A rovat kizárólagos támogatója

Várhatóan nyáron befejeződnek az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig tartó meghosszabbítási munkái – közölte a BKK. Létrejön az összeköttetés az Etele téri végállomáson az 1-es villamos, a vasút, a helyközi buszjáratok, a fővárosi kelenföldi buszjáratok, az M4-es metró és a budai fonódó hálózat 19-es és 49-es villamosjárata között.

Az Etele téri csomópont összekapcsolódik majd Kelenfölddel és Dél-Pesttel, az agglomerációból érkezők pedig gyorsabban jutnak el a belvárosba. A közlekedési vállalat szerint a kiemelt közlekedésfejlesztési beruházás eredetileg tervezett befejezési határidejét módosítani kellett, mert nem várt körülmények merültek fel: előre nem látható közműmunkák elvégzésére volt szükség, és a már a kivitelezés ideje alatt elfogadott XI. kerületi jogszabályváltozás következtében a villamosvégállomás helyiségek eredeti tervek szerinti kialakítása sem volt lehetséges.

Új megoldást kellett találni a villamosvezető és a biztosítóberendezést vezérlő munkatársak elhelyezésére, ezért egy városképi szempontból is esztétikusabb, könnyűszerkezetes épületet terveztek. A létesítmény megépítéséhez szükséges engedélyeztetés jelenleg is folyamatban van, a projekt kivitelezési szerződésének módosítása pedig az előírásoknak megfelelően történik meg – írják.

A forgalom idén nyáron indulhat el a végállomásépítés csúszása miatt, de minden egyéb, a végállomási épület felépítéséhez nem kapcsolódó kivitelezési munka, beleértve a vasúti és a közúti építési munkákat is várhatóan még korábban, áprilisig befejeződik. Ettől kezdve a végállomási térségen kívül forgalomkorlátozásra nem kell számítani.

Új járművek is érkeznek 2019 végéig, a CAF öt darab, vadonatúj, 56 méteres, alacsonypadlós, légkondicionált villamosszerelvényt szállít le.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek