A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Az ezredforduló óta szaporodnak a farkasok Németországban, bár előtte 150 éven át kihaltnak tartották őket. Az országban mintegy 800 állat él, elsősorban Alsó-Szászországban és Kelet-Németországban.

"Elméletileg mindenhol létrejöhetnek farkashibridek, ahol kutyák és farkasok találkozhatnak" – közölte a Rajna-vidék-pfalzi környezetvédelmi minisztérium. A keverékek képesek a túlélésre a természetben. Kevésbé félénkek lehetnek, ezáltal veszélyesebbek is, mint a tiszta fajú farkasok. Emiatt szükségessé válhat a kilövésük.

Eddig kevés bizonyított esetről van tudomása az illetékes hatóságnak. A farkasok fokozottan védett állatok, emellett a farkashibridek is védelmet élveznek, megölésükhöz a természetvédelmi törvény alóli felmentés szükséges.

2003-ban a szászországi Neustadtban egy nőstény farkaskutyával párosodott, hat kölykük született. A hatóságok szerint kettőt befogtak, amelyeket később elaltattak. 2017-ben szintén történt hasonló eset Türingiában, a kölykök befogása azonban nem sikerült. Hármat kilőttek, a többiek azonban valószínűleg azóta is a környéken kóborolnak a türingiai környezetvédelmi minisztérium szerint.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek