Hirdetés

Egy Montreal környéki szupermarket olyan zöldségeket és gyümölcsöt kezdett árulni, amelyeket épületének tetején termesztenek.

A veteményeskert több mint 2300 négyzetméteren terül el egy nagy áruházlánc szupermarketjének tetején a montreali agglomerációban. Ősz óta mintegy 30 féle biogyümölcsöt és -zöldséget termelnek, köztük salátákat, paprikákat és paradicsomokat – közölte közleményében az IGA cég.

A veteményeskertet olyan vízzel öntözik, amelyet az áruház párátlanító rendszeréből nyernek vissza. A szupermarket tetején elhelyeztek nyolc kaptárt is, és céljuk, hogy mintegy 600 üveg mézet értékesítsenek saját méheik gyűjtéséből.

A tetőn lévő veteményeskert lehetővé teszi olyan zöldségkultúra kialakítását, amely a lehető legnagyobb mértékben óvja a környezetet – hangoztatta Richard Duchemin, a szupermarket társtulajdonosa, aki úgy vélte, hogy más vállalkozók is bele fognak kezdeni hasonló projektbe a közeljövőben. (MTI)

Sajnos a hírből nem derül ki, hogy mitől lenne bio ez a zöldség. Általában az ilyen áruhazaknak nagy parkolójuk van, és a forgalmas utak mellett fekszenek, vagyis az átlagos légszennyezettség sokkal magasabb mint máshol.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás