A rovat kizárólagos támogatója

A MagNet Bank csatlakozott az értékalapú bankok nemzetközi szövetségéhez, a Global Alliance for Banking on Values közösségéhez, melynek egyben első közép-kelet európai tagja is. Az immáron 39 tagbankot számláló nemzetközi szervezet öt kontinensen több mint 24 millió ügyfelet szolgál ki.

A MagNet Bank által Magyarországon is meghonosított értékalapú bankolásnak számos példája van világszerte. Ezen bankok közös jellemzője, hogy mindennapi tevékenységükkel igyekeznek gazdaságilag, társadalmilag és környezetileg egyaránt fenntartható módon működni, hozzáadott értéket teremteni ügyfeleik, befektetőik és az őket körülvevő társadalom számára.

Pénzügyi tudatosság, átláthatóság, társadalmi felelősségvállalás egyaránt közös értékek minden közösségi bank számára, legyen az Ázsiában vagy épp Dél-Amerikában. A Global Alliance for Banking on Values (GABV) egy nonprofit szervezet, amely közös értékek mentén működő független bankokat és takarékszövetkezeteket tömörít világszerte. A 2009-ben alapított közösség mára 39 pénzintézetet számlál, melyek Ázsiában, Afrikában, Ausztráliában, Észak- és Dél-Amerikában, illetve Európában egyaránt megtalálhatók. A tagok összesen 24 millió ügyfelet szolgálnak ki több mint 42 ezer munkavállalóval, az általuk kezelt eszközök értéke pedig meghaladja a 110 milliárd dollárt.

A MagNet Bank kétéves megfigyelőstátuszt követően csatlakozhatott a GABV-hoz, amely során számos területen kellett bizonyítania elköteleződését az értékalapú bankolás iránt. A GABV, ugyanis, komoly feltételeket szab a tagbankká váláshoz: a pénzintézeteknek a validációs folyamat során számot kell adni a transzparens és felelős működés számos aspektusáról és az általuk létrehozott értékekről.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy csatlakoztunk a GABV-hoz, amellyel magyar középbankként olyan nemzetközi best practice-ekhez is juthatunk, amik tovább segítenek minket az értékalapú bankolás fejlődésében és hazai meghonosításában. Külön öröm, hogy mi is hozzájárulhatunk ennek a világméretű kezdeményezésnek az elősegítéséhez, hiszen a GABV fontolgatja, hogy a MagNet Banknál alkalmazott becsületkasszás számlavezetést beemeli az ajánlásai közé.” – mondta Pozsonyi Gábor, a MagNet Magyar Közösségi Bank vezérigazgató-helyettese.

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, kollégáinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

Kapcsolódó anyagok:

Élményfiók már a királyok városában is

A lelket is melegíti a MagNet Bank téli megmozdulása

Jó helyen járok – ez most a Magnetbank fiókja, vagy kávézó?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás