Hirdetés

Európai uniós források segítségével felújítanák a farkasfai meteorológiai állomást, amely a napokban került az Őrségi Nemzeti Park tulajdonába – mondta el Márkus Ferenc, a nemzeti park igazgatója.

A tervek szerint a háromszintes, több mint kétszáz négyzetméter alapterületű épületből egy Európában is egyedülálló bemutató- és kutatóhelyet alakítanának ki, amelynek koncepcióját már elkészítették a nemzeti park igazgatóságán – közölte Márkus Ferenc.

Az obszervatórium földszintjén egy kiállító- és előadóterem kapna helyet, valamint két kutatószobát alakítanának ki, az első emeleten irodák és vendégszobák lennének, míg a második emeleten továbbra is meteorológiai megfigyeléseket végeznek és egy oktatóterem is megépülne – fűzte hozzá az igazgató.

A tervezett beruházás során a meteorológiai állomás környékét is megújítanák, illetve létrehoznának egy úgynevezett ökokempinget. Mindehhez 100 millió forintot meghaladó támogatásra lenne szükség, amelynek elnyerésére jók az esélyeik, hiszen az épület és a környezet adottságai kiválóak, a természetvédelmet az unió kiemelten kezeli, és az Őrségi Nemzeti Park az egyetlen, amely saját meteorológiai állomással büszkélkedhet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás