Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Ötödször startol a PET Kupa

2017. június 29. 11:34

Ötödször startol a PET Kupa A Tisza hulladékszennyezése óriási környezet-, és természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására létrejött non-profit, civil kezdeményezés. A PET kalózok célkitűzése többek között a hatalmas PET palack áradatnak hadat üzenni, amely évről évre elárasztja a Tisza-folyót.

Naponta mérhető a hazai aszályveszély

2017. június 29. 10:34

Naponta mérhető a hazai aszályveszély Napi léptékű aszályindexet dolgoztak ki az MTA Agrártudományi Kutatóközpont munkatársai. A mutatószám egy adott növénytípus tulajdonságait is figyelembe véve, ötfokozatú skálán határozza meg az adott növényi állomány aszálykitettségét.


Optimizmus a természetvédelemben

2017. június 29. 9:26

Optimizmus a természetvédelemben Optimizmus és természetvédelem!? Első hallásra ez inkább a valószínűtlenséget, szenzációhajhászást vagy tudománytalanságot sejteti az olvasó számára, ismerve Földünk természeti állapotát.

Így hasít a német napenergia

2017. június 29. 8:14

Így hasít a német napenergia Németországnak sokkal rosszabb adottságai vannak a napenergia-kinyerés szempontjából, mint Magyarországnak, de már reggel többet termelnek, mint a paksi erőmű. Adalék a megújuló energiaforrásokban kételkedőknek.


Kishantos ismét pert nyert a magyar állammal szemben

2017. június 29. 7:44

Kishantos ismét pert nyert a magyar állammal szemben Tegnap megszületett az elsőfokú döntést megerősítő másodfokú jogerős ítélet a Fővárosi Törvényszéken arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) ki kell fizetnie a kishantosi ökogazdaság számára az általa 2013-ban elvégzett közel 20 millió forint értékű mezőgazdasági munka árát. A Greenpeace üdvözli a döntést.

2017 KlímaSztárjai

2017. június 28. 22:25

2017 KlímaSztárjai Közösségi megoldásokat keresett a klímaváltozás problémájára az Éghajlatvédelmi Szövetség, amely 2017-ben immár negyedszer hirdette meg KlímaSztár programját. A zsűri egyhangú döntésével a díjat 5 pályázó - Egyházasfalu, Kunsziget, Őriszentpéter, Szekszárd települések és Wekerletelep közössége – nyerte el.


Megújulóra állnának át az USA városai

2017. június 28. 8:20

Megújulóra állnának át az USA városai 20 éven belül kizárólag megújuló természeti erőforrásokra támaszkodnának az amerikai városok. Az erről szóló határozatot több mint 250 település vezetője fogadta el pártállástól függetlenül az Egyesült Államok polgármestereinek találkozóján.

Példátlan viharok okozhatták az eddigi legnagyobb tengerijég-veszteséget az Antarktiszon

2017. június 28. 8:08

Példátlan viharok okozhatták az eddigi legnagyobb tengerijég-veszteséget az Antarktiszon A Déli-óceán felett tomboló példátlan viharok sorozata okozhatta az antarktiszi tengeri jég eddigi legdrasztikusabb megfogyatkozását - derült ki egy új tanulmányból, amelyet az Amerikai Geofizikai Unió (AGU) folyóirata közöl.


Meghosszabbították a hőségriadót

2017. június 28. 7:39

Meghosszabbították a hőségriadót A hőség mellett ma extrém UV-B sugárzás is várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat - ma 8.2-es (extrém) UV-B sugárzás várható. 37 fokos hőség várható.

Kékbe fordult a fehér amazon

2017. június 28. 7:26

Kékbe fordult a fehér amazon Új papagájfajt azonosítottak a mexikói Yucatán-félszigeten. A kékszárnyú amazonnak nevezett madár harsány, rövid hangot ad ki és viszonylag fiatal- 120 ezer éve fejlődött ki a fehérhomlokú amazonból.


További híreink

Vadállatok otthon

2017. június 28. 6:28

A természetben elhagyottnak, gyámoltalannak tűnő kisállatok felé mutatott túlzott gondoskodás könnyen visszafordíthatatlan tragédiához vezethet. A természet nemcsak az őzgidák, hanem az újszülött mókusok esetében is kitűnő álcázó képességgel biztosítja a túlélést. A mókusok azonban, ellenben az őzekkel, kifejezetten kedvelik a zsúfoltabb városi környezetet is.

Ombudsmani díj a Levegő Munkacsoport vezetőjének

2017. június 27. 10:08

Az ombudsmanok által 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum-díj kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozható. Az idei egyik díjazott Lukács András, az LMCS elnöke.


Napi 7 millió a veszteglő metrókért

2017. június 27. 8:47

Napi 23 ezer euró kárátalányt, átszámítva 7,1 millió forintot követelhet a BKV szerelvényenként az orosz Metrowagonmash-tól a forgalomból múlt pénteken kivont járművek után - írta a Hvg.hu.

Zsákállat invázió Amerika nyugati partjainál

2017. június 27. 8:23

Az Egyesült Államok nyugati partjánál jelentkező inváziót a Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA), az Oregon Állami Egyetem és az Oregoni Egyetem szakértői vizsgálták meg. Az okokat csak tippelik.


Cannes-ban is díjat nyert a WWF Magyarország animációs filmje

2017. június 27. 7:25

A “We are all connected” – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség közös munkája – a Cannes Lions reklámfesztiválon kapott bronzoroszlánt Design kategóriában.

Elindult a Mosoni-Duna vízszint-visszaállítási projekt

2017. június 26. 20:13

A Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint-visszaállítását szolgáló projekt elindult, ajánlattételi szakaszban van a kivitelező kiválasztására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás - közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára képviselői kérdésre adott írásos válaszában ma a parlament honlapján.


Rubway - a hungarikum bringaút

2017. június 26. 18:16

Forradalmasították a kerékpárút-építést Miskolcon. Egyszerű, olcsó, és Környezetbarát eljárást fejlesztettek ki.

Hamarosan lecsoroghatunk a Balcsiból a Dunába

2017. június 26. 16:38

A tervek szerint kajakkal, kenuval járható lesz a Balatont a Dunával összekötő folyó 85 kilométeres szakasza, mellette pedig kerékpárút épül. A műszaki felmérésekkel elkezdődött a Sió idegenforgalmi fejlesztése.


56 milliárd ausztrál dollárt ér a Nagy-korallzátony

2017. június 26. 15:45

Ötvenhat milliárd ausztrál dollárt (11 734 milliárd forint) ér a Nagy-korallzátony, és kulcsfontosságú szerepet játszik Ausztrália gazdaságának támogatásában - állapították meg szakértők.

Veszélyben Budapest aranyhalas titkos lápja

2017. június 26. 5:54

A legenda szerint Jávor Pál is fürdött a vizében, amely olyan tiszta volt, hogy pisztrángok úszkáltak benne. Az újpalotai Nevesincs-tóért, a főváros leggazdagabb élővilágú, egyik utolsó lápjáért aggódnak most a helybeliek, akik még emlékeznek azokra az időkre, amikor itt forgott a híres Liva-vízimalom.


Az atomerőmű olyan, mint egy pitbull

2017. június 25. 9:29

Egy darabig elvan a ház körül, aztán egy szép napon neked ugrik, és elharapja a torkodat. Az atomerőművek most még látszólagos klímabarát vonása is megkérdőjelezhető. A történelmi közelmúlt tragikus évfordulóinak apropóján jelent meg a napokban egy energetikával foglalkozó tanulmánykötet.

Tarolós István figyelmébe

2017. június 25. 8:20

Tarlós/Tarolós István (és az ingatlanlobbi) ilyet akar a Római-partra. Ugyanez dunai léptékben és jegesár esetén?


Energiatakarékosság otthon: az apró trükköktől a passzív házakig

2017. június 24. 20:21

Otthonunkban az energiatakarékosság nemcsak anyagi, hanem környezetvédelmi kérdés is. Ennek megvalósítására több alternatíva közül választhatunk, az egyes területetek – fűtés, áram – korszerűsítésén át egészen az olyan komplex megoldásokig, mint a passzív házak. A következőkben megnézzük, hogy mennyi idő alatt térülhet meg egy-egy komolyabb befektetés.

USA: busa pánik

2017. június 24. 19:52

Rettegés a Nagy Tavaknál: a busák átjutottak az elektromos záron. A Nagy Tavaknál busáktól függetlenül is áll a bál, mivel Trump elnök el akarja vonni a pénzt egy 300 millió dolláros víztisztasági programtól.


Halálra ítélt szovjet atomerőművek

2017. június 24. 18:52

A '60-as években volt az atomenergia hatalmas bummja a Szovjetunióban. Ezen nem robbanást, csupán robbanásszerű fejlődést kell érteni. Azután jött Csernobil, és a gazdasági racionalitás. Szovjet atomerőművek, amiket nem sikerült befejezni.

A galgahévízi ökofalu

2017. június 24. 18:25

A Budapesttől ötven kilométerre található Galgahévízi ökofalu az egyik legismertebb az országban. A társadalmi, gazdasági és ökológiai szempontból fenntartható tervezett közösség célja, hogy az ott lakók ökológiai lábnyommal mérhető fogyasztási szokásai ne haladják meg azt a mértéket, amellyel már a következő generációk esélyeit rontanák.


Tízezer éves őserdőt likvidálna a környezetvédelmi miniszter

2017. június 24. 14:13

Jan Szyszko szerint azért kell kivágni a fákat, hogy az erdő biztonságos legyen Lengyelországban.

Forrásvízzel hűsítik magukat a bécsiek

2017. június 24. 13:29

Bécsben is tombol a nyár, ezért immár 900 ivókútból vehetnek vizet városszerte a járókelők. Ráadásul a kutakból a legjobb minőségű víz folyik, amelyből az elmúlt pár napban rekordmennyiséget fogyasztottak a tikkadt bécsiek.


Félrevezetők az energiacímkék

2017. június 24. 12:00

A háztartási készülékek sokkal több energiát fogyasztanak, mint amennyit a gyártók feltüntetnek - derült ki egy európai uniós felmérésből.

Csernobilban csodát tett a marihuána

2017. június 24. 9:17

3 évvel az atomerőmű 1986-os katasztrófája után a szovjet kormány meghívására a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői érkeztek Csernobilba, felmérni, mennyi szennyeződés maradt a környéken a talajban és az élővilágban. A káernyhítés főszereplője a Cannabis sativa lett - persze nem letüdőzve.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés