Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Klímatüntetés Trump 100. jubileumi napján

2017. április 30. 6:58

Klímatüntetés Trump 100. jubileumi napján 15 ezres tüntetés kezdődött tegnap Washingtonban, Donald Trump elnökségének 100. napján. Az Egyesült Államok több városában is demonstráltak a globális klímaváltozást humbugnak tartó elnök környezetpolitikája ellen.

Idén fókuszban a pele

2017. április 29. 23:29

Idén fókuszban a pele Pele, ébresztő! címmel indult el az Év emlőse országos programsorozat, amelyben a mogyorós pelét mutatják be a természetvédők.


Ürgeleltár Bugacon

2017. április 29. 18:23

Ürgeleltár Bugacon Megszámolták az ürgelyukakat Bugacon, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei megbecsülhessék az itteni ürgeállomány nagyságát. Az ürge valaha olyan nagy számban élt az országban, hogy mezőgazdasági kártevőnek számított. Élőhelyük drasztikus csökkenése miatt azonban olyannyira megritkult, hogy ma már fokozottan védett faj.

A diétás üdítő nem jelent egészséges választást?

2017. április 29. 17:49

A diétás üdítő nem jelent egészséges választást? Kiderült, hogy a diétás üdítők egyáltalán nem olyan egészségesek. Egy friss kutatás szerint a diétás üdítők fogyasztása növelheti a demencia és az agyvérzés kockázatát.


Automatikus adóbevallás - milliárdos veszteség a civil szervezeteknek?

2017. április 29. 9:21

Automatikus adóbevallás  - milliárdos veszteség a civil szervezeteknek? Több milliárd forintos kiesést is okozhat a civil szervezeteknek, ha azok az adózók, akik helyett idén már a NAV készíti el az adóbevallást, elmulasztják külön leadni 1%-os rendelkező nyilatkozatukat. A helyzet megoldásához a civilek most vállalatok segítségét kérik az „1% barát munkahely” akció keretei között.

Ne nyúlj hozzá, ne vidd haza!

2017. április 29. 9:05

Ne nyúlj hozzá, ne vidd haza! Május elejétől találkozhatunk a természetben a hazai csülkös vadfajok kicsinyeivel: az őzsuták, a gím- és dámszarvas tehenek a következő hetekben hozzák világra gidáikat illetve borjakat.


65 milliárdot bukhatunk Orbánék miatt

2017. április 29. 8:31

65 milliárdot bukhatunk Orbánék miatt Leállhat a norvég program. Olav Berstad Norvégia budapesti nagykövete szerint elfogadhatatlan, hogy ügynöknek minősítsék az általunk támogatott civileket. Az sem igaz, hogy a Norvég Alap 65 milliárd forintos elosztásánál a kormánynak vétójoga lenne.

Az USA ne lépjen ki a klímaegyezményből

2017. április 29. 7:42

Az USA ne lépjen ki a klímaegyezményből Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter szerint az Egyesült Államoknak nem szabad kilépnie a párizsi klímaegyezményből.


Ennyivel keresnek kevesebbet a nők

2017. április 29. 7:01

Ennyivel keresnek kevesebbet a nők A KSH felmérése szerint ma Magyarországon egy nő átlagosan 13,2%-kal keres kevesebbet ugyanazzal a munkával, mint egy férfi. A MagNet új weboldalt indított a társadalmi különbség felszámolásáért. A www.fairfizu.hu oldalon mindenki megismerheti, hogy mennyit keresne a másik nem tagjaként.

Beszáll a villanyautózásba az OMV

2017. április 28. 20:54

Beszáll a villanyautózásba az OMV Az eddig csak a fosszilis energiahordozók kitermelése, feldolgozása és értékesítése terén ismert bécsi központú osztrák OMV megtette az első lépést, hogy az elektromos autózás támogatásában is a régió egyik legmeghatározóbb cége lehessen.


További híreink

Hat újabb natúrpark létrehozását kezdeményezték a helyiek

2017. április 28. 20:11

Magyarországon 9 natúrpark működik és 6 további létrehozására vannak helyi kezdeményezések, például a Vasi Hegyháton és a Szigetközben - mondta V. Németh Zsolt az Írottkő Natúrpark megalapításának 20 éves jubileuma alkalmából tartott mai sajtótájékoztatón Kőszegen.

El Salvador betiltotta a fémbányászatot

2017. április 28. 19:24

Tegnap óta El Salvador a világ első olyan országa, ahol betiltották a fémek bányászatát. Az egy hónapja nagy többséggel, 84 képviselőből 70 támogató szavazatával meghozott törvény megtiltja, hogy bármilyen formában engedélyezzenek az országban bányászati tevékenységet, a feltárástól a feldolgozásig.


Újra látogathatóak a Pilisi Parkerdő turistaútjai

2017. április 28. 9:46

A tavaszias, kis hidegfronttal kecsegtető hosszú hétvége előtt a Pilisi Parkerdő Zrt. örömmel tudatja a természetjáró társadalommal, hogy a múlt heti extrém csapadék- és hóhelyzet miatt lezárt turistautak többségét az erdőgazdaság munkatársai már megtisztították, így a múlt héten kiadott lezárást feloldják. Figyelem! A Rám-szakadék továbbra is lezárva marad!

Paks 2. A kormány a biztonsággal játszik

2017. április 28. 9:14

Szüksége van-e Magyarországnak a nukleáris energiára, vagy inkább a megújulókból, tehát a szél- és napenergiából kellene biztosítani az ország áramszükségletét? Ősz János gépészmérnök szerint atomenergia nélkül nem lesz elég áram, a nap és a szél felhasználása nélkül viszont lemaradunk a fejlődésben.


Az EU mezőgazdasági biztosa kiállt a glifozát mellett

2017. április 28. 8:51

Az Európai Bizottság még nem döntött a növényvédő szer hatóanyag engedélyének megújításáról, ugyanakkor a mezőgazdasági biztos a glifozát 10 évre szóló engedélyezését vetette fel.

Vörös listán vagyunk 2. rész

2017. április 27. 20:35

A sajtó és a média vörös listája, avagy a környezetvédelmi újságírás három évtizede – ahogyan Mangel Gyöngyi emlékszik. 2. rész. Közeledés a világhoz.


Lázár mai blöffje. feloldjuk Paks 2 szerződéseinek titkosítását

2017. április 27. 16:29

A Miniszterelnökséget vezető miniszter belengette, hogy - ha Brüsszel és NAIH is belegyezik - feloldják a Paks 2-vel kapcsolatos szerződések többségének titkosítását. Haldokló piacba tesz 3000 milliárdot a kormány. A jelen helyzetben a Paksról szóló referendum az utolsó esély az országnak.

Paksi bővítés: ki kit néz hülyének?

2017. április 27. 9:27

A paksi bővítésről tartott vitát Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az Ökopolisz Alapítvány (az LMP pártalapítványa) rendezvényén tegnap, a csernobili katasztrófa 31. évfordulóján.


Atombiztos befektetés a kobalt

2017. április 27. 8:40

Az utóbbi hónapok árupiaci slágere a lítium volt, de van egy ennél is ritkább fém, ami szintén nélkülözhetetlen például az elektromos autók gyártásában és a lítiumnál jóval ritkább, így ez lehet a befektetők következő nagy célpontja. A kobaltról van szó.

Mérges a SPAR olasz újhagymája

2017. április 27. 7:06

Határérték feletti mennyiségben mutatták ki úgynevezett klórpirifosz rovarölő szer jelenlétét olasz származású újhagymában. A termékben a küszöbérték kilencszerese volt jelen, ennek ellenére a hatóság szerint nem jelent akut egészségügyi kockázatot.


A norvégok kihasználnák a jégtakaró olvadását

2017. április 27. 6:38

A fel nem tárt norvég olaj- és földgázkészletek a jelenleg ismertnek a duplájára is rúghatnak a Barents-tengeren az orosz szektorral határos, és az év nagy részén jégtakaróval borított területeken. A zöldek résen vannak.

Less bele a felfedezők világába!

2017. április 27. 6:08

Az 5. Felfedezők Napján paleontológusok, biológusok, bolygókutatók, klímakutatók, vulkanológusok, geográfusok és még számos tudományág kutatói hozzák testközelbe a terepi kutatás világát. A Tudományos Kutató­expedíciók Fesztiválja a tágabban értelmezett földrajz- és más tudományok nyilvános rendezvénye. Április 29-én a Millenárison a központi téma ezúttal a vízkincsünk.


Tarlós pofonja a Combinónak - eltörölték a nagykörúti lámpaprogramot

2017. április 26. 16:30

Tovább folytatódnak a budapesti tömegközlekedésellenes intézkedések, miután ma eltörölték a körúton a villamosokat előnyben részesítő lámpaprogramot is. A változtatás a villamospótlás leple alatt történt, röviddel azután, hogy lejárt az EU felé tett kötelezettségvállalás, így már nem kell visszafizetni az erre kapott uniós támogatást.

Nem épül hulladékégető Párkányban

2017. április 26. 16:10

Visszalépett beruházási szándékától a Párkányba hulladékégetőt tervező HC Logistik társaság - jelentette be a beruházást ellenző petíciós bizottság nevében a Magyar Közösség Pártjának (MKP) régiófejlesztési alelnöke közösségi oldalán.


Áder újabb kínos lépése Csernobil évfordulóján

2017. április 26. 15:05

Áder János megint a remekül időzített egy kinevezést. Ma 31 éve történt a csernobili atomerőmű katasztrófa. Nyilván csak freudi véletlen, hogy a tragikus évfordulón nevezte ki a paksi atomerőmű-beruházásért felelős minisztert a magát nagy környezetvédőnek tartó politikus.

31 évvel Csernobil után

2017. április 26. 7:52

31 évvel ezelőtt volt a csernobili atomkatasztrófa. Az akkori és és a sugárzás miatt azóta elhunyt áldozatokra emlékeztek az ukrán fővárosban Kijevben a Csernobil Hősei emlékműnél.


Városi magányból vidéki közösségbe

2017. április 26. 3:21

Az öko-logikus élet megélésének sok lehetősége van városban és vidéken egyaránt. Ami a két útban közös, hogy érdemes, sőt kell is hozzá társakat találnunk. Népesítsük be a vidéket!

2017. áprilisi katasztrófa a Bükkben!

2017. április 25. 22:24

Ez nem áprilisi tréfa. A 2017. április 19-20-án leesett hó mennyisége olyan mértékben megváltoztatta a Bükköt, hogy csak újratelepítéssel lehet helyreállítani a keletkezett kárt.


A vörösiszap zöldítése

2017. április 25. 21:38

Görög kutatók kifejlesztettek egy módszert, amellyel ritkaföldfémeket nyerhetnek ki gyártási melléktermékből, ráadásul környezetbarát módon.

Jövőre indul a malária ellenes harc új szakasza

2017. április 25. 20:23

A világ első malária elleni oltását 2018-ban Ghánában, Kenyában és Malawiban próbálják ki - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés