Hirdetés

Mintegy hetven mezei hörcsögöt kell befognia a Bécsi Egyetem biológusainak az osztrák főváros második legnagyobb körforgalmában, hogy megkezdődhessenek az U1-es metró új szakaszainak építési munkái.

Nyár óta hörcsögöket hajkurásznak a Bécsi Egyetem biológusai az osztrák főváros második legnagyobb körforgalmában, amely fontos közúti és tömegközlekedési csomópont. Az 1970-ben létesített háromsávos, hatlámpás körforgalom kerülete 700 méter, középen több helyi és távolsági autóbusz megállójával. A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien tervei szerint 2015-ben itt is lenne megállója a meghosszabbított U1-es metrónak.
Azonban éppen ide fészkelte be magát mintegy hetven védett mezei hörcsög, akiket most óvatosan be kell fogni és áttelepíteni. A mogyoróvajjal „kibélelt” ketreccsapdáknak eddig mintegy ötven rágcsáló nem tudott ellenállni, ők a közeli Volksgartenben leltek új otthonra. A többi kisállatot még a tél beállta előtt el kell kapniuk a biológusoknak, mivel október végétől téli álmot alszanak a 1,5-2 méter mélyen lévő járataikban.

A Wiener Linien tájékoztatása szerint a hörcsögök nem hátráltatják a metróépítési munkálatokat, mivel a most zajló előkészítő szakaszba az ő áttelepítésüket is beleszámolták, az alagutat pedig csak 2012-ben kezdik el kifúrni.

A  bécsi Zentralfriedhofban (Központi Temető) Kurt Kracher kaptott lencsevégre egy rágcsálót, ahol szintén egész kolóniák élnek belőlük.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás