A rovat kizárólagos támogatója

Az MTI május elején az egynapos napraforgoblog bejegyzését idézve közölte: Ángyán József azért távozott a tárcától, mert “két haverját” felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A blogbejegyzésben arról is szó volt, hogy Ács Sándornénak személyes érdekeltsége van Lepsény határában. Az MTI szombaton helyreigazítást közölt a megjelentetett információk egy részének tisztázására.

Mint arról már a hvg.hu beszámolt: az MTI korábban a napraforgoblog bejegyzését idézte, mely szerint Ángyán József azért távozott a tárcától, mert "két haverját" felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A Kettős Mérce blog az MTI hír kiadása után azt írta, ilyen nevű blog nem is létezik. Az MTI ezután közölte a blog pontos címét, így világossá vált, hogy egy szerdán, pár órával az MTI-szemle előtt regisztrált, egyetlen bejegyzést tartalmazó blogot tartott fontosnak szemlézni az MTI. Az LMP nyílt levelet írt Belénessy Csaba MTI-vezérnek, aki válaszában leszögezte: úgy ítélték meg, hogy hírértéke van az idézett blogbejegyzésnek.

Bár az MTI-nek nem sikerült elérnie Ángyán Józsefet, a volt államtitkár még aznap nyílt levélben fordult Belénessy Csabához, az MTI vezéréhez. Levelében azt írta: "Az MTI 2012. május 2-án 14 óra 20 perckor közreadott egy engem lejáratni szándékozó koncepciós irományból kreált hírt, amelyet visszautasítok. Az abban foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak. Visszautasítom továbbá azt az eljárásmódot, ahogyan az MTI, az ország közpénzekből fenntartott hírügynöksége egy hivatalosan nem létező blogon ma megjelentetett első és egyetlen bejegyzésből ‘példás’ gyorsasággal, néhány óra leforgása alatt országos hírt kreált anélkül, hogy a bejegyzés tartalmát bármilyen módon ellenőrizte volna." Ángyán még május 2-án azt követelte, hogy az MTI adjon ki helyesbítő közleményt.

Az MTI által idézett ad hoc blogbejegyzésben az is szerepelt: "rejtélyes okokból arról sem beszél az államtitkár, hogy a Lepsény határában lévő földek vitájában partnere és csendestársa Ácsné. Az az Ácsné, aki több száz (650) hektár állami földön gazdálkodik (Mellesleg a földkiírások idején tiltakozott az állattartási kötelezettség ellen, mondván, ilyen körülmények között ők nem is pályáznak.). Ideje volna azt is szétosztani a helyi gazdák között".

Az MTI szombaton az Ácsnére vonatkozó információkat korrigálta helyreigazításában. Eszerint valótlanul állították, hogy Ács Sándornénak személyes érdekeltsége lenne Lepsény határában. "Ács Sándorné semmilyen formában nem érintett az állami földekre vonatkozó pályázatokban. Az állattenyésztési kötelezettséggel kapcsolatos kritikát azoknak a családi gazdálkodóknak az érdekében fogalmazta meg, akiket ez a feltétel az ország legjobb adottságú területein (pl. Lepsény környékén) kizár a földhaszonbérleti pályázat lehetőségéből. Nem felel meg a valóságnak, hogy Ács Sándorné több száz (650) hektár állami földön gazdálkodik" – zárul az MTI közleménye.

Kapcsolódó anyagok:

Tiltakozik az Élőlánc a rágalomhadjárat ellen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás