Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Katasztrófa küszöbén táncolunk

2018. november 13. 19:40

A klímaváltozás visszafogása érdekében a nemzetközi tervekben megfogalmazott legmérsékeltebb hőmérsékletemelkedés is visszafordíthatatlan károkat okoz a jégsapkában szakértők szerint.

Haldokló szemétszállítás és 7,6 milliárdos kukamutyi

2018. november 13. 13:24

Haldokló szemétszállítás és 7,6 milliárdos kukamutyi Miért bízták egy kis nyírségi kft.-re, hogy szedje be a szemétdíjat az egész országban? A négyfős Pepp and Cars Kft. és Seszták Miklós ex nemzeti fejlesztési miniszter zavaros kapcsolatának járt utána a 24.hu.


Vadállatok ürülékében is találtak mikroműanyagot

2018. november 13. 8:03

Vadállatok ürülékében is találtak mikroműanyagot Először mutattak ki műanyag mikroszálakat vadon élő állatok ürülékében amerikai kutatók, akik a Marine Pollution Bulletin szaklapban publikálták a tanulmányukat. Korábban már emberi székletben is kimutatták a mikroplasztikot.

85 civil szervezet nyílt levele a természet- és környezetvédelemben történt leépítésekkel kapcsolatban

2018. november 12. 18:49

85 civil szervezet nyílt levele a természet- és környezetvédelemben történt leépítésekkel kapcsolatban 85 zöld és természetvédő szervezet írta alá a WWF Magyarország, az MTVSZ és az MME nyílt levelét, amelyben kifogásolják, hogy az állami bürokráciacsökkentés az agrárminisztérium teljes állományához képest aránytalanul nagymértékben sújtotta a környezetvédelem területét. Alkotmánysértő a hazai természetvédelem lefejezése?


Akik maradtak, szívnak. A környezetvédelmi apparátust megsemmisítették.

2018. november 12. 11:19

Akik maradtak, szívnak. A környezetvédelmi apparátust megsemmisítették. Az Orbán-kormány pusztító leépítése - a tömeges állami kirúgások miatt laborok munkája állhat le, és kimúlhat a környezetvédelem. Épp a szakmai munka felszámolása volt a célja a bürokráciacsökkentésre hivatkozó kirúgási hullámnak. A kormánynak sem a környezetvédelem, sem az itt élők egészsége nem fontos.

Duzzad a városligeti zöldirtó pénzszivattyú

2018. november 12. 10:24

Duzzad a városligeti zöldirtó pénzszivattyú Egészen elképesztő mértékben, 50-ről 250 milliárdra drágult a Liget-projekt hat év alatt - mutatott rá az RTL Klub Híradója.


Rapid 1,5 milliárd a hulladékkáosz ellen

2018. november 12. 9:38

Rapid 1,5 milliárd a hulladékkáosz ellen A november 10-i Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján 1,5 milliárd forintot csoportosít át a kormány azonnali hatállyal a hulladékok elszállításának akadozása miatt kialakult kaotikus helyzet felszámolására. Nesze neked rezsicsökkentés.

Késik az atomóra: 2032 lehet az új paksi céldátum

2018. november 12. 9:10

Késik az atomóra: 2032 lehet az új paksi céldátum Immár a kormányzat se cáfolja határozottan a Népszava azon szakmai értesülését, hogy az új paksi atomblokkok átadása akár a lehető legkésőbbi időpontig, azaz 2032-ig is elhúzódhat.


Pálmaolaj: a betiltott reklámot már több millióan megosztották

2018. november 12. 8:39

Pálmaolaj: a betiltott reklámot már több millióan megosztották Megható reklámfilmmel készült a karácsonyi szezonra az Iceland nevű brit diszkont szupermarketlánc. A reklámfilm a Clearcast nevű ellenőrző szervezet szűrőjén fennakadt, és politikai kampányolás címén betiltották. Ez viszont inkább csak olaj volt a tűzre.

Megéri villanybuszt venni

2018. november 12. 7:00

Megéri villanybuszt venni Néhány évvel ezelőtt a Levegő Munkacsoport már kiszámolta, hogy jobban megéri villanybuszt venni, mint dízelt. Most ugyanerre a következtetésre jutottak az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség szakértői is.


További híreink

A gyíkok kihasználják a szélerőműveket

2018. november 12. 5:03

A szélerőművek közeléből, hogy ne kaszabolják le őket a lapátok, eltűntek a ragadozó madarak. Ha pedig nincs otthon a macska, cincognak az egerek, illetve ebben az esetben a toroklebenyes gyíkok, akik önfeledten lebegtetik a lebenyüket, hiszen az erőműveknek köszönhetően legfőbb ellenségeiktől szabadultak meg.

100%-ban elektromos távolsági busz indult Németországban

2018. november 11. 18:33

Európa legnagyobb távolsági buszhálózata tovább invesztál az e-mobilitásba. Áprilisban a FlixBus a világon elsőként teljesen elektromos buszt kezdett tesztelni távolsági útvonalon Párizs és Amiens között, október végén pedig elindult a második e-FlixBus Németországban, Frankfurt és Mannheim között. A német busz a Greenpeace Energy által biztosított 100 százalékban tiszta áramot használ.


Szavazz 2019 év halára!

2018. november 11. 17:41

Megkezdődött a szavazás a 2019-es év haláról. A Magyar Haltani Társaság ismét három őshonos fajt állított jelöltként, melyek közül kettő fogható, egy védett.

Amazónia lemaradt a klímaváltozás mellett

2018. november 11. 11:41

A klímaváltozás az erdőirtásoktól függetlenül önmagában is súlyos károkat okoz az amazóniai esőerdőben egy új kutatás szerint. A szárazság és a melegedés miatt sok fafaj tűnik el a Föld tüdejéből, csökken a diverzitás, és az esőerdő nem képes elegendő új fával pótolni a veszteséget. És akkor még itt van az új antizöld brazil elnök is.


20 ezer e-bringával startol a párizsi e-Bubi

2018. november 11. 10:23

A világ legnagyobb elektromos kerékpárflottájával már érdemben lehet harcolni a légszennyezettség ellen.

Húsadó kivetését sürgetik brit kutatók és orvosok

2018. november 10. 23:37

Egészségügyi adó kivetését szorgalmazza a feldolgozott és vörös húsokra egy új oxfordi kutatás, ami szerint így évente több, mint 220 ezer ember halálát lehetne elkerülni és 40 milliárd dollárnyi egészségügyi megtakarítást lehetne elérni. Ha azonban nem tesznek semmit, becsléseik szerint 2020-ra 2,4 millió halál lesz köthető a húsfogyasztáshoz, ami 285 milliárd dolláros egészségügyi költséggel jár.


Hamis ábrándok és a nagy marketing trükk a palackozott víz

2018. november 10. 22:57

A mikroműanyagok több forrásból, így a műanyag palackokból lehúzott kortyok nyomán is a szervezetünkbe juthatnak. Mi áll a folyamatosan növekvő fogyasztás hátterében, miért költjük a csapvíz árának sokszorosát a boltok polcain sorakozó termékekre? John Jewell újságíró pár évvel ezelőtt az évszázad marketingtrükkjének nevezte azt, ami miatt a több millió tonnányi műanyag hulladékot termelő iparág felfutott.

Folyékony nitrogén mentheti meg a tölgyeket

2018. november 10. 22:00

Termékenységi laboratóriumokban kikísérletezett úttörő technológiával megőrzött növények jelenthetik a biztosítékot a természetben veszélyeztetett növényfajok fennmaradásában.


Románia kiárusítja aranyvagyonát

2018. november 9. 22:13

Románia eddigi legnagyobb külszíni arany- és rézbányáját nyithatja meg a Samax Romania nevű cég mögött álló nemzetközi befektetőcsoport az Erdélyi Érchegységben, a Brád városától keletre található Rovina térségben, miután a bukaresti kormány ma jóváhagyta a társaság 20 évre megkötött bányászati koncesszióját.

Mihez kezdj az avarral? 5+1 tipp

2018. november 9. 21:40

Az ősz az egyik leglátványosabb évszak, lenyűgöző árnyalatokkal színezi át az erdők, ligetek, parkok, útszéli fák és bokrok lombját. A tarka mintás levélszőnyeg nemcsak szemet, lelket gyönyörködtet, de jelentős szerepet tölt be a természetben. Már csak ezért is fontos kérdés, hogy mihez kezdünk saját házunk táján - városokban és falvakban egyaránt - a lehulló levelekkel.


Orbán likvidálja a hazai természetvédelmet

2018. november 9. 19:40

Elérte a kormányzati bürokráciacsökkentési hullám az Agrárminisztériumot: mintegy 340 szakembert rúgnak ki. Valamiért a természetvédelmi terület szenvedte el a legnagyobb veszteséget - 10 helyett 44 %-ot. Állítólag a mostani tízből négy nemzeti park lesz.

A partimadarakra is katasztrofális a klímaváltozás

2018. november 9. 9:07

A klímaváltozásnak a partimadarak fészkelési szokásaira gyakorolt hatását vizsgálta egy nemzetközi kutatócsoport a Debreceni Egyetem professzorának irányításával. A kutatás meglepő eredményt hozott, ami teljesen új szemszögből világítja meg a globális felmelegedés következményeit. Nyitóképen a nagy partfutó.


Kezdődik az ellési szezon a szürkemarháknál

2018. november 9. 8:42

A kellemes őszi időjárás még a nyári hangulatot idézi a Körös-Maros Nemzeti Parkban, ám az egyre hidegebb hajnalok, a rövidülő nappalok és a puszták felett mind gyakrabban feltűnő libahangos „V” alakok a tél közeledtét jelzik.

Olcsó e-autókkal nyomul a VW

2018. november 9. 6:06

3 németországi üzemét állítja át elektromos autók gyártására a VW a munkahelyek megőrzése érdekében, és húszezer eurónál (6,4 millió forint) olcsóbb autókkal készül betörni az e- autók piacára - értesült a Reuters hírügynökség.


Együttműködésben élő erdeinkért

2018. november 8. 7:19

Sikerrel zárult az Élet az Erdőben című, a magyarországi Natura 2000 erdők védelmének elősegítését, illetve a minél szélesebb ágazati párbeszéd létrahozását célzó európai uniós projekt.

Épülhet az első szélerőmű Csernobilban

2018. november 8. 6:43

Az ukrán kormány tegnapi ülésén engedélyezte az első szélerőmű megépítését a nukleáris katasztrófa sújtotta csernobili övezetben - hozta nyilvánosságra Osztap Szemerak környezetvédelmi miniszter.


Összeomlolhat a globális hulladék-újrahasznosítás rendszer

2018. november 8. 6:10

Az évtizedekig sikeresnek tűnő globális szelektív hulladék gyűjtési és -újrahasznosítási rendszer súlyosan megrendült idén, miután a korábban a legnagyobb papír- és műanyaghulladék-vásárlónak számító Kína 2018 elejétől elutasította, hogy a Nyugat szemétlerakója legyen. A szállítmányok előtt pedig egyre több más ázsiai ország is sorra lezárja le határait.

Integrált energia- és klímapolitika kialakításán dolgozik az innovációs tárca

2018. november 7. 7:04

Folyik az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) az integrált energia- és klímapolitika kialakítása, illetve a nemzeti energiastratégia felülvizsgálata - mondta Kaderják Péter, a tárca energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára a Portfolio Energy Investment Forum 2018 konferencián.


Ombudsmani hulladékos aggályok - sok jog veszélyben

2018. november 7. 6:39

A jövő nemzedékek szószólójának tegnap megjelent elvi állásfoglalása a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás működési problémáiról.

Bill Gates elővette a kakis üveget

2018. november 7. 5:57

Sose hittem, hogy ennyit fogok tudni az emberi székletről -mondta előadásában a világ egyik leggazdagabb embere. A Microsoftot alapítója most WC-fronton is jótékonykodik. A bolygónak, és milliárdnyi embernek napi gond a higiénia hiánya.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés