Hirdetés

Ángyán József úgy véli: a most eladott föld hamarosan külföldi kézbe kerül. Az Auróra Kulturális Központban szervezett beszélgetésen Ángyán azt is mondta: szerinte a Magosz pártfeladatként megkapta, hogy sürgetni kell az állami földek eladását a gazdák igényeire hivatkozva.

 

A 2015. november közepére kitűzött kormányzati földárverés kapcsán szervezett beszélgetést a Korrupcióellenes Szövetség.

Ángyán József és Rodics Katalin (Greenpeace) az új feudalizmus kiépítésének egy újabb mozzanatát ismertették a hallgatósággal.    

 

 

Orbán antizöld birodalma – Rodics Katalin környezetvédelemről és földrablásról

Orbán antizöld birodalma - Rodics Katalin környezetvédelemről és földrablásról

Rodics Katalin a hazai környezetvédelmi szakma meghatározó személyisége, az államigazgatásban eltöltött évtizedek után jelenleg a Greenpeace mezőgazdasági felelőseként dolgozik. Az átlátszó arról kérdezte, hogy miként építette le a rendszer a környezetvédelmet, miért siet a kormány az állami földeladásokkal, és hogyan szennyezik be génmódosított takarmányokkal az országot egy kormányközeli álcivil szervezet segítségével.
Évtizedekig dolgozott az állami környezetvédelem területén. Hogy látja a mostani folyamatokat?

A környezetvédelmi szakma mindig valahova csapódott, a malteros vödörbe vizes vödörből, mert hol az építésüggyel, hol a vízüggyel voltunk egy minisztériumban. De a nevében mégiscsak környezetvédelmi minisztérium volt, és megvolt a szakmai apparátus, ami évtizedekig biztosította a színvonalat.

Rendkívüli jogászgárdával dolgoztunk, a többi tárcával való egyeztetési folyamatokban igenis volt szavunk.  Amikor az agrártárcával, a leginkább ellenérdekelt tárcával vontak össze minket, akkor sajnos nem arról volt szó, hogy mi tesszük zöldebbé az agráriumot, hanem az agrárlobbi darálta be a környezetvédelmet. Jöttek a leépítések, az elbocsátások többsége a volt környezetvédelmi stábot érintette. A környezetvédelem súlyának csökkenését szépen példázza, hogy az államtitkárból is helyettes-államtitkár lett, az is össze lett vonva a hungarikummal. RÉSZLETEK >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás