A rovat kizárólagos támogatója

Meggyőződésünk, hogy koherens jövőkép és átfogó reformkoncepció hiányában nem lehet felelős döntést hozni szárnyvonalak megszüntetéséről, privatizációs konstrukciókról, egyes ágazatok jövőjéről. Az elmúlt évek vasúttal kapcsolatos gazdasági mutatói nem a vasútban rejlő lehetőségeket, hanem a fokozatos leépülés kényszerpályáit tükrözik.

Az Élőlánc Magyarországért a nagy hagyományú és környezetkímélő vasúti közlekedés felújítása mellett áll ki. Ehhez jó alapokat kínálnak a nemzetközi vonalak korszerűsítésre biztosított Európai Uniós támogatások, a vasúti teherszállítás iránti növekvő igény, valamint a regionális és elővárosi tömegközlekedés intermodális rendszereinek kialakítására irányuló törekvések.

A kívánatos fejlesztési irányok kiválasztását azonban csak az érintettek bevonásával tartjuk lehetségesnek. Súlyosan elhibázott az a kormányzati magatartás, mely a nyilvánosság kizárásával, költségvetési szakemberek szűk körében készít terveket. Ezért az Élőlánc szeptember 2-án Bakonyszentlászlón szervez találkozót a szárnyvonalak megszüntetése ellen tiltakozó helyi csoportokkal, szeptember 8-án pedig közlekedési szakemberek, civil szervezetek és önkormányzatok részvételével rendezünk szakmai konferenciát Veresegyházon.

Szeptember 2-i bakonyi ‘demonstratív vonatozásunk’ alkalmával hívjuk fel a széles nyilvánosság figyelmét a felszámolással veszélyezetetett Veszprém – Veszprémvarsány vonal védelmére alakult helyi mozgalom által kezdeményezett aláírásgyűjtésre, valamint közzétesszük az Élőlánc által Magyarország miniszterelnökéhez intézendő nyílt levelet.

Szeptember 8-i konferenciánkon a vasút jelenével és jövőjével kapcsolatos stratégiai kérdésekről tanácskozunk neves közlekedési szakemberek részvételével program >>>

Szeptember 2-i ‘demonstratív vonatozásunkra’ szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is. A program nem hivatalos része 12.04-kor (a Veszprém felől érkező személyvonat befutásakor), hivatalos része 14.30-kor kezdődik a bakonyszentlászlói vasútállomáson.

További információk:
Szakmai kérdésekkel kapcsolatban: Lányi András 30 5979 123
A rendezvényekkel kapcsolatban: Farkas Gabriella 30 5979 059

Üdvözlettel:
Farkas Gabriella, sajtóreferens
Élőlánc Magyarországért 
30 5979 059

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás