A rovat kizárólagos támogatója

Lóránt Attila fotós, kultúraantropológus 2002 óta fotózza a különböző természeti népeket és kultúrájukat. A festőművészként is tevékenykedő művész feladatának tűzte ki, hogy a természeti népek életét dokumentálja, és megmutassa a bennük rejlő értékeket a világ számára.

Utazásai alatt nem rettent vissza sem a halálos betegségek veszélyétől, sem a kongói boszorkánybörtön fenyegetésétől. A lappokat is meglátogató fotós számára a legfontosabb, hogy a munkája értéket képviseljen. Lóránt Attila az Andokban és az Amazonas vidékén is készített képeket, alkotásait pedig 2011-ben a Times Square-en is kiállították.

2002-ben létrehozta az ,,Eltűnő félben” Lévő Kultúrák Egyesületét,aminek fő tevékenysége magas színvonalú vizuális dokumentációk létrehozása. Tagjai küldetésüknek tartják azon kultúráknak, kisebbségeknek művészi szintű dokumentálását, melyeknek jövője bizonytalan.

Az OzoneNetwork Egyenlítő című műsorának mai vendége, Lóránt Attila missziójának tekinti a természeti népek, törzsi kultúrák dokumentálását. Elmondása szerint munkája során nagyon sokat tanult a különböző kultúrájú népektől, leginkább embernek lenni. Továbbá azt, hogy létezik másfajta gondolkodásmód a világban, vannak alternatív megoldások és párhuzamos világok, amiket meg kell érteni, toleránsnak lenni. Mindeközben pedig meg kell hagyni az egyének önrendelkezési jogát és folyamatosan tanulni kell egymástól.

A műsort itt is megtekintheti >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás