A rovat kizárólagos támogatója

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a WWF, a világ egyik legnagyobb természetvédelmi szervezete. Az alapítvány magyarországi csapata pedig idén tölti 20. születésnapját. Ehhez kapcsolódóan a WWF Magyarország és a szintén 20. évfordulóját ünneplő Szerencsejáték Zrt. közös kiállítást nyitott a Gödörnél.

A számos veszélyeztetett állat fotóin keresztül az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a WWF tevékenységébe, és a két szervezet együttműködésének történetébe is.
A WWF 1961-ben kezdte meg működését, kezdetben különálló projektek támogatásával foglalkozott, de rövid idő után nyilvánvalóvá vált a szervezet számára, hogy a hatékony természetvédelem érdekében élőhelyeken átívelő projektekre van szükség. Az elmúlt évek eredményeként a WWF több mint 11.000 természetvédelmi programot tudhat maga mögött a világ több mint 100 országában. Jelen pillanatban 1300 természetvédelmi projektet irányít a szervezet világszerte. A WWF alapítványként végzi tevékenységét, melynek több mint 5 millió támogatója van.

A WWF Magyarország 1991-ben kezdte meg működését. Alapítványunk bejegyzésére 1995-ben került sor, 1998-ban pedig a szervezet megkapta a kiemelten közhasznú civil szervezet minősítést. Természetvédelmi munkánk kiterjed a vizes élőhelyek – kiemelten a folyóvízi és ártéri rendszerek – és a veszélyeztetett erdőtársulások védelmére, a fenntartható, környezetbarát mezőgazdaság és vidékfejlesztés területére, a védett és veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvására, a klímaváltozás hatásainak csökkentésére és a környezettudatosság megalapozására.

Munkánk eredményességéért együttműködünk vállalatokkal, non-profit szervezetekkel, kormányzatokkal, nemzeti parkokkal, nemzetközi és helyi szinten egyaránt. Ennek a sokrétű összefogásnak egyik kiemelkedő példája a WWF és a Szerencsejáték Zrt. együttműködése.
A két szervezet egy évvel ezelőtt határozta el, hogy közösen tesznek valamit a természetvédelemért. Az együttműködés eredménye az Állatvilág sorsjegy lett. A sorsjegy árbevételéből a Szerencsejáték Zrt. közvetlenül támogatja a WWF tevékenységét, minden eladott sorsjegy után bruttó 1 forinttal. Ez mostanáig több mint 6,5 millió forint adományt jelentett a WWF-nek. "Úgy gondolom, hogy az Állatvilág sorsjegyekkel nemcsak a megóvni kívánt, veszélyeztetett állatfajokra hívtuk fel sokak figyelmét, hanem egy jó, és mások által is fontosnak tartott ügyhöz járulhatunk hozzá." – mondta Koppány Gergely, a Szerencsejáték Zrt. igazgatóhelyettese, a Sorsjegy Osztály vezetője.

WWF kiállítás a Gödörnél WWF kiállítás a Gödörnél

A sorsjegyekből befolyt támogatást a WWF Magyarország a világszerte ritka pusztai tölgyesek megmentésére fordítja. A szervezet azon fáradozik, hogy megőrizze a homoki erdő különleges élővilágát. "Az egykori erdőssztyepp maradványának megmentéséért indított nagyszabású természetvédelmi program a sorsjegyeken látható állatfajok közül többeknek biztosítja otthonát a háborítatlan erdőben." – mondta Figeczky Gábor, a WWF Magyarország megbízott igazgatója.

A Szerencsejáték Zrt. és a WWF Magyarország együttműködésének újabb állomásaként kiállítás nyílt a Gödör Klubban. A tárlaton csodálatos természetfotókat láthatnak az érdeklődők, emellett képet kaphatnak a WWF és a Szerencsejáték Zrt. együttműködéséről. A kiállítás a művészi élmény mellett a természetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet. A kiállítás július 17-ig látható a Gödörben.
Akit pedig megihletnek az állatok fotói, az a WWF facebook oldalán részt vehet a következő hetekben egy játékban. Az állatokat árnyjátékokkal imitáló képeket és videókat várunk, a legjobb alkotásokat pedig különleges állatos ajándékcsomaggal díjazzuk.

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás