A rovat kizárólagos támogatója

Mi Magyarországon csak minimálisan vagyunk befolyással az éghajlatváltozásra, de az éghajlatváltozás 100%-ban befolyásolja a jövőnket. Nem tudjuk megállítani a természeti folyamatokat, a politikai és gazdasági hatásokat sem. Mi is okozzuk. Te meg én.

2018-ban a világ különböző részein óriási tüzek, vízhiány, szárazság, háborúk, menekültek. Ez az éghajlatváltozás, amely a legnagyobb kihívás az emberiség számára a XXI. században. A helyzet tényleg katasztrofális, és nem csak az emberiség számára. Mi okozza az éghajlatváltozást?
Mi okozzuk. Te meg én. Ahogy vásárolunk, eszünk, utazunk. Bart István TEDxelőadásból megtudhatjuk, hogy van-e még esélyünk? Milyen kilátásaink vannak 2°C fok és 4°C fok melegedés esetén? Valamint akciótervet kaphatunk arra, hogyan és mit tudunk tenni a klímaváltozás hatásainak csökkentéséért.

Bart István a Klímastratégiai Intézet 2050 igazgatója és a nemzetközi klímatárgyalások magyar kiküldöttje. Több mint 15 éve dolgozik az éghajlatpolitikában. A kibocsátások csökkentésére legalkalmasabb politikai és szabályozási módszereket kutatja és arra bátorítja az embereket, hogy lépjenek fel a világot romboló klímaválság ellen.

Bart István 2002 óta foglalkozik éghajlat- és energiapolitikával.
2002 és 2005 között a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium osztályvezetőjeként irányította az EU Kibocsátás-kereskedelmi rendszerének (ETS) hazai bevezetését. 2005 és 2011 között az Európai Bizottság Környezetvédelmi, (később Éghajlat-politikai) Főigazgatóságán dolgozott, ahol főleg az ETS irányításában és szabályozásában vett részt. 2011-ben a magyar EU elnökség klímapolitikai szakértőinek munkáját segítette az Európai Bizottság budapesti kiküldöttjeként. 2011 és 2015 között a Magyar Energiahatékonysági Intézetben dolgozott ügyvezetőként. A nemzetközi klímatárgyalások több fordulóján (Milano, Bali, Cancun) is részt vett, fő szakterülete a kibocsátás-kereskedelem, a nemzetközi klímatárgyalások, illetve az energiahatékonyság. Több cikket, illetve könyvrészletet írt az éghajlatpolitikáról és a kibocsátás-kereskedelemről.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás