A rovat kizárólagos támogatója

Május 22-én a Biológiai Sokféleség Világnapján Európában és Magyarországon is az élőhelyek 75%-a van rossz állapotban és több, mint 5000 veszélyeztetett állat és növényfaj fennmaradásáért küzdenek szerte a világon nap mit nap. Ma indult a 6. Green-Go Nemzetközi Rövidfilm verseny.

Többek közt a hazánkban hungarikumnak számító földikutya világállományi egyedszáma napjainkban nem haladja meg az 500-at, illetve a biológiai sokféleség alappillérének és jelzőjének számító méhpopulációk élettere és életfeltételei is egyre zsugorodnak, ami szintén kihalással fenyeget. Hogy ne így legyen, a CEEweb a Biológiai Sokféleségért idén hatodik alkalommal indítja el nagysikerű kisfilmversenyét, melyre tavaly 40 országból mintegy 151 kisfilmmel pályáztak a résztvevők. A Green-Go kisfilmverseny célja teret adni a kreatív ötleteknek és megszólaltatni azon személyeket, akik természeti értékeink megóvásán munkálkodnak, így pozitív irányba befolyásolva jövőnket.

A május 23-án induló 6. Green-Go Nemzetközi Rövidfilm verseny idei három kategóriájával a mezőgazdasági kisgazdálodás előnyeire, a körforgásos gazdaság jó példáira, valamint természeti értékeink megóvásának fontosságára és a Natura 2000 hálózat ebben betöltött szerepére kívánjuk felhívni a figyelmet. Ezzel lehetőséget kívánunk adni mindenkinek, hogy kifejezze véleményét és megossza ezen területeken szerzett tapasztalatait.

MINKET ÉRDEKEL A VÉLEMÉNYED – FORGASS EGY RÖVID FILMET ÉS LÉGY RÉSZE A VÁLTOZÁSNAK!

Aggódsz, hogy nem tudsz majd egészséges ételt adni gyermekeidnek?
Designerként vagy felelős vállalkozóként teszel a körforgásos gazdaság kialakításáért?
Tenni szeretnél azért, hogy gyönyörű természeti környezetünk a jövőben ne csak távoli emlék legyen?

KATEGÓRIÁK


1) A kisebb szebb – Miért kéne elfelejtenünk az intenzív mezőgazdálkodást és kisgazdálkodásra váltani?

A mezőgazdasági kistermelők alig jutnak támogatáshoz, míg az egészség, a természet és a minőségi élelmiszer sincs többé a középpontban. Van egy jó példád a fenntartható gazdálkodásra? Megmutatnád, min kéne változtatni?

2) Körbe-körbe – A körforgásos gazdaság, a válasz bolygónk erőforrás problémáira

A mai „eldobható” gazdaság helyett körforgásos gazdaságra van szükség. Ipari szimbiózis, az erőforrások visszanyerése, a városi bányászat csak néhány módszer arra, hogyan miként használjunk egyre kevesebb és kevesebb erőforrást. Van egy hasonló ötleted vagy már működő példád a körforgásos gazdaságra? Mutasd meg a világnak!

3) Cselekedj természetesen – Állj ki az európai természeti értékekért!

A méltóságteljes ibériai hiúz, a játékos európai nyérc, a barátfóka és további 1200 faj utolsó mentsvára a világ legnagyobb védett területekből álló hálózata, a Natura 2000 hálózat. Menj és tapasztald meg Európa természeti csodáit és mutasd meg a világnak, hogy igenis érdemesek a védelemre!

KÖVETELMÉNYEK

A kisfilm legyen:
• max. 4 perc, de lehetőleg 60-90 másodperc hosszú
• bármilyen műfajú (rajzfilm, animációs film, bábfilm, dokumentumfilm, riport, stb.)
• bármilyen filmformátumú
• nagyfelbontású (minimum 720 pixel széles)

DÍJAK

• Kategóriagyőztesek: online áruházban levásárolható ajándékutalvány 700 EUR értékben.
• Közönségdíjas (aki a legtöbb szavazatot kapta a Green-Go online szavazásán): online áruházban levásárolható ajándékutalvány 400 EUR értékben

HATÁRIDŐ: 2016. október 31.

EREDMÉNYHIRDETÉS

A zsűri mindhárom kategóriában egy-egy nyertest választ. Emellett az online legtöbb szavazatott kapott rövidfilm közönségdíjban részesül.
Eredményhirdetés: 2015. november 16.

A kisfilmeddel segítünk az üzeneted eljuttatni több ezer emberhez, köztük magas rangú európai döntéshozókhoz, akik tartós változást hozhatnak a jövő generációk életébe! Oszd meg velünk véleményed!

Korábbi győztes filmek és bővebb információ a versenyről,
a jelentkezés feltételei és jelentkezési lap
: www.greengofest.eu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás