A rovat kizárólagos támogatója

A Ferencz porta Szalafőn, az Őrség szívében helyezkedik el. A gazda, Ferencz Tibor és felesége, Kriszta 1989-ben költöztek ide Budapestről. Céljuk az volt, hogy a nagyvárosi élet helyett vidéki, természetes környezetben alapítsanak családot.

Hagyományos állattartást folytatnak. Az első kecskét 1995-ben vették. Ma 5 fejős tehén, 2 növendék üsző, 70-80 kecske, 25 vietnámi csüngőhasú sertés, 1 szamár kanca és baromfiak (kopasznyakú-, bóbitás- és kendermagos tyúkok) képezik az állatállományt. A porta hangulatának meghatározója a két kutya és a három macska jelenléte is.


Ferencz porta4.jpg
Ferencz porta4.jpg

Ferencz Tibor tagja a Biokultúra Egyesületnek. A gazdaság ellenőrzött ökogazdálkozást folytat, az itt megtermelt hús, tojás, és a tejtermékek bio minőségűek, és minősítésűek. Lehetőség van (akár csoportok számára is) kecske- és tehéntejből házilag készült tejtermékek kóstolójára (sajtok, tejföl, túró, vaj, joghurt, kefír).



Ferencz porta2.jpg
Ferencz porta2.jpg

A portán megtekinthetőek a háziállatok és tartási körülményeik. Megfigyelhető az állatok körül végzett mindennapos munka: etetés, fejés, legeltetés; a különleges események: elletés, körmölés, fedeztetés; az épp aktuális idénymunkák: szénabehordás, kazalrakás, trágyázás, stb. Vállalkozó kedv esetén az éppen folyó munkába az érdeklődők be is kapcsolódhatnak.Az állatok istállója és karámjai úgy vannak kialakítva, hogy a turisták számára megtekinthetőek legyenek. Természetesen az állatok számára az idegenek jelenléte, esetleges hangoskodása zavarólag hat, de az évek óta tartó érdeklődés hatására bizonyos fokig hozzászoktak már a látogatókhoz. A kisebb állatok (kutyák, macskák, kecskék, bocik) igen szelídek, hiszen a család három kisgyermeke rendszeresen játszik, foglalkozik velük.



Ferencz porta1.jpg
Ferencz porta1.jpg

Nagyobb család vagy egy baráti társaság részére igazi falusi vendégszállás céljából egy összkomfortos 6-7 személyes üdülőlakást alakítottunk ki.

Megközelítés: Őriszentpéter, vagy Szentgotthárd- Farkasfa felől. Szalafő központjában a domboldalon egy 150-200 éves boltíves tornácos műemlék parasztházat és a körülötte elterülő birtokot keresse!
Cím: 9942 Szalafő Templomszer 11. E-mail: ferenczporta@axelero.hu
T/F: 94/428-622, M: 30/259-8012
www.falusi-turizmus.hu/ferenczporta

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás