A rovat kizárólagos támogatója

Ismét átadták a Magyar Örökség díjakat – tegnap délelőtt tizenegykor újabb hét név kerül be az Aranykönyvbe a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepségen.

 

A díjat Farkas Balázs, Fekete György és Makovecz Imre javaslatára a Magyarországért Alapítvány kuratóriuma hozta létre 1995-ben, gondozását 2003-tól a Magyar Örökség és Európa Egyesület vette át. A díj azoknak a magyar teljesítményeknek, alkotásoknak, intézményeknek, csoportoknak adható, akik, illetve amelyek hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, egészében a magyar társadalom erkölcsi, szellemi és életminőségének javításához. Ezek együttesen alkotják a Magyarság Szellemi Múzeumát – ez tulajdonképpen az Aranykönyv, amelybe évente négyszer hét újabb nevet, alkotást, teljesítményt jegyeznek fel. A pénzdíjjal nem, csak egy díszoklevéllel járó címre bárki tehet javaslatot, amelyet aztán egy majdnem harminctagú bizottság bírál el – ennek elnöke 2000-ig Mádl Ferenc volt, azóta pedig Hámori József.

Az idén a Kormorán együttes nemzettudatot erősítő művészete, a (működési gondokkal küzdő) 60 éves Élet és Tudomány című folyóirat tudományt népszerűsítő szolgálata, Brusznyai Árpád tanár humanista helytállása, Degré Alajos kiemelkedő jogtörténeti munkássága, Szabó Helga zenepedagógiai munkássága, a Genfi Magyar Könyvtár a nyugati diaszpóráért végzett tevékenysége, valamint Sík Ferenc nemzeti színjátszást megújító tevékenysége lett Magyar Örökség.

Az Élet és Tudományban 2006. január 1- óta hetente jelentkezik a greenfo hírrovata.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás