A rovat kizárólagos támogatója

2017. november 15-én hirdették ki a Magyar Fenntarthatósági Csúcshoz kapcsolódóan, hogy Márta Irént, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlesztésért (BCSDH) ügyvezetőjét választották a Fenntarthatóság Szakmai Követének. Az elismerést annak a szakembernek ítélik oda, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy vállalati ügyfelei körében elterjedjék és erősödjék a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás.

A Magyar Fenntarthatósági Csúccsal egyidőben, minden második évben az Üzleti Etika Díj mellé megválasztják az adott év Fenntarthatóság Szakmai Követét. A díjat és a titulust László Ervin professzor, a Budapest Klub Alapítvány elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Idén a Fenntarthatóság Szakmai Nagykövete titulust az alapítók Márta Irénnek (képen balra) ítélték oda, akit Demcsák Mária a Piac & Profit alapító-főszerkesztője az alábbi szavakkal méltatott:



“Márta Irén, végzettsége szerint közgazdász, jelenleg a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (a BCSDH) szervezet igazgatójaként támogatja és ösztönzi a fenntarthatóság irányába mutató vállalati megoldások elterjedését, a magyar üzleti szektor szereplői közti együttműködést és tudásmegosztást.

A fenntartható építés magyarországi alapjainak elterjesztéséért végzett szakmai munkáját két prominens, nemzetközi díjjal, a Sabre Awards-szal és az  European Excellence Awards-szal ismerték el. A vállalati felelősségvállalás (CSR) és fenntarthatóság területén szerzett szakmai tapasztalatait örömmel osztja meg másokkal. Így az elmúlt 15 évben 400 alkalommal tartott előadást különböző hazai és nemzetközi szakmai fórumokon, egyetemeken. Számos szervezet alapító tagja, többek közt a Magyar Környezetettudatos Építés Egyesületnek, a Passzívház Építők Egyesületének, illetve korábbi elnökségi tagja a KÖVET Egyesületnek, kuratóriumi tagja a Mikrotérség-fejlesztési Alapítványnak. A CSR-ral kapcsolatos szakmai elismerések hazai és regionális zsűritagja. Nemrégiben a vezetésével jött létre „A fenntartható jövőért” díj, mely a kiemelkedő üzleti megoldások mellett az ENSZ Fenntartható Fejődési célokért kiemelkedő eredményeket elérő változásvezetőket és vezető nőket is elismeri.

A BCSDH-ról: A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete. 2007-ben alakult és 80 vállalati tagja van. Jelenleg a magyar GDP 30%-át adó vállalatok első számú vezetőinek fóruma. A szervezet fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését és alkalmazását. A BCSDH Action 2020 programja egy olyan platform, amely azonnali cselekvésre hívja az üzleti szektort és a program ehhez fogalmaz meg 2020-ig szóló célokat, majd ezekhez a célokhoz segít a vállalatoknak üzleti megoldásokat rendelni. "A jövő vezetői" tehetségprogram a BCSDH másik fontos programja, amelynek célja, hogy a jövő vezetőinek, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni. Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács ma már több, mint 200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója és több mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás