A rovat kizárólagos támogatója

Tudós helyett Jim Bridenstine republikánus politikus lesz a fő űrkutató. A klímaváltozás okait tagadó laikust választott a NASA élére az amerikai szenátus. Még szerencse, hogy nem laposföld hívő.

Az űrkutatáshoz ugyan lövése sincs, és vehemensen tagadja, hogy a klímaváltozást minden erről szóló bizonyíték ellenére az ember okozná, viszont nagyon lelkes támogatója volt Donald Trump elnökválasztási kampányának, így mostantól Jim Bridenstine republikánus politikus vezetheti a NASA-t. Az Amerikai Űrkutatási Hivatalt eddig kizárólag tudósok igazgatták.

Az amerikai szenátus 50:49-es szavazataránnyal választotta meg Bridenstine-t, vagyis kinevezését kizárólag a republikánusok támogatták.

Bridenstine így most egy olyan tudományos intézményt vezethet klímaváltozás-tagadóként, melynek munkatársai tanulmányok százaiban igazolták, hogy a klímaváltozás egyrészt létező jelenség, másrészt annak leginkább az ember az okozója. De azért vannak reménykedésre okot adó kijelentései is. Az amerikai hadsereg egykori tartalékos pilótája meghallgatásán támogatta az ötletet, hogy az amerikaiak újra embert küldjenek a Holdra. (Via 444.hu/MTI)

Trump újabb pofonja a rációnak: klímaszkeptikus a NASA új vezetője

Trump újabb pofonja a rációnak: klímaszkeptikus a NASA új vezetője

Donald Trump amerikai elnök tavaly szeptemberben megnevezte a NASA következő vezetőjét. Jim Bridenstine oklahomai képviselő korábban vadászpilóta volt, szeretné, ha Amerika visszatérne a Holdra, és nem hiszi, hogy emberi tevékenység okozná a klímaváltozást.

Bridenstine jelölését a szenátusnak is jóvá kell hagynia, mielőtt átvehetné az amerikai űrügynökség irányítását. Bridenstine a Rice Egyetemen szerzett diplomát, ahol közgazdaságtant, üzleti tanulmányokat és pszichológiát tanult. Doktori címet szerzett a Cornell Egyetemen. Részt vett a Rocket Racing League-ben, ami nagyjából ugyanaz, mint a NASCAR, csak rakéta-hajtóművekkel működtetik a járműveket. 2012-ben került a kongresszusba; azelőtt a Tulsa Air & Space Museum vezetője volt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás