Hirdetés

Bodor Zoltán, a Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője feljelentést tett ismeretlen tettes/tettesek törvénytelen, tájvédelmi területen történt építkezése ellen valamint további bűncselekmények (csalás, lopás) miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Jobbikos önkormányzati képviselőként, valamint a Zöld Válasz nevű radikális környezetvédő mozgalom tagjaként feljelentést tettem ismeretlen tettes/tettesek törvénytelen, tájvédelmi területen történt építkezése ellen valamint további bűncselekmények (csalás, lopás) miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A közelmúltban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Csipak Péter – a budapesti belvárosi Fashion Street mögött álló – ingatlanvállalkozó lakóházat épített Budán, a hármashatár-hegyi Cirbolya utca, 3-9. szám alatti telken. A Hármashatár-hegyen a gigantikus lakóházhoz tartozó hatállásos garázs egy része és a felhajtó a telekhatáron túl, a szomszédos Budai Tájvédelmi Körzet területére épült. A kerítéssel körülkerített terület több mint kétezer négyzetméterrel nagyobb, mint az építtető tulajdonában álló ingatlannak az ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett és rögzített mérete.

Sajnálatos módon ez a tény az ügyben amúgy eljárási kötelezettséggel bíró Hatóságoknak sem tűnt fel ezidáig, így sem a környezetvédelmi felügyelőségnek, sem az építési hatóságnak, de még az érintett természetvédelmi terület (amely a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik) kezelőjének, a Pilisi Parkerdő Zrt-nek sem. Az ügy érdekessége, hogy bár a földhivatali adatok és a kikért telekkoordináták alapján egyértelműen megállapítható a túlépítés egy állami tulajdonú területre. A terület tulajdonosa valamint a környezetvédelmi szakhatóság eddig semmilyen lépést nem tett a jogsértés megszüntetésére. Álláspontom szerint a feljelentésben foglalt jogsértést, különösen a természetkárosítást az általam meghivatkozott cikkekben leközölt, hivatalos ingatlan-nyilvántartási adatok és a földmérővel beazonosított koordináták egybevetését ábrázoló képek is megfelelően bizonyítják, illetve a gyanút megalapozzák, ezért február 9-én ismeretlen tettes/tettesek ellen feljelentést tettem a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Bodor Zoltán, a Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás