A rovat kizárólagos támogatója

Az ISD Dunaferr Zrt. ércdarabosító művének közel másfél milliárdos új elektrofilterével a város és környezetének az egészségre különösen káros szállópor terhelése akár a korábbi egytizedére is csökkenhet.

A porkoncentráció, így a szállópor és a nehézfémtartalom is jóval kisebb lesz ezután az ércdarabosító üzem kilépő gázaiban. Az automatikus rendszer öntisztító: az ionizációs elven működő elektrofilterből a megkötött port visszavezeti a technológiai folyamatba. Ezzel a megoldással évente mintegy kétezer tonna port szűrhet ki a rendszer. Az eredmény várhatóan a vállalathoz közeli településeken is érezhető lesz, hiszen az elektrofilterrel megszűrt levegő mindössze tizedannyi port fog tartalmazni, mint eddig.

Számos tanulmány igazolja a légszennyező anyagok várható élettartalomra gyakorolt kedvezőtlen hatását. Dunaújvárosban a város és térsége szálló por és nehézfém szennyezettsége magas volt. A beruházás eredményeként a levegő minősége várhatóan érzékelhetően javulni fog a területen, és ez az itt élők életminőségére is jó hatással lesz.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás