Hirdetés

A Környezetvédő Szervezetek Egyeztető Fórumának közleménye.

A Környezetvédő Szervezetek Egyeztető Fóruma a következő közleményt adja ki a Zengőre létesítendő radarállomás ügyében elhangzott miniszterelnöki bejelentésre reagálva:

Örömmel vettük tudomásul, hogy a Kormány új vizsgálatot rendel el a Zengőre telepítendő radarállomás ügyében, figyelembe véve Zengő- bizottság jelentését, valamint a társadalmi véleményt. Ezzel együtt fontosnak tarjuk leszögezni, hogy természetvédelmi területen és így a Zengőn semmiképpen sem tarjuk elfogadhatónak a létesítmény kialakítását. A Zengő természeti viszonyait ismerve nem létezik olyan módszer, amely nem okoz hosszú távon helyrehozhatatlan károsodást a területen.

A továbbiakban is arra kérjük a felelős döntéshozókat, hogy a természetvédelmi és katonai érdekeket egyenrangúként kezelje, vegye figyelembe a magyar alkotmány és társadalom értékrendjét, amely környezetünk megóvását elsődleges fontosságúnak tartja. Ebből is látható, hogy a Zengő több mint “egy zöld- ügy”, hiszen további komoly társadalmi kérdéseket is felvet. Abban bízunk, hogy a társadalmi békét elősegítő végleges döntésnek köszönhetően, hosszú ideig fennmaradnak a Zengő pótolhatatlan természeti, történelmi, kulturális és régészeti értékei, mind korunk, mind a jövő nemzedékek számára is.
Bővebb felvilágosítás:
Dr. Herbert Tamás: herbertt@pathodg.hu   06 20 340 8039 Civilek a Zengőért Mozgalom vezetője
Farkas Tamás: misina@axelero.hu  06 20 3464 210 Misina Természet és Állatvédő Egyesület

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás