A legzöldebb elektronikai cégek listája

2007. november 28. 6:13

A Sony Ericsson került az élre azon elektronikai cégek listáján, amelyek a legjobban ügyelnek a fogyasztók egészségére és a környezetvédelemre, míg az utolsó helyen a Nintendo áll - derül ki a Greenpeace környezetvédő mozgalom negyedévenként közzétett legújabb rangsorából.

Az ökológiai szervezet 2006 augusztusában kezdte el publikálni az "Útmutató a felelős csúcstechnológiához" című kiadványát, amelyben felállítja a világ 18 legnagyobb elektronikai cégének rangsorát aszerint, hogy mennyire veszik figyelembe készülékeiben a mérgező anyagokkal kapcsolatos intelmeket és mennyire kötelezik el magukat elhasznált termékeik begyűjtése, újrafeldolgozása mellett.

A hatodszor kiadott listán először szerepelnek az elektronikus játékok. A Nintendo, amelynek játékai (Wii, DS) olyan környezetkárosító anyagokat tartalmaznak, mint a PVC, vagy a brómos égés-késleltetők, a lista történetében először 0 pontot kapott, így lett utolsó helyezett. Nem sokkal értek el jobb eredményt az olyan óriáscégek, mint a Philips (17.), a Microsoft (16.) és a Sharp (16.) Ugyanakkor előrelépett a 8. helyről a 2. helyre a Samsung, amely a legveszélyesebb vegyi anyagoktól mentes termékeket hoz forgalomba és csak azért nem lehet első, mert csak néhány országra és néhány termékre korlátozza elektronikus hulladék-feldolgozási ajánlatát - indokolt a Greenpeace.

Kapcsolódó cikk: CES 2008: a szórakoztató-elektronika is zöldül
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés