A rovat kizárólagos támogatója

Az a helyzet, ha bármilyen alkuhelyzetben lettünk volna a Fidesszel, tuti azt kérem Orbántól, tartson meg téged, egészen a bukásotokig. Egy hülye államtitkár mindig áldás az ellenzéknek.
Nyilatkozat párbaj: Schiffer András kontra Illés Zoltán.

"Ma már számos információ van a birtokomban, mely arra utal, hogy alku köttetett az LMP-vel, mely szerint Schifferék a választásokon nem állnak össze más ellenzéki párttal, senkivel sem indítanak közös jelöltet, cserébe a Fidesz letakarít engem a parlamenti pályáról." Mindezt Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár nyilatkozta pár napja "Használt,aztán elárult a Fidesz" címmel.

A tizenkilences sorszámú Fidesz-tagkönyv tulajdonosának állításaira reagált Schiffer András a mandiner.hu-n, melyet most mi is megosztunk az olvasókkal:

Ezt állítja Illés Zoltán: »Ma már számos információ van a birtokomban, mely arra utal, hogy alku köttetett az LMP-vel, mely szerint Schifferék a választásokon nem állnak össze más ellenzéki párttal, senkivel sem indítanak közös jelöltet, cserébe a Fidesz letakarít engem a parlamenti pályáról.» Kedves Zoli, az, hogy hazudsz, nem meglepő, hiszen ezért négy évig még fizetést is vettél fel.Úgy tűnik azonban, saját szerepedet illetően nagyon fordítva ülsz a moziban. Először is elfelejtettünk neked köszönetet mondani ezért a produkcióért: https://www.youtube.com/watch?v=od5pii2Zqgc A februári frakciószakadás után neked köszönhetően sikerült ismét elérni, hogy az LMP-ről szóljanak a hírek. Nagy szolgálatot tettél nekünk – s persze Verespatak ügyének is – nem mindennapi őrjöngéseddel.

Az a helyzet, ha bármilyen alkuhelyzetben lettünk volna a Fidesszel, tuti azt kérem Orbántól, tartson meg téged, egészen a bukásotokig. Tudod Zoli, Orbán a hazai környezetvédelmet úgyis a Te hatalmas szakértelmeddel dózerolta le, viszont egy hülye államtitkár mindig áldás az ellenzéknek.
Ott van most szegény V. Németh Zsolt, aki biztos kevésbé ért a környezetpolitikához, mint egy CEU- professzor, ezt viszont legalább tudja is magáról, időnként talán szégyelli is magát amiatt, amit hat éve műveltek, ezenkívül civilizált, halk szavú, joviális és nagyvonalú. Ha egy zöldpárt egy ilyen környezetvédelmi államtitkárt támad be, tuti rosszul jön ki belőle. Szenvedünk is miatta rendesen, sőt időnként még vissza is sírunk. V. Németh miatt ugyanis a kutya nem figyel oda mit csináltok a környezetvédelemmel, amíg viszont te páváskodtál a kormányzati patkóban, legalább a balhé és az ebből fakadó figyelem garantált volt.

 


A tisztánlátás kedvéért:

Illés alatt Magyarországon nemes egyszerűséggel módszeresen lerombolták a környezetvédelmet.

Megszüntették az önálló környezetvédelmi minisztériumot –  és a VM államtitkárságává silányították.

Az államtitkárságon belül is csúfos dolgok zajlottak. Szakmailag elismert vezetők tucatját rúgták ki, a hulladékgazdálkodást ripityára baltázták, kinevezték és szisztematikus védelmezték a tragikomédiába illő Tolnainét. De folytathatjuk. 

A BM tokostul vonóstul bekebelezte az addigra feldarabolt vizügyet. 

Rendesem megpiszkálták (meggyengítették) a környezetvédelmet érintő kb. összes törvényt (környezetvédelmi tv, természetvédelmi tv, agglomerációs tv, területfejlesztési tv, energetikai tárgyú törvények, stb.).

Szépen felszámolták a jövő nemzedékek képviseletéért felelős önálló zöldombudsman pozícióját.

Fejsze végre kerületek a Kossuth tér, az Orczy-kert fái úgy, hogy Illés meg sem mukkant.

Jól eltervezték a Normafa és a Római-part „átalakítását” úgy, hogy az államtitkárságnak egy szava se volt a témához.

Mi történt a hulladéküggyel, amelyet hulladékbiznisszé redukálták, hogy tömhessék a Fideszes oligarchák zsebeit.

Vagy mi történt a hatósági és a nemzeti parki rendszerrel? Kiszolgáltatták őket a helyi kiskirályoknak. 
Mi történt az almásfüzitői vörösiszap-tározónál lévő veszélyes hulladékkal, amikor is az államtitkárság és a szakhatóság sorra utasította el, hogy felülvizsgálja a "komposztálást", hogy aztán az EU-nak kelljen kötelezettségszegési eljárást indítania Magyarország ellen emiatt. 

Ez egy tavaly januári lista. Azóta szinte minden napra jut valami antizöld mutyi – igaz immár Illés nélkül.

Kapcsolódó anyagok:

Használt, aztán elárult a Fidesz. Illés Zoltán nagyinterjú

Illés: 7000 szélturbina kiválthatná a meg nem épülő Paks2-t

Mit tegyünk, ha egy rendőr beleordít az arcunkba?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás