Hirdetés

Január 30 -31-n tartotta a Nemzeti Civil Alap Tanácsa első ülését. A Civil Alap Tanácsa Bárdos Ferencet, az egri Életfa Környezetvédők Szövetsége ügyvezetőjét választotta elnökének. Az elnökről való döntés az OGY társadalmi szervezetek bizottsága és a miniszter jóváhagyása után lép érvénybe.

Az egész zöld mozgalom büszke lehet, hogy egy környezetvédő vezeti az első NCA Tanácsát. Bárdos Ferenc 10 szavazattal meggyőző többséget kapott a szavazáson, és már első körben győzött. Bíró Endre 6, Barabás Miklós 1 szavazatot kapott. A Tanács alelnöke Bíró Endre lett.

A Tanács 11 kollégium felállításáról döntött:
7 Regionális Kollégium, amelynek 9-9 civil választottja lesz az adott régióból.
Országos Szervezetek Kollégiuma – 10 civil, az 5 országos csoport 2-2- főt delegál.
Ezek a kollégiumok nagyrészt működési támogatást osztanak, de egyéb programokat is indíthatnak.
Három szakmai kollégiumot, amelyek témái: nemzetközi és EU, szakmai fejlesztés és szolgáltatás, együttműködés és érdekképviselet. Ezek tagjai: 10-10 civil választott (az egyik kilenc), 5-5 fő országos és a többi a régiókból. Ezek a kollégiumok nem működési, hanem projekttámogatást osztanak. A résztvevők a meglehetősen sok vita ellenére a két nap alatt megegyeztek minden lényeges kérdésben a kollégiumokat illetően. A működési támogatás szabályairól, a forrásmegosztásról, az ügyrendről a következő ülés dönt február 10-én.

Farkas István
A természet-, állat-, környezet- és műemlékvédő országos szervezetek delegáltja
2004.02.03.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás