Hirdetés

Tarlós István egy hete nagy meglepetésre bejelentette, hogy javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy írjanak ki budapesti szintű ügydöntő népszavazást a római-parti mobilgátról. A főpolgármester most közölte: „Soha nem mondtam, hogy lesz népszavazás a Római-part árvízvédelme ügyében”.

Tarlós István főpolgármester a múlt hétfőn nagy meglepetésre bejelentette, hogy javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy írjanak ki budapesti szintű ügydöntő népszavazást a római-parti mobilgátról. Csakhogy Tarlós most egy újabb 180 fokos fordulattal visszafordult az eredeti irányba, és a Magyar Nemzetnek azt mondta: „Soha nem mondtam, hogy lesz népszavazás a Római-part árvízvédelme ügyében, gyakorlatilag az egész magyar sajtó félreértelmezte a szavaimat.”

A főpolgármester úgy véli, múlt hétfőn az M1-en ő csak arról beszélt, hogy ha már a mobilgát ügyében valakik előhúzták „ezt a kártyát”, akkor ő felveti a Fővárosi Közgyűlésben a népszavazás lehetőségét, tehát nem azt mondta, hogy bármilyen népszavazási kérdést bármikor is beterjesztene az ügyben, hiszen továbbra is vállalja a véleményét, hogy a Duna-partra kell megépíteni a mobil gátat, nem máshová.

Tarlós a Magyar Nemzetben fölidézte, hét szakvéleménnyel szemben egyetlenegy mond mást, az, amit Lányi András író, filozófus, környezetvédő készíttetett azután, hogy erre lehetőséget kapott. – A Fővárosi Közgyűlés áprilisi, a part menti nyomvonalat kijelölő döntése után azért tettem ezt lehetővé, hogy mindenkinek tiszta lehessen a lelkiismerete. Ugyanakkor nem hallgatható el, hogy a Lányi-féle anyagban, amelynek több mint felét a mobil gát ellenzőinek kemény magja írta, egy szó sem szerepel az általuk javasolt, a Nánási út–Királyok útjára képzelt nyomvonal kockázatairól – mondta Tarlós István, aki szerint amíg nem dönt a Kúria egy korábbi, a tárgyban beadott népszavazási kezdeményezésről, nincsenek is döntési helyzetben.

„Nem jó kivágni a fákat. Mert nem jó az, ha a kopasz földet nézi a Jóisten.”  Fáklyás felvonulást tartottak tegnap a Római-partért, amely a demonstrálók szerint végveszélyben van.

   A témával kapcsolatos cikkeink >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás