A rovat kizárólagos támogatója
AFP - MTI

A legjelentősebb francia természetvédő szervezet, a FNE “demagóg lövöldözéssel” vádolja a kormányt egy az ország középhegységében leterített farkas kapcsán. A kormányzat vadászai ismét botrányos körülmények között végeztek egy kétéves állattal, a másodikkal helyi farkasellenes kampányukban.

Ezt az állatot ugyanis az FNE szerint egy a Natura 2000 európai hálózathoz tartozó területen terítették le, ott, ahol a farkason kívül semmi más állatnak még a nyoma sem volt,vagyis éppen nem a háziállat-állományt dézsmálta.

Mindezzel kétségessé vált az is, hogy a farkasok betelepítése a biodiverzitás fenntartása érdekében a térségben egyáltalán lehetséges lesz-e? – teszi fel a kérdést az FNE, amely szerint le kellene állni a kilövésekkel, mert semmit nem oldanak meg a juhok megmentésének problémájából, de Franciaországban kipusztulásra ítélik a farkast.

A kilövéssel megbízott szervezetnek egyébként az év végéig még összesen két farkas kilövésére van engedélye a Francia Alpokban.

Itt az állományt legfeljebb 60 egyedre teszik, miközben Olaszországban félezer, Spanyolországban két és félezer farkas lakja az Alpok ottani részeit.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás