A rovat kizárólagos támogatója
greenfo

Az EPS Produkciós Iroda és a WWF Magyarország nevével fémjelzett természetfilmet sugároz a Duna Tv december 29-én, 15.55 órakor Farkasok a láthatáron címmel.

Visszatelepülnek-e a farkasok hazánkba? A film készítői a magyar-szlovák határ két oldalán és a szlovák-lengyel-ukrán hármashatár közelében követték a farkasnyomokat.
Magyarország területén a XIX. század végéig stabil farkas állomány élt. A faj egyedszáma a vadászok és az állattartók kitartó üldözése következtében erősen csökkent, olyannyira, hogy el is tűntek az országból. Az 1980-as évektől azonban egyre több hírt hallunk arról, hogy újra megjelentek Magyarországon – az Aggteleki-karszton és a Zemplénben –, amely a szlovák állomány növekedésével hozható szoros összefüggésbe.

Néhány megszállott természetvédő a szlovák határ közelében boldogan kutatja a nyomokat, és reménykedik a hazai állomány megerősödésében. Akik a farkast csak a Piroska és a farkas című meséből ismerik, azok aggódva hallgatják a híreket. Kell-e félnünk e nemes nagyragadozó visszatelepülésétől? Mennyi farkas él jelenleg hazánkban? Miért tűntek el, és most miért térnek vissza? El lehet-e érni, hogy ne előítéletek és orvvadászok fogadják őket? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Farkasok a láthatáron című természetfilm, melyet a Duna Tv december 29-én, 15.55 órakor tűz műsorára.
A film a magyar-szlovák határ két oldalán és a Kárpátok távolabbi tájain, a szlovák-lengyel-ukrán hármashatár közelében követi a farkasnyomokat, faggatja a biológusokat, vadászokat és pásztorokat.
A film készítői:
Gadó György Pál, szerkesztő riporter
Sibalin György, operatőr-rendező
Móczán Péter, producer és még sokan mások
További információ: Gadó György Pál, tel.: 06-20-824-5498

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás