem tudnak gyors megoldást találni a kialakult helyzetre. Bírálók szerint ugyanakkor a kormányzat téves energiapolitikája – beleértve az ártámogatásokat és a fogyasztói árak befagyasztását – az oka annak, hogy a szolgáltatóknak nem kifizetődő korszerűsíteni az elavult argentin elektromos hálózatot. (MTI)
 


2014-ben az államhoz kerül az egyetemes (lakossági) villany és gázszolgáltatás. Nem kell hozzá különösebb jóstehetség, hogy ezt bátran kijelenthessük, sajnos minden ebbe az irányba mutat. A tárgyanként és évfolyamonként megállapított két tankönyv sztorija, a trafikmutyi, vagy a takarékszövetkezeti szektorban lezajlott folyamatok ismerete nélkül, csak az energiapolitikában tapasztaltak is elégségesek ahhoz, hogy ezt belássuk. Villany és gáz egy árban.
Az állami einstand (jobban mondva, kivásárlás, amennyiben a kereskedői és elosztói üzletágak átvételéről beszélünk) után egy darabig minden változatlan lesz, fel sem tűnik. Aztán ahogy telik-múlik az idő, kicsit elkezd hervadni a minőség. Senki sem fogja ugyanis számon kérni a másikon, ha 5-10, vagy 50 perccel később ér be dolgozni, vagy ha 1-2, 10 Herzzel meginog a frekvencia. Ha nincs viszonyítási pont, vagy nincs kitűzött cél, akkor nincs igazán hajtás. Vissza a szocializmusba >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás