A rovat kizárólagos támogatója

Gyermekeik jövője érdekében szeretnének környezetbarát módon élni az amerikai szülők; amelyért, szinte mind úgy hiszik, tehetnének többet. A többség pénz- és időhiányra, valamint kényelmetlenségre hivatkozva nem törődik a zöld szempontokkal.

Talán a szülők érzik leginkább sürgetőnek, hogy a környezetet megóvják a jövő generációi számára. Ezt támasztja alá TODAY Moms/iVillage ezer amerikai szülő megkérdezésével készült vizsgálata, amely szerint a gyermekesek 63 százaléka jobban aggódik a környezet állapota miatt, mióta családot alapított. Ennek okán a szülők próbálnak is zöld életmódot folytatni, de sokuknak van bűntudata, amiért nem tesznek meg mindent, ami lehetőségükben áll. A válaszadók 94 százaléka vélte úgy, többet is tehetne a környezet védelme érdekében. Ha tehetnék, miért nem teszik? Minden második szülő pénzhiányra hivatkozva hátrál ki a felelősség alól, ötből egy időhiányra panaszkodik, és szintén ötből egy kényelmi szempontokkal érvel.

A vizsgálat rákérdezett, milyen környezetkárosító szokásoktól szeretnének megszabadulni a válaszadók. Sokan a műanyagszatyrok használatát, mások az eldobható pelenkák mennyiségét szeretnék csökkenteni, de számosan úgy vélik, jobb lenne, ha kevesebbet használnák autóikat.

A hiányosságok ellenére van, amire odafigyelnek az apák és anyák. A megkérdezettek 82 százaléka igyekszik megtanítani gyermekét arra, miért fontos az újrahasznosítás és miért célszerű kevesebb energiát használni. Minden második szülő figyelmezteti gyermekét, hogy ne vásároljanak olyan termékeket, amely rövid úton a szemetesbe kerül, harmaduk pedig beszél a gyerekekkel a globális felmelegedés problémájáról és a környezet védelmének fontosságáról.
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek