A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/mti

Ismét megjelent a farkas Németország középső részében. A közelmúltban többször is láttak egy állatot az észak-hesseni Reinhardswaldban és egyértelműen megállapították róla, hogy farkas – közölte Norbert Teuwsen erdészeti igazgató.

“Ez pozitív értelemben szenzáció. Feltehetően fiatal “bevándorló” állatról van szó. Az utóbbi időben a környéken több birkát is széttéptek, de kezdetben kutyákat tettek érte felelőssé. A környéken legkevesebb 150 éve nem éltek farkasok” – mondta Teuwsen.

Az elmúlt években visszaköltöztek a farkasok Brandenburg tartományba és Szászországba, és már felneveltek utódokat is. Egyedül a kelet-szászországi Lausitzban becslések szerint harminc farkas él három falkában. Alsó-Szászországban 2007-ben vadászok elejtettek egy farkast, Bajorországban és Schleswig-Holsteinben pedig autó gázolt halálra egyet-egyet.

Lengyelország keleti részén a hetvenes években stabilizálódott a farkasok populációja. Az 1990-es évek kezdetén indult el onnan a farkasok újbóli bevándorlása Németországba, ahol tilos az állatra vadászni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás